Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 6-cio latki

Zabawa w doktora

Polecane posty

Gość mama 6-cio latki

Moja szescioletnia corko chce sie tylko i wylacznie bawic w lekarza z kazda kolezanka ktora ja odwiedza. Nie wiem jak mam na to reagowac, poniewaz te zabawy nie wygladaja niewinnie, czyli mierzenie temperatury pod pacha czy robienie zastrzyku przez spodnie..... ona chce aby te inne dziewczynki sie rozbieraly i potem one sobie cos tam do pochwy wkladaja np. chusteczki higieniczne. Zabronilam jej to robia to po kryjomu, wiec jak jest u niej kolezanka to co chwile musze chodzic i sprawdzac co sie w jej pokoju dzieje. Czy to normalne w tym wieku i jak ja mam reagowac.

Gość co zrobic
zapytac psychologa o rade.....

Gość doll1233
Jak najszybciej zapytać lekarza.Jeszcze Ci dziecko jakieś skrzywione wyrośnie ,bez obrazy .No i dużo z córką gadać...może próbować pokazać jej inne zabawy,kupic nowe puzzle czy Barbie(chociaż ta cycasta ladacznica to też nienajlepszy pomysł)pozdrawiam

Gość Subtelle18
zdecydowanie lekarz, chociaz male dzieci, maja takie zboczenia, czasem w wyniku tego ze gdzies dopatrza cos w TV, albo cos w pokoju rodzicow, ale dosc duzo dzieci ma takie zapedy, lecz chyba wmlodszym wieku. Lepiej, jak najszybciej udaj sie do psychologa.

Gość Dr. SAMOZŁO
To źle że bawi się tylko z dziewczynkami

Gość tutka
Myślę, że nie ma nic niepokojącego w zachowaniu córki. Dzieci w tym wieku a nawet i wcześniej odczuwają potrzebę dotykania narządów. najlepiej zwracać uwagę córcę delikatnie. Spróbować zajać ja czymś innym, zaproponować inne zabawy. Jezeli uwaza pani, że należy zgłosić sie do psychologa to owszem to również jest rozwiądzanie. Pozdrawiam.