Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wydepilowana

depilacja cukrowa jestem w szoku

Polecane posty

Gość trolik
Aha, jeśli kulka po kilku zastosowaniach zacznie się ciągnąć i lepić, weźcie nową. Po co się męczyć :)

Depilacja cukrowa górą :) zakochałam się w niej, nie wrócę już nigdy do depilatora ani wosku... never! :) a po uzywam keranormu, zeby wloski nie wrastaly i zeby nie bylo zaczerwienien, rewelacja :)

Depilacja cukrowa górą :) zakochałam się w niej, nie wrócę już nigdy do depilatora ani wosku... never! :) a po uzywam keranormu, zeby wloski nie wrastaly i zeby nie bylo zaczerwienien, rewelacja :)

ja kupiłam taka paste na allegro. bardzo boli ;/ jestem brunetka i mam mocne włoski słabo jakos wyrywa je, juz chyba 3dzien męcze nogi. ja nie wiem jak Wam sie to udaje tak szybko i bezbolesnie

Gość jófffka
mam dziewczyny takie pytanie bo juz sama nie wiem czy cos zle robie:P bo zrobiłam ta paste ale ona mi tak stwardniała ze zrobił sie z niej kamien jak ponownie podgrzałam i udalo mi sie to na noge dac to od razu twardniała ze nawet nie zdazyłam odlepic i łamała mi sie na nodze:/ wydaje mi sie ze za duzo cuktu dałam ale sama nie wiem.tez tak macie??

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość khgkhj
jak kidys robiłam to zawsze mi sie udawało a teraz za nic :(

Gość podajcie jakiś dobry
przepis.Gotowałam kilka razy,ale nigdy nie wyszła mi taka,żeby dało sie z niej zrobić kulkę tylko musialam używać z paskami.Ale rzeczywiście prawie nie boli i o dziwo nie wrastają mi po niej włosy,nie wiem czemu,ale to fakt,a po depilatorze wrastają koszmarnie

Gość xxx234xxx
Czy ktoś mi napisze, czy włoski odrastają słabsze czy nie?

Gość pooodnoszeeee

a mi moze ktos napisac czy ta cytryna to sok czy owoc ze skorka? mam dodac do tej pasty... i jaki jest najlepszy sposob nakladania? i o co chodzi z tymi paskami?

Gość jojo1
ja znalazłam film z przepisem z 1 kg cukru,po rosyjsku. Biorę sie dzisiaj za gotowanie, o efektach wam napiszę. pa Pozdrawiam

Gość jojo1
ugotowane! teraz się studzi

Gość Ewkaaa54
Mi kilka razy się udało, to fajna metoda, zdumiewające efekty ;)

Gość Ewkaaa54
ja robiłam z małej ilości cukru- 1 szklankę, sok z połowy cytryny, trochę wody... potrzeba wprawy ale warto!

Gość jojo1
fajny sposób ! wydepilowałam ręce. Wieczorem spróbuję nogi

Gość jojo1
niestety na nogach nie zdała egzaminu. Do kolan jeszcze ,jeszcze, ale nie wszystkie włoski. Od kolan klapa zupełna ,na udach od wewnątrz sama krwawe wybroczyny. Chyba mam za twarde owłosienie. Panie z miękkim włosem na pewno będą zadowolone. Pozdrawiam

Gość anonim888888
hej dziewczyny 1)śmieszą mnie wypowiedzi że ktoś musiał garczek wyrzucic-to jest cukier jak wiadomo rozpuszcza sie w wodzie,jak się go pogrzewa to robi się płynny,więc są dwa sposoby albo pogrzać i wylać albo moczyć garczek do czasu aż cukier się nie rozpuści (pracochłonne) 2)nie nakładamy gorącego karmelu na skórę! 3)wszystkie przepisy są dobre jeśli chodzi o ilość wody-im więcej tym dłużej trzeba gotować (ale chyba tak powinno być,że trzeba długo gotować),żeby zrobił się karmel-ta woda musi po prostu wyparować.Wygląd masy i konsystencja-jak miód lub bursztyn i taki miód zdejmujemy.Zostawiamy i twardnieje.Radzę przelać do jakiegoś plastikowego pojemnika(szerokie wieko-aby można było latwo wydłubywać)zanim wystygnie. Jak już wystygnie masa to jest jak kamień.I tu większość wyrzuca masę.A to jest ok.I trzeba użyć albo mikrofali (dosłownie2-5sekund)sprawdzać należy-ma wyciągać się ciężko ta masa(bo za miekka jest zła)można też użyć suszarki.I tak następny błąd który popełniłam.Masa jest jak miód(ale twarda)-przeźroczysta ale trzeba ją przerobić na plastelinę czyli pomiętosić i porozciągać w rękach chwilę ,aż będzie nie przeźroczysta(matowa) 4)Nakładamy pod włos ściągamy z włosem(gruba warstwa plastelinki) 5)trzeba wyczucia i czasu ale to super metoda 6)jeśli z jakiegoś powodu boicie się zerwać masę np.bikini ,to trzeba się wykąpać,szczególnie miejsce z masą trzeć ręką 7)bikini robi mi mąż bo sama się boję ,ale narpiew sprawdźcie masę na nogach i poproście koleżankę ,zresztą super sie bawimy tą plasteliną bo to jest zadziwiające jak to działa 8)dziwię się,że dopiero doszłam do tego jak robić tą masę,wszystko jest logiczne-poznacie wszystkie właściwości cukru ,jak się trochę pobawicie w depilację(masę można schłodzić w lodówce)jest tu trochę chemii i fizyki.takie małe laboratorium 9)Powodzenia

Gość jj..
oja pokazalas sie mezowi niewydepilowana :) ja tam musze byc zawsze wydepilowana przed facetem nieumiem sie pokazac zarosnieta zreszta wstydzilabym sie

Gość sprobowalam
narazie jest ok... zanim to zrobiam bo musialam jej pare zrazy poprawiac dochodzila polnoc. zrobilam troche na rece i nodze(jestem brunetka mam twarde sztywne wlosky) tam gdzie bylo najwiecej i co? wyrwaly się:) nie wiem jak dalej pojdzie po tej kilkuminutowej probie narazie jestem zadowolona:) na wiecej nie starczylo mi czasu:) zrobie to dzis:) boje sie troche paszek... i nie umiem zrobic kulki...matowej.lepi mi sie to nieilosiernie... wyrywalam z paskami(pocieta szmatka od naczyn-nowa oczywiscie) potem mozna to latlo wyplukac-wystarczy pod gorca wode wlozyc. samo sie rozpusci jak to cukier:) pozniej napisze jak mi poszlo:) trzymajcie sie i probujcie dalej:)

Gość jojo1
zobaczymy jak spróbujesz wydeplilować uda. Ja po tej nieszczęsnej próbie miałam za dwa dni wizytę u ginekologa. Jak zobaczył krwawe wybroczyny na moich udach, to zapytał czy w mojej rodzinie panuje przemoc. Ja cała w pąsach starałam mu się wytłumaczyć skąd mam te krwiaki.... Pokiwał tylko głową....Myślę, że mi uwierzył. Dla mnie metoda super, tylko nie od kolan w górę

Gość Ewkaaa54
Ja tylko bikini depiluję tą metodą...

hej kochane, a ja mam inne pytanie. jak wyrywam bikini pęsetą, to wloski pojawiają sie juz po paru dniach. a to chyba też z cebulkami sie wyrywa, nie? wiec jesli użyję metody cukrowej, to tez zaczną byc widoczne prawie od razu?

Gość jojo1
ja wyrwałam włoski gdześ z tydzien temu i ciałko nadal jest gładkie!

Gość mona_moni_sia
hej dziewczyny! przejrzalam szybko forum i niektorym z Was nie wychodzi ta pasta. Wyszlo zamieszanie- bo jest cos takiego jak Pasta cukrowa- takie geste i ciemne jak bursztyn, twarde- trzeba to podgrzac- i w rekach wyrabiac az sie zrobi miekkie i jasne jak guma balonowa- i wtedy przyklejacie na skorę te "gume" i odklejacie. A jest jeszcze cos takiego jak Wosk cukrowy- ma rzadka konsystencje naklada sie go szpatulka na cialo- nakleja na niego pasek bawelniany- z jakiejs bluzki starej np- i odrywa, cos jak zwykly wosk ale lepiej sie zmywa i nie podraznia jak wosk. Nie wiem dokladnie jak sie przyrzadza jedno i drugie, bo w Inetrnecie niestety wiele bledow jest- na ten wosk cukrowy czytalam gdzies na stronach niepolskojezycznych mowi sie Perska depilacja- znowu na naszych stronach nie ma o tym nic ;/ wiec trzeba probowac i najlepiej kierowac sie filmikami na youtubie. pozdrawiam! jak juz znajde opracowana recepture to bede probowala z tym woskiem cukrowym! dam znac jak mi poszlo :D

Gość ciekawe co piszecie
Chyba też spróbuję. jestem blondynką mam w miarę cienkie włoski na nogach ale depilatorem nie jestem w stanie ich ogolić. Jęczę z bólu. Do kolan jeszcze dam radę a wyżej to po prostu niewykonalne. Łzy same płyną. Sprobuję tym cukrem. Moze to dobry sposób.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppp

Gość basinka
ja wypróbowałam tą metodę i jestem z niej baaardzo zadowolona :) super sprawa. najpierw gotujemy pastę: szklanka cukru+sok z cytryny ( ja daję z całej)+ woda ze 2 łyżki stołowe. Im więcej będzie wody tym trzeba dłużej gotować aby wyparowała. gotuję to wszystko na małym ogniu aż będą bąbelki które zmienią kolor na bursztynowy. zlewam pastę do słoiczków. w momoencie rozlewania gdzy pasta jest gorąca jest rzadka, ale gdy wystygnie jest twarda jak kamień. alby użyć pasty należy ją podgrzać wstawiając do gorącej wody musi być taka żeby dało sie wydłubać trochę ze sloiczka i troszkę urobić w palcach dosłownie chwilę. póżniej nakładam pastę na depilowane miejsce POD WŁOS to jest istotne i gwarantuje efekt, zrywamy Z WŁOSEM!!! super sprawa tylko trzeba nabrać wprawy. ja juz nie wrócę do innych metod depilacji stawiam na pastę cukrową :) pwoodzenia życzę