Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 koldplej贸wa
@go艣膰 jak masz dow贸d, to wystarczy tylko dow贸d. jak nie masz, to legitymacja chyba nie jest potrzebna. ja mam dow贸d, to nie wiem, ale wydaje mi si臋, 偶e kole偶anka sk艂adaj膮ca papiery razem ze mn膮 nie mia艂a i chyba nie musia艂a da膰 legitymacji. ja te偶 zawsze wychodz膮c, m贸wi臋 'dzi臋kuj臋' i tam 偶ycz臋 lekkiej pracy (w 偶artach oczywi艣cie) i m贸wi臋 to sama z siebie, a nie 偶e wypada. wydaje mi si臋, 偶e menagerowie u mnie to te偶 raczej z siebie, ale kto ich tam wie - brzmi szczerze, w ka偶dym razie ;)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
U nas jest od 6 rano i jak otwieram kuchni臋 to w grafiku jest 5.30. O tej porze to ja ju偶 piec mam w艂膮czony i kajzerki si臋 piek膮. Nie ma takiej opcji 偶eby si臋 wyrobi膰 w p贸艂 godziny u mnie. Poza sa艂at膮, pomidorami i serem nie mam nic na kuchni. Wszystko musze rano sama przytaha膰. W贸zek stoi ale tylko jeden z mgr mi go rozk艂ada. Przewa偶nie stoi z boku i czeka. Opr贸cz tego musze Franka uzupe艂ni膰. W tym czasie kasjer i drive spaceruj膮 z kaw膮. Szlag.mnie trafia. Teoretycznie u nas sosy trzeba z rana pozakladac. Ale ja zak艂adam na otwarcie tylko to co mi na 艣niadaniu potrzebne. Jak mam czas to robie to p贸藕niej i jeszcze nikt si臋 nie czepia艂. Pracuje ze mn膮 dziewczyna, kt贸ra na drive cz臋sto stoi i ona sama idzie do kz i pyta czy mo偶e mi tosty i croissanty zrobi膰. Wol臋 rano i艣膰 pom臋czy膰 si臋 od 5 rano i wcze艣niej sko艅czy膰. Tylko szkoda ze tak du偶o jest do zrobienia rano i trzeba to samemu ogarn膮膰. Kanapki 艣niadaniowe nie s膮 trudne. Je艣li ma si臋 wszystko w uhc to niekt贸re w mniej ni偶 20 sekund zrobi臋. Denerwuje mnie to przygotowanie . Na przej艣cie rzadko przychodzi druga osoba. Najcz臋艣ciej kasjer idzie i wszystko przynosi. Ogrzewa p贸艂produkty a potem drive myje w贸zek. Ostatnio bardzo p贸藕no grille si臋 w艂膮czaj膮. Nie wiem od czego to zale偶y. Pierwsze kr膮偶ki nie wychodz膮 i d....a jest rano, jak wyskoczy 5 mufinow i kanapki i jajkiem. I jeszcze jak jest ruch to ca艂y czas w s艂uchawce s艂ysz臋 jak m贸wi膮 偶eby im ciastko na teraz da膰 ale to ju偶. Pot si臋 po ty艂ku czasem leje a oni stoj膮 przy oat i cie wkurzaj膮 i ci艣nienie podnosz膮.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
No widzisz, "co kraj to obyczaj". Jak si臋 wie co robi to da rad臋 ogarn膮膰 te podstawy, ale tak na styk. Dziwi臋 si臋, 偶e tak lajtowo u ciebie mgrowie podchodz膮 do otwarcia, a kasjerki sobie spaceruj膮. Nie wiem jak w og贸le product integrity mo偶e nie wej艣膰... U mnie chyba nie by艂o sytuacji, 偶eby by艂 problem z jajkami. Z mi臋sem rzadko co jest raczej przyczyn膮 ju偶 zniszczonej folii. Wystarczy, 偶e jednym z pierwszych klient贸w b臋dzie MS i co, tak b臋dzie czeka艂 6minut na muffina? Jak rozumiem chodzi ci o rozsypywark臋? To niech ksi臋偶niczki si臋 tym zajm膮, ty masz na g艂owie kuchni臋, a fryty to ich obowi膮zek :D. U nas od jakiego艣 czasu nie ma w og贸le k. 艣niadaniowych w ofercie, po prostu wycofali je u nas - kto艣 wie co to za eksperyment? A tym ksi臋偶niczkom i kr贸lewiczom z drive powiedz, 偶eby spieli dupy, bo napewno nie ma takiego gnoju, 偶eby sobie nie mogli spakowa膰 ciastka zanim kawa si臋 naleje i zanim kanapka wyl膮duje w oat :], a go艣cia mog膮 poprosi膰 o poczekanie albo po prostu przyjmowa膰 zam贸wienia "w locie", chyba 偶e ma艂e problemy "z pami臋ci膮 kr贸tkotrwa艂膮" hehe :]

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Ja juz zaznaczy艂am ze 偶adnych frytek nie b臋d臋 uzupe艂nia膰 bo mam inne rzeczy do zrobienia. Po prostu mowie 偶eby przynie艣li frytki i teraz ju偶 chyba zawsze drive b臋dzie to robi膰. U nas og贸lnie jest problem z pracownikami. W ci膮gu nie ca艂ych trzech miesi臋cy odesz艂o 8 os贸b z czego 2 to instruktorzy a kolejni dwaj szkola si臋 na mgr. Ci臋偶ko u nas z osob膮 kt贸ra fajnie ogarnia kuchni臋. Jak mam przekaza膰 komu艣 kuchni臋 po 14 to niekt贸re elementy do 15 si臋 nie potrafi膮 ogarn膮膰. A jeszcze sa艂at臋 sobie przynios臋 a jeszcze pude艂ka do big maca. A zosta艅 jeszcze 10 minut to sobie pomidory pokoje. Jezu! Ja jestem sama od rana i jako艣 zd膮偶y艂am kroi膰 pomidory i pojemniki na zlewie umy膰. Ale z drugiej strony jak sami nie zawsze stan膮 to si臋 nie naucz膮. Ja juz przesz艂am ta szkole i daje rade. Mam te偶 jednego nocnego kt贸ry mi sosy pozaklada i przynosi warzywa, w贸zek roz艂o偶y . Ale to jest ta pere艂ka, kt贸rych nam wszystkim brakuje.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
no niestety u nas wchodz膮c na kuchni臋 o godzinie 6 nie masz nic, w艂膮czasz wszystkie sprz臋ty, grille, frytury, sto艂y, uhc, monitory, zaczynasz robi膰 dostaw臋 na kuchni臋 i jako艣 to powoli idzie. wprawiony instruktor ma gotow膮 kuchni臋 ju偶 o 6:45, tak偶e nie jest 藕le. :) je艣li chodzi o drive, to tak: mamy osob臋 od 7 do 15:15 na drive a druga kt贸ra j膮 zmienia jest od 15 do 23. to takie sta艂e stanowisko, mamy 'drive team', kt贸ry si臋 sprawdza w ka偶dej sytuacji i oni zazwyczaj stoj膮 na tym stanowisku. oczywi艣cie szkolimy czasami kogo艣 nowego, ale niestety coraz trudniej o dobrego pracownika..

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
GOSC1: tak jest z prostego powodu nie ma ustalonego tego co kto robi . U mnie maj膮 przywiezion膮 ca艂膮 mro藕nie / ch艂odnie roz艂o偶ony sprz臋t jak i w艂膮czony ( odpowiednim czasie ) oczywi艣cie st贸艂 opisany i wszystko co trzeba jest na miejscu z zieleniny itd i zrobione tosty :) . Te McCafe to szkoda gada膰 u mnie s膮 tacy z k贸rymi jest problem my艣l膮 偶e s膮 lepsi od innych i b臋d膮 sta膰 i st臋ka膰 zimnooo ( zim膮 ) to rusz dup臋 chcia艂o by si臋 powiedzie膰 ale rzecz jasna zaraz taka Ci wy艣le skarg臋 do biura . A co oni maj膮 za zamkni臋cie sprzatn膮膰 sw贸j przybytek? ja ca艂e lobby 艂膮cznie z kanapami , parapetami , koszami i obudow膮 z dok艂adnym zamiataniem w 40min a ten kawa艂ek mo偶na w 10min zrobi膰 u mnie robi膮 godzin臋 przed zamkni臋ciem a p贸藕niej si臋 opie... przez godzine po zamkni臋ciu . I te偶 b臋d臋 za tym 偶eby im skr贸ci膰 godziny otwierania mccafe i zamykania . Pewnie wymy艣l膮 zaraz smaki z kosmosu :) GOSC2 : to pogadaj z kierowikiem to w jego zasranym obowi膮zku powinno by膰 偶eby艣 w godzin臋 otwarcia mia艂a wszystko zrobione a nie w trakcie zrobienia mgr nocny mo偶e bezproblemu rozk艂ada膰 kuchnie i przywie藕膰 mro藕nie ( chyba 偶e jest jak u mnie i instruktorzy szukaj膮 jeleni czyli oni maja 2kuchnie nic si臋 nie dzieje to stoj膮 ) a ja mam rano p贸藕niej jak taki ma kuchnie im otwiera膰 ? haha niee:) . Co do grilla to mo偶e po prostu macie ustawione 偶e si臋 wy艂aczaj膮 automatycznie np o 2 w nocy a w艂膮czaj膮 si臋 np 1h przed otwarciem :) W艂a艣nie mo偶na stan foli jest do... lub jest dziurawa ewentualnie g贸rne klapy nie s膮 doczyszczone na nocy jak i mo偶e nie jest dok艂adnie na艂o偶ona . Ciastka? u mnie ciastka , mi臋so i placek ziem na 艣niadaniach stawia drive / mccafe lub ks :) Zobaczyli 偶e zostajesz i szukaja jelenia mow ze nie masz czasu bo si臋 umowilas i tyle . Nie b膮d藕 za dobra bo b臋dziesz robi膰 za innych nierob贸w :) LUBIESWOJAPRACE : U mnie te偶 jest drive team i inne stanowiska ale s膮 tam 3-4 osoby najlepsze na danym stanowisku . Powinni艣cie uczy膰 wszystko co jak 1 osoba odejdzie druga bedzie na L4 i rano nie bedzie kto mia艂 sta膰 ? u mnie kilka razy tak by艂o 偶e KZ sta艂 na drivie bo nie by艂o kto by ogarnia艂 .

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
No w艂a艣nie to jest ten moment, 偶e jak nagle nie ma asa na swoim stanowisku to dopiero przyuczaj膮 kolejn膮 osob臋. Jak by膰 dobrym skoro si臋 na takich stanowiskach stoi raz na ruski rok? W艂a艣nie @go艣膰 - nie b膮d藕 za dobra :). Wiem, 偶e "nowa" osoba (chocia偶 nie wiem ile ju偶 pracujesz) chce (ju偶 coraz rzadziej) pokaza膰 na co j膮 sta膰 i chce by膰 mi艂a dla wszystkich, ale WTF, ja mam 4 zam贸wienia i coraz wi臋cej zapakuj se co musisz . Czasem te偶 prosz膮 o spakowanie ciastek czy zrobienie sa艂atki, to je艣li jest faktycznie syf to odpowiadam, 偶e chyba ta osoba 艣ni (to ju偶 wi臋kszy problem na PI ni偶 by艂o na BOPie moim zdaniem, bo tak to zawsze spoko). A mi jaki艣 kasjer wejdzie na kuchnie? Nie. Pomijaj膮c, 偶e nowi po prostu nie potrafi膮 produkcji. Nie musisz zostawa膰 ponad godziny, chocia偶 w kodeksie pracy mog膮 kaza膰 zosta膰 pracownikowi do 12h. Ja wiem, 偶e jest ci臋偶ko i te偶 nie chc臋 tak zostawia膰 ludzi, ale kurde z 2 strony ile mo偶na si臋 godzi膰 na ten wyzysk i nieudolnie uk艂adany grafik? A ta sraka owaka zostanie za kogo艣 tam. No ile mo偶na? Co do product integrity - tyle, 偶e jajka nie robi膮 si臋 na folii i to mnie dziwi, 偶e wg. wpisu one nie wchodz膮 za pierwszym razem, pod warunkiem, 偶e nie wiem temperatura nie jest za niska albo 偶e woda nie jest lodowata, a nie powinna, albo jakie艣 wypaczenia ale dolnej klapy? :|

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Wydaje mi si臋 ze forma do kr膮偶k贸w musi by膰 mocno nagrzana. Za drugim razem ju偶 jest ok cho膰 pierwsza partia nie zawsze idzie do kosza. Dla pewno艣ci zawsze trzymam form臋 na grillu i cz臋sto zmieniam wod臋 na gor膮c膮. Pracuje dwa i p贸艂 miesi膮ca. Teraz drugi miesi膮c 艣niada艅 mnie czeka. Kasjer zna produkcj臋 i na p贸艂 godziny go wpuszczaj膮 na kuchni臋. Zazwyczaj zanim zacznie prace na kasie. No chyba ze jest jaki艣 nalot to wtedy stoi i przyjmuje zam贸wienia. Zawsze si臋 zastanawiam jak to jest w innych restauracjach. Ale na to tez nie ma na to regu艂y bo wszystko zale偶y od tego jaki jest ****** gdzie buda stoi.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie s膮dz臋, 偶eby by艂a to kwestia holdera. O ile pami臋tam to nawet na kartce z weryfikacji pisze, 偶e ta forma nie powinna le偶e膰 na grillu, z kolei forma do jajecznicy mo偶e le偶e膰. U nas po prostu si臋 przyj臋艂o, 偶e to pierwsze si臋 odk艂ada na bok. Du偶o mgr贸w odk艂ada ten dzbanek z wod膮 na "komin" (czyli t臋 p贸艂k臋 nad grillami), troch臋 suchar bo przecie偶 woda ma by膰 ciep艂a, ja j膮 zostawiam na rynnie od grilla 2-klapowego, nie powinna si臋 wywali膰 przy otwieraniu klapy. Hehe, nie b膮d藕 nadgorliwa, wesz艂y temperatury to powinno by膰 dobrze. Jak widzisz, 偶e co艣 nie styka (niedosma偶one mi臋so, p艂ynne 偶贸艂tko i inne rzeczy to zg艂aszaj mgr). Nigdzie nie pisze, 偶e woda ma termin przydatno艣ci. PORADA dla marynarskiej jak to czyta: zr贸bcie czas przydatno艣ci na wod臋 na 艣niadaniach, najlepiej tak max 1h przydatno艣ci, bo wiadomo 偶e woda po godzinie jest nieprzydatna do picia i gotowania hehehe. U mnie zale偶y od mgr i ilo艣ci os贸b. Czasem wyznacza jedn膮 osob臋, 偶eby wesz艂a na 30min na kuchnie i p贸藕niej na serwis.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
W og贸le te metki to pora偶ka ja rozumiem ze jak taki 偶ar na kuchni to rola wiednie ser si臋 lepi i nie da si臋 plasterki rozkleic. Ale przeciez nie bedziemy zaraz wszystkiego wyrzucac. Trzeba z glowa polprodukty ogrzewac. Ja kroje wi臋cej pomidor贸w i wstawiam do lod贸wki i wyci膮gam tyle 偶eby wystarczy艂o jak ruch si臋 zwi臋ksza kroje wi臋cej. Ale wod臋 tez ometkujmy ;) ja np przy zwi臋kszony ruchu rozbija wi臋cej jajek i 偶eby nie przebija膰 w uhc to zakladam metke jaka rozbite i to samo na jajecznice. Bo moim zdaniem d艂ugo schodzi z tym lataniem po kuchni z pojemnikiem, rozbijaniem chowaniem jajek. Pol godziny mog膮 sta膰. Product integrity na jajku nie zawsze wychodzi ale potem jest ok. Pi臋kne kr膮偶ki za drugim razem wychodz膮. Wieprzowina zawsze jest w porz膮dku, czasem zmniejszamy czas o 2 sekundy. Niekt贸re standardy mnie rozumieszaja, ale zboczenie w stosunku do ich przestrzegania i ta wszechobecna czysto艣膰 porazily mnie i to pozytywnie. Pracowa艂am wcze艣niej w pokrewne bran偶y i powiem szczerze 偶e tam by艂 syf straszny w por贸wnaniu z mcd. Chyba nic bym tam ju偶 nie zjad艂a. Tu jest 艣wie偶e, czyste, mo偶e nie zawsze zdrowe ale bezpiecznie mo偶na to wszystko zje艣膰.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Tym timerem na jajka to ja si臋 w og贸le nie przejmuj臋, wol臋 ju偶 偶eby by艂y wbite bo jak b臋dzie zadyma to ju偶 ile czasu zajmuje sam proces wstawiania tych jajek :P. A 艣mieszni s膮, standardy nie standardy. Sorry jak 1 osoba czy 2 przy mega ruchu maj膮 je przestrzega膰? Chyba najwa偶niejsza jest ci膮g艂o艣膰 produkcji, a nie drukowanie 艣miesznych metek czy sugerowanie sie eProd, mo偶e jeszcze mam pomidory dokraja膰? U nas jest ostatnio taki ruch (no ju偶 troch臋 si臋 lepiej zrobi艂o), 偶e ja na rano pizgam z 4 pojemniki pomidor贸w, 偶eby popo nie mia艂a ju偶 problemu. Wiem, 偶e o jeju 6h przydatno艣ci, no ale trudno, jak s膮 w ch艂odni to nic z艂ego si臋 z nimi nie dzieje w sumie. W chacie te偶 przecie偶 trzymasz pokrojone warzywa nawet kilka dni :P. P贸ki nikt si臋 o to nie czepia to w sumie zamierzam z to wykorzystywa膰. :P :P No fakt, 偶e McD to dosy膰 "czysta" restauracja, ale ka偶dy czasem nawala i naprawd臋 mam zasad臋, 偶e jak nie musz臋 to nie jem na mie艣cie nawet w McD. W maku przez te kilka lat te偶 widzia艂o si臋 takie odpa艂y niekt贸rych gwiazd, 偶e g艂owa ma艂a...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 B4rt3kXx
Witam, Mam kilka pyta艅 i prosi艂bym o pomoc. Gdzie w Rzeszowie zrobi臋 badania lekarskie najszybciej, jakie badania musz臋 przej艣膰 na montera mebli, i czy istniej膮 takie badania jak na montera mebli czy cos raczej z bada艅 budowlanych wchodzi tu w gr臋, i czy mog臋 to wiadomo zrobi膰 na pocz膮tek na w艂asny koszt a gdyby mi wysz艂y to wiadome, 偶e bym fakturk臋 wzi膮艂

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Znale藕li艣my problem z grillem. Zegar by艂 poprzestawiany. Dzisiaj kr膮偶ki by艂y super. Od czterech dni drive uzupe艂nia frytki. Ale nocni zapalaj膮 spraw臋. Dzisiaj ch艂onie nie w艂膮czone i pistolety w praniu. Jutro zmiana z kierownikiem. Ostatnio kolejne dwie osoby odesz艂y z pracy. Jest coraz gorzej. Nie ma nikogo na mccafe. I dzisiaj kasjera na pierwszej zmianie nie by艂o. Dopiero na 10 艣ci膮gn臋li ch艂opaka. Nied艂ugo w og贸le b臋dziemy jak niewolnicy w 艣redniowieczu.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
A to ci niespodzianka. Raz na wozie raz pod wozem, tak w艂a艣nie by艂o jaki艣 czas temu mccafe (sk艂adanie z doskoku) + 1 kasjer + 1 drive + 1/2 na kuchni od popo do 24 i kolejka do drzwi non stop. Masz ochot臋 po prostu wyj艣膰 i nie wr贸ci膰. Poza tym minimalny czas wyj艣ciowy na jajka to 150sek, je艣li kto艣 przy tym majstrowa艂 to mo偶e nie wchodzi艂y. Mgr by si臋 nie skapn膮艂?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
GO艢C1 : Ja na Waszym miejscu napisa艂 do biura przecie偶 tak nie idzie pracowa膰 nie b膮d藕my murzynami bo do tego to wszystko zmierza !!! Nied艂ugo ? wg mnie ju偶 jeste艣my murzynami . Ta praca coraz bardziej wk wia TPMH TPMH zwalnia膰 ludzi do domu bo baranom z wwa chce si臋 wiecej zarobi膰 na s艂u偶bowe fury i drogie hotele . Ta firma to jedna wielka kupa w reklamach gadaj膮 jak pi臋knie jest i biuro tego pilnuje a na poziomie restauracji jest notoryczny wyzysk. GOSC2 a dziwisz si臋? teraz mgr s膮 barany bo coraz wi臋cej normalnych odchodzi do normalnej pracy nie chc膮 gni膰 w tym gimbazium zwanym miejscem pracy .

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie, nie dziwi臋 si臋. Ale kilka lat temu wygl膮da艂o to inaczej.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 koldplej贸wa
zastanawiam si臋, jakby to by艂o w "moim" McDonaldzie, gdyby by艂o McCafe. ci臋偶ej czy l偶ej? jak to jest? czasami postawi膮 mnie na deserach i napojach, jedn膮 sam膮 i jak jest du偶y ruch, to taka masakra, 偶eby ogarn膮膰 wszystko - szczeg贸lnie z deserami, bo napoje i tak robi臋 w nadwy偶ce, bo zawsze ta cola czy sok jab艂kowy zejdzie.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
L偶ej dla zwyk艂ego pracownika niekoniecznie. Pewnie l偶ej dla "g贸ry", bo nie trzeba si臋 tym kafe zajmowa膰, a w to pewnie wchodz膮 dostawy itd. Nie masz wizyt konsultant贸w od tego, nie ma dodatkowego MS pod cafe, jak wypadnie ci osoba z McC (un偶, l4 itd) to mgr ma problem i trzeba samemu robi膰, albo dzwoni膰 po ludziach. A my艣lisz, 偶e wszyscy mgrowie potrafi膮 cafe? Bo u mnie wi臋kszo艣膰 chyba, ale nie wszyscy. 2x z mojego do艣wiadczenia zdarzy艂 si臋 mega kibel na drive, bo kto艣 zam贸wi艂 kaw臋 z cafe, Og贸lnie McC powinno pomaga膰 na PI na serwisie, sk艂adaniu, BC, ale te偶 musz膮 ogarnia膰 swoje rzeczy, wi臋c jak maj膮 zam贸wienie to id膮 do siebie. A s膮 te偶 takie ksi臋偶niczki, 偶e one nie mog膮 pom贸c i ju偶.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
koldlej贸wka : og贸lnie to r贸偶nie z tym bywa te McCafe to cz臋sto patole na maxa wiedz膮 偶e wg McDonald's to oni nie mog膮 zbyt du偶o pomaga膰 i to wykorzystuj膮 . Tak jak pisa艂 kolega wy偶ej zale偶y jak kto艣 jest ok z mccafe to pomaga . A jak kto艣 odpadnie to fakt lipa... u nas np jest 60% za艂ogi przeszkolona z McCafe bo by艂o tak te偶 tu napisane jest 偶e kto艣 bra艂 U呕 lub nie przyjdzie po prostu i lipa. Ja og贸lnie to bym powiedzie膰 ze Ci z mccafe powini zapiepsza膰 jak inni bo nie maj膮 tyle roboty a zamkni臋cie mccafe to te偶 nie jest jaka艣 wielka filozofia i nie wiadomo ile czasu . DOSTALI艢CIE E-MAIL 呕E OTWORZYLI RESTAURACJE Z NOWYM SPRZ臉TEM ? W POSTACI HUB & SPOKE ?? TA KUCHNIA W CI膭GU GODZINY ZROBI 1400 PRODUKT脫W NA GODZIN臉 3X UHC HD , 2X GRIL 3KLAPOWY , 4X RAPID STEAMER , 4X HEBT TOASTER . NA ZDJ臉CIACH WYGL膭DA TA KUCHNIA NIE JAK RESTAURACJA A JAKA艢 FABRYKA Z TA艢M膭 HAHAHA

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
O bo偶e, nic nie wiem... A kto ma te maszyny obs艂ugiwa膰? Chc膮 zmniejszy膰 czas oczekiwania super sprz臋tem? sorry, ale stare restauracje ju偶 nie maj膮 gdzie tego pomie艣ci膰, najbardziej podstawowym problemem jest JU呕 zbyt ma艂y st贸艂, kt贸ry nie mo偶e pomie艣ci膰 komfortowo wszystkich p贸艂produkt贸w do garnirowania... No tak wg. obrazk贸w z grafiki googla nt. hub&spoke wyobra偶am sobie jak to mo偶e wygl膮da膰. U nas to by trzeba by艂o chyba wyburzy膰 p贸艂 budki i rozbudowa膰 na drive, a drive wyrzuci膰 na ulic臋, co jest nie mo偶liwe. Poza tym ten cholerny "nowy" sprz臋t (hebt) jest u nas tak awaryjny, 偶e nie wiem, a ten stary VERTICAL nie do艣膰 偶e w og贸le nie nawala艂 to jeszcze tostuje w mig. Prawie ka偶dy sprz臋t zaczyna si臋 po sobie sypa膰. Rozumiem, 偶e to normalne przy takiej intensywno艣ci u偶ycia, ale to 艢MIESZNE ju偶 si臋 robi. A ilu tam musi by膰 sk艂adaj膮cych, 偶eby nad膮偶y膰? Jaki tego sens jak w tej chwili na PI strona druga jest otwierana na palcach jednej r臋ki, bo nie ma pracownik贸w albo wywalaj膮 ich do chaty? Chyba, 偶e b臋d膮 one otwierane obowi膮zkowo jak kiedy艣 bop/czerwonka. O mgr ju偶 nie wspominaj膮c jak b臋dzie jeden taki na ka偶dej zmianie i kontroluj i w艂膮czaj serwis kuchnie i r贸b beefa na ka偶dej klapie. Kombinowania, strata pieni臋dzy na sprz臋t i ilo艣膰 pracownik贸w, a rozwi膮zanie takie proste mo偶e by膰, jak kiedy艣... Ju偶 teraz jest problem z "inteligencj膮" nowych pracownik贸w, a we藕 ich tu wyszkol na jakiego艣 "huba"... Za kilka lat to b臋dzie jaki艣 cyrk na k贸艂kach a nie McDonald's. Szkoda, fajnie 偶e uda艂o mi si臋 pracowa膰 i pozna膰 tego "lepszego" McDonalds'a

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
lepiej 艂adowa膰 kas臋 w swoje chore wyobra偶enia i nowe sprz臋ty ni偶 zainwestowa膰 odrobin臋 w pracownik贸w, kt贸rzy masowo si臋 zwalniaj膮, bo nie wyrabiaj膮 pracowa膰 za dziesi臋ciu, bo najwa偶niejsze tpmh..

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Ale czego oczekujesz od firm? One tego nie widz膮 i si臋 dziwi膮 potem, 偶e niskie wyniki. No ale tak jest jak si臋 nie inwestuje w kadr臋 oraz oszcz臋dza si臋 na niej.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Pf, w og贸le jeszcze nie wsz臋dzie jest ten PI i nie wsz臋dzie by艂a i jest zaliczona weryfikacja, masowo buduj膮 si臋 nowe budki, a oni ju偶 si臋 podniecaj膮 jakimi艣 nowymi wizjami i terminologi膮. Moim zdaniem w Polsce, bo nie wiem jak to jest w innych krajach, w ko艅cu przyjdzie kryska na matyska. Chc膮 za du偶o, za szybko i po ci臋ctych kosztach i w cale im ten cel "bycia lepszym od konkurencji" nie musi wyj艣膰.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 karolinaaa87
Hej dziewczyny! Znalaz艂am super stron臋 gdzie podobno mo偶na wygra膰 kart臋 podarunkow膮 do Rossmanna :D Ju偶 si臋 zg艂osi艂am i przyszed艂 mi sms 偶e weryfikuj膮 i zaraz przyjdzie potwierdzenie chyba :P Macie link: http://konkursy-w-sieci.strefa.pl/karta_podarunkowa_rossmann.html . Jak wygram i mi przyjdzie to wysl臋 wam zdj臋cia i napisze co sobie za ni膮 kupi艂am. Ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰 :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
GO艢膯: no pracownicy haha . Wiesz teoretycznie to oni mog膮 powiedzie膰 偶e x osob a w praktyce b臋dzie jak zawsze . Dodam 偶e w tej nowej restauracji nie ma 2 stron...a 4.... tylko ile razy kto艣 otwiera teraz 2ga stron臋? a co m贸wi膰 3 lub 4 jak pracownik贸w ma艂o . Niestety te偶 przyznaje z pracownikami coraz gorzej co bardziej obrotni id膮 gdzie艣 indziej zostaj膮 takie resztki... . Nic nie m贸w jeszcze 10 lat i wymy艣la 偶e na zmianie wystarczy 3 osoby. LUBIESWOJAPRACE : ale wiesz ogolnie pracownicy mcd nie daja odczu膰 dla biura ze czuja sie dymani odchodza i tyle a Ci co robi膮 s膮 przem臋czeni . Te偶 jestem zdania ze mogli by da膰 podwy偶ki 艣miech na sali 偶eby mgr z mas膮 obowi膮zk贸w i non stop musi czyta膰 te pierdo艂y 偶eby by膰 na bie偶膮co 偶eby miec stawk臋 poni偶ej 12,50 i lataj za 5 os贸b p贸藕niej sied藕 po godzinach i si臋 ciesz 偶e `10 przelew dostaniesz . Mgr powinien mie膰 kontrakt i staw臋 min 2tys na r臋k臋 a tyle to maj膮 w rejonie WWA . Sraja si臋 z TPHM czemu mgr + personalne nie maj膮 kontrakt贸w ? . Nie czaje co z tego 偶e ma asystent i kierownik a same godziny mgr to ok 50h dziennie . Ale po co szuka膰 logiki w McD . Zamiast si臋 skupi膰 ile zarobili got贸wki to spuszczaj膮 si臋 na ilos膰 tranzakcji mo偶e kto艣 kupi膰 2000 sos贸w i wg biura jest wspaniale . GOSC : Naj艣mieszniejsze jest to 偶e chyba w PL mcd ma wizje dziwaczne . Oni chc膮 pokaza膰 偶e s膮 pr臋偶n膮 firm膮 pr臋偶nie to ludzie przynosz膮 wypowiedzenia . Ta robota tylko mnie wku ostatnio .

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Tja, to my polacy... :P Pewna osoba "z g贸ry" powiedzia艂a apropo PI, 偶e oczywi艣cie jak zawsze PL chce by膰 najlepsza i wszystko od razu musi by膰 zrobione. O ile dosz艂y mnie s艂uchy, to w innych krajach (nie pami臋tam czy aby nie Niemcy) maj膮 przechodzi膰 w tym roku na PI, ale te偶 偶e poszczeg贸lne elementy s膮 wdra偶ane po kolei z up艂ywem czasu, a nie od razu jebs buldo偶erem w restauracje i za tydzie艅 masz przebudowanego McD :P. Aaa nie wiem, u nas ostatnio masakra. Na szcz臋艣cie czas urlopu si臋 zbli偶a :P.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
PS. no jak b臋d膮 mogli to za te 10 lat zast膮pi膮 pracownik贸w robotami , albo jakimi艣 mechanizmami kt贸re jak na ta艣mie b臋d膮 seryjnie wypuszcza膰 bu艂ki i wszystko robi膰 :). Masakra.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
GO艢膯 : co do McDonalds w DE to w膮tpi臋 . Ja mam info od osoby kt贸ra by艂a na spotkaniu / czy co tam oni mieli w Dubaju ( jak dobrze pami臋tam ) by艂y tam osoby z biura i ''najlepsi'' kierownicy czytaj tez Ci kt贸rzy dobrze 偶yj膮 z g贸r膮 . Og贸lnie byli tam wszyscy chyba z Europy ( nie wiem czy te偶 USA i inne ) . I McDonalds w Niemczech ma bardzo wielki spadek sprzeda偶y i nie wiedz膮 co z tym zrobi膰 ( Ci co maj膮 licencje to wogole maja lip臋 ) i po prostu nie maja kasy na przebudowywanie w PL na taka skale jaka jest w Polsce . Ci na marynarskiej bardzo dobrze wszyscy planuj膮 maj膮 kas臋 na pierdo艂y na wyjazdy a pracownicy ni偶szego szczebla maj膮 w restauracji 1200 na ca艂y etat a mgr 1700 daj Bo偶e kpina . Ju偶 nie wspomn臋 偶e og贸lnie pewna osoba z biura powiedzia艂a ze nie ma ludzi niezast膮pionych dla pewnego kierownika daj膮c do zrozumienia ze albo b臋dzie jak Oni chc膮 albo PAPA . A i dodam 偶e do 2020 roku McDonald's Polska chce mie膰 500 restauracji w proporcji takiej jak dzi艣 Corpo 50% licencja 50% plus minus . Wi臋c stado murzyn贸w si臋 powi臋kszy :) . S艂yszeli艣cie 偶e HAVI testuje tak膮 opcje 偶e to Oni b臋da robi膰 dla restauracji zam贸wienia hahaha . Ciekaw jestem kto b臋dzie ko艂owa艂 transwery ( bo w膮tpie 偶e b臋d膮 w stanie wyczu膰 ile zam贸wi膰 ) bo nie oszukujmy si臋 pracuj膮c na miejscu mo偶na oceni膰 czy starczy zieleniny bo w pon jest mniejszy ruch bla bla . I ciekawe czy nie b臋d膮 wciska膰 w艂a艣nie zieleniny dla restauracji zeby si臋 jej pozby膰 szybko a ona b臋dzie pada膰.... jak tam robicie TPMH ?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
McDonald's s艂ysznie z g艂upoty u mnie np otworzyli maka w 2011 r w 2012 zrobili McCafe w 2014 PL 2 miesi膮ce p贸藕niej zrobili tunel . Ju偶 nie wspominaj膮c o tym 偶e np z WWA jad膮 robotnicy do nas blisko 200km 偶eby przyklei膰 kawa艂ek deseczki haha

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×