Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hello

Jest takie Cos...Kto mi doradzi?

Polecane posty

Gość Hello

Witajcie! Opisze krotko sytuacje i zadam pytanko: Wiec --> --Zaczelam brac tabletki anty. w lipcu br. (2 ostatnie miesiace nie przyjmowalam ich); dzis wezme 16 tabletke. --31 lipca (niedziela) jade na wakacje - nie chce miec w tym czasie okresu, wiec postanowilam nie robic 7-dniowej przerwy... Moje pytanie brzmi: czy nie robiac przerwy 7-dniowej, przyjmujac nastepne opakowanie tabletek anty. (spelniajac wszystkie wymogi czyli ta sama godzina, brak wymiotow, brak antybiotykow, brak palenia *nie pale*, brak alkoholu w czasie wchlaniania sie tabletki anty.) moge spokojnie wspolzyc bez zabezpieczenia? Bardzo mi zalezy na komforcie psychicznym, naprawde bardzo... Czy ktoras madra Kobieta moze mi poradzic? Z gory dziekuje... Ps-to naprawde dla mnie wazne, prosze sie nie nabijac.

Gość Hello
Tak tak, skok myslowy -- chodzilo mi o bez prezerwatywy... :)

Gość Hello
Powinnam byla napisac : bez dodatkowega zabezpieczenia....

Gość ........................
mozesz...uwazaj tylko bo moga malutkie plamienia wystapic!

Gość Hello
Jesli wystapia male plamienia to mam sie nie martwic tak? Nigdy jeszcze nie nie robilam przerwy - stad te pytanie... Dziekuje Wam za odp:* Pozdrawiam

Gość ........................
plamieniami sie nei martw....to sie zdarza jak nie robisz przerwy!

Gość Hello
Dziekuje :) Kto jeszcze sie wypowie? Pozdrawiam:)

Gość SKORO...
.. to takie ważne, TO DLACZEG NIE CZYTASZ ULOTKI??? Tam to wszystko pisze... :-/ Dzizyyyyyyys.

Gość .......
nie "PISZE" a "JEST NAPISANE"

Gość nekta
Ja przestudiowałam ulotkę Cilestu i nigdzie nie natrafiłam na to jak przesunąć okres chyba ,ze nie umiem czytać ze zrozumieniem. Jestem właśnie z powodu wyjazdu na kolejnym opakowaniu bez 7 dniowej przerwy i też obawiam się plamienia, bo jeżeli wystąpi to w 7 dniowej przerwie później (po2 opakowaniach naraz)może już nie wystąpić i będzie problem bo chcę przejść na wkładkę a ją zakłada się podczas krwawienia.

Gość Hello
SKORO... Pytam - bo nie pisze. Nekta ma racje. Pzdr

Ja kilka razy juz nie robiłam przerwy i zadnych plamień itp. A zabezpieczenie traktowałam tak jak w innych dniach, czyli luuuzzz ... ;) Ja biorę Cilest i zawsze tak przy 3-4 ostatnich tabletkach zaczynają mnie boleć piersi (są wrażliwe na dotyk :/ ). Ból ustępuje wraz z pojawieniem się krwawienia. Jedyne co zaobserwowałam to, ze gdy nie zrobie 7-dniowej przerwy, tylko np. biore tablety tydzień dłuzej, to ten ból piersi tez towarzyszy mi tydzień dłuzej, az do \"okresu\". Ale ty nie musisz mieć akurat tych samych dolegliwości co ja :) Pozdro!

Gość Hello
DZIEKUJE CI CARACAZ :)

Gość nekta
Czy dobrze tolerujesz Cilest i ile czasu już go bierzesz?