Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cykorek

Pytanie do MAM

Polecane posty

Gość cykorek

mam problem, mój chłopak bardzo chce mieć dziecko i ja w sumie też ale strasznie się boję, z jednej strony nie wiem czy jestem gotowa a z drugiej uważam że tak, potem znowu nachodzą mnie myśli że jednak nie dam sobie rady, dodam że mam 22 i niedługo bierzemy ślub i według planów dzidziuś urodziłby się w przyszłym roku. juz sama nie wiem co ma zrobić czy zdecedować się czy poczekać jeszcze. Proszę wszyskie "mamy" o radę czy wy też miałyście takie rozterki.

Gość zuuuuza
Ja też strasznie się bałam, aż nie chciałam chyba tej ciąży. Zaszłam w ciążę zaraz po ślubie, wczesniej planowaliśmy dzieci ale nie już, przed ślubem nam się "udawało" po ślubie wpadliśmy. Przeczytałam tony gazet na ten temat i czułam się douczona, strach zmniejszył się. Nie należę do osób histeryzujących dlatego nie bałam się porodu, powiedziałam sobie - najwyżej dobę bedę się męczyć i już, jakoś ścierpię. Było krócej i nie wspominam porodu źle. Po urodzeniu dziecka czułam sie świetnie, bycie matką jest superowe, szczególnie jak karmi sie piersią, można chodzić na spacery, spać razem z dzieckiem .... W tej chwili troche się zastanawiamy nad drugim dzieckiem, też mam cykora, ale znowu poczytam trochę, troche doświadczenie z poprzedniego razu - będzie dobrze.

Gość dylematek
cykorek......ja mam podobny dylemat chociaż mam 27 lat i półtora roku po ślubie. Mąż chce mieć już dziecko rodzice wnuka (a jestem jedynaczką więc jeszcze nie mają) tylko ja nie jestem przekonana czy chcę mieć już dziecko. Nejlepszym wyjściem była by wpadka i dylemat sam by się rozwiązał:)

Gość macierzanka 32tc
hm... jeśli bardzo chcecie - to nie ma na co czekać. Choć z drugiej strony, my na przykład, nie chcieliśmy bardzo. 2 lata mieszkania z teściami, potem 2 już tylko we dwoje, super sprawa. A w dwa tygodnie po czwartej rocznicy ślubu urodzi się Mateuszek. :)))) Ja myslę, że obawy to normalna sprawa - sama je mam. Do tej pory nie moge uwierzyc że to coś co kopie - kiedys wyjdzie na zewnątrz. I jak to bedzie? Czy dam radę? Jesli chcesz - to dasz radę. :))))) Pozdrawiam i życze powodzenia.

jeśli nie jestes pewna, czy chcesz dzidziusia, to lepiej poczekaj z tym do czasu, aż będziesz BRADZO chciała....musisz byc gotowa na macierzyństwo, wtedy wszelkie trudy lepiej zniesiesz.Powodzenia !:)

Gość zuuuuza
Bycie mamą jest na prawdę super, to jak dziewczyny, męska decyzja :D:D:D:D:D:D:D:D

Gość cykorek
dzięki, za rady, będe musiała w spokoju przemyślić sobie kilka rzeczy, jak podejmę decyzję to dam znać

Sama musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie. Co czujesz i czy jesteś gotowa. Polecam książkę, która odpowiada na nurtujące pytania i przedstawia problemy, z którymi boryka się każdy rodzic. Ważne żebyś wiedziała co Cię czeka. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.