Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 21

Roczne urwiski 2004

Polecane posty

Ale my tez nigdy nie miałysmy żadnego problemu z ząbkami, czwórki też wychodziły niemalże na raz :) i to niedawno, od grudnia. I ja też się martwiłam, czy to aby nie brzuszek, bo ona za każdym razem jak podejdę do niej w nocy to napina sie i puszcza bączki... Ale myślę, że to z powodu nadmiaru sliny., Martyna nigdy nie śliniła się nadmiernie na zewnątrz, wszystko połyka... A górne trójki sie juz pojawiły parę dni temu i teraz Martyna je non-stop dotyka :)

Idę posprzątać, póki Martynki nie ma, zrobiła taki bałagan rano, że głowa boli, zwłaszcza mnie ;) Odezwę się jak zaśnie, myslę, że nastapi to bezproblemowo około 13, bo wstała dziś o 6 rano i domagała się jedzonka...

Witajcie kochane :) Jeszcze nie wiem o czym rozmawiacie bo nie przeczytałam, ale zaraz nadrobię zaległości i włączę się do rozmowy.,

Loli - u nas przyjęło sie uważać, że płeć dziecka można rozpoznać dopiero po 20 tygodniu ciąży ale wiem że za granicą robią to wcześniej. Ninko - Maks ma wszystkie paznokcie u nóg takie brzydkie, a go tego jeszcze pofałdowane ale lekarka nie powiedziała że to grzybica. Ponoć małe dzieci tak mają :)

Ja też już wróciłam, moje Słoneczko śpi juz 10 minut, ale co chwilę kaszle, więc nie wiem, ile potrwa ten błogostan :O

Oj, Jonko czytam, że jednak choróbsko nie omineło Martynki ❤️ {usta] dla Was

No właśnie, Loli, ja sama byłam świadkiem badania USG, głowicą dopochwową, gdzie wyraźnie było widać siusiaka w \"odpowiednim\" miejscu, a dziwczyna była w 12 tygodniu :) I było to u nas, w biednym szpitalu, gdzie jeszcze pracuję. Z tym, że ultrasonograf jest pożyczany od noworodków, a oni tam mieli dobry sprzęt, zakupiony przez Owsiaka :)

cały czas ją obserwuję, bo właściwie ona nie zachowuje się jak chora, tylko co jakiś czas kaszle... A jak Maks wczoraj poszedł jeszcze spać po południu, czy urzędował do wieczora? I jak nocka???

Dziewczyny, przestancie pleść trzy po trzy, bo żadna z Was nie jest stara!!!

Maks wczoraj juz nie spał i wieczorem też nie miał zamiaru :O Wogóle, ostatnio, i dzisiaj też, mam straszne probloemy, żeby go spać połóżyć. U nas to napewno przez trójki Posmarowałam mu dziś przed spaniem żelem ale nic to nie pomogło i popłakiwał prawie pół godziny zanim usnął :O

Wydaje Ci się ;) Ja mam pełno zmarszczek ;), które tylko ja widzę ;)

Karolina - nie wiem jak u Was, ale Marta ma problem z zasypianiem i spaniem jak wieje trochę mocniej niż np. 2 w skali B ;) Jak w wywietrzniku \"gwiżdże\", to mamy nockę bardzo marudną.

Ninka - nie zauważyłam takich zależności ale połozna, która odwiedziła mnie po porodzie twierdzi, że dzici są najlepszymi meteoropatami i wyczuwają każdą zmianę pogody, więc może coś w tym jest. Ale u nas to napewno ząbko bo MAks zamiast ssać smoczek to go gryzie

A ja od jakiś 2 tyg muszę opowiadać bajki , jedna wymyślona przeze mnie druga o Czerw.Kapturku , dopiero jak skończę Patrysia przytula głowę do poduszeczki.

Ja tam w te żele nie wierzę... To jest chyba bardziej psychologczne działanie... A Martynka właśnie dostała takiego ataku kaszlu, że się obudziła :O Ale udało mi sięja ukołysać, chciałam jej dac popić, żeby przstało ją drapać w gardle, ale sie rozpłakała i nie chciała...:( I znowu kaszle :( Macie może jakieś matczyne sposoby, żeby ulżyć kaszlącemu dziecku doraźnie???

U ans nie skutkuje nic :O Wczoraj wieczorem udało mi się jakos odwrócić uwagę Maksa od tych ząbków pokazując mu słonia i spiewając Ale dziś to poprostu musiał sie chyba wypłakać 😭 Szkoda mi go okropnie, ale co moge poradzić?

Biedna Martynka , niestety na kaszel nie wiem co poradzić , może oklepywanie ? Jak niunia miała 5 mies pomagało

Jonko - niestety nie bardzo wiem co trzeba robić. Napewno ułuż jej główke wyżej bo może jakaś wydzielina jej spływa do gardła a moja lekarka o zawsze mówi, żeby nosic dziecko pionowo i oklepywać mu placki ale nie wiem na ile jest to skuteczne. 👄 dla Martynki ❤️

Jak na dworze jest taka \"barowa\" pogoda i dorosłym sie chce spać, to Martynka na odwrót - jest nadmiernie aktywna, ale na \"marudząco\" i nie chce spać. A przy wietrze śpi spokojnie :) U nas też gwiżdże w wywietrzniku, mieszkamy prawie pod dachem a w kuchni jest komin wentylacyjny, więc jak mocniej wieje, słychac jak chodzi klapka w kominie ;) Odgłosy jak w starym zamczysku... A na 14 pietrze wieje baardzo często...

Dzięki ❤️ Sama sie ułozyła na brzuszku, z wysokiej poduchy natychmiast się zsuwa :( Próbowałam ja klepać, ale rzuca się i wyrywa, nie chciałam jej bardziej rozbudzić, zresztą mam wrażenie, że to taki suchy kaszel związany z drapaniem w gardle :(

Ojej, takie cierpiące dzieciątko to u mnie wywołuje łzy w oczach. Martusia kilka razy w życiu zakasłała i to wszystko. Zupełnie nie mam doświadczenia z kaszlem. Moja siostra małemu opukuje plecy jak ma taki odrywający się kaszel. Karolina - no ja muszę kontrolować smoczki, bo kiedyś ze zgroza odkryłam, że Marta w czasie (niby) jedzenia odgryzła końcówke smoczka i ją zjadła :D

A ja umówiłam się z mamą na zakupy w sobotę. Zostawię Maksa z Przemkeim i niech się dzieje wola Boga ;)

Ninko - nam sie jeszcze cos takiego nie zdażyło ale juz kilka smoczków wyrzuciłam z powodu przecieków ;):D

Beatek - czyżby szef wrócił i znowu nakrył Cię przy jego komputerze?