Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niwa

Czy ktos bedąc w ciąży w 4-5 m-cu miał tak niskie wyniki hcg 719 i 992

Polecane posty

Jestem w ciąży i byłabym najszczęsliwsza na świecie gdyby nie to że moja gin. niemogła na usg dopatrzec pęcherzyka ciążowego a jestem gdzieś w 4-5 tyg. czy to możliwe że nic jeszcze niebyło widać ? poczatkowo stwierdziłą ze to zaśniad groniasty kazała mi wykonać badanie hcg. Okazało się że jestem w ciąży bo wynik wyszedł 719 a za dwa dni 992 a podobno ma przybyć dwukrotnie a u mnie o wiele za mało. Wiec stwierdziła że wyniki bardzo niskie i to pewno jest ciąża obumarła albo pozamaciczna.Czy ktos miał z was tak niskie wyniki i był w normalnej ciąży ? Błagam pomóżcie bo moja psychika pada.

Ja bym nie robila hcg, bo z wynikami bywa roznie. Najlepiej poczekac po prostu jeszcze 2-3 tygodnie (o ile wczesniej nie przyjdzie miesiaczka) i sprawdzic na USG, czy widac bijace serduszko - wtedy bedziesz pewna, ze jestes w ciazy.

Najlepiej widać pęchcerzyk podobno od 6 tygodnia ciązy więc się nie przejmuj i poczekaj jeszcze troche.... Znam przypadek, że lekarz nie wykrył ciązy, bo pęcherzyk był nie widoczny a po 3 tygodniach już było wszystko widać jak na dłoni:)) Więc nie martw się i czekaj, powodzenia!!!

Dzięki asienka ja tez mam taki zamiar poczekania chwile ale całymi dniami niemoge o niczym innym myśleć tylko o tym czy wszystko jest w porządku czy tez muszę się zbierać do szpitala .

Powiem wam że bardzo chciałabym aby moja gin. się pomyliła i żeby było wszystko ok ale tyle mnie to nerwów kosztuje że szkoda mówić.

Gość Ninka35
Kiedy byłam na pierwszym usg, to lekarz stweirdził, że już powinno byc widać bijące serduszko, a on niczego takiego nie stwierdza. Poprosił o przyjście dokładnie 3 dni później. Na tym drugim usg było już wszystko widać! Poza tym, kiedy tuż przed tym pierwszym usg, robiłam hcg z krwi, to miałam wynik nieco poniżej 1000. Nie załamuj się tylko poczekaj na kolejne usg.

zaczekaj z kolejnym usg jeszcze około dwóch tygodni. Postaraj się czymś zająć bo ciągłe nerwy nie służą ani Tobie ani dzidziusiowi. Wiem, że łatwo napisać zaczekaj, ale to najlepsze. Świetnym relaksem jest jeśli lubisz układanie puzzli. Trzymaj się