Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość do milusia1401
przeczyTAJ 8x co napisalem i wtedy napisz drugi raz...

Napisałeś, że jest w każdym maku, który nie jest w centrum handlowym. A to nieprawda. I mnie nie pouczaj, bo wiem co piszę.

Gość jjjjjjjjjtka
stawiki na godzine sa uzalwznione od miasta i sa różne. nie wiem ile mam manager w wawie, poznaniu czy krakowie. ja pracuje w macu 50km od krakowa jako manager i na poczatek mam 11,38brutto, po egzaminie 11,55 br, pracuje na 3/4 etatu. dzisiaj jest 16 ty a ja juz od 1go wypracowałam 107 h, wiec do 3/4 etetu brakuje mi 13h, a do konca miesiaca mamy 2 htyg, nie wim jak to mi rozłoza moze dopracuje do całego .

Gość do :milusia1401
no chyba domyśleć się można że gdzie mak jest np w jakiejs kamenicy w centrum miasta to tam tez mcdriva nie ma no nie? mysllaem ze sie domyślisz... .Stawka za h pracy jest taka sama wszędzie oprócz Warszawy i najbliższej okolicy czytaj mińsk mazowiecki stara miłosna itd . Po jakimś czasie stawka sięzmienia wzależności od pracownika jak jakiśogarniety to wiadomo ze bedzie miał wiecej niz jakis obibok... . To że masz już tyle godzin nie znaczy ze bedziesz robic dalej... moze byc tak ze bedziesz miec wiecej wolnego :) znam przypadki gdzie racownik robil po 11 h potem miał wolnego tyle ze.... :)

Ja się mogę domyślać, ale wprowadzasz w błąd innych ludzi... W zeszłym tygodniu byłam tylko jeden dzień w pracy, w dodatku na 5 godzin, ale za to w tym, 6 dni po 10-12 godzin... Różnie to bywa ;)

Witam! Mam takie pytanie. Jestem nowym Kucharzem w KFC pracuję dopiero tydzień, ale jeśli np podpisał bym umowę na dłużej i zrobił sobie instruktora to jest szansa że z kucharza mógłbym zostać np kierownikiem zmiany?

Gość SauronaMiasto26
Pytanie trochę nie w temacie :) osobiście o KFC nic nie wiem, więc nie będę się wypowiadał, poza tym, że w McD zdarzyło się, że czerwony zostawał managerem, ale tylko 1 przypadek taki znam na całą Częstochowę. Wniosek jest taki, że ciężko tak szybko przeskoczyć o 2 stopnie.

Gość matrioszka9090
A czy w każdym Maku "menadżerowie" uważają się za Bóg wie kogo czy tylko w tym, w którym pracuję? Zauważyłam, że noszą się jakby pełnili funkcje prezesów w mega ważnych firmach a nie byli zwykłymi robolami w koszulach z kołnierzykiem...:)

Gość kampo
Nie noszą się tak. Poza tym my menagerowie wykonujemy ciężką pracę o jakiej pracownicy nie mają pojęcia. A co do awansu o 2 pozycję to ja z czerwonego wskoczyłem na menagera we Wrocławiu. Znam kilka takich przypadków. Jak się chce to można

Gość Boyfrend
Witam . Ja pracuję w MC Donald's w pomorzu. Mam 8,53 zł brutto na godzinę . Jestem 2 dzień . Atmosfera jest nawet spoko , chociaż niektórzy są wredni. Godziny są trochę porypane bo po 11 , 14 godzin dziennie . Przykładowo na 11:00 do 23:00 , albo na 13:00 do 02:00 . A jak wiadomo nie każdy ma dojazd... wiecie może , czy jak mam umowę na wakacke ( 2 miesiące ) - okres próbny , to czy mogę zerwać tą umowę . ? zapłacą za wszystkie przepracowane dni . ?

Gość ddsdsdsdsdsd
matrioszka9090 : to to zalezy od czlowieka u mnie sporo ludzi po awansach dostawalo kolby mysla ze sa fajniejsi no i w koncu sa przekonani ze oni to elita ( w biedronce na kasie wiecej zarabia kasjer ) niz menager po SMC w maku hehehehe ale menago ladnie brzmi ladniej niz kasier w biedronce . kampo : prosze Cie jaka ciezka prace?? sejf przeliczyc? puscic na przerwe? porobic korekty ? dostawe przyjac? wklepac? bez jaj albo jestes malo kumata albo nie wiem co . :) Boyfrend : tak mozesz bez problemu zerwac umowe

Gość karolinka290173079
praca managera wcale nie jest taka lekka jak mówisz, jak masz nocki, siedzisz w biurze nad raportami, a potem pomagasz nocnikom sprzatac kuchnie, stoisz na zlewie, myjesz grile, filtrujesz frytury, wcale nie ma tak lekko, poza tym odpowiedzialnośc jest o wiele wieksza niz u zwyklego czerwonego pracownika

Gość taaaaaaaak
karolinka290173079 : akurat jeśli chodzi o nocki to wiem jak jest nawet lepiej od Ciebie :) prawdzie jestem tzw czerwonym ale miałem szkolenie na menago niestety dla kierownika nie chciałem strzelać z ucha to się awansu nie dostało . I uwierz mi że np policzyć mroźnie / chłodnie w 10 min a wklepanie inwentarki raporty itd można zrobić w 3h . Ogolnie to mnie śmieszy dawanie na nocki menago czy pracowników to jest męczarnia dla czerwonego pracownika który robi tylko nocki a o burdelu w raportach nie wspomnę... do tego nawet combo umyć nie potrafią i tylko wymyślają jak zrobić zeby na niego nie padło mycie jego .W maku najbardziej wkur... to to że w makach wszędzie kolesiostwo awanse dla tych ktorzy chleja z kierownikiem albo liza dupe i wtedy kompletnych nierobów awansują a potem dziwią sie ze czerwoni robia co chca

Gość mollllla
tam gdzie ja pracuje nikt z menagerów nie wywyzsza sie, to normalne dziewczyny które nie nakazuja ale proszą o wykonanie tego czy tamtego,,,, po prostu praca ma byc zrobiona i już....a przestrzeganie standardów to norma !!!! ja szkole sie obecnie na managera, udało mi sie odrazu dostac a nigdy nie pracowałam w macu, minał 3 tydzień mojej pracy, kuchnie mam juz opanowana po stronie czerwonej, po białej zostały frytki i uhc. od sierpnia na kase, od wrzesnia wdrazanie w robote przy managerce. i co ja mam powiedziec, w 2 miechy musze znac wszystko !!!! do tego ksiazeczka ze standardami w 1 palcu, ..... ale mnie sie podoba i nie narzekam....choc robota cieżka na grilu, poparzone rece, czy cieknacy pot po d...pie, jak były upały, ale to juz za mna nauczyłam sie i ide dalej.

Gość matrioszka9090
To widać miałam pecha trafiając na ludzi, którzy obmywają innym tylki nie dbajac nawet o to by robic to po cichu... Ja nigdy nie chcialabym byc menagerka w takim miejscu... Nie tylko dlatego, ze mam wyzsze aspiracje, chodzi takze o marne pieniadze... Ale kazdy lubi co innego:) Dla niektorych takie stanowisko w swiatowej sieciowce moze byc szczytem marzen:P

Gość Gosiaczek246
Witam, mam pytanie związane z odejściem z pracy w Mc. Sprawa wygląda tak, że mam podpisaną umowę na okres próbny, która kończy się 30.09. Pierwszym pytaniem jest czy okres normalnego wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie skoro umowa nie obejmuje pełnych 3 miesięcy ale 2,5. Drugie pytanie to takie czy chętnie idą komuś na rękę jeżeli chce odejść z pracy? Chodzi mi o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron. W moim przypadku muszę wyjechać za granicę na początku września, mam już zakupione bilety i stąd pytanie jak to dobrze rozegrać :) Bo gdy nie zgodzą się na porozumienie stron to nie zdąże wyjechać gdyż będzie mnie obowiązywał okres wypowiedzenia...

Gość karolinka290173079
taaaaaaaak : policzenie chłodni i mroźni wcale nie jest aż takie szybkie, jeśli pracuje sie w centrum handlowym, MC jest na 2 piętrze a do magazynów trzeba zjechać na parking na sam doł, potem wrócic i policzyc na górze i to w czasie otwarcia restauracji, bo nocka nie trwa 22-6, tylko np. 18-2 i zeby sie wyrobic trzeba zaczac wczesniej. a co do raportów, to nie 3 godziny a maksymalnie godzina ;)

Gość kadrooooiwa
c.d wniosków w mojej krótkiej karierze w mc. mija miesiac mojego szkolenia na managera i z dnia na dzien przekonuje sie ze praca jako manager w tym miejscu to nieadekwatna płaca do pracy - " to jakies nieporozumienie"...trzeba miec oczy wokół głowy i w d,,,upie tez, ciągły stres praca pod presją czasu i to nie przez chwilę ale tak jest non stop, nawet jak czegos nie dopatrzysz bo nie mogłas i byłas w innym miejscu to i tak ty obrywasz. szkolą mnie instruktorzy, wczoraj to juz babka przesadziła .....czepiała sie wszyskiego ze klasyczna tortilla jest zimna, no ku...rwa jak ma nie byc chłodna jak dodaje do niej lodowate składniki bo nikt nie raczył ich dac wczesniej do ogrzania na 1h, i zeby była ciepła powinnam ją szybciej garnierowac,,,,, ja pier...dole uwijam sie jak dziiki wół, robie 10 rzeczy naraz zeby zdąrzyc z amówieniami a ta pipa ma zły dzien i musie sie na kims wyrzyc. to jej powiedziałam ze jak jej nie pasuje niech mi pomorze, bo nie da sie cigagle słuchac obelg, i wytykania na temat swojej pracy. szczerze to pracuje tam tylko dla papieru, wkładam minimum zaangarzowania bo nie warto sobie psuć zdrowia, popracuje jeszcze troche zeby miec doswiadczenie jako magaer i zmywam sie, bo kur...wa po prostu chocbys sie zesrał i napierdzielał za 10 i tak bedzie źle. pić cie sie chce do kibla musisz isc a nie mozesz zejsc bo stoich na inicjatorze a nie ma cie kto zastąpic i tak stoisz 1, 2, 5 h, to łaskawie po 5-6 masz przerwe to mozesz wreszcie isc do kibla. podrapac ci sie po nosie nie wolno bo trzeba isc umyć ręce, ..... totalny KOŁCHOZ,...... max rok jak inni piszą i zmiana pracy, a ambicje ja tez mam no pewnie tylko ze najpierw musze miec papier na stan kierowniczym zeby zmieniac na ambitniejsza prace ....wiec traktuje to jako tymczasówkę.

Gość do kadrooooiwa
W maku nie jest źle tylko wiesz Ty jesteś nowa stara ekipa jest zgrana a Tobie chcą poprostu dać popalić i chcą zobaczyć czy jestes wy3mała zobaczysz ze po jakimś czasie bedziesz miała większe luzy w maku ogolnie standardy standardy mimo ze człowiek wie ze nie które zasady mają się gówno do rzeczywistości ale każdy musi je znać i odmawiać jak modlitwę . Pamiętaj ze później bedziesz mogła dla tego instruktora zwracać uwagę np w czasie dużego ruchu że to pada i tamto zaraz padnie jako kierownik zmiany bedziesz mogla też umilić życie i komentować ze owy instruktor musi mieć czas na wszystko . Z tym nie puszczaniem do WC to przesada zasranym obowiązkiem np kierownika zmiany jest to żeby Cie zastąpić kiedy idziesz do łazienki . Ale wszędzie tak w makach kolesiostwo jeden może więcej niż drugi . Dla Ciebie było by lepsze zatrudnić się w nowo otwartym maku i uczyć się ze wszystkimi niż wgryzać się w zgraną ekipę która traktuje Cie pewnie jak wroga a nie daj Boże jak któremuś z instruktorów zajełaś stanowisko menago to będzie Cie cisnąć póki moze . Zobaczysz jak dostaną cynk że przyjedzie dyr maka na europę u nas to sciany malowali wszystko co trochę zniszczone out ! pucowanie było wszystkiego ze głowa mała to samo jak Pani Białkowska

Gość kadrooooiwa
do " do kadrooooiwa"dzieki za odpowiedz. byc moze komus odebrałam szanse na awans, tego nie wiem, ale tez kierowniczka sama chciała kogos z zewnatrz nie jestem sama jest nas dwie nowe managerki z zewnatrz, .... a instruktowami sa starsze babki, ktore podejrzewam nie dostały tej szansy i młodzi kolesie - a managerkami sa kobiety z nami jest 10os. ----------------- ach wiesz jak to jest na próbnym nie chce sie stawiac jak ktos uzadza sobie na mnie mobbing, i nie wiadomo o co mu chodzi, ale umiem sie bronic i nie daje sobą pomiatać, jestem posłuszna ale do czasu...... ------------------- a z ciekawosci jakie są u was stawki ? od pracownika szeregowiego do managera ? -----------------

Gość kadrooooiwa
wazna kwestia co do ubrań, nie wolno nam pomimo ze mamy szafki zostawiac ubrań !!! to paranoja, codziennie tachac z dodatkowa torba . wczesniejsza kierownikczka pozwalala nowa nieststy nie, a wiec to nie standard, ale widzimisie .... a u was jak jest ?

Chyba chodzi Ci o panią M.Nie przejmuj się nią. My starzy pracownicy smiejemy się z niej. Ona uważa się (pewnie z racji wieku) za ważną personę, my jej w tym nie przeszkadzamy ( a co tam). Na ranną zmianę przychodzi wcześniej od menago, lata po kuchni, wszystko układa i przekłada po swojemu, nikt jej uwagi nie chce zwrócić ponieważ pracują tam kulturalni ludzi nauczeni szacunku do starszych. Za to uważaj na siwą koszulkę płci męskiej z kucykiem.

Gość do kadrooooiwa
u nas można zostawiać jak ktoś ma 5 dni po kolei to i może zamykać szafkę kwestia jest taka zeby nie zostawiać butów dla czego to każdy wie :) . Stawki wszędzie takie same oprócz warszawy i okolic u mnie to nowy po okresie próbnym ma 9 zł instruktor 10.xx ( w zależności od lizania dupska ) menago 11.xx ( j.w ) u Was też standardem jest dawanie awansu po znajomości ? pt pijemy wódkę będziesz mieć awans ? a ludzie którzy ciężko pracują takiego awansu nie dostaja ?

Gość annnnnka74747474748494393
Czy znacie przypadek że jakiejś restauracji pracownicy postawili się kierownikowi ?? mianowicie chodzi o to że u nas awanse daja tylko dla pewnej grupy osób która od początku dobrze żyje z kierownikiem i asystentem ?? . Rozumiałbym jeszcze gdyby te osoby były pracowite i czymś się wybijały ale tak nie jest !! mamy tego już dość po co się starać skoro i tak wiadomo ze nikt kto nie jest w kręgu kierasa nie dostanie awansu czy głupiej premi ;/ U Was jest podobnie ? nie macie tego dosc?? czy operacyjny zrobi z tym porządek ?? czy lepiej walićdo biura ?? ps naszej kierowniczki Pan K****ski nie lubi :) więc?

Gość amandka111
Czy ktos moglby napisac ile mniej wiecej wychodzi netto z tych 9 zl brutto w okresie probnym? Oraz ile wiecej jest za godziny nocne ?:) bylabym baardzo wdzieczna:)

Gość SauronaMiasto26
Za godziny nocne jest 20% więcej. A co do stawki normalnej to nie ma różnicy między okresem próbnym a zwykłym pracownikiem, więc musisz kolegów spytać.

Gość 9 brutto to siedem netto
z niewielkimi groszami,

Gość ddffdfdfsfafasfewfwef23rf23fed
nie czaje kierowników którzy dają panienki na nocki same problemy z nimi bo : dostawy nie zrobią - bo kobieta cięższych rzeczy nie podniesie - bo kobieta wora ze smieciami z kompaktora nie - bo kobieta menadzer kobieta coli nie podłączy bo ciężko jej no kurna po co daja te baby na nocki jako pracowników zwykłych i jako menadzera nie rozumiem zupełnie dajcie żyć dla chłopaków z nocki i się nie pchajcie gdzie nie trzeba

Witam. Mam pytanie. Czy można dostać pracę w Maku, ale tylko na kuchni, czy jest się skazanym na kasę?