Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kawusia

okres - znaczy ze nie jestem w ciązy?

Polecane posty

dziewczyny pomóżcie. biorę tabletki antykoncepcyjne z tym ze zapomniałam pierwszej tabletki (poprostu zaczełam brać jeden dzień później) i kilka dni później złapałam jakiegoś wirusa który wywoływał biegunkę wiec tabletka mogła sie nie wchłonąć. okres dostałam normalnie jak zwykle 4 dni po skonczeniu opakowania ale i tak mam shizy - chodzi o to, że słyszałam, że okres u kobiet stosujących antykoncepcję hormonalną jest wywołany odstawieniem tabletek a nie wynikiem braku zapłodnienia. nie wiem czy przez ten stres czy coś ale dziwnie sie czuję od paru dni jestem osłabiona i mam zawoty głowy no i boje sie... czy nie jestem w ciązy?

Gość jupppiii
Miesiączka podczas pierwszych miesiecy ciązy moze występować, i nie ma to nic wspolnego z tabletkami, moja znajoma tak miała nawet nie wiedziała, przez pierwsze 2miesiace, ze jest w ciąży ,to się zdarza, i nie stosowała antykoncepcji hormonalnej , jezeli masz wętpliwosci zrob test, mozesz, ale nie musisz byc w ciaży.

Gość Out out out
Toxyna ma racje ! Pozdrawiam

Gość ja tez jestem ciekawa
czy biorac tabletki i bedac w ciazy moze byc okres czy nie? czy ktos jest o tym przekonany, ze normlanego okresu ( nie jakiegos malego plamienia tylko normalnego okresu) nie ma prawa byc w takiej sytuacji??

Gość jupppiii
Przykro mi Kawusiu, nadal upieram sie przy swoim zdaniu, pojawienie się krwawienia nie jest jednoznaczne z tym, ze nie jestes w ciąży, gdybyś brała tabletki zgodnie z e wskazaniami, nie martwiłabym się, ale sama wiesz , ze namieszałaś i w takiej sytuacji lepiej się zabezpieczać dodatkowo. Nikt Ci nie powie na odleglosc czy jestes czy nie jestes w ciązy, ja tylko nie wykluczyłabym takiej mozliwosci, w Twoim przypadku lepiej zrobić test i się upewnić, mam nadzieję ze nie jesteś, ale lepiej wiedziec na pewno,pozdrawiam

Gość a ja słyszałam odwrotnie
tzn,że jesli stosuje sie tabletki i jest się w ciąży to okres występuje, ale czy to prawda? Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość jupppiii
Nie wiem jak jest przy braniu tabletek, ale w innych przypadkach na pewno przez pierwsze miesiące moze wystapic okres, nie są to częste przypadki, ale są.

Gość eh nie straszcie
mnie :P bo wlasnie w ubieglym miesiacu maialm wszystkie objawy ciazy, zrobilam dwa testy- sa negatywne, krwawienie bylonormalne, ale osttanio snilo mi sie, ze bylam w ciazy i tak sie strachu najadlam ze juz sama nie wiem czy zrobic kolejny test czy co:O

Gość kokojamii
Tez znam przypadek dziewczyny, ktora, ze jest w ciazy zorientowała sdie jak poczuła ruchy dziecka, wczesniej miała normalny okres.

Gość jupppiii
To, ze Ci się śniło to świadczy tylko, ze się martwisz, ze mozesz być i o tym ostatnio pewnie duzo myslałaś, jak stosujesz antykoncepcję to wszystko jest Ok, Kawusia namieszała z tabletkami, i w przypadku kiedy mamy biegunke w pierwszej faczie cyklu i podejrzewamy, ze mogła sie nie wchłonąć lepiejn się zabezpieczyć dodatkowo, ja nie moge na odleglosc wyrokowac kto jest w ciaży, w przypadku Kawusi nie wykluczyłabym tego.

Gość ja bralam wszytsko jak trzeba
zawsze kolo 12, raz wzielam o 14, ale to roznicy nie robi bo mozna wziac nawet ponad 12 godzin po czasie, jednak objawy ciazy byly- bolace sutki, podbrzusze, nabrzmaile piersi, zawroty glowy...wszystko mniej wiecej w polowie cyklu, kilka dni przed krawieniem wszytsko ustapilo, teraz jestem po miesiaczce i wiadomo znowu sobie wkrecam chyba:/ jak tylko podbrzusze znow zaczelo mnie bolec to juz mam "ciazowe urojenia" mam 20 lat a chyba zachowuje sie jak gowniara w tej sprawie, ale coz mam poradzic, ze panicznie sie ciazy boje:( chyb apojde zrobic test z krwi i wszytsko bedzie na 100% jsne:)

Gość jupppiii
Nabrzmiałe piersi i bolące podbrzusze występuje u wielu kobiet przed okresem, no coz pelne stressu jest zycie kobiety.

Gość ale to nie bylo
przed okresem to raz a dwa ja nigdy wczesniej ( nawet przed okresem) takich objawow nie mialam i dlatego to jest wlasnie martwiace

Gość jupppiii
ale po okresie te objawy przechodzą?

Gość przeszly pare dni przed
okresem, teraz jestem kilka dni po zakonczeniu okresu i znow czuje, ze zaczyna bolec mnie podbrzusze, powinnam udac sie dolekarza bo byc moze to cos z hormonami, ale on jest teraz na urlopie i musze czekac do polowy wrzesnia, zobaczymy co bedzie dalej:)

Gość oparrraa
Spokojnie ,nieraz za bardzo wsłuchujemy się w swoje ciało i wymyslamy rozne glupoty, a moze to reakcja na zle dobrane tabletki?

Gość ryjówka
Ja miałam cięzkie podbrzusze, okropnie bolące piersi i bardzo wrażliwe, do łazienki latałam siku dosłownie co 5 minut, mdłości nieustanne- też myslałam, że to może ciąza... a to torbiel na jajniku.

Gość ile jeszcze takich pytań......
przy tabletkach krwawienie z odstawienia nie występuje w wypadku ciąży!!!! w przypadku nie stosowania tabletek antykoncepcyjnych miesiączki w ciąży nie są rzadkim zjawiskiem, czasem regularny okres może pojawiać sie aż do 6-7 miesiąca ( wiem od mojego lakarza). jeżeli chodzi o autorkę, to najlepszym wykściem jest test i po krzyku. a nawet jeżeli ma się "pzrygody" w trakcie brania pigułek i zdażyła się ciąża, to krwawienie nie powinno wystąpić, bo działanie antykocepcyjne może być zachwiane, ale jeżlei od końca opakowania brała tabletyki, to organizm dostawał codziennie okresloną dawke hormonów a krwawienie z odsatwienia wynika własnie z braku tej codziennej dawki hormonów, jakby była ciąża, to brak hormonów by nie nastąpił i jednocześnie nie wystąpił by okres. przy stosowaniu antykocepcji organizm rządzi się nieco innymi prawami niż ten, co ma cykle naturalne, więc nie ma co porównywac okresów w ciąży u kobiet nie biorących pigułek i u tych, co biorą. no chyba, że dziewczyna/kobieta stosująca pigułki bierze co drugą albo co trzecią tabletkę ( też się takie zdarzają :O ) to wtedy nie ma żadneuj reguły, czy będzie okres czy nie, bo orgaznizm już wystarczająco jest "wygłupiony" nierównymi dawkami hormonów.

dzięki kobietki, uspokoiłyście mnie, test i tak chciałam zrobić i zrobie ale chyba będzie mi się lepiej dziś spało.

ile jeszcze takich pytan ma racje. nie schizujcie bo nie ma po sie stresowac :)

ja wiem ze nie ma po co, teraz już wiem napewno:) ale i tak miałam wątpliwości - chyba jestem zbyt nerwowa. jeszcze raz dzieki

Gość marianmn
z moja dziewczyna kochalismy sie lipcu pozniej dostawała normalne okres a w tym tygodniu jej sie spoznia czy jest mozliwe ze jest w ciazy ??