Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 21

Roczne urwiski 2004

Polecane posty

czesc,oj chyba sie spoznilam na pogaduchy. Leo dopiero sie polozyl i jeszcze poplakuje.

dziewczyny u mnie tez jest zimno,ale w domku grzeja.gdyby nie te stare okna byloby ok.

Danti ,u mnie wieje oknami :-0 Musiałam je obkleić taśmą ,a i to nie pomogło zbyt wiele:(

Wiola już wstała ,pomimo wierceń i walenia za ścianą trochę pospała... Niestety muszę iść coś upiec i ugotować na obiadek, ale postaram się doglądać ;) Napisz co u Ciebie słychać i pamiętaj! Niczym Nas nie przynudzasz ❤️

posiedzialabym tu czesciej , ale przez te mrozy jestem sama z Leonkiem.on mi niedaje chwili spokoju:).na dwor nie wychodze.nikt do mnie nie przychodzi:(.wieczorem przychodzi maz i komputer mam zajety.

Ninko ,na dyskusji ogólnej jest topik: ,,nianie .porozmawiajmy sobie,, Coś dla Ciebie :) pomyślałam... Danti witaj 🌻

przynajmniej Leos jest wyrozumialy:P dla mamusi i pospi w dzien ze 3 godzinki:)

Danti idę nastawić kurczaka i postaram się zajrzeć , Adi jest w drodze do domu :-0

mam do Was pytanie. kupilam ostatnio 2 pojemniczki plastykowe,chcialam w nich zamrazac zupki dla Leonka.dzisiaj wyciagam z zamrazalnika i sie zdziwilam, zupka nie zamarzla na kamien,byla gesta zmrozona(ale nie zamarzla.czy to normalne? moge ta zupke podgrzac i dac malemu?

Dziwne ,że nie zamarzła ... No mnie się wydaje ,że możesz ... Ja czasem mam zupki dwa dni tylko w lodówce i nic im nie ma ,więc w zamrażalniku tym bardziej...

pierwszy raz tak mi sie zdarzylo, moze te pudelka nie nadaja sie do zamrazania. masz racje Loli w koncu zupka byla w lodowce :)

na obiad pieczesz calego kurczaka ?az mi slinka cieknie:)

a ja jestem bez gotowki i zakupy robi moja gorsza polowa:) na obiad mamy dzis fasolke po bretonsku(zamrozona),wystarczy zagotowac i obiad gotowy:)

Danti - dziwne, bo ja zamrażam juz od dawna papki dla Martusi i zawsze jest zamrożona na kamień. Loli - zaglądałam na ten topik, ale tam są same niania, które dzielą się doświadczeniami. Nie wiem czy chciałabym poznać \"tajniki\" takich opiekunek ;)

czesc Ninko,a masz jakies specjalne pojemniczki? ja kupilam takie zwykle.

Danti - :D 👄 mam zwykłe pojemniczki plastykowe, które kupiłam chyba w Makro. Na początku próbowałam mrozić te papki w słoikach, ale zdarzało się, że przy rozmrażaniu odpadało denko i papka była do wyrzucenia. A nie wkładałaś do zamrażarki ciepłej tej papki? A inne produkty w zamrażarce jak wyglądają?

Cześć tu Gulczas ;) Ale przymroziło! Brrr Podobno ma juz spadać ten mróz, a kysz! We Wrocku było w nocy -20, da się wytrzymać ;) U nas 13 pieter pod nami grzeje, więc mamy nadal zakręcone kaloryfery :) Tylko w łazience grzeje na full, bo nie ma zaworu i nie da sie go skręcić :) Ale nie macie mi czego zazdrościć... Latem słonko grzeje w okna przez prawie cały dzień 😠 Ciężko to wytrzymać, zwłaszcza jak nad Polską przetacza się fala upałów, na dworze jest 35 stopni a u nas w domu z 40! Jak jest zimno, to można się ubrać, przykryć, zjeść cos ciepłego.. A jak praży to co zrobić? Na klimę nas nie stać...

czekalam ,az zupka wystygnie.a inne produkty sa zamrozone na kamien:(

Danti, hej, może trzeba było dłużej poczekać? Albo zrobiłaś tłuściutką tą zupkę :) i dlatego tylko skrzepła, a nie zamarzła Tak czy psiak, nie masz się czym przejmować, była w zimnym w końcu! Ja nie mrożę zupek, bo nie robię na więcej niż dwa dni, ale może powinnam zacząć...

Loli, a jak rodziłaś, siłami czy cięciem? Bo jak cięciem to bardzo prwadopodobna jest ta przepuklina, a jak nie, to musisz sie poobserwować, a najlepiej pójśc do jakiegoś doktorka, niech Ci ten brzuch obejrzy i się wypowie.

zupka stala cala noc,tlusciutka nie byla:).zamrazam tylko zupke od Leonka.nie potrafie ugotowac zupy na jedna miseczke.

Jonka 🖐️ ! Nie wyobrażam sobie codziennie czy co drugi dzień gotować martusinych papek. Robię to raz w tygodniu i zamrażam. Wygodnie i szybko. W sam raz dla zabieganych i zapracowanych mam. Wyślę Wam zdjęcia Martusi ze spaceru nad morzem.

Ja też chcę pójść z Martynką na spacer nad morze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak byłyśmy na wakacjach w Mrzeżynie gdy Martynka miała 10 miesięcy chodziłyśmy na dłuuugie spacery brzegiem morza (i te cholerne kółka grzęzły w piachu)... Martynka nie mówiła jeszcze prawie nic, na morze wołała -szszszszszsz!

Zamienię ciepłe mieszkanie we Wrocławiu z pięknym widokiem z okna na góry na mieszkanko w Trójmieście! ;) Kto się skusi???

Jonko - ja!!!!! Byłam we Wrocławiu jakieś 3 lata temu po raz ostatni i to jest piękne miasto. Spędziłam wieczór w takiej miłej knajpce w samym sercu rynku (jakas taka staropolska), z przyjaciłmi. No super!!!

No to dawaj, może na urlopy się zamienimy mieszkaniami ;) Albo lepiej zimą, bo latem jak nie jesteście przyzwyczajeni do upałów, to obawiam się, że możecie nie wtrzymac ;) Mi pora roku jest obojetna, uwielbiam morze o każdej porze ;) A Danti z Leonkiem z nami, bo z tego co pamiętam, to masz Ninko domek, więc się pomieścimy :D