Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ELA25

Wyrywanie zębów a ciąza?

Polecane posty

Gość sdfghjk
jak przeczytałam taki durny tekst,ze w ciąży nie wolno usuwać kamienia i lakować to poplułam monitor.Co za durna dziewucha go napisała?

Gość aniam07
ja jestem w 24 tygodniu, miałam dzisiaj wyrwany ząb, bardzo bolał więc postanowiłam, że jeszcze zapytam ginekologa co on na to. Powiedział, że niedobrze się stało, że wyrwałam. To nie jest najlepszy moment na wyrywanie. Zapytał, czy dobrze się czuję i czy nie boli mnie brzuch. Jeszcze jedna sprawa: stany zapalne np. dziąseł mogą wywoływać skurcze macicy. Trzeba bardzo uważać, jakby coś się działo do na pogotowie.

Gość matka 4latka
Leczyłam 7 zębów w czasie ciąży i stomatolog polecił mi czekać do drugiego trymestru... Znieczulenie dostałam... Dziecko urodziło się zdrowe....

Gość gość
Po pełnym pierwszym trymestrze można wyrwać zęba. W pierwszym nie polecane jest bardzo wysokie ryzyko poronienia- i to jest prawda.

Gość gość
słóchać sie nie da was, macie internet i nie umiecie z niego korzystać , najwcześniejszy test wykrywa ciąże juz po 3 dniach , wiec w i takiej ciazy mozna rwac zęby

Gość gość
Tak naprawdę jest to kwestia bardzo indywidualna, zależy od kobiety miesiąca ciąży i w ogóle, oraz ze znieczuleniem czy bez