Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natura

dziewczyny, czy Wy wszystkie regulujecie brwi?

Polecane posty

Gość natura

ja nie reguluje, w ogole nic z nimi nie robie, ale tak sie przygladam ostatnio i widze, ze wszystkie dookola mnie sie 'skubia'. Ja nie mam jakis szczegolnie rozrosnietych, jestem ciemna blondynka i nigdy nie odczuwalam potrzeby regulowania. Owszem, zdarzylo mi sie pare razy usunac pare zbednych wloskow dookola brwi, ale stwierdzilam, ze nie chce mi sie tego robic co pare dni i dalam sobie spokoj. Czy taki wyglad niewyregulowanych brwi razi? Ciekawi mnie Wasza opinia

Gość rumiankowa
zalezy jak zarosnietych,ja depiluje zwlaszcza dol:) dzis wlasnie musze!

Gość luna2229999
ja codziennie depiluje:),nie ma dnia żebym nie powyrywała tam czegoś :)...ale wydepilowane brwi wyglądają ładne i estetycznie,ale skoro nie masz az tak zarosnietych brwi,więć,możesz tylko delikatnie poddepilować,a nie zmieniać całkiem kształtu brwi:)...ja mam taki fajny łuk:)

Gość chory aniołek
ja przewaznie tak co drugi dzien cos wyskubie-nie cierpie jak ktos ma krzaki-to takie niezadbanie.niedawno byłam u kosmetyczki na regulacji dlatego teraz ma z głowy na jakis czas

Gość ajooo
ja wyrywam je od 6 klasy podstawówki, i uważam że cieńsze brwi wygladaja ładniej, no.. są takie bardziej estetyczne..

Gość Gosiaczkowa
Ja też nie reguluję. Nigdy ani jednego włoska nie wyrwałam. Moja mama całe życie niemalże reguluje i teraz ma jakieś nędzne resztki... Nie warto, zresztą moje brwi mają ładny k ształt :)

Gość CameronkAa
kurde trzeba o siebie dbac!nie mozna chodzic jak goryl!

Gość natura
no wiec wlasnie nie mam krzaczastych, tylko po prostu zwyczajne, no i nie chce codziennie czy co pare dni wyrywac tych odstajacych, nie po linii prostej wloskow. I chyba nie ma to za wiele wspolnego z dbaniem o siebie?! Przeciez sie myje, pielegnuje, perfumuje, itp, ale nie chce do codziennej rutyny pielegnacyjnej dodawac jeszcze depilacji brwi i bylam ciekawa czy sa jeszcze takie dziewczyny jak ja (i Gosiaczek 🖐️ ), ktore nie poddaja sie modzie, tylko czuja sie dobrze ze swoim naturalnym ksztaltem brwi. Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.

Gość madziula7
ja zaczęłam skubać brwi kilka lat temu i podobnie jak luna2229999 nie ma dnia żebym nie pwyrywała tam czegoś...bardzo mnie to męczy:) najgorzej że nieraz jak włoski odrastają,to są jeszcze za krótkie żeby je wyrwać,i widać tylko takie CIEMNE PUNKCIKI,KROPKI. fatalnie to wygląda,czy któraś z was też tak ma?

Gość jakaśtam
ja nie reguluję i nigdy nie regulowałam, ale naturalnie mam bardzo ładne, chyba najbardziej mój udany element urody ja myśle, że jak ci jest ładnie w naturalnych to nie skub, bo można łatwo przesadzić, mam kumpele która tak poleciała, że teraz nie ma ich prawie wcale feee, skubanie jest myślę dla tych co rzeczywiście mają krzaki

Niewyregulowane brwi nie wyglądają ładnie, o ile same z siebie nie są regularne. Brwi wbrew pozorom to bardzo ważny element buźki. Wyznacza pewne ramy twarzy, i nadaje harmonii całości. Ale jeżeli nie widzisz potrzeby wyrywania włosków, to widocznie jej nie ma :) kobiety są względem siebie wyjątkowo krytyczne! Ja depiluje włoski poniżej, ale z natury mam grube, krzaczaste, a w dodatku schodzące w dół brwi, więc po prostu jest taka konieczność :)

Gość Nie-idealna
Zazwyczaj jestesmy krytyczne wobec siebie , więc jeśli nie uważasz że twoje brwi są nie takie jak byc powinny to chyba nie sa złe m ja też nie reguluje , nie mam zamiaru potem rysować brwi kredką ...

Gość niunia mała
To ze teraz depilujecie to nie znaczy ze w przyszlosci ich nie bedizecie mialyy(bo one sie jeszcze bardziej wzmacniaja)odrastaja mocniejsze i zdrowsza.Moja mama wlasnie powiedzila ze mam piekne brwi,i tak patrze i rzeczywiscie nie sa krzaczory ale sa geste i bardzo ciemne,Reguluje tylko od dolu,i nie narzekam,mimo ze mam 15 lat:)

Gość blow up hollywood
Reguluje brwi o 8 klasy podstawowki i jestem bardzo zadowolona. Za pierwszym razem poszlam do kosmetyczki, ktora nadala im ladny ksztalt i teraz raz na jakis czas cos tam wyskubuje. Estetycznie, niemal bez wysilku, a za to ile komplementow dotyczacym moich oczu.. :) Tylko bardzo wazne jest, zeby na poczatku zrobil to fachwiec, ktory dobierze ksztalt, inaczej mozna sprawic, ze wyglada sie katastrofalnie! ;)

Gość kamara
a wlasnie jak brwi powinny wlasciwie wygladac. ja od czasu do czsu i kocmetyczki wyrguluje, ale robi to tylko ponizej brwi. sama tez pozniej probuje tak jak kosmetycza ale i tak mysle , ze cos za grube jeszcze te brwi. ale zupelnie nie wiem jak to dziwczyny robia , ze wcale brwi nie maja tylko rysuja sobie . dla mnie to wyglada koszmar.

Gość GoHa19
a znacie jakies stroi gdzie sa zdjecia badz przykłady wyregolowanych brwi??

Gość Shane7
Ja reguluje brwi. Miałam już chyba wszystkie możliwe kształty:) ale wolałabym mieć naturalnie ładne i wogóle ich nie ruszać... Wszystko zależy od tego czy dobrze się z nimi czujemy. Myślę jedank, że już lepiej żeby były trochę za grube niż za cienkie. Często widuję na ulicy ładne dziewczyny, które oszpecają się zostawiając po trzy włoski nad każdym okiem. Jeśli ma się delikatną urodę to ok, ale w innym przypadku wygląda to tak jakąś łyso i nienaturalnie. A najgorsze to chyba kiedy brwi zaczynają się gdzieś w połowie oka:))

a ja czasami powyrywam kilka naprawdę zbędnych włosków, bo nie mauszę regulować. Też mam włosy w kolorze ciemnegi blondu, a poza tym kształt moich brwi wydaje mi się ładny. Za to moja siostra namiętnie wyrywa, za co ją regularnie opierdzielam, bo robi sobie takie cieniutkie kreseczki. nie podoba mi się. Depilować brwi trzeba umieć, bo jeśli się to zrobi nieumiejętnie, to można nadać swojej twarzy wyraz np. wiecznego zdziwienia, albo wiecznego wkur.....:-) Ale bardzo podoba mi się jak dziwewczyny o ciemnych włosach zrobią sobie ładny kształt.

Gość naturalnosc ponad wszystko
hehe podoba mi sie ostatnia wypowiedz, wieczne zdziwienie :D tez nie reguluje, raz se pare wloskow powyrywalam ale nie mam zamiaru codziennie tego robic,zreszta mozna byc ladnym i bez cienkich brwi.nienawidze poddawania sie modzie i cieszy mnie ze sa jeszcze normalne nie wykreowane przez media dziewczyny,choc niestety jest ich malo ;/tak trzymajcie!

Gość jakiej modzie
? W modzie wlasnie sa brwi nieregulowane, albo regulowane minimalnie. Warto zachowac naturalny ksztalt brwi, zazwycza jest on najladniejszy. Zadko zdarzaja sie przypadki, zeby kobieta miala straszne kszaczory. Kazdy znany wizazysta przyjezdzajacy do Polski mowi to samo - zbyt wydepilowane brwi. Cieniutkie kreseczki nie dodaja urody, dla mnie sa strsznie tandetne.

Gość no faktycznie rzadko
trafiają się "kszaczory", chyba dużo częściej kRZaczory:) Ja nie reguluję brwi i nigdy tego nie robiłam. Mam to gdzieś, brwi mam normalne. Nie ma tam co wyrywać. A i tak mnie zawsze tak mój chłopak wymiętosi, że aż mam potargane:o

odpowiadam na jedna wypowiedz o modzie. i wlasnie stwoerdzam ze regulowane sa w modzie bo przyjrzyj sie teraz ktorejs dziewczynie czy kobiecie i pomysl ile z nich ma niewyregulowane brwi? i wlasnie tak samo sadze jak Ty o tym naturalnym ksztalcie brwi

a ja nie depiluje i nikt mi nie chce uwierzyć ;p mam takie ładne brwi i już , nigdy z nimi juz nic nie robiłam :) hi ;)

Gość tyka
Nie reguluję i nigdy tego nie robiłam :)

Gość jaki biznes
Nie kobietom na ulicy sie przygladaj tylko modelkom na pokazach. Na polskiej ulicy kroluje rozowa tandeta.

ja sie niczemu nie musze przygladac bo jak juz pisalam nie poddaje sie modzie. A co, takie pokazy mody to jakis autorytet zeby sie na nich wzorowac? :|

Ja musiałam trochę wyregulować brwi poniewaz miałam na górze i pod spodem kilka zbednych włsoków. Osobiście uważam że nie należy za mocno wyrywać brwi ale tylko nadawać im wyraźniejszy kształt, chyba że ma się naprawde jakieś zrośnięte nad nosem. Cieniutkie brwi nie podobają mi się ponieważ z daleka wygląda twarz jakby tych brwi nie było wogóle ... coś na kształt placka :O Brwi muszą być wyraźne ale nie mogą nadawać twarzy srogiego wyglądu.

Gość uuuupppp
:D