Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Xt

kaszak!

Polecane posty

Go艣膰 Uhm.......
cdn.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aga.ewa
czy po usuni臋ciu kaszaka na g艂owie jest konieczne przebywanie na zwolnieniu (tz. czy mo偶na pokazywa膰 si臋 publicznie czy lepiej nie pokazywa膰 si臋) Je偶eli tak, to jak d艂ugo? My艣l臋, 偶e moja rana po usuni臋ciu kaszaka b臋dzie ukryta pod w艂osami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
cd.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
cd.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak mam na powiece
jakies 6 miesiacy temu zrobila mi sia taka krosta na dolnej powiece... moj okulista nie wiedzial co to jest, przepisal mi gentamtcyne ale to nic nie daje... mowil ze w razie czego bedzie trzeba wyciac, ale troche sie boje, bo to w koncu oko... i jakos sobie tego nie wyobrazam bo w kocu skora jest tam bardzo cienka... nie wiem co robic, co jakis czas to troche narasta i da sie troche wycisnac, ale nie wszystko, krosta sie nie powieksza tylko jak pisze zaczyna wychodzic jak zwykly pryszcz. ktos wie jak oni to wycinaja gdy jest na powiece??? jak wiecie to piszcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sss1
By艂em na usuni臋ciu kaszak贸w z g艂owy- 2 jeden obok drugiego. Ludzie nie zwlekajcie z tym, to naprawd臋 NIE BOLI. Zastrzyk jest prawie nie odczuwalny, a po zastrzyku to nic nie czu膰. Po zabiegu odczuwa si臋 delikatne szczypanie, kt贸re mija po oko艂o 3 godzinach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bless
ja mialem kaszaka i dostalem zakazenia ropnego, bo za dlugo zwlekalem z wycieciem. i wycinali mi go bez znieczulenia bolalo niesamowicie. wiec jak macie kaszaka to do lekarza!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agniecha125
ja juz mam kilka lat taki guzek i do tej pory przychodzilo mi do glowy tylko jedno.. co to moze byc... wczoraj postanowilam powiedziec o tym rodzicom ..mama oczywiscie postanowila mnie wziasc do chirurga..bylam dzis okazalo sie ze to kaszak! ulga ze nie cos innego..ale mam pytanie bo mam go miec wycinanego w czwartek ale chyba zmienie termin bo w piatek koncze szkole i pasuje "jakos wygladac" a potem maturka. Czy po usunieciu trudno sie jest skupic, czy boli glowa? Ja mam malego kaszaka na glowie i o blizne sie tak nei boje bo jakos przykryje wlosami ale dlugo trzeba nosic opatrunek? jak duzy on jest?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kosma78
witam. Ja chodz臋 do kosmetyczki usuwa膰 kaszaki , ale teraz b臋d臋 robi膰 to sama w domu :)No niestety kaszaczki mi si臋 robi膮 ca艂y czas, po usuni臋ciu mam spok贸j ze dwa miesi膮ce .Nie spotka艂am nikogo kto by takie ma艂e chrosteczki usuwa艂 u chirurga , no chyba 偶e mamy do czynienia z innym rodzajem kaszaczka . Ale do tej pory m贸j dermatolog poradzi艂 mi na to wizyty u kosmetyczki lub ma艣膰 , kt贸rej nazwy niestety nie pami臋tam bo nie kupowa艂am jej ze wzgl臋du na wysok膮 cen臋 , ale pono膰 jest skuteczna i polega na wypalaniu kaszaczka . Podobno strasznie w trakcie leczenia t膮 ma艣ci膮 piecze miejsce kt贸re smarujesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Prof. . .
Kaszak wyrasta od tak trzeba szybko interweniowac aby nie wyrosl za duzy trzeba isc po skierowanie do np lekarza ogolnego i kierowac sie do chirurga On Go nacina najpierw sptyskuje czyms zimnym aby znieczulic wogole nic nie czuc max piec minut i po wszystkim nie zwlekajcie bo nie warto czy boli ? wogole wiec nie ma na co czekac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niszczyciel kaszak贸w
Hej, ja mia艂em kaszaka na ramieniu. Niby nie przeszkadza艂, nie by艂 widoczny, ale ba艂em si臋 to d艂u偶ej trzyma膰 bo do ko艅ca nie wiedzia艂em, czy to kaszak. Cholerstwo mia艂o z 1 cm 艣rednicy i by艂o bardzo g艂臋boko [nie by艂o wida膰 nawet tego "zabielenia"], wygl膮da艂o troch臋 jak du偶a, wypuk艂a blizna. W ko艅cu pojecha艂em do chirurga, niby znieczuli艂, ale b贸l i tak by艂 niesamowity [pewnie temu, 偶e by艂o du偶e i g艂臋boko], praktycznie nie odczu艂em ani troch臋 znieczulenia, wszystko na 偶ywo, 艂膮cznie z zak艂adaniem szw贸w... masakra :/ No ale jako艣 to posz艂o, teraz boj臋 si臋 tylko zmian opatrunku, bo ju偶 to kiedy艣 przechodzi艂em przy innej okazji i wiem, 偶e boli to jak cholera. Ostatecznie - mam nadziej臋, 偶e jako艣 w miar臋 ta blizna b臋dzie wygl膮da膰 i 偶e to diabelstwo nie wr贸ci. Pozdro dla masoch贸w co sami sobie to usuwaj膮 ;] Kiedy艣 te偶 mia艂em takiego malutkiego kaszaczka na policzku i wyd艂uba艂em go wyka艂aczk膮, oczywi艣cie ze spirytusem itp. pod r臋k膮 ;] Ale jednak dobrze radz臋 - i艣膰 do kosmetyczki i niech zrobi to profesjonalnie, domowe metody mog膮 by膰 skuteczne w 90% przypadk贸w, ale jak si臋 raz zrobi co艣 nie tak to konsekwencje mog膮 by膰 dalece nieprzyjemne... A z du偶ymi kaszakami to tylko do chirurga - ostrzegam, boli ;] Ale lepiej wyci膮膰, jak ma cm 艣rednicy ni偶 jak b臋dzie mia艂o 5 cm, a kaszaczki w ro艣ni臋ciu nie maj膮 umiaru... M贸j w ci膮gu ostatniego p贸艂 roku zwi臋kszy艂 si臋 ok. dwukrotnie. Tak 偶e radz臋 zacisn膮膰 z臋by i zdecydowa膰 si臋 na mniejsze z艂o.

Udost臋pnij ten post

kaszaka ( ale musisz wiedzie膰 ,ze to kaszak) nakuwa sie ig艂膮 i wyciska zawartos膰 oczywiscie delikatnie. Je偶eli by艂 juz stan zapalny i zebra艂a sie ropa to przyk艂adaj sode na niego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niszczyciel kaszak贸w
Nika - ale jakiego ty kaszaka widzia艂a艣? Nie m贸w mi, 偶e nak艂u艂aby艣 sama co艣 wielko艣ci 艣liwki czy cho膰by paznokcia.

Udost臋pnij ten post

cze艣膰, od jakiego艣 roku mam guza na g艂owie, jest bezbolesny, przesuwalny, ma 艣rednic臋 oko艂o 1,5 cm. By艂am u lekarza rodzinnego, stwierdzi艂, 偶e to kaszak, ale da艂 mi skierowanie do chirurga-onkologa. Na pocz膮tku uspokoi艂am si臋,偶e to kaszak,a nie nic powa偶niejszego, ale teraz czym d艂u偶ej o tym my艣l臋, tym bardziej si臋 denerwuje. Dlaczego da艂 mi skierowanie do chirurga onkologa a nie zwyk艂ego chirurga. kto艣 te偶 tak mia艂????

Udost臋pnij ten post

teraz doczyta艂am, 偶e na skierowaniu w miejscu gdzie jest rozpoznanie (kod icd10) mam wpisane d48 co oznacza "Nowotw贸r o niepewnym lub nieznanym charakterze" czyli chyba moja lekarka nie jest pewna 偶e jest to kaszak. Wizyt臋 u chirurga onkologa mam dopiero 11 wrze艣nia. Umr臋 ze strachu do tego czasu!!!!mo偶e spr贸bowa膰 prywatnie u dermatologa ????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetaaaaaaa
Witam Wczoraj by艂am prywatnie na zabiegu usuni 臋cia kaszaka z twarzy.Mia艂am go ko艂o dolnej rzuchwy juz jakies 4 lata,az w ko艅cu postanowai艂am usun膮膰!!.To by艂 chyba najgorszy dzie艅 w moim zyciu.Kaszak by艂 wielkosci bardzo dorodnej kulki winogrona,ale takiej naprawde du偶ej.Po艂ozy艂am sie na 艂贸zku zabiegowym dosta艂am znieczulenie i nagle czuje naci臋cie podano mi kolejne znieczulenie ,kt贸re oczywiscie tez nic nie da艂o!!!W sumie dosta艂am 8 ampu艂ek znieczulenia!!!!nie 8 strzykawek tylko 8 ampu艂ek!!!chirurg powiedzia艂 ze to sa ko艅skie dawki a mnie i tak bola艂o!!!wy艂am z b贸lu dodatkowo dosta艂am 2 zastrzyki przeciwb贸lowe domi臋sniowe po kt贸rych zacz臋艂am dr臋twie膰 i na dodatek zeby tego by艂o ma艂o 5mg realnium w zastrzyku!!!powiem wam,偶e por贸d to nic w zwiazku z tym co przezy艂am wczoraj.dzis okropnie sie czuj臋 jestem s艂aba ,trz臋s臋 si臋 ,prawie ca艂a noc nie spa艂am,偶o艂adek mnie boli cholernie.Powiedzcie mi (osoby do艣wiadczone czy to normalne 偶e sie tak czuj臋??czy cos ze mna po zabiegu jest nie tak?????bo okropnie sie boj臋??co sadzicie na ten temat.Dodam jeszcze ,偶e kaszaka mia艂am przyrosni臋tego az do szcz臋ki do nerw贸w juz z b贸lu chcia艂am ucieka膰!!!prosze o pomoc odnoscie mojego samopoczucia ???czy to normalne 偶e sie tak czuj臋 po zabiegu??do tego mam ca艂y ty艂ewk pok艂uty i obola艂y od zastrzyk贸

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moje do艣wiadczenia z kaszakiem
usuwa艂am kaszaka umiejscowi艂 sie w okolicy pacha - pier艣 . Niestety zg艂osi艂am sie do lekarza gdy juz nastapi艂 stan zapalny . Kaszak bola艂 , p臋k艂 , musia艂am najpierw zlikwidowac zapalenie antybiotykiem , potem hirurg wyci膮艂 wszystko i pr贸bk臋 przes艂a艂 do badania histopat. dla pewno艣ci . Okaza艂o sie to byc tylko kaszakiem na szcz臋艣cie. zabieg nie bola艂 , duzo gorsze by艂y godziny po.... Zosta艂a mi blizna oko艂o 5-7 cm. mam sk艂onno艣ci do bliznowc贸w i niestety nie wygl膮da to dobrze. gdybym zg艂osi艂a sie p贸艂 roku wczesniej bliza by艂aby male艅ka , b贸l prawie zerowy i lekarz mia艂by mniej pracy . Nie sadzi艂am 偶e takie malutkie " ziarenko" mo偶e okazac sie takim cholerstwem. Pisze dla przestrogi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniolek2118
Dwa lata temu mai艂am wyci臋tego kaszaka , niestety po kr贸tkim czasie zacz膮艂 odrasta膰 dzisiaj jest wiekszy od poprzedfniego wyci臋tego .Bardzo mnie o boli i miejsce do oko艂a niego nieraz wieczorem nie moge spa膰 poniewa偶 mam okropne b贸le g艂owy z tej strony gdzie jest ten kaszak:(czy to co艣 powa偶nego?co mam z tym zrobic?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 smutna 32
witam,dzisiaj znalaz艂am u mojego syna ma艂y guzek w okolicy potylicy z ty艂u g艂owy.Od razu uda艂am si臋 z nim do lekarza og贸lnego ,gdzie dosta艂am skierowanie do por.chirurgicznej z podej偶eniem kaszaka . Guzek ten znajduje si臋 z ty艂u g艂owy i jest umiejscowiony pod sk贸r膮 g艂owy nie boli nie ropieje poprostu tam jest .tak si臋 zastanawiam czy to oby napewno kaszak a nie co艣 gorszego tak bardzo si臋 boj臋 a dopiero za 2 dni idziemy do chirurga.Je艣li mieli艣cie taki przypadek prosz臋 napiszcie . :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czarownica1107
ja mam kurfa ash sztery jajka na g艂owie :( bojem siem jak sku..... so mam robi膰:>

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maja2005
Cze艣膰 ja jestem dok艂adnie trzy tyg. po usuni臋ciu kaszaka,teraz jestem na etapie smarowania blizny.Kaszak moj znajdowal sie na ramieniu robi艂 mi si臋 od lutego najpierw to gniot艂am i niepotrzebnie potem zaros艂o sk贸r膮 i nie znika艂o wi臋c w koncu ze strachem 偶e to co艣 z艂ego posz艂am do lekarza og贸lnego.Ten od razu da艂 skierowanie do chirurga.Tam dowiedzia艂am 偶e powinnam sie zaszczepi膰 przeciw 偶贸艂taczce i po drugiej dawce odczeka艂am dwa tyg i posz艂am na zabieg. Zabieg trwa艂 ok 30 min widzia艂am tego kaszaka po wyci臋ciu i zdziwi艂am sie 偶e taki du偶y na zewn膮trz by艂 jak sp艂aszczona wisienka.Tak naprawde zabieg nie taki straszny bolesny jest natomiast zastrzyk znieczulaj膮cy,w moim przypadku 4 ampu艂ki.Teraz najgorsze przedemn膮 oczekiwanie na wynik hisopat.Tak to mniej wi臋cej wygl膮da,polecam zabra膰 ze sob膮 najlepsz膮 kole偶ank臋! Pozdrawiam wszystkich KASZAKOWC脫W!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JeSuisDansLeNuage
jesli to co napisze bedzie dla was wazne to prosze o wasza wypowiedz na ten temat! otoz bedac mala dziewczynka (mialam lat 6) za uchem wyrozla mi kulka(twarda) myslalam ze to od opaski ktora nosialm dzien w dzien

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JeSuisDansLeNuage
jesli to co napisze bedzie dla was wazne to prosze o wasza wypowiedz na ten temat! otoz bedac mala dziewczynka (mialam lat 6) za uchem wyrozla mi kulka(twarda) myslalam ze to od opaski ktora nosialm dzien w dzien

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agni*
Chcia艂am podzi臋kowa膰 forumowiczom, bo dzi臋ki Wam zdecydowa艂am si臋 zrobi膰 porz膮dek z moj膮 g艂ow膮. Naprawd臋 nie ma si臋 czego ba膰! Mia艂am na g艂owie dwa kaszaki - jeden o 艣rednicy 1 cm, drugi troch臋 mniejszy. W niedziel臋 mia艂am zabieg w szpitalu (cho膰 z tego co m贸wi艂 lekarz taki zabieg mo偶na przeprowadzi膰 w przychodni specjalistycznej, ale takowej w mojej miejscowo艣ci nie ma), kt贸ry trwa艂 nieca艂e 10 minut. A偶 si臋 zdziwi艂am, 偶e tak szybko posz艂o. A za tydzie艅 po zabiegu mam si臋 zg艂osi膰 na zdj臋cie szw贸w. Naprawd臋, wed艂ug mnie wart i艣膰 do lekarza na zabieg, gdy kaszak jest ma艂y, bo wtedy 艂atwiej si臋 go pozby膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniii...
Ja mam kaszaka wycieli mi go jak by艂am ma艂ym dzieckiem. Mia艂am go z g艂owy dos艂ownie (poniewaz jest umieszczony na g艂owie w do艣膰 widocznym miejscu staram si臋 go zakrywa膰 w艂osami ale nie zawsze to wychodzi). Szesnascie lat po zabiegu pojawi艂 sie od nowa. Wi臋c zn贸w postanowi艂am go wyci膮膰 ale po czterech miesi膮cach pojawi艂 si臋 w ci膮gu jednej nocy i to takich rozmiar贸w 偶e a偶 odsrasza艂am wszystkich tego samego wieczoru p臋k艂. mia艂am g g艂owie dziur臋 leka偶e stwierdzili 偶e nic z tym nie mog膮 zrobi膰. Teraz tak 艣rednio co trzy cztery miesi膮ce pojawia si臋 i p臋ka a leka偶e boi膮 si臋 go ruszac znacie kogo艣 kto by si臋 nie ba艂 powalczyc z czym艣 takim bo ja juz mam do艣膰 ten guz jest moim przekle艅stwem...........:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moniao
Witam, o co tyle zachodu. M贸j m膮偶 rok temu mia艂 kaszka na plecach i jak to facet m贸wi艂,偶e to nic takiego. Pewnego dnia na s艂u偶bie kaszak p臋k艂 sam, taki smr贸d by艂, ale nic nie czu艂. Tylko ten od贸r okropny. Wycisn膮艂 reszt臋 w domu, a potem wyrwa艂 tego kaszaka z kawa艂kiem mi臋sa. Wiem 偶e brzmi to ohydnie, a mnie a偶 zemdli艂o. Wygl膮da艂o to jak taka t艂usta masa wi臋ksza od grochu i tak zmienia艂a kszta艂t jak si臋 to naciska艂o. Na koniec porz膮dnie to zdezynfekowa艂am, pola艂am rywanolem, naklei艂am plaster i na drugi dzie艅 zaci膮gn臋艂am si艂膮 do chirurga. Lekarz na to, 偶e m膮偶 sam sobie zoperowa艂 kaszka i po strachu:)))). To nic strasznego. Tylko teraz znowu si臋 zrobi艂 ale na karku. By艂 u chirurga przelotem i ten potwierdzi艂 ,ze to kaszak, kaza艂 przyj艣膰,偶eby go naci膮膰 i wyczy艣ci膰 i b臋dzie po k艂opocie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kaszix19
Za 2 godziny mam zabieg, mam "kaszaka" na lewym luku brwiowym, na papierach mia艂em napisa艂em "nowotw贸r niez艂o艣liwy lewego luku brwiowego" mam ju偶 go od okolo10 lat ale kiedy艣 by艂 ma艂y ;] no ale teraz postanowi艂em i艣膰 na zabieg bo kurde przeszkadza mi i to bardzo, wida膰 go na ka偶dym zdj臋ciu , najlepsze jest w tym to 偶e rusza si臋 w d贸艂 i w g贸re wi臋c mog臋 go umie艣ci膰 pod 艂ukiem brwiowym ale nie rusza sie na lewo i prawo ;]pewnie korzenie go trzymaj膮 ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰 a偶 si臋 tego pozb臋d臋 hehe. W og贸le nie ma si臋 czego ba膰, nie takie zabiegi mia艂em hehe, naprawd臋 ludzie nie ma si臋 czego ba膰 i lecie膰 do lekarza po skierowanko do chirurga i pozby膰 sie smie膰ia :) cdn... pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arz
289.maja mam zabieg usuni臋cia.Czytam Wasze wypowiedzi i czuj臋 si臋 spokojniejsza.Dzi臋ki,pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arz
Jestem po wyci臋ciu!Znieczulenie troch臋 nieprzyjemne,a potem to ju偶 z g贸rki.Mistrzostwo 艣wiata-10 minut!!!Je艣li kto艣 ma kaszaka na g艂owie to niech fryzjer 艂adnie ogoli miejsce,bo piel臋gniarka zrobi艂a to byle jak.

Udost臋pnij ten post