Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość Też M-ka :)
Cisza bo wszyscy w pracy w majówkę :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MakPodlasie
niewiem jak u was ale u mnie w maku to 1-3 maj był taki spokój ze na serwisie słomki liczyli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr/już menago
A co obeznany makowiec?Stęskniłeś się???hehehhe u mnie był ruch ...i to jakki... Ja zapierdzielam całe majowe świeta...i nie jest mi jakoś specjalnie źle z tym;)dziś też w pracy...i piszę z pracy;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
instr/już menago : No toż pewnie że :) U nas też jest młyn wogole porównując poprzedni rok do tego to obroty tak wzrosły że poezja . Maj się dobrze zapowiada bardzo dobrze 1 i 3 był spory ruch słomek nie dało się liczyć eheheh . A jak tam u Was utargi wporządku ? ps co myślicie nt otworzenia forum pracowników McDonald's Polska

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ps pracuje ktoś z Was w restauracji gdzie są już nowe stroje ? jak wyglądają ?? zmieniają się tylko ubrania czerwonych i instruktorów ? czy też menago ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onamasile
My pracujemy od jakiegoś czasu na nowej platformie.Instruktorzy mają brązowe koszulki,zwykli pracownicy beżowo-brązowe z nutką pomarańczowego koloru. Managerowie zostali w starych strojach.U nas również utargi dużo większe niż w zeszłym roku. Bardzo często otwierana u nas jest druga kuchnia. Fajnie pracuje się na tej nowej platformie integracyjnej.Kasjer nabija wszystko nie martwiąc się, że brak mu kanapek w binie,lub zamówienie jest olbrzymie każdy ma swoje miejsce i pracuje według schematu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Vegas223232323232
Panowie i panie,ja mam takie pytanie,ile można tak okolo dostać na reke podczas pracy w Warszawie? daloby rade 1500 zl jako poczatkujacy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mcmunia
Witam! ja nie dugo zaczynam prace w mc donaldzie .Będę pracowac na 1/3 etatu czyli 40 godzin tygodniowo? Moje pytanie to takie czy juak będę mogła pracować więcej godzin czy tylko te 40?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hahahahhahahahaha : szaleństwo i co tym ugraliście ? . Rozpoznanie TK nie jest aż takie trudne wystarczy być choć trochę spostrzegawczym . Zamiast mówić wprost bezczelnie że on to on było się skupić na jak najszybszej obsłudze bo tak z postu to gimbazjum pachnie. ******* onamasile : A masz jakieś zdjęcia tych ubrań . *************** Vegas223232323232 : Z tego co wiem ( ale pewny nie jestem na 1000% ) czerwony w WWA ma 11,50 ( około ) więc przy normie 168 h ( średnia z całego roku ) wychodzi 1432 zł na rękę . ******** mcmunia : 1/4 etatu to 40 h MIESIĘCZNIE . A ile tygodniowo będziesz robić to zależy od personalnej i dyspozycyjności Twojej . Czy możesz pracować więcej ? tak do 40h ( rozłożonych w ciągu miesiąca )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mcmunia
mogę nawet pracować codziennie.. tylko czy oni sie zgodzą sie abym pracowała wiecej niz 40 godzin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mcmunia : Chyba Ci tłumacze pracujesz tyle ile masz na umowie dla 1/4 etatu jest to 40 h MIESIĘCZNIE do tych 40h ( miesięcznie ) mogą Ci dać ale NIE MUSZĄ dać godziny z limitu czyli + 40 godzin ( są to normalnie płatne godziny beż żadnych dodatków ) czyli sumując dla 1/4 etatu możesz maksymalnie wyrobić 80 godzin w ciągu miesiąca . Więcej nie dadzą bo to by były już nadgodziny mówiąc krótko dla McDonald's nie opłacają się nadgodziny jak już są to tylko wyjątki . Ja pracując 2,5 roku w maku miałem tylko 1 raz nadgodziny w grudniu ( niska norma itd ) . Pogadać z kierownikiem czy jak się sprawdzisz to czy jest możliwość zwiększenia etatu . U nas na początku daje się 1/2 etatu później np mogą dostać 3/4 ( JEŚLI POTRZEBA JEST TAKA )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mcmunia
a jeszcze mam pytanie... jakie buty trzeba miec do mc donalda do pracy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MakPodlasie
mcmunia: do pracy musisz mieć czarne zakryte buty i podeszczową antypoślizgową, a i nie mogą być z materiału tylko z skóry albo czegoś podobnego. żeby było można je tylko przedrzeć zamiast mycia. A nie mówili Ci tego jak podpisywałeś umowę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czy mozna zarobic ponad 2 ?
Hej czy można zarobić ponad 2 tysiące na ręke w Maku ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ile zarobi pracownik na 1/2 et
Ile zarobi pracownik na 1/2 etatu ? Na reke oczywiscie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Owal
Jak będzie menagerem to można

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
@Obeznany a nie było czasem, ostatnio w jakimś Nabicie tych strojów? Bodajże były jakoś na początku maja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Chociaż możliwe że nie był za bardzo widoczne, bo pokazywali nowe fartuchy śniadaniowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość madziaa_maka
Hej!! Pracuje w Mcdonalds 2 tygodnie i chce się zwolnić bo ta praca jest dla mnie za ciężka. Trzeba to zgłosić kierowniczce ? Dostane oczywiście za ten okres pieniądze niech ktoś się wypowie bardzo proszę. Może ty obeznany bo widzę że jesteś aktywyny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Składasz wypowiedzenie, dajesz je kierownikowi lub personalnej. Wypowiedzenie z 2 tyg okresem wypowiedzenia, i przez ten czas jeszcze pracujesz. Jeżeli nie chcesz pracować możesz się dogadać, aby rozwiązać natychmiast umowę. Za przepracowane godziny oczywiście zapłacą ci- 10tego następnego miesiąca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Fast Dial : a nie wiem.... xxxx madziaa_maka j.w możesz się dogadać wszystko zależy od kierownika :) aż tak Ci ciężko ? :> czy ludzie pracujący Cie irytują ? tzw '' z emkami w oczach '' . xxxx ALLL mam pytanie czy Wy na noc też wyłączacie wieże od napojów kluczem :> jak pracuje ponad 2 lata nigdy o tym nie słyszałem ostatnio nam kazali to robić ale po co?? wie ktoś ? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość madziaa_maka
Ta umowa jest na 3 miesiące probna. Czy mogę doczekać do tych 3 miesięcy i nie przedłużyć jej ? Bez żadnych konsekwencji. Ale wątpie ze dam rade :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Kto Ci kazał? Kierownik? Jak jej nie myjesz to po co wyłączać? P.S. Nowe wierze nawet nie mają takiej funkcji, jak wyłączenie za pomoca klucza ;d

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Tak, po 3 miesiącach możesz nie przedłużyć. P.S. Jeżeli tam pracujesz tydzień, to nawet jak przestaniesz chodzić do pracy to nic się nie stanie, po miesiącu przyślą ci świadectwo pracy, de facto które możesz wyrzucić i zapomnieć że tam pracowałąś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr
Chciałabym mieć taką stawkę, o jakiej pisze Obeznany... Ja po trzeciej podwyżce mam 9,72... Brutto oczywiście. A jestem instruktorem. I jest to jedna z najwyższych stawek wśród instruktorów. Z tymi etatami to jakieś bzdury. Mam 1/4 i jakoś instruktorem zostałam, w dodatku po kilku miesiącach pracy. Według mnie to trochę dziwne, ale nie powiem, żebym nie zasługiwała. ;) W mojej restauracji tylko jeden instruktor pracuje na cały etat, a dwóch menadżerów ma 3/4. Kierownik jak najbardziej w porządku, za to menadżerowie... Z niektórymi po prostu nie idzie wytrzymać. Jak ognia unikają pomocy pracownikom, siedzą ciągle w menadżerskim, wpieprzają owoce naszej ciężkiej pracy i tylko wrzeszczą, jak coś im nie pasuje. Już nie wspomnę o tym, że mają swoich pupilków, z którymi regularnie chodzą chlać. Atmosfera stała się naprawdę okropna, czuję się psychicznie wykończona, mam dosyć tego, jak tam traktują ludzi. I zastanawia mnie jeszcze jedno... Mam 1/4 etatu, czyli mogę pracować 80 godzin, a nie pamiętam miesiąca, żebym miała mniej godzin, niż 80... W każdym razie intensywnie szukam innej pracy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr
Dodam, że moja restauracja znajduje się w województwie kujawsko-pomorskim.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Fast Dial : Kierownik nam kazał ale nikt nie wie w sumie po co nigdy przedtem tego nie robiliśmy ;| Może u kogoś tak jeszcze robią ? XXXX instr : jakieś stawki to małe macie... u nas jak się zaczyna prace dają 9,60 a instruktor minimum 10,80 . Tacy menadzerowie zawsze się trafią niestety jak jest Was tam wielu w sensie tym którym to już przeszkadza mocno ja bym się zebrał zadzwonił do operacyjnego i spokojnie opowiedział z konkretami co się wyrabia menadżer to nie święta krowa powinien dawać dobry przykład a nie zły . Z tymi etatami to zależy od kierownika mój pierwszy kierownik całe etaty dawał jedynie menadżerom i instruktorom a czerwoni mieli max 3/4 etatu i u nas nikt nie dostanie instruktora czy menadzera jeśli ma tylko 1/2 etatu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ps jak jest u Was gdyby była sytuacja że pada Wam mroźnia Wasza restauracja jest np dogadana z jakimś kolesiem z miasta ktory ma mroźnie na kółkach + hale z mroźnia ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
@Obeznany, zawsze możesz zadzwonić po Havi, podeślą samochód a potem wystawią FV. @Obeznany- może chodzi twojemu kierownikowi nie tylko o wyłączenie ale i czyszczenie co noc tej wieży (Nowy Kwartalnik, który będzie obowiązywał od bodajże lipca).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×