Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda_lenka

czego i dlaczego należy unikać w czasie ciąży?

Polecane posty

A co powiecie o Pepsi albo Coca-coli ?????Bo ja czasem jak mam smak to sie napije pół szklanki ( ale nie więcej ) :)

Napoje gazowane typu pepsi hamuja przyswajanie jakiejs witaminy(bodajze D),ale musze przyznac ze tez sie czasem skusze na szklaneczke tak mnie \"ssie\" ale nie czesciej niz 1-2razy w tygodniu

Gość Przesadzacie matki
Dziewczyny opanujcie sie! Nie jecie serow, nie pijecie herbat z lisci malin, nie kapiecie sie w wannach! I najgorsze! Ubolewacie nad tym, ze lekow brtac nie mozna! Polowa Polski to lekomani! Po co wam to? Reni na zgage (zamiast mleka), Nospa na bole brzucha, znieczulenia u dentysty (zamist dbania o zeby)! Trujcie sie dalej! I trujcie wasze dzieci! Najpierw w brzuchu a potem po porodzie przekarmiacie je lekami:-( Jeszcze nigd ynie widzialam tylu rodzacych sie niepelnosprawnych dzieci! A ogladam je czesto!

Gość malinkaa2
hej.Mam pytanko.Czy jak czasem zdazy mi sie zjesc ser plesniowy moze to zaszkodzic mojemu dziecku?jak bardzo on jest szkodliwy?Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz

Gość scarli2
Witajcie dziewczyny nie wiem gdzie mogę napisac pisalam na jednym topiku i nik nie pisze błagam o pomoc Mierze temp. i wychodzi mi zawsze tak 36,4 36,4, 36,6 36,6 36,4 w ten dzień spalam z chłopakiem był to 11 dc mam zawsze co 23 jest to możliwe żebym miala ostatni dzięń owulacji lub po byla .A moglam zajśc? pomużcie

Gość Dag2
Nie wolno pic ani jesc soji ani jej produktow- zawiera zbyt wiele hormonow co doprowadzi do zbytniego wzrostu plodu. Zakazany jest miod, orzeszki ziemne- dziecko bedzie alergikiem, produkty te bardzo uczulaja.

Gość mkjlk;k/l
ja jadlam i jem b. duzo miodu, szczegolnie z bialym serem, fete tez jadlam kilka razy bo nie wiedzialam ze nie mozna..a o cherbacie mietowej pierwszo slysze..

Gość Ziola-a ciaza
Co do lisci malin i naparu z tego ziola to sa bardzo odmienne opinie. Mianowicie w Afryce, Azji i Ameryce stosuje sie to ziolo od wiekow jako srodek wzmacniajacy miesnie macicy i wzmagajacy produkcje pokarmu matki. W Polsce jednak uchodzi to ziolo za poronne. ??? Wskazane jest spozywanie naparu z pokrzywy, oczyszczajacej z toksyn. Poziomki pospolitej- wzmacniajeacej macice, tonizujacej i uspokajajaacej.Lopianu wiekszego-wspomaga watrobe, dziala moczopednie i odzywczo.Melisa Lekarska-spokaja. Rumianek- lagodzi probelmmy trawienne i pomaga w porannych nudnosciach. Imbir Lekarski- rozgrzewa, pomaga przy nudnosciach.

Gość gość
Ale głupoty piszecie ja dbalam o siebie w ciąży a o tak dziecko urodziło się z problemem zdrowotnym naj lepiej to robić wszystkie badania nawet te nie obowiązkowe np na wirus cytomegali

Gość gość
Dziewczyny no takir głupoty gadacie, że nie wiem czy plakac nad wami czy nad hlupota społeczeństwa. Ja jestem w ciąży (pierwszej ciąży) i jrm ser, frytki, ciasta i inne przysmaki jesli mam na nie ochotę. Pije piwo bez alkoholu i kole w ilości jedna puszka dziennie do tego rano jem paczka z matmolada i wiecie co? Czuje sir świetnie :) moje dziecko rewelacyjnir sie rozwija. Mialam tobione wszelkir badania aby sprawdzić jego rozwój. Dodatkowo juz inwestujr w komorki macierzyste zaraz po porodzie! Wirc ja żyję racjonalnie, normalnie , bo ciąża to nie choroba. Nie pije mleka litrami na zgage bo to malo daje ale cis o odczynie zasadowym np sok pomidorowy ale lykam tez reni bo jak mnie czasem az boli i rady sobie nie daje to nie zdechne tylko sobie pomogę. Do tego siedzę w wannie godzinami z mężem który myje mi głowę i goli mi nogi w bardzo ciepłej wodzie potem jem snikersa i czuje jak w brzuchu dzidzia sie przewraca i rozmawiam z nią. Pije kawę w formie kapuczino 2 dziennie , jrm sushi z ryba wedzona na cieplo i żyję i dziecko żyje i czuje je od 14 tygodnia i z lekarzem mam kontakt codziennie bo yo mój mąż :) więc dziewczyny nie przesadzajcie

Gość gość
A ja pączków nie jem i bez ciąży bo nie chcę z siebie wieloryba zrobić to samo z colą i innymi świństwami. Życzę Tobie i Twojemu dziecku jak najlepiej ale jesteś w jej początkowym etapie i nie wiadomo co się może zdarzyć. Straszną ignorantką jesteś.

Gość gość
Gość powyżej - głos rozsądku. Jeszcze wyżej: żona lekarza i takie "mądrości"? Współczucie temu człowiekowi.