Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 McD
Cze艣膰 ja pracuje w Mcdonald s prawda to ze trzeba mie膰 szybkie tempo ale nie prawda to ze na ca艂ym etacie si臋 ma 650z艂 bo na m膮dra g艂ow臋 to by by艂o nie normalne praca jest ci臋偶ka ale nie raz te偶 przyjemna zale偶y to od ludzi kt贸rzy tam pracuj膮 pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 McD
pierwszy dzie艅 w pracy Mcd nie jest z艂y po prostu nerwy co艣 nowego :()

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pawe艂 Instruktor
witam, nie czytalem wszystkich komentarzy ale po paru pierwszych jestem zaskoczony. Praca w McDs nie jest taka zla jak sie wiekszosc rozpisuje. Na pe艂nym etacie wyciagam 1200 z艂, godziny nocne to + 20% do stawki jaka sie posiada, na poczatek daja od razu 9,50 brutto / h. Pracuje tu 2 lata (nawet teraz jestem na przerwie w pracy i do was pisze). Przerwa fakt zaledwie 30 min, nie wazne czy masz 6h pracy czy 10. (ponizej 6h brak przerwy) ekwiwalent za pranie ciuchow i wlasne obuwie 0,50 gr. Awansuje sie calkiem szybko (ja po 1/2 roku) na instruktora, gorzej z managerem, musi byc wakat. W sezonie zimowym luz ale w lato trzeba zapier... i to konktetnie. Jezeli chodzi o atmostere w pracy i "krzyczacych, przeklinajacych pracownikow" managerow to nie zalezy od pracodawcy tylko od ludzi. Ja pracyje w Bialostockim Maku i nie narzekam na relacje z pracownikami pode mna jak i nade mna. Tak jak ktos juz napisal nie mozna sobie wybrac stanowiska, trzeba przejsc przez wszystkie gdyz makpracownik jest pracownikiem uniwersalnym i na kazdym stanowisku musi umiec sobie poradzic. Fajnym plusem jest pracownicza bonifikarta wydawana co 2 m-ce ze znizkami w kazdym maku, (wyglada jak dowod osobisty) ale znizki kiepskie bo ciagle i tak ceny podnosza. Faktem jest ze straty w postaci jedzenia laduja w koszu a nie sa dostepne dla pracownikow. Managerowie nie jedza jak im sie chce tylko im przysluguje dziennie jakas tam kanapka jak sa w pracy i pojda na przerwe. wiecej sie rozpisac nie moge bo przerwa mi sie konczy. Chetnie jeszcze sie odezwe jakbty ktos mial pytania prosze pisac. Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do_pawe艂_instruktor
a pracujesz w mc korporacyjnym czy licencja? bo to te偶 w sumie jest do艣膰 wa偶ne ... 1200 na r臋ke przy pe艂nym etacie ze stanowiskiem wy偶ej, moim zdaniem ma艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eldo
Siema Mam pytanie dotycz膮ce awansu na instruktora ? Chcecie si臋 podzieli膰 info. po jakim czasie awansowali艣cie ? Jak my艣licie co mia艂o wp艂yw na wasz awans ? W jaki spos贸b dowiedzieli艣cie si臋 , 偶e b臋dziecie instruktorami ? Przeczuwali艣cie co艣 wcze艣niej ? Z g贸ry dzi臋ki za info. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agggata0001
Awansowa艂am po 1,5 roku, mo偶e dla jednych to sporo czasu, ale jak na moj膮 restauracje gdzie jest bardzo niski poziom rotacji, do艣膰 szybko :D Dowiedzia艂am si臋 o tym na ocenie pracowniczej , kt贸ra mamy co p贸艂 roku. Czy sie spodziewa艂am? Powiem, 偶e tak ... B臋d膮c g艂贸wnie osoba serwisow膮 nagle zacz臋to mnie stawia膰 na stanowiskach takich jak Bin czy inicjator i 偶arciki typu " Ciekawe jak by艣 wyglada艂a w szarym, By艂abys dobrym instruktorem".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fbgb
awans to i mozna dostac po miesiacu a jak kto艣 li偶e dupe dla kieorwnika to i szybciej . Ale jak kierownik ocenia prace a nie to z kim chodzi na browary to pracuj dobrze staraj sie pokarz ze masz inicjatywe ze mozesz byc liderem to awansujesz jesli szukaja instruktora...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u mnie by艂o tak
pierwszy miesi膮c og贸lnie zapieprz 偶e szok restauracja wysoko obrotowa licencja ma艂o pracownik贸w 偶eby ci膮膰 koszty po 15 minutach na danym stanowisku trzeba by艂o umie膰 wszystko bo jak nie to czasem taki zje****b 偶e w pi臋ty sz艂o po miesi膮cu tak urokliwej pracy na konto wp艂yn臋艂o 703 z艂 no to m贸wi臋 tak dalej by膰 nie mo偶e imprezki z instruktorami i menad偶erami browarki itp. itd podlizywanie pierwsza klasa (ale w miedzy czasie si臋 nie opieprza艂em wszystkie testy na 100% praca pe艂n膮 par膮 bez obijania) wi臋c nie m贸wi臋 偶e dosta艂em tylko za lizanie d**** ale na pewno przyspieszy艂o proces awansu po miesi膮cu by艂em szary :P no ale po zwi臋kszeniu obrot贸w czasu pracy i bardziej odpowiedzialnych zadaniach na moje konto wp艂yn臋艂o 1027 z艂 szok!!!!!!!!!! o kurka to tak 偶y膰 nie b臋dziemy po kolejnych 2 miesi膮cach by艂em niebieski :P dodam 偶e nie pracowa艂em wcale tak dawno temu - 偶e moje zarobki takie niskie by艂y po miesi膮cu d艂艂艂艂艂艂艂艂艂艂llugich godzin i nadgodzinach sp臋dzonych w smrodzie frytury i ca艂ej tej restauracji zapieprzaniu za dw贸ch (to mi nie przeszkadza艂o) bardzo wielu dodatkowych obowi膮zkach i noszeniu niebieskiej koszulki na moje konto wp艂yn臋艂o 1538 z艂 (ponad 200 godzin pracy w miesi膮cu) da艂em im dwa miesi膮ce i znalaz艂em co艣 innego bo za takie grosze si臋 nie da pracowa膰 a dodam 偶e moja pensja i tak by艂a wysoka ja si臋 kumpela dowiedzia艂a ile mam to my艣la艂em 偶e wyjdzie z siebie bo ona wyci膮ga艂a oko艂o 1300 mo偶e gdzie indziej jest lepiej ale u nas nie by艂o a jak macie wybiera膰 gdzie chcecie to radz臋 korporacj臋 nie licencj臋 ale og贸lnie s膮 lepsze miejsca pracy kto艣 napisa艂 偶e jako instruktor 1200 - szczerze 艣miech na sali chyba 偶e dorabiacie tylko na wieczorne piwo w knajpie z kumplami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SauronaMiasto26
@u mnie by艂o tak Jestem czerwony i w licencji w dobry miesi膮c dostaj臋 1200+, wi臋c nie rozumiem ostatniego zdania :) a pracuj臋 w niskoobrot贸wce, co tak naprawd臋 nie ma 偶adnego znaczenia. O tych godzinach to te偶 艣rednio mi si臋 chce wierzy膰, bo z do艣wiadczenia wiem, 偶e wi臋cej ni偶 pe艂ny etat si臋 nie da wyrobi膰 w naszym mie艣cie (co najwy偶ej mo偶esz mie膰 godziny do odebrania), wi臋c kolejny punkt, co do kt贸rego mam w膮tpliwo艣ci. I w tej kwestii mam takie same do艣wiadczenia z korporacj膮, jak i licencj膮. Nadgodzinom m贸wi膮 stanowcze nie. A co do korporacji to w 100% popieram, licencja opiera si臋 na maksymalnym wykorzystaniu jednostki, czasy korporacji wspominam du偶o lepiej, chocia偶 nie wiem jak to do ko艅ca wygl膮da teraz.

Udost臋pnij ten post

dziwne to co piszesz ' u mnie by艂o tak' ja pracuj臋 w licencji jestem instruktorem i wyci膮gam spokojnie 1600 na msc przy pe艂nym etacie wi臋c nie wiem jakim cudem u Ciebie takie stawki i sk膮d mo偶liwo艣膰 200h.. co艣 mi tu bajk膮 zalatuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fsdsd
ja jestem czerwonym i mam 1400 z艂 a co do 200h to bez jaj nie ma opcji zeby mie膰 jakies nadgodziny w maku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 toreb
pracuj臋 w mc ju偶 trzeci rok, obecnie na stanowisku mgr. stawki obecnie obowi膮zuj膮ce w korp: pracownik czerwony 1100-1300 instruktor 1200-1300 mgr 1400-2100 mgr personalny 1550 du偶e miasto wojew贸dzkie, kilkana艣cie mak贸w wszystkie kwoty netto na pe艂nym etacie, bez nadgodzin

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jano
czy mo偶na mie膰 dredy w macu? mam zamiar zrobi膰.. ale czy mnie nie wywal膮? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffw
Co wy piszecie ile kto ma... kto pracuje d艂uzej to doskonale wie ze po roku czasu stawki nie sa dla ka偶dego pracownika takie same... sa zr贸偶nicowane je艣li kto艣 si臋 wybija ponad przeci臋tno艣膰 b臋dzie mie膰 wi臋cej od kogo艣 kto bimba... a do do dred贸w raczej odpadaja....bo niby jak z nimi bys robi艂 na kuchni ju偶 nie wspomne jak na serwisie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 toreb
dredy , o ile bed膮 spi臋te gumka, s膮 dozwolone

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na trasie wylotowej
a jak sytuacja ma si臋 z romansem, ostatnio by艂em na imprezie i by艂a tam te偶 dziewczyna, z kt贸r膮 pracuje razem, nie wiedzieli艣my, 偶e mamy wspolnych znajkomych, i tak od s艂owa do s艂owa zaczelismy si臋 ca艂owac, delikatne pieszczoty a seksu nie by艂o, bo powiedzia艂a ze nie pozwala na to firma? ja tam pracuje dopiero miesiac, ona 2 lata, i nic o tym nie s艂ysza艂em.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SauronaMiasto26
@na trasie wylotowej Bez przesady :) z pewnego punktu widzenia firma nie mo偶e Ci czego艣 takiego zabroni膰. Sam znam kilka ma艂偶e艅stw i par, kt贸re albo pracowa艂y, albo nadal pracuj膮 w McD. Jak dla mnie ten tekst, 偶e firma nie pozwala brzmi absurdalnie 艣miesznie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kafeterianki !
Napi艂am cv w internecie, dosta艂am powiadomienie o rozmowie klasyfikacyjnej.. tak wiem, kokos贸w tam nie zarobie, ale praca na wakacje jak najbardziej dla mnie. Moje pytanie : co mam zabtac ze sob膮 na rozmowe? Jakich pytan moge sie spodziewac? Prosze wybaczyc ze nie szukam tych opdoiwedzi na forum, zalezy mi na czasie :) Pozdrawiam ciep艂o !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 FSDGSFG
BEDA CIE PYTAC CZYM SIE INTERESUJESZ CZEMU MCDONALD'S CZY PLANUJESZ NAUKE ITD

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kafeterianki !
dzi臋kuje, za odzwew, mam wziac ze soba cv? Ewentualnie swiadectwo ukonczenia szkoly ?

Udost臋pnij ten post

ja za 2 tyg zaczynam prac臋 managera dosta艂am sie z zewn rekrutacji ( nie by艂o wewn bo kierowniczka chcia艂a odswie偶y膰 kadr臋) miasto k. krakowa 60tys mieszk. stawka moim zdaniem niska 11.55brutto na miesiac ok 1500 bez nocek , kurcze jak czerwony wyciaga do 1300 to naprawde 1500 to minium na stan managera. ale c贸偶 zobaczymy jak b臋dzie a pracuje kto艣 w mcd na tym stanowisku ? co nalezy do waszych obowiazk贸w, jak wygladaja u was NOCKI da si臋 wytrzyma膰 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 menager2012
Hey, ja pracuj臋 jako menager od 3 lat ale w restauracji w Warszawie i mam stawk臋 17,30/h. Jak zaczyna艂am swoj膮 menagersk膮 kariere mia艂am 13,80. Je艣li chodzi o obowi膮zki to mi臋dzy innymi: kierowanie zmian膮, wype艂nianie dziennej karty bezpiecze艅stwa 偶ywno艣ci, kontrola pracownik贸w, sprz臋tu i standard贸w. wysy艂anie pracownik贸w na przerwy, rozliczanie kasetek. Praca jest przyjemna, ale to zale偶y jakiego masz kierownika i atmosfer臋 w pracy. Jest wiele wymaga艅, kt贸rym musisz sprosta膰, walka o wyniki itp. Nocka? To najprzyjemniejsza praca. Zero ludzi, go艣ci tylko inwentaryzacja, zamykanie dnia i utargu, drukowanie dokument贸w i analiz. Czyli ca艂膮 noc siedzisz przed komputerem a jeszcze dodatkowo Ci za to p艂ac膮 20% to ka偶dej godziny. Pami臋taj, 偶e po kursie Twoja stawka si臋 podniesie.

Udost臋pnij ten post

co do nocki to si臋 nie zgodz臋,bo u nas jest 24h wi臋c drive hula ca艂膮 noc r贸wnie偶 tak偶e menager nie siedzi sobie tylko w menelu i grzebie w papierach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 menago nie roby
Tak jak wy偶ej...uk艂adasz floor plan , rozliczasz kasjer贸w ,odpowiadasz na zmianie za ca艂a restauracje i pracownik贸w , puszczasz na przerwy , sprawdzasz czy wszystko na swoim miejscu , daty wa偶nosci , robisz zam贸wienia z HAVI jak za duzo ludzi a ruch maly to wymyslasz najgosza prace sugerujac ze pracownik nie musi tego robic moze isc do domu... na drugiej zmianie zliczasz utarg pakujesz w koperty opisujesz je wrzucasz do skarbca :) a na nocce... to zalezy ile pracownik贸w... sa restauracje gdzie jest 1 menago i 1 nocnik - jak nazywa sie praocnik贸w nocki i wtedy nocki robi kuchnie / zmywak... a Ty liczysz sejf...idziesz liczyc magazyny ogolnie inwentarka wklepujesz potem jak sie zgadza w normaniew wklepujesz straty ile dane kasa zarobila w ciagu dnia... i potem robisz lobby ( sale ) i 艂azienki . opcja druga 1 menago 2 nocnik贸w to raczejnic nie robisz opr贸cz sowich rzeczy lub tylko zaplecze trzecia opcja drive 24 zapiepszasz jak dziwki w贸艂 :) musisz zrobic inwentarke stac na drvie lub klepach ''kanapki'' . I co jeszcze? 2x w tyg jest dostawa zewn臋trzna z HAVI przyje偶dza na paletach daja Cu faktur臋 i sobie sprawdzasz czy wszystko jest policzysz to idziecie do creew room i podpisujesz papiery co 14 dni mycie combo ( od szejk贸w i lod贸w ) rozbieranie go dok艂adne wyczyszczenie i p贸藕niej z艂o偶enie... tak dla Ciebie powiem ze jak skrecisz wszystko to nie zalewaj szejkiem odrazu i lodem... lepiej wla膰 wod臋... jak pocieknie to przynajmniej strat nie bedzie duzych i poprawisz... a tak to zalezy od kierowika... czasami menago musi kuchnie otwierac robic tostyserwis itd . Praca nie jest zla... tylko jak pisza ludzie zalezy od kierownika moze byc fajnie i milo ale kierownik 3ma wzystko w reku a moze byc po chamsku i kierownik ktory wszystkich '' straszy '' .

Udost臋pnij ten post

to zajebbbi艣cie tu gdzie bede pracowac jest drive 24h czyli chcecie mi powiedziec ze to ja bede obs艂ugiwac go w nocy ? a kto zrobi za mnie papiery ? czyli czerwony zarabia do 1300 i nie ma nocek, ja dostane 1500 i zadup.czam w nocy na drive ? ---------------------------------------- co do stawek to widze ze jestem jeszcze dallleko za murzynami ktos mia艂 3 latat temu 13,80 na start a ja mam 11,55. ---------------------------------- chce jeszcze zapytac o egzamin, bo po p贸艂 roku bede go mia艂a ( z racji tego ze nie pracowa艂am nigdy w mcd noja nauka wszystko musi trwac kr贸cej niz innych menag贸w awansujacych wewnetrznie. jak wyglada ten egzanim ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do dollka
My艣l臋, 偶e powinna艣 jeszcze raz przemy艣le膰 czy chcesz by膰 managerem - z tego co piszesz mo偶na mie膰 obawy czy masz w艂a艣ciwe nastawienie, czy jeste艣 gotowa na ci臋偶k膮 prac臋...a wynagrodzenie zale偶y te偶 od regionu kraju w kt贸rym pracujesz...i je艣li my艣lisz, 偶e praca managera=praca przy komputerze, w biurze, to ju偶 dzisiaj daj sobie spok贸j. w ka偶dym razie 偶ycz臋 w pe艂ni przemy艣lanej decyzji:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffdfd do dollka
no a my艣lisz 偶e kto ma go obs艂ugiwa膰 ?? jak bedzie np menago + 1nocnik ? kto bedzie sprzatac ? myslisz ze kierownik da na nocke 5 osob? moze gdyby to byla warszawa i duzy ruch ale w miejszym miejscie no 艂ej heheh . Kiedy papiery? a co to kogo interesuje masz robic tak zebys sie wyrobila czasem bywa tak ze masz tygodniowke i mycie combo ( zawsze mozna dzien wczesniej umyc ) albo mycie combo i dostawa.... a miesieczna inwentarka liczysz wszystko 艂膮cznie z papierkami hehe co do zarobk贸w wsz臋dzie takie same opr贸cz warszawy i okolic min mi艅sk mazowiecki ma warszawskie ale siedlce normalne stawki... ja na poczatku po okresie pr贸bnym dostalem 40 gr podwy偶ki do godziny dzis mam 3 z艂 wiecej po roku... i mam wiecej za h pracy niz inni bo nie boje sie pracowac.... :) no i popieram w mcDonald's nie siedzisz i nie pachnbiesz trzeba tez ostro napiepszac i nikogo to nie interesuje jak sie nie wyrobisz... to zostaniesz d艂u偶ej oczywi艣cie za darmo... niech 偶yje korporacja :D

Udost臋pnij ten post

NO DOBRA JUZ DOBRA po co sie tak nerwowa膰 ---------- >ffdfd do dollka kazdy umie sie tylko chwlic ze jak to nie zapieprza w mcd ze nie boi sie pracy to pogratulowac tylko pewnie za 10 lat kazdy z was bedzie stara艂 sie o rent臋 jak tak ci臋臋臋偶ko pracujecie!!! pytanie - poco ?!!! kto艣 was doceni - macie awans w kieszeni ?!!! przeciez to koporacja wyzyskiwaczy ------------------------------------------------------------------------------------- kazdemu pot po dupie leci ale zapierdziela bo trza !!!! p贸jd臋 zobacz臋 jak jest bo na forach si臋 nie "leczy" jak stanowisko menago zn贸w okaze sie praca na zmywaku to mnie juz tam nie zobacz膮 !!! na moje miejsce jest pewnie 100os ch臋tnych, ale ja mam g艂upie szczescie i prace dostaje od p艣tryklniecia palcem ! po raz zeby nie sk艂amac uda艂o mi sie 4 x, ide na rozmowe i to mnie wybieraj膮 ! ---------------------------------------------------------- pozdr. -------------------------------

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kardooiwa
dolllka masz racje, !!! nie dj sie zacharowa膰, jesli masz ambicje a to okaze sie niewypa艂em szukaj innej. a pracujacy w maku niech dalej daja sie ......... jak sie nie ma wyboru, to sie lubi co sie mammamamamama

Udost臋pnij ten post

o co chodzi z tymi 0,50gr do kazdej godziny za pranie ? pranie czego i kto to pierze ???? a to 0,50 gr to brutto czy netto ?

Udost臋pnij ten post