Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
sloneczko1984

porcelanowe koronki na zeby...

Polecane posty

Gość aaaaalllllllllliiiiiiii
ogolnie to prawie nic nie widac bo moja dziewczyna mowi ze nie widac,ale jak patrze w lustrze z bardzo bliska i przy dobrym swietle to widze ze tam minimalnie pod dziaslem sie koncza te koronki i to daje taki efekt ze jest troche ciemniejsze.mam je dopiero tydzien wiec moze te dziasla jeszcze bardziej najda na koronki,mam nadzieje.ale i tak jestem zadowolony bo moge sie wkoncu normalnie usmiechac :D

Gość MISZAon
aaaaalllllllllliiiiiiii POSŁUCHAJ Mi też tak samo widac chociaż nie było widać tego odrazu przywykniesz do tego na pewno dziąsła ci się nie ustabilizują i nie zejdą na dół tylko będą szły w góre Mi dentysta powiedziała po założeniu koron ,że dziąsła będą szły w góre w miarę szczotkowania czyli jak będziesz mył 3 razy dzieńnie to normalne ,że będą się podnosić a ogólnie to dziąsła idą same w góre razem z wzrastającym wiekiem czyli z wiekiem coraz wyżej :) nie ma sie co przejmować na pewno nikt tego nie zauważy ja przywyknąłem a też wcześniej ubolewałem Pozdrawiam Michał

Gość aaaaalllllllllliiiiiiii
no to ok :) i tak mi sie podobaja bo nie sa kolorowe jak te stare po kanalowym :D pozdrawiam

Gość zizza
tak was czytam i się zastanawiam: mowicie ze macie pełnoceramiczne koronki i cos widac ciemnego przy dziaslach.. jak na moj rozum to cos takiego bywa jak korony sa na metalu ale pelnoceramiczne i taki efekt??????????????

Gość MISZAon
ZIZZA Ja akurat mam na metalu jedną koronę i to akurat na tej jest uniesione dziąsło ale to nie o to chodzi chodzi o to ,że z czasem i wiekiem tak czy sziak dziąsła będa podchodzić coraz wyżej ... Ciebie też to czeka ;) nawet jeśli masz własne lub Korony pełno ceramiczne na własnych zębach ;) Każdy stomatolog powie ci to samo chyba,że dla klienta aby go zdobić będzie ci wciskał kity i będzie z tobą nie szczery Pozdrawiam Michał ;)

Gość zizza
Michale, ja wiem ze dziasla sie z wiekiem podnoszą.. powiem ze moje ppoprzednie korony miałam 12 lat , mialam na metalu solidnie i bardzo ładnie estetycznie zrobione i o dziwo nie mialam z nimi takiego klopotu o jakim tu piszecie. 12 lat jak na taka korone to bardzo duzo bo nalezy wymieniac srednio co 7 - 10 lat! korony pełnoceramicczne jak sie domyslam są z pelnej porcelany toz tam wszystko biale i co z tego jak dziasla sie podniosą ? dlatego nie rozumiem skad te wasze bole. tylko tyle:)) rowniez pozdrawiam:)

Gość MISZAon
Ja tam nie ubolewam heheh Mi to nie przeszkadza czuję się świetnie i moje mi się bardzo podobają ;) PS: zależy to też od ukształtowania a jak wiadomo każdy człowiek ma inaczej ukształtowane dziąsła i wiadomo,że stomatolog ich nie naciągnie na zęby bo nie są z gumy ;) ;D

Gość zizza
tak masz racje u kazdego bedzie to inaczej wygladalo.. ja naprzyklad jak szeroko usmiecham to dziasla nie iwdac wiec jak nawet mnie to spotka zamartwiac sie nie bede :)))

Gość MISZAon
No a u mnie widac i mimo tego i tak się uśmiecham pełną gembą bo nikt nie zwraca na to uwagi :)

Gość 1633
Ale powiedzcie; czy jak zakładali wam te koronki to na gołe dziąsła, tzn wyrwali wam ząb z korzeniem? Bo mi dentysta chce załozyc tą koronke, a wyrwał mi tylko ząb, a korzen zostawil

Gość MISZAon
No i dobrze tez tak mam jedną jedynkę ;) W twój korzeń będzie kręcona śruba a na śrubie zamocowana "zacementowana" Korona Pozdrawiam Michał :)

Gość ale jak to jest

Gość ale jak to jest
dentysta wyrwał ząb, a korzeń nie? to korzeń był zdrowy a ząb nie, czy jak???

Gość 1633
Ząb był juz martwy, odłamał mi sie kawałek po czym spuchło mi dziąsło. Dentysta zrobił mi zdjęcie i ząb był złamany pośrodku, tzn miedzy korzeniem a samym zębem. Więc ząb juz ledwo sie tzrymał i po prostu ręką go mi wyrwał. Korzeń został. Nałozył jakies lekarstwo. Dzwonilam tez do innego dentysty (bo ten jest b.drogi), no i był b.zdziwiony ze został mi korzeń i ze chce koronke-nie wiedział o co chodzi. Wiec sama juz zgłupiałam, bo moze ten droższy jakis kit mi wciska i kase chce

Gość 1633
MISZAon powiedz bolało to mocno? Oczywiscie na znieczulenie to robią?

Gość MISZAon
Nic nie boli wszystko jest robione pod znieczuleniem i dentysta sobie nie wymyśl tylko dobrze robi ja miałem tak samo robione z tego względu ,że ząb był słaby została z niego tylko skorupka więc jak by założył na niego koronkę to wystarczy gdzieś stuknąć i masz po koronce 500zł w śmieci Dlatego ucięła mi ząb przy samym dziąśle a korzeń pozostawiła w środku oczyściła na 3 dni miałem takie świństwo wepchane do środka jakieś lecznicze później założyła mi ten "sztyft" tytanowy i na nim zamocowała tymczasową koronkę na tydzień czasu do czasu aż technik nie zrobi z prawdziwej porcelany. Pozdrawiam MISZAon ;)

Gość zizza
ja mam pytanie troche z innej beczki moze ktos mial podobnie a mianowicie przed zalozeniem mostu 12 lat temu mialam przeleczone kanaly w 2 i 3. teraz moja Pani stomatolog stwierdzila ze kanaly wypelnione nie do konca i byle jak i ze dla swietego spokoju trzeba wypelnic ponownie. dodam tylko ze wczesniej nic mi nie bolalo. to bylo robione w czwartek a dzis juz sobota i mi caly czas to boli boje sie zeby tam nic nie zaczelo dziac ale mam nadzieje ze poboli jakis czas i przestanie bo jak nie to sie zalamie..

Gość izabella92
Witam wszystkich! Chciala bym napisac cos o koronkach dla wszystkich zastanawiajacych sie nad nimi. Niestety natura nie obdarzyla mnie pieknymi wlasnymi zabkami. Ogolnie mialam bardzo brzydkie przebarwione wysuniete do przodu jedynki. Byly one leczzone kanalowo jak rowniez i dwojki. Kazda blomba byla robiona u innego dentysty wiec na czterech przednich zabkach mialam tecze kolorow blomb. Ogolnie mialam bardzo malo swego zeba wiekszosc to byla blomba. Pani stomatolog poradzila mi abym zrobila koronki na przednich zabkach wszystkich czterech dla ladnego efektu. Zdecysowalam sie wszystko trwalo ok 10dni. Niestety nie mialam tak zrowych zabkow zeby je pilowac i robic koronki niestety musialam zalozyc wklady korzeniowe. U mnie sa na zlocie jak pani stomatolog mowila to sa juz te najlepsze bo koronke mozemy sobie zmienic a wkladu niestety juz nie. Koronki mam porcelanowe. Zawsze z gabinetu wychodzilam z zabkami nikt mnie nigdy nie wypuscil z tamtad bez nich. Teraz mam korony porelanowe na czterech przednich zebach. Sa bardzo ladne i nie sa jakies strasznie biale wogole nie odznaczaja sie od reszty kolor jest swietnie dobrany i sa zrobione w bardzo naturalny sposob na koncach sa troszke jak by pocieniowane tak jak mje wlsane jedynki na dole. I przedewszystkim ni sa tak wysuniete do przodu. Pani stomatolog jeszcze przypilowala mi troszke mojego kla ktory jest troszke krzywy ale teraz wogole sie nie rzuca w oczy. Ogolnie jestem bardzo zadowolona teraz moge uusmiechac sie "pelna geba" , kazdemu polecam koronki tylko moja rada jak juz robic to u specjalisty a nie u jakiegos zwyklego stomatologa. Przy tym trzeba wiele umiejetnosci, aby efekt byl na lata i bardzo ladny. Musza przedewszystkim byc dobrze zaleczone zeby kanalowo. ja mialam moze z 5 zdjec robionych przed zalozeniem wkladu czy wszystko jest w porzadku. Jesli chodzi o cene za wklady ze zlota zaplacilam po 450 za jeden natomiast korona porcelanowa wynosila mnie 550 zl za jeden zab. Ale powiem ze wcale nie zaluje poszly na to cale oszczednosci mojego zycia i jeszcze rodzice mnie wspomogli i jestem bardzo zadowolona.

Cześć wszystkim, nie mam lewej górnej czwórki i szóstki - szczególnie zależy mi na wstawieniu czwórki. Dentystka zaproponowała mi: 1. implant - koszt jakieś 5 tys. 2. wstawienie czwórki jakoś tam zaczepionej o trójkę i piątkę - w tym celu trzeba by piątkę piłować... i być może trójkę trochę też... A ja nie mam pojęcia, czy to bezpieczne, jakie to ma skutki i ... czy ona chce mi całe te zdrowe zęby spiłować?! :( nie kumam generalnie o co chodzi, proszę o radę kogoś, kto zna temat pozdrawiam :)

Gość MISZAon
Czyli chce ci zrobić mostek ;) Ja bym wolał korone na szytyfcie na twoim miejscu bo mostek to ogromny koszt Uhuhuhu :/

Gość zlamalam zeba
dwojka mi sie zlamala i potrzebuje na gwalt dobrego dentyste w Katowicach. Czy ktos moze mi pomoc?

Korona na sztyfcie, czyli jak to działa? ;)

Gość MISZAon
Ja mam na sztyfcie jedną jedynkę miałem upiłowany ząb i w korzeń zęba wkręconą tytanową śróbke na niej umieszczana jest korona Jeśli nie masz korzeni własnych zębów słyszałem ,że też możńa coś takiego zastosować a nie koniecznie mostek

Gość zizza
Andi jezeli nie chcesz implanta na 4 to zapytaj swojego dentyste o zastosowanie mostku z włokna szklanego. wtedy 3 i 5 beda bardzo leciutko zeszlifowane, nie spilowane do kikuta tak jak w przypadku zwyklych mostow i co najwazniejsze zęby te beda zywe. jest to dobre rozwiazanie w przypadku pojedyńczych braków ale jest to rozwiązanie tymczasowe. po jakims czasie trzeba bedzie zrobic albo most staly albo implant. ja cos takiego mam na dolnej 5 i mam to juz 4 lata ale za jakis rok planuje zrobic implant. musisz zapytac swojego dentyste i czy tobie odpowiadaloby takie rozwiazanie..pozdrawiam

Gość zizza
acha koszt czegos takiego to ok 900 zl w warszawie a gdzie indziej pewniej jest taniej

Gość mery5
Ja miałam rok temu załozona korone na złamanej jedynce zapłaciłam 200zł po roku mi spadła w miedzy czasie była 2 razy klejona,a mam jeszcze 3 zeby do wyrwania tak wiec zakładam protezke za 600zł ,a ile trwa gojenie po wyrwanym zębie?

Gość MISZAon
To zmień stomatologa skoro robi ci taką kichę ,że korona po roku spada ja mam na 5 lat Gwarancje i zero uszkodzeń i nadal wszystkim polecam Korony porcelanowe a nie jakieś mosty itp A tym Bardziej SZUFLADY które na noc wkładasz do szklanki aby w nocy nie wpadła ci do przełyku i cię nie udusiła hahah :D

Gość smutny dzieńń
MiszaOn ale jesli trzeba usunąć ząb bądź kilka zębów to już zostają mosty itd, bo koronę można umocować jeśli jest korzeń zęba a jak jest usunięty to nie.

Zizza, dzięki za trop. Zapytam o ten mostek z włókna szklanego, brzmi nieźle. Chyba znajdzie się dentysta, który się ew. tego podejmie.

Gość zizza
hahah Misza wszystkim polecasz korony a chyba nie wiesz ze zęby pod korona sie psuja i kto wie czy tez nie bedziesz kiedys mial mostku hehe Andi wlosno szklane stosuje sie w stomatologii juz od jakiegos czasu wiec chyba nie powinnas miec problemu ze znalezieniem dentysty ktory ci to ładnie zrobilby chociaz zdaje sobie sprawe ze nie raz ciezko jest trafic na dobrego specjaliste. zajrzyj na forum dentonet.pl i tam popytaj a napewno udzielą ci fachowej odpowiedzi. pozdrawiam.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować