Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość senda41

41-latki też mogłyby się spotykać na tym forum, co wy na to?

Polecane posty

Naszatku-dziekuję za foteczki!!!!!! :)

Diarro. 🌻 dzięki za fotkę. Ładnie wyglądasz. Gdzie ta dyskoteka.? Może na wakację znowu pobuszuję po Polsce . Nigdy nie wiadomo gdzie człowieka rzuci.O dobrych miejscach trzeba wiedzieć.

Witajcie Dziewczynki. Sorry za ciszę z mojej strony ale wczoraj wróciłam z pracy po drugiej w nocy i na kompa już nie miałam siły. Wykąpałam sie, usiadłam w kuchni przed telewizorem, wypiłam cinzano z lodem i ................nie wiem jak trafiłam do łóża. A przed dziewiatą znowu musiałam wstać i lecieć do roboty (nagrania teleturnieju). I jutro znowu. dzisiaj skończylismy wczesniej więc jesstem. Dziecię chore, kaszle i ma goraczkę. A w czwartek byłam u lekarza bo bolało ja gardło od trzech tygodni ale lekarka nic nie stwierdziła. Boje się, że skończy się jakimś zapaleniem oskrzeli. Alis, ja zamek w Kliczkowie dobrze znam, byłam w nim na kilku weselach, rzeczywiście bardzo fajne miejsce. Ciekawe, jakie będą Twoje wspomnienia i wrażenia z pobytu. A co to za okazja była??? Diarra, nie wiem co się dzieje, zdjęcia wysłałam w pliku do wszystkich a tylko Bea dostała?? Nie wiem o co chodzi. Twoja fotkę spod choinki dostałam i bardzo dziekuję. Ja mam w domu tylko małą choineczkę ale prawdziwą i uroczą. Naszatka od Ciebie fotka z kuchni tez doszła, dziękuję i całuję. Dzisiaj juz odpadam, bo jestem naprawdę zmęczona a jutro przede mna kolejny dzień nagrań i orki ciężkiej. Pozdrawiam was wszystkie. Trzymajcie się. Hanna

Szef dużego przedsiębiorstwa probuje złapac swojego pracownika w zwiazku z pilnym problemem. Ponieważ pracownika ciagle nie ma w pracy, wybiera jego numer domowy. Telefon odbiera dziecko i szeptem mówi: - Slucham? - Czy tata jest w domu? - zapytał szef - Tak - wyszeptalo dziecko - Mogę z nim porozmawiac? - Nie - ze zdziwieniem szef uslyszał wyszeptana odpowiedź - A mama jest w domu? - Tak - znów wyszeptalo dziecko - Mogę z nią porozmawiac? - Nie - w odpowiedzi uslyszał szept - A moze jest jeszcze ktos dorosly w domu? - Tak, policjant - znowu szeptem - No to czy mogę porozmawiac z policjantem? - Nie, jest zajety - dalej szept - Czym zajęty?! - Rozmawia z mama i tata i strażakiem - szept Szef zaczął sie powoli niepokoic, a w tle coraz glośniej narastal szum. - Co to za hałas? - Helikopter - ciagle szept A co on tam robi? ! - coraz bardziej zaniepokojony szef - Grupa poszukiwawcza wlaśnie wylądowala - dalej szept - A czego oni będą szukac? ! - juz poważnie zaniepokojony, żeby nie powiedzieć przerażony szef w sluchawce, dziecięcy glosik szeptem mówi tylko jedno slówko: - Mnie

Powitanko w poniedziałkowe popołudnie.....miłego, udanego dzionka-jak mi sie uda-przesle Wam fotke siebie i mojego najmłodszego przy choince w B.Hani-ja tez Twojego zdjatka nie otrzymałam.....

fotka pofrunęła! ;) Hej-hej-jest tam ktoooooooooooo???

Hej hej hej, Jestem i jeszcze żyje :):) Net fociak dotarł. Wielkie dzięki.Diarruniu twoja fotka i pupilki też. Czy ta pogoda już się unormuje bo przeciez można oszaleć wszędzie choróbska , ale odpukac moje nic nie załapały i oby tak dalej. Wczoraj przeżyłam horror i dziękuje Bogu że to się stało w dzień a nie w nocy.Paliła mi sie instalacja elektryczna u dziewczynek w pokoju , stopił się kontakt usytuowany za łóżkiem . Brrrrrrrr jak sobie pomysle to jaż mi się słabo robi. Zmykam bo koleżanka podrzuci mi na godzinke synka . Miłego dzionka . Beata.

Witam pięknie! Wysyłam fotki z pobytu w Kliczkowie .Nie jest ich dużo z moim udziałem ,poniewaz to ja jestem fotografem a mój mąż kamerzystą. Haneczko;cieszę się ,ze znasz Kliczków ,piękne miejsce i nawet blisko Wrocławia.Byliśmy na Gali Jezdzieckiej ,towarzystwo koniarzy ;zawodnicy ,trenerzy ,sympatycy koni ,właściciele dużych stajni.Musze sie Wam pochwalic,ze moczyłam swoje ciało w jaccuzi z byłym ministrem i wicepremierem jednocześnie ..... KUrcze !!!!! Dajcie ZNAC ,czy fotki dotarły . Neciu ,nie mogę otworzyc Twojej fotki ,prześlij jeszcz raz .pLIS🌻

HEJ, haj ...jest tu kto?sama zostałam .... Dziewczynki .ratujcie !dajcie jakieś sprawdzone przepisy na przystawki,sałatki coś niezbyt trudnego ,co jest mało pracochłonne a zarazem dobre .Mam w sobote imprezkę w domu a goście zawsze ci sami i musze podać coś innego .Liczę na WAS 😘

witaj Alis🌻 Sałatka śledziowa : Śledzie matjasy w oleju- tacka-pociąć w kawałki Ziemniaki ugotowane- pociąć w kostkę jabłko-w kosteczkę cebula-w kosteczkę cebulę i jabłko ciut posolići dodać łyżkę oleju ( na 1 h ) - wszystko połączyć , dodać łyżkę majonezu,śmietany.popieprzyć do smaku. 🌻 Sałatka z tuńczykiem kukurydza z puszki tuńczyk w sosie własnym ananas z puszki w kawałki - połączyć ,śmietana+łyżka majonezu do smaku.sól , pieprz 🌻 Mam 2-gi przepis na sałatkę śledziową 15-20 dkg filetów śledziowych 1 puszka białej fasoli 4-5 ziemniaków ugotowanychw mundurkach 2 czerwone cebule 2-3 kisz.ogórki majenez , 2 łyżki łagodnego ketchupu, trochę zielonej pietruszki. Cebule obrać pokroic i przelać na sitku gorąca wodą, ostudzić. Majonez połączyć z ketchupem.Wszystko wymieszać, doprawić według smaku, odstawić do lodówki . Smacznego .

Neciu🌻 dzięki za foto . Wyglądasz ślicznie a i mężczyzna u twego boku niczego sobie. Wstawiłam herbatkę , bo zimno.

Śledzie pod pierzynką ( w zalezności od liczby gości) 8-10 wymoczonych matijasów, 5 ugotowanych jaj, puszka kukurydzy, 2 ogórki kiszone pokrojone w drobna kostkę, 2 cebule posiekane, moze być jeszcze ugotowana marchewka starta Na dno szklanego naczynia ( będzie ładnie wyglądać) dajemy posiekane jajko, na to warstwę sledzi. Przykrywamy warstwą ogórków, marchewki, kukurydzy. Ponownie warstwa sledzi i na to znów jajka, ogórki, kukurydza i cebulka. Ilość warstw zależy od liczby gości. Całość przykrywamy majonezem ze smietaną, zasypujemy startym żółtym serem albo szczypiorkiem. Pycha i ładnie wygląda. Pomidory w sosie czosnkowym. 4-5 obranych pomidorów majonez smietana kostka żółtego sera Sos: majonej wymieszać ze śmietaną ( na duzy półmisek pomidorów średni majonez i duża śmietana. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy 2-4 zgniecione ząbki czosnku (jak kto lubi jego moc). Odstawiamy na godzinę do przegryzienia. Pomidory parzymy i obieramy ze skóki. Kroimy w plastry wielkości 5 mm i układamy na duzym pólmisku. Pokrywamy sosem i zasypujemy startym żółtym serem . Do dekoracji można uzyć też bazyli. Pycha. Kalafior w sosie czosnkowym Kalafior, dwa pęczki koperku, mały majonez , duża smietana 3-4 ząbki czosnku ( mozna dodać kukurydzę i starty żółty ser ale ja wolę sam kalafior) Ostudzony kalafior mieszamy z majonezem, śmietaną, posiekanym koprem. Wyciskamy czosnek. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na dwie godziny, rzeby się przegryzło. Sprawdzone. Pozdrawiam. Hanna Kalafior ugotowany al dente czyli lekko twardy (można też zrobić z surowego jesli ktos lubi)

Alis-pieknie wygladasz na tym zdjeciu, mały gentelman-powalajacy, jak i Al Capone w kapeluszu na schodach, pałacyk urokliwy, towarzystwo doborowe....cóz....powiało wielkim swiatem.....

Fotka posłana raz jeszcze Alis.....Pozdr.

A co tu takie puchy? sama na placu boju ostałam sie.....?Pozdrawiam serdecznie wszystkie!

Sałatka PYCHA makaron ryżowy 4 pomidory 2 zielone ogórki wędlina do smaku kukurydza konserwowa sól pieprz śmietana. Makaron ugotowac , wymieszac wszystkie skaładniki razem doprawic i odstawic do lodówki niech się przegryzie. SMACZNEGO>

cześć dziewczyny. Net, wszystkie laski w pracy więc pewnie w sieci nie buszuja. ja wstałam dzisiaj o 10.00 i byłam w firmie dopiero po 11.00. Ale córka chora, nie szła do szkoły więc pozwoliłam sobie na małe lenistwo. za mna trzy dni cięzkiej pracy do nocy więc pospałam. Wczoraj miałam też iść na bankiet ale zrezygnowałam, bo jakoś nie miałam ochoty i byłam zmeczona. Wypiłam sobie w domu cinzano i tyle. Net, jeszcze raz wysłałm zdjęcia , czy doszły. Od Ciebie zdjęć nie dostałam od Alis tak! Nie wiem co się dzieje z tymi serwerami. Lecę teraz do banku ale pod wieczór znów sie odezwę. Miłego popołudnia dla wszystkich. hanna

Witajcie dziewczynki.Dzięki za prepisy,jesteście kochane ,na pewno będę robić.A czy któraś robi szynke w galarecie?czym faszerujecie? Net ,wyglądasz z Twoim przystojniakiem ,jak z młodszym bratem🌻

Alis -dzieki-ale komplement! To co powiesz, jak bys zobaczyła moich starszych, którzy matke dawno przerosli-jeden 15, drugi 17llat-ponad 178 cm wzrostu. Jak z chłopakiem swoim? ;)No cos Ty! ale miło mi sie uczyniło.....🌻

Dzisiaj ja tu pierwsza dzbanek herbatki wstawiam. Właśnie wyprawiłam dziecię do szkoły i mam chwilkę przed wywalanie z wyrka następnego. Co za dola matki. Jak byłam w ich wieku to nikt nie mógł mnie dobudzić, a teraz to moja rola. Wszystko w życiu wraca jak bumerag . Co weźmiesz musisz oddać. Wczoraj po długiej przerwie byłam na ćwiczeniach aerobiku . Boże , jak ja będę dziś funkcjonować? Po tych ekcesach bolą mnie wszystkie mięśnie. Nawet w tych miejscach , w których nie spodziewałam się jakowyś. Diarro🌻-udało ci się nadrobić zaległości i skończyć raporty? Czu dalej jesteś zakopana po uszy? Haniu🌻 co z dziecięciem. Zdrowe już? Alis🌻-ładnie w Kliczkowie? daleko to od Wrocławia? Chciałabym w wasze okolice pojechać na któryś urlop więc zbieram info. U nas wczoraj 12 stopni, a dziś już 15 na termometrze -czy to przypadkiem nie ta pora roku??? 🖐️

Witajcie !Wpadłam do Was na chwilke,bo na kolędę czekam i mam chwilkę. NASZATKU.W KLICZKOWIE JEST PIĘKNIE.Zamek śliczny ,ciepły basen,dobre jedzonko ,sama okolica -nie wiem,Była brzydka pogoda i nie wiele było spacerów ,zreszą jechaliśmy na bal.Jest to od Wrocławia jakieś 100km,Haneczka zna te strony.Ja jestem z okolic Jastrzębia Zdroj, aTY gdzie zyjesz.?Jezeli chcesz jakieś fotki ,podaj maila,przeslę. Dziewczyny,śliczne moje ,nie jecie szynki w galarecie ,pomóżcie alicja

Czołem,u mnie też cieplutko pranie wyschło na dworze i już je wyprasowałam .A co do kolędy to szkoda gadać śmiech po pachy.Wczoraj wieczorkiem siedzimy sobie w domku wyluzowani ,przy winku a tu dzwonek do drzwi,córka na to -ale jaja byłyby gdyby to ministranci przyszli z księdzem na kolędę.Otwieram a tu faktycznie ministranci przyszli zapowiedzieć,że zaraz przyjdzie ksiądz.Ale kolędy nie miało u nas być.Byście musiały widzieć co u nas się działo tylko brak było ukrytej kamery.W ciągu paru minut zrobiliśmy porządek a przy tym haos był niesamowity. i wszedł ksiądz.Odprawił kolędę zainkasował,a ja go się spytałam,czy czasami się nie pomylił,bo dziś nie nasza ulica .A on się też uśmiał i powiedział,że ministranci wprowadzili go w błąd.Ale nic się nie stało ,bo może przyjść jeszcze raz.Takim trafem mam już po kolędzie.Dzisiaj pozbierałam wszystkie ozdoby świąteczne,wyrzuciłam choinkę i pogoda taka,że czas chyba na zające.

Pozdrowienia z Wrocławia w którym o 15.oo było 17 stopni. Zahir, przyroda nawet zająca przegapiła i szykuje się na prawdziwą wiosnę. A swoja drogą to niedobrze, bo wirusy szaleją i dzieci chorują. ja dzisiaj siedzę w domu bo córka miała taki atak kaszlu, że poszłyśmy spać po drugiej. Wstałam o jednenastej, obudzialam ja , dałam antybiotyk i posżłysmy spać dalej. Wstałysmy o wpół do pierwszej więc postanowiłam juz nie iść do pracy. A dziecię się cieszy że jestem w domu. Ma pełną obsługę. A to piciu, a to zupka, a to mandaryni, a to jajeczka sadzone. Na szczęście dzisiaj już nie ma wysokiej gorączki a wczoraj było 39 st. Ciekawa jestem na jakie leki reagują wasze dzieci, chodzi mi o zbicie goraczki? Moja córka wyłącznie na pyralginę. Żadne aspiryny, paracetamole i inne absolutnie jej gorączki nie zbijają. A jak była młodsza to jedynie nurofen w syropie. Net. Dlaczego ja nie dostałam fotek od Ciebie??? jestem obrazona. A czy moje fotki w końcu do Ciebie dotarły i do Naszaty.??? Korzystając z wolnego dnia odkurzyłam mieszkanie, umyłam podłogi pościerałam kurze jednym słowem dom niespodziewanie czysty i pachnący. Pomidorową ugotowałam i zrobiłam szynkę w galarecie na przyjazd mojej przyjaciółki , która wieczorem zjedzie z warszawy. Alis, szynkę w galarecie robię często i jest to danie, które wszystkim bardzo smakuje. Potrzebne są 15-20 plastrów dobrej szynki, najlepiej wędzonej (ale jak kto lubi. Najlepiej plastry okrągłe lub jajowate. ja faszeruję masą serowo chrzanową. Ser trzykrotnie mielony łączę z chrzanem i sosem chrzanowym do smaku. Nadzienie powinno być dosyć gęste. Na środę plasterka wkładam ser z chrzanem, zwijam w rulonik i układam w głebszym naczyniu na ozdobnej postrzępionej sałacie. Mozna udekorowac jakiem, ogórkiem kiszonym , papryką konserwową. Całośc zalewam delikatnym rosołkiem zmieszanym z żelatyną. Można też szynkę nadziewać sosem musztardowym, koperkowym, jak kto woli ale mnie najbardziej smakuje z chrzanem. To tyle ode mnie ./ czekam na ftki od was . Wszystkie serdecznie pozdrawiam. Hanna

Haneczko🌻-za fotki dzięki. dotarły. Pozwolisz , że skorzystam z twego przepisu na szynkę. Bardzo mi się spodobał. Alis🌻dzięki za info . Znajdę na mapie . Ja jestem z Gdyni , ale urlopy spędzam na południu Polski. Jakoś moja krakowska krew tam ciągnie. U nas 15 stopni. Wszystko budzi się do życia. Dziś wyłączyłam ogrzewanie , bo wytrzymać się nie dało z gorąca. Rano miałam powtórkę z areobiku więc jakiekolwiek ruchy z mojej strony oznaczają ból mięśni.

Witam wieczorkiem.MAm chwilkę ,wic wpadłam ale tu pustki.... Naszata🌻przeslij jeszcze raz fotki ,bo mam problem z otwarciem,plis.Cos mnie to złośliwe urządzenie ,nie chce sluchać.

Melduję tylko, że żyję, ale co to za zycie - praca, praca, praca szkoda słow jestesmy tak zatyrane, że to aż nie do uwierzenia ... nic się już nie chce, zero usmiechu na twarzy i żadnej nadziei ,że będzie lepiej . :( Postaram się w weekend zajrzeć i nadrobić zaległości forumowe:) Pozdrawiam wam serdecznie 🌻👄🌻 U nas też wiosna na całego ,i dzisiaj tak wiało, że ledwo doszłam do pracy , a w nocy miałam wrażenie, że to koniec świata :(

Witajcie wieczorowa pora. U mnie w domu nadal choroba. czwarty dzień gorączki i silny kaszel mimo brania antybiotyku. Jutro chyba ponownie wylądujemy u lekarza bo mała jest już tak umę czona kaszlem, aż przepona ja boli. Nioedawno odjechała ode mnie przyjaciółka z Warszawy, wczoraj wieczorkiem posiedziałysmy przy winku, pogadałysmy, dzisiaj byłyśmy na rozprawie w sądzie, ona prowadzi niepubliczny zakład opieki zdrowotnej i sądzi się z jedną z wrocławskich instytucji. Sędzia młodziaczek, asesor. Co on wie o zyciu???? Nastrój u mnie spadł ostatnio do słabiuteńkiej czwórki, i ta choroba i niestety kłopoty finansowe które niespodziewanie nas dopadły. Tak to jest w zyciu: jak wydaje się , że jeste całkiem nieźle, bach, jakis wirus albo inne nieszczęście spada z nieba. Na mnie właśnie spadło. Uciekam w lekturę, właśnie zaczęłam czytać książkę o dziewczynce, którą rodzice \"spłodzieli\" po to, by była dawcą szpiku dla swojej siostry. Gdy dziewczynka ma 13 lat i przeszła juz wiele nieprzyjemnych zabiegów mających na celu utrzymanie jej siostry przy życiu, buntuje się i występuje do sądu o mozliwość decydowanie o sobie samej. Ciekawie się zaczęło, a swoją drogą znam wiele przypadków, kiedy rodzice przywołują na świat kolejne dziecko po to by ratowało starsze rodzeńswto. Nawet w amerykańskim necie jest strona stowarzyszenia takich rodzin. Zastanawiam się nad tym, co o tym sądzicie. Czy wolno zmuszać dziecko do takich zabiegów?? W polsce w przypadku przeszczepu szpiku od dawcy rodzinnego tzn. niepełnoletniego rodzeństwa zgodę musi wydać sąd. Ale przecież nikt nie pyta o zgodę 4ro czy 5cio latka czy sam się zgadza oddać swój szpik dla brata. Dla dziecka to bedzie tylko trauma związana zzabiegiem. Jestem ciekawa Waszych opini. Ja mam zdania bardzo podzielone na ten temat i sama nie wiem co myśleć. Wracam do książeczki a Wam zyczę miłego wieczoru. Hanna