Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 Mick Ra...o
5.50 - 6 zeta/godz rzecz jasna:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mick Ra...o
W ka偶dym razie to i tak chujowo ma艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kalipsoo
hejka:) chcia艂am powiedziec wszystkim osoba ktore zamierzaja podjasc wrace w Mc, zeby nikogo nie sluchaly i same sie przekonaly jak to naprawde wyglada. Mowie tak dlatego iz sama tam pracuje ponad rok i rzeczywiscie na poczatku mi sie nie podobalo bo nikogo nie znalam i wydawalo mi sie ze ludzie sa bezsensu ale z czasem zaprzyjaznilam sie z nimi(jedno,drugie piwko:)) i teraz nie wyobrazam sobie z tamtad odejsc, tymbardziej ze jestem studenka i moge sobie ukaladc grafik jak mi sie tylko podoba(raczej nie ma problemu). Wydaje mi sie ze kazda praca uczy a tak jak najbardziej gdyz jest to praca w zespole, itrzeba przystosowac sie do tego. Oprocz tego ze umiem robic tzw. cheeseburgery:P nauczylam sie wiele rzeczy po drodze a w tej chwile dostalam awans i jestem menagerem:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drak
Stevens0n, czy m贸g艂by艣 mi wys艂a膰 standardy makdonalda na mejla, je艣li masz, takie bardziej szczeg贸艂owe, bo ja mam kosa w poniedzia艂ek a swoje zostawi艂em w pracy i nie mam czasu pojecha膰 po te materia艂y :/ bardzo Ci臋 o to prosze :)

Udost臋pnij ten post

drak -> ale standardy z czego chcesz? Frytki, grilla, tostera? Nie bede skanowal parunastu stron ;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malwina do manager贸w
witam:) wiece co mnie najbardziej wkurza w tej pracy ze managerowie to chyba z przypadku nimi zostali w艂asciwie na kazdej zmienie dowiaduje sie ze tego czy tamtego tak sie nie robi tylko tak no i robie wg zalecen a na drugi dzien kolejna zmiana kolejny manager i dalej to samo s艂ysze dotyczace tej samej rzeczy ze tak jest 藕le a ja na to ze tak mi to pokaza艂 ten i ten manager a on na to ze tamten sie myli艂 i tak mam prawie codziennie to przestaje mnie juz bawic wiem jestem nowa ale nie r贸bcie z ludzi wariat贸w dzisiaj np posz艂o o g艂upie solenie frytek ze nie z tej wysokosci sole a soli艂am tak jak mi wczesniej pokaza艂 inny manager i dosta艂am wielki wyk艂ad na temat solenia wiecie to jest az upokarzajace no i nie wytrzyma艂am i powiedzia艂am co o tym wszystkim sadze trudno i dlatego mam dosyc tej pracy. nikt mi nic nie pokaza艂 gdzie co jest po prostu daja Ci pek kluczy i idz sobie przynies a jak Cie za d艂ugo nie ma bo po prostu szukasz to odrazu jakies podejrzenia ze sobie przerwe robie. najlepsze jest to np ze jak wracam z przerwy to na moim stanowisku syf niemi艂osierny bo ma艂o ludzi jest i kasjerzy sami nak艂adaja frytki a komu sie za to obrywa oczywiscie ze mi kt贸ra przed chwila wr贸ci艂a z przerwy to jest jakies chore

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kacper 16
mam 16 lat gdzie moge znalesc prace na umowe zlecenie ??? pami臋taj膮c o tym ze sie ucze :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kacper 16
Acha jeszcze 1 jakie s膮 stawki i czy sam moge ustawiac sobie grafik pracy i czas pracy ????? :D z g贸ry dzieki za odpowiedz :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 labrador
Do . Wiem, 偶e niepe艂noletni chyba od 17 roku 偶ycia mog膮 znale藕膰 prac臋 w Mc Donalds i w Deichmanie, ale nie wiem za jak膮 satwk臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dark.
Stevens0n - najbardziej przyda艂yby mi si臋 materia艂y z zaplecza - bo tylko ten kos mi zosta艂, no i jeszcze - produkty smarzone ale to dopiero w pa藕dzierniku. Do kacper 16 - w "mojej" restauracji nieletni (od 16 roku 偶ycia) mogli pracowa膰 tylko w lipcu i sierpniu...

Udost臋pnij ten post

Mam pytanie do osob pracujacych w McDonaldzie - Czy tam s膮 jakie艣 inne dzia艂y opr贸cz kuchni i kas? Jaka艣 logistyka, serwis?, kt贸ra si臋 zajmuje serwisem komputer贸w, kas, terminali? I je艣li tak, to czy tam s膮 lepsze zarobki ni偶 w kuchni czy na kasie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qqqqqqqqqqaz
u mnie niby jest 5z艂 na godzine na r臋ke, a przed chwil膮 dosta艂em 1000z艂, przy czym jest to m贸j 1 miesi膮c (sierpien) , teraz jak zacz臋艂a si臋 skzo艂a chodze na weekendy, gdybym sta艂 na kasie, spokojnie da艂oby si臋 zdoby膰 jeszcze te kilka setek za sugeracje. Wiem, 偶e nie ejst to duzo, ale tak, 偶eby sobie dorobi膰 na jaki艣 wypad, wakacje czy poprostu kasa dla siebie, ta robota jest ok, no chyba, 偶e ma si臋 mo偶liwo艣膰 zdobycia lepszej i znajomo艣ci odpowiednie, ci臋偶ko nie ejst, ale zale偶y czy jeste艣 leniwy i powolny oraz masz problemy z komunikacj膮 mi臋dzy lud藕mi to nie dasz sobie rady.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahahahahhahah
u mnie na miescie potrzebuja do Mac Donalda na nocki do sprzatania-napiszcie jak wyglada taka praca,jakie godziny i ile placa bardzo was prosze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trynibad
5 z艂 ? ja mam 7,50 na reke, razem z dodatkiem ale to 艂adna stawka :)

Udost臋pnij ten post

witajcie :) Troszk臋 przesun臋艂o si臋 w czasie moje zatrudnienie.Zakwestionowano moj膮 ksi膮偶eczk臋 i musia艂am zaczyna膰 od nowa jej wyrabianie :( Dzi艣 dzwonili do mnie z centrum pracy, abym ostatecznie wybra艂a miejsce pracy i tu poprosz臋 was o pomoc: co wybra膰? Opcje: 1) bezludny skrawek ziemi w samym centrum miasta 2) restauracja z ogr贸dkiem przy g艂贸wnej ulicy 3) restauracja w nowootwieranym centrum handlowym przy tej samej ulicy co pkt. 2 Co mi radzicie? Gdzie lepiej si臋 pracuje? B臋d臋 robi艂a tylko na popo艂udnia( 16-24). Dla pracownik贸w z Wroc艂awia: kolejno chodzi mi o ks. Witolda, TGG i Magnoli臋. Dorad藕ce szybko, bo jutro musz臋 da膰 po po艂udniu odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do trynibad
wszystko zale偶y od miasta, im wi臋ksze tym wi臋kszy ruch i wi臋cej dostaniesz kasy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qqqqqqqqqqqq
zjad艂 kto艣 ca艂e mi臋so mc chickena? albo co艣 innego? nie ma to jak wpierdalanie nuggets贸w w lod贸wce :P oczywi艣cie jak ci臋 z艂api膮 to wypad.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 RonaldMcDonald
w lod贸wce ??? czego艣 nei rozumiem?? co zimne naugetsy jesz?? Tak BTW : Wszystko mo偶na , byle z wolna i ostro偶na heheh ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zmartwiona 1989
Hej , wiam Was !!! S艂uchajcie , tragedia , dopiero zacze艂am prac臋 w MC DONALDS a buty porobi艂y mi odgniaty pod stopami ze nie mog臋 na nich usta膰 . Ju偶 kupi艂am inne , ale to nic nie daje , czy nie ma mozliwo艣ci pracowa膰 w innych ? Przecie偶 te nie przepuszczaja powietrza zupenie , a ja nie jestem o talii osy i jak mam tak pracowa膰 ? Poradzcie mi co艣 , nie chc臋 zrezygnowa膰 z pracy, jest nawet zno艣nie , tylko te stopy jak poparzone z odgniatami strasznie mnie piek膮. Smaruje ma艣ciami i mocze , ale to nic nie daje ? Co dzie艅 jest gorzej. Czy kto艣 mo偶e mia艂 podobnie , help...plis !!! Co robi膰 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julka do Zmartwiona 1989
popracujesz z tydzien dwa i przejdzie ja na poczatku to ledwo do domu dociera艂am:)(a swoja droga to juz wiem po co te plakietki w makusiu zeby poamietac jak ma sie na imie bo czasem jest kongo bo ludzi nie ma do pracy i mozna zapomniec nawt swojego imienia:):/) a jezeli to wyglada powaznie do idz po prostu do lekarza skoro domowe spodoby nie pomagaja Pozdrawiam i zycze poprawy zdr贸wka:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 labrador
Do zmartwiona1989 :na poparzone stopy od obuwia nie przepuszczaj膮cego powietrza najlepiej jest posypa膰 nogi talkiem do st贸p przed za艂o偶eniem but贸w i nie tylko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zmartwiona 1989
Dzikuje serdecznie , juz po ma艂u daj臋 rad臋 !!! Pozdrawiam 馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 manager OLSZT II
nie wiem czy ju偶 wiecie ale b臋dzie Mc'Donalds w Ostro艂臋ce przy drodze krajowej nr.61. Przenosz臋 si臋 tam do razu hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do RonaldMcDonald
przesta艅, poprostu bierzesz w 艂ape z 2 nuggetsy i idziesz do lod贸wki, wbijasz si臋 do przodu g艂ow膮 i r臋kami co przebierasz, 偶e niby szukasz mi臋sa lub patrzysz czy wszystko jest i w tym samym czsie je jesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cos czuje ze ona tylko czeka
joac ....>>>> ciekawi mnie gdzie wybra艂as prace? mi sie wydaje ze na witolda bys miala najmniejszy zapi**dol wiecej osob tam przyjezdza na mc driva . a gdzie jest ta magnolia?

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 pracuj臋 w TGG ( podobno i TGG i Witolda zosta艂y wykupione przez prywaciarza). Szkol臋 si臋 i przechodz臋 do Magnolii. Naprawd臋 nie wiesz gdzie to jest? Reklamuj膮 to centrum w ca艂ym miescie. To nowe centrum handlowe z parkiem i Tesco na ul. Legnickiej, przystanek za TGG.

Udost臋pnij ten post

ja tam pracowalem przez 2 lata i wrocilem po trzyletniej przerwie do tej samej pracy.nie ma co narzekac,praca jak kazda inna a pieniedzy nigdzie za darmo nie daja.poczatki sa zawsze trudne ale bzdura najwieksza jest,ze przez pierwszy miesiac pracuje sie na mopie i w kiblach.przez ten czas pracownik jest szkolony na kuchni i z obslugi klienta.przez te lata spotkalem sie tylko z kilkoma przypadkami gdy mlody pracownik zaczynal od mopa ale to dla jego dobra,bo byl nie za bardzo rozgarniety lub nieprzystosowany do zycia i pracy z ludzmi.wlasciwie to ze wzgledow bezpieczenstwa dla niego.pracowalem w kilku firmach i nie wydaje mi sie aby mcdonalds byl najgorszy.moze kasa nie jest super ale przynajmniej regularnie co miesiac i z doswiadczenia wiem ,ze z czasem wyplaty sa coraz wyzsze.takie gadanie,ze kolezanka pracowala i mowila,ze\".....\"jest bezsensu .wydaje mi sie,ze najlepiej przyjsc samemu popracowac i dopiero oceniac.duzo zalezy tez od pracownikow jaka stworza atmosfere w pracy i jakie maja podejscie.najgorsze jest to,ze glownie narzekaja osoby ktore nie nadaja sie do zadnej pracy,wszystko trzeba im tlumaczyc obrazkowo,zero wyobrazni i najlepiej jak zrobi sie za nich a pieniazki sami juz odbiora.no ale coz mozna oczekiwac od czlowieka gdy juz na wstepie nie wie jak wypelnic formularz ze swoimi danymi albo 22-latek nie zna sie na zegarku,kolejnego tez po 20-stce mama przyprowadza i odiera z pracy,dziewczyny nie chca wyjsc na sale i przetrzec stolikow,zebrac tacek bo twierdza ,ze sa zbyt wrazliwy i czuja sie ponizone,potem placza i roglaszaja wszedzie jak to macu terror panuje.uwierzcie mi,ze coraz wiecej takich ludzi przychodzi starac sie o prace.pozdrawiam i na kazde pytania i uwagi opdowiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trojmiasto - zmiana nocna
witam wszystkich nie polecam pracy w mc donald's poniewarz ryja banie, czepiaja sie o byle co, chodza krok w krok i nie mozna sie skupic na pracy!! z tegho co wiem to na dniu jest jeszcze gorzej. kazdy sie stresuje dana zecza ktora robi. w naszej restauracji przewazaja fanatycy tej pracy a sa to ludzie ktorzy we wszystkim widza zlota emke " M ". chcielibysmy zebyscie wiedzieli ze mamy wyjebany na ta prace i walimy kupe na lobby. kotlety sa podawane z podlogi a pogloga jest myta cieplym moczem. do tego chcilibysmy powiedziec ze na huj sie tu wpisalismy. dobra idziemy do pracy bo bialas sie wkurwia jak huj w dupe malpie. po prostu naprawde nie polecamy. dziekuje za przeczytanie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kroll2307
Ja pracowa艂em w maku w Katowicach III przez dwa miechy. Praca nie polecam, chyba 偶e kto艣 lubi by膰 pomiatanym przez manager贸w lub innych pracownik贸w, kt贸rzy chc膮 zrobi膰 w maku karier臋. Co do samej pracy to zacznijmy od tego, 偶e te wszystkie szkolenia to jedna wielka 艣ciema, gdy偶 z w艂asnego do艣wiadczenia mog臋 powiedzie膰, 偶e ja nie mia艂em wcale 偶adnego szkolenia z instruktorem, co najwy偶ej z pracownikami kt贸rzy pracowali niewiele d艂u偶ej ode mnie. Podobnie wygl膮da艂a sprawa ze standardami. Naj艣mieszniejsze by艂y sytuacje, gdy 偶膮dano ode mnie 偶ebym zrobi艂 co艣 czego艣 nie potrafi臋 albo gdy managerowie opieprzali ci臋 za to, 偶e robisz co艣 nie tak jak trzeba mimo tego, i偶 nikt wcze艣niej nie da艂 ci instruktarzu. Cz臋sto zdarza艂o si臋 tak, 偶e kierowniczka zmiany nalega艂a pracownik贸w, 偶eby poszli wcze艣niej do domu i w rezultacie potem na kuchni zostawa艂y 3-4 osoby, kt贸re musia艂y nie藕le zapierdala膰, po to aby restauracja mia艂a jak najlepsze zyski kosztem jak najmniejszej ilo艣ci pracownik贸w. Je艣li chodzi o uk艂adanie grafiku to rozumiem, 偶e nie mo偶na wszystkich zadowoli膰, ale dawanie osobom dyspozycyjnym dajmy na to do 17, zmian 15-24 by艂o przegi臋ciem. Id膮c dalej widoczne by艂o nier贸bstwo manager贸w, kt贸rzy woleli skoczy膰 na dymka lub siedzie膰 w biurze, zamiast pom贸c roz艂adowa膰 kana艂 na kuchni. Wielokrotnie by艂y momenty, kiedy sam musia艂em pracowa膰 na czerwonej stronie. Cz臋sto bywa艂o tak 偶e, jednocze艣nie prac臋 zaczyna艂o kilku pracownik贸w. Kilka razy po przyj艣ciu do pracy zamiast "Dzie艅 Dobry" s艂ysza艂em "Nie chcia艂by艣 ju偶 i艣膰 do domu?" O ile nie da艂e艣 si臋 zwolnic, to wtedy dawano ci przedziwne roboty, jak chocia偶by wyrywanie chwast贸w wok贸艂 restauracji lub zeskrobywanie zaschni臋tych gum do 偶ucia z bruku, nie m贸wi膮c ju偶 o szorowaniu kafelek w toaletach. Je艣li chodzi o przerwy to kilka razy kazano mi zej艣膰 na nie zaledwie po 2-3 h mimo, i偶 pracowa艂em 9h w danym dniu. Kolejnym ewenementem jest zatrudnianie ludzi po znajomo艣ci. Dowodem na to by艂a sytuacja , gdy instruktorka o imieniu Kamila pracuj膮ca od maja br.(dodam 偶e niekt贸rzy pracuj膮 ponad rok i nadal s膮 zwyk艂ymi szarymi pracownikami) nie potrafi艂a wymieni膰 keczupu na kuchni. Powszechne by艂o r贸wnie偶, 偶e managerowie olewali twoje pro艣by typu frytki na kuchnie itp. p贸藕niej maj膮c pretensje do ciebie, 偶e ich o tym nie poinformowa艂e艣 albo kazali ci samemu i艣膰 po potrzebne produkty, bo im si臋 nie chcia艂o. Generalnie o ka偶d膮 spraw臋 w swoim interesie trzeba by艂o walczy膰, poniewa偶 nie mo偶na by艂o liczy膰 na szacunek prze艂o偶onych. Ja przyk艂adowo zatrudnia艂em si臋 do ko艅ca wrze艣nia br, ale w wyniku celowej pomy艂ki dano mi umow臋 do ko艅ca sierpnia pr. Oczywi艣cie odpowiednio wcze艣niej z艂o偶y艂em wypowiedzenie. Rozumiem, 偶e niekt贸rzy nie mog膮c znale藕膰 lepszej pracy zostaj膮 w maku zamiast np 3 miesi臋cy 3 lata, ale generalnie wi臋kszo艣膰 m艂odych ludzi decyduje sie na prac臋 przelotnie. Na d艂u偶sz膮 met臋 nie ma to sensu, chyba 偶e kto艣 chc臋 zrobi膰 karier臋, zosta膰 managerem, ale do tego trzeba mie膰 siln膮 psychik臋, umie膰 poni偶a膰 innych i g艂o艣no krzycze膰. Je艣li chodzi o pracuj膮cych tam ludzi to wi臋kszo艣膰 pracownik贸w okaza艂a sie 艣wietnymi osobami, nie licz膮c wybranych manager贸w. Nie wiem jak to wygl膮da na innych restauracjach(zak艂adam, 偶e podobnie), ale ta recenzja powsta艂a na podst w艂asnych do艣wiadcze艅. Mimo d艂u偶szej ni偶 si臋 spodziewa艂em tre艣ci zapraszam wszystkich, kt贸rzy maja jeszcze jakie艣 w膮tpliwo艣ci na temat pracy w restauracji ( b膮d藕 jak to okre艣li艂 jeden kumpel z pracy "garowni") do lektury.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trojmiasto zmiana nocna
pierdolic menagera ,spokoju nie daje

Udost臋pnij ten post