Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zenobia23

Jak pobudzić laktację - pomocy!

Polecane posty

Gość kosnowska
a mi nie odpowiadał jego smak. Jednak bananowy prolaktan lepiej mi podchodzi ;)

Gość ollllaaaa
Mi też, jak piję go z jogurtem pitnym to zupełnie jak shake, fajny deser, a przy okazji pomaga na laktację.

Gość sweetblue
I ja stosowałam prolaktan, ma przyjemny smak, taki bananowy i w sam raz do jogurtu:)a co ważne, pomaga:)

Gość czerwcowamamusia123
Częste przystawianie dziecka do piersi, mniej stresu, zdrowa dieta i spróbuj także z suplementami na laktację (pomagają:)). Możesz dostać je w aptece:)

Gość gość
Moim zdaniem, każda kobieta musi dobrać produkt pod siebie. Jeśli nie będzie ci smakowało to, co pijesz to zwyczajnie zaczniesz tego unikać. Ja nie będę się zmuszała do tego co mi nie leży. Jeśli po lactosanie mam pokarm i mogę go połączyć nie tylko z wodą, to dla mnie jest najważniejsze.

Gość czerwcowamamusia123
Właśnie warto wypróbować różnych sposobów na pobudzenie laktacji. W moim przypadku pomógł prolaktan, który przyjmuje się tylko raz dziennie, ale jak już powiedziałam warto szukać swojego sposobu:)

Gość Pauilne9
przy pobudzaniu mega ważne jest częste karmienie, nawet co godzinę i sprawdzanie czy Maleństwo prawidłowo ssie. W międzyczasie można dodatkowo używać laktatora i pić suplement z owocem kopru i beta-glukanem jęczmiennym na wspieranie laktacji. Sama piłam lactosan mama, dostałam go tuż po porodzie od koleżanek w wyprawce i byłam mu wierna, bo bardzo pomagał, no i nawet trochę tęsknię za jego smakiem.

Gość Gośka890
Na rozkręcenie - to Twój kochany, mały ssak, którego często przystawiasz do piersi. Później lactosan mama jak pokarmu jest za mało i będzie dobrze. A i morze cierpliwości jest potrzebne :)

Gość gość
WYPAD ściero z reklamą tego spamosanu|!!! :O

Gość gość
Mam mega problem z laktacji, stosuje femaltiker, wiem że najlepiej jest często przestawiać maluszka do piersi, ale co w przypadku gdy brodawki są obolałe, popękane i z każdym karmieniem jest gorzej

Gość kszan
Ja akurat piłam prolaktan, a na popękane brodawki są specjalne nakładki, smaruj też piersi maścią lub własnym mlekiem po karmieniu. Ma działanie antybakteryjne i przyspiesza gojenie. Można sobie z tym poradzić.

Gość gośćMarianna
Po jakim czasie picia prolaktanu różnica była zauważalna?

Gość zuzula123
Też piłam prolaktan i powiem, że poprawę zauważyłam po kilku dniach. W moim przypadku próbowałam wiele sposobów, zarówno tych naturalnych, jak i z apteki, a jedynie pomógł mi ten środek. A popękane brodawki smarowała wazeliną i pomogło:)

Gość kosnowska
Można własnym mlekiem tez smarować, działa antybakteryjnie i przyspiesza gojenie.

Gość mikamikus
Ja także jestem zadowolona z prolaktanu, szybko mi pomógł, a teraz biorę go profilaktycznie. A w przypadku bolących brodawek, to stosowałam krem dla dzieci na odparzenia i mi także pomógł:)

Gość gość
Lubie lactosan, ma bardzo fajny karmelowy smak. Nie wszystkie kobiety mają laktację na zawołanie, czasami trzeba poszukać skutecznego rozwiązania, które pobudzi organizm do działania.

Gość gość
A ile kosztuje ten środek i na ile wystarczy?

Gość gość
Wydaje mi się ze własnie jesli chodzi o laktacje to na pewno jest to dobry srodek i uważam ze na pewno skuteczniejszy niż wszystkie inne herbatki i temu podobne.

Gość misiopysio123
Zgadzam się warto wybrać się do apteki po tego typu środki, np. ten prolaktan. Kosztują niewiele, ale pomagają lepiej, niż te herbatki i inne cuda.

Gość gość
I tu sie zgodzę. Juz nie raz słyszałam pozytywne opinie na temat tego środka, więc na pewno skorzystam jesli tylko będę miała takie problemy.

Gość henretka
gość 2018.09.23 A ile kosztuje ten środek i na ile wystarczy? Około 20 zł opakowanie na dwa tygodnie. Ale nie musisz go pić cały czas, ja piję kilka dni, jak jest poprawa, to resztę sobie odkładam na następny kryzys

Gość gośćMallwyna
Ja prolaktan zamawiam z apteki internetowej doz, biorę zaraz kilka opakowań bo u mnie co skok rozwojowy to kryzys laktacyjny, a do tego ostatnio mam wrażenie, że jakby cały czas było gorzej. Chciałabym karmić tak do 2go roku życia, a to dopiero 4 miesiące ponad.

Gość gościnniedomowo
Poczytałam troszkę o tym prolaktanie i dziś zamówiłam go z apteki. A jak często go bierzecie? I z czym najlepiej go brać?

Gość ninina123
Ja też zamówiłam go z apteki internetowej i brałam go tylko raz dziennie. Robiłam shake z owocami i dodawałam go do jogurtu. U mnie zadziałał po tygodniu.

Gość gośćAlinka
To dość długo zajęło, ja czułam różnicę już po dwóch saszetkach, no ale w sumie każdy organizm inny to różnie zadziała.

Gość gość
Jaka cena i jak szybko pomoze jesli chodzi o problemy z laktacją?

Gość gośćMamaDwójki
20 zł za opakowanie tam jest 14 saszetek. Jednym paniom pomaga już po jednej saszetce innym po trzech czy czterech.

Gość gość
A czy mozna go pić również profilaktycznie czy raczej nie?

Gość aniazzielonychwzgorz
Ja kupowałam za ok. 20 zł i w moim przypadku wystarczyły 3 saszetki, a już miałam znaczącą poprawę. Piję go teraz profilaktycznie, raz na kilka dni i super działa.

Gość mojeszczescie
Też go piję profilaktycznie i pomaga, szczególnie gdy czuję, że niedługo będzie kryzys laktacyjny. Niestety, ale często borykam się z takimi problemami:/