Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość gość
gość wczoraj : bo studia teraz to jest kwestia albo"niż demograficzny każdy debil się liczy" albo "płaci nam profesorom musi przejść jest naszym pracodawcą" kiedyś studia coś znaczyły bo było się ciężko dostać i utrzymać a student nie był pracodawcą(płatne studia teraz wiele prywatnych szkół) i wtedy faktycznie te osoby reprezentowały jakiś poziom a teraz...............każdy wie i widzi jak jest..jak debil idzie na studia aby jeszcze te pare lat u rodziców powaletować (w końcu mamo tato studiuje) a potem dyplom i zderzenie z rzeczywistością i zapamiętanie składu kanapki w makdonaldzie jest trudne i trzeba na forum pytać.Straszne czasy nastały żeby nie powiedzieć debilne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Byłam na rozmowie i od razu mnie umówili na szkolenie bhp tzn że mnie przyjmą? Nie podpisałam umowy jeszcze itd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gość (00:54) Ja też tak miałam. Kiero powiedział mi że będę mieć szkolenie, i na szkoleniu podpisałam papiery (ale tylko dlatego, że udało mi się szybko badania zrobić)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja jeszcze badan nie zaczęłam robic i jej to powiedziałam ona ze to nic a dzisiaj dzwoniła i powiedziała ze jak będę mieć badania to mam zadzwonić umowi mnie na to bhp i mam dac dokumenty czyli chyba chce mnie przyjąć bo w takim razie po co by mnie miała umawiać na to bhp jak muszą za to za nas zapłacic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niejasny
Jak tyle osób zadaję pytanie, to i ja zadam. Widzę, że jest tu wiele osób z pojęciem;) Tak więc proszę o pomoc: 1 . Mam do wstawienia 6 mięs 10:1 dziele na 2 częsci (jeden gril i drugi) po 3.. ? Prawda? A jak mam 8 to też muszę po 4, czy mogę na jednym grilu jak większość? jak to ze standardem jest? Od jakiejś ilości się dzieli na pół? A teraz najważniejsze pytanie.. 2. wstawiam 16 mięs... jak to ustawiać na tacy? : od środka po lewej stronie, potem w prawo, następnie w lewo na brzeg, i znow na brzeg tyle, że po prawej ? Tak: [3 , 1 , 2, 4] ( taki układ na pergaminie ) 3. Co jeśli mam 13 do wstawienia Dziele na 2 części , 7,6 (to wiem..) ale zdejmując z jednego grila (7 sztuk)po 4... potem 3... otwiera się drugi gril...zdejmuje po 4, i kłade obok tych 3 ( no bo w standardzie, jest napisane, że ściągamy po 4...) Tyle, że wtedy nie będzie standardowo w słupkach po 4... bo będzie tak : 4,3,4,2 i te 2 sztuki które zostają takie samotne... Trochę nie jasno to napisałem... Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście i będziecie mogli pomóc..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mala09090958
Mięsa na klapy dzielisz wtedy gdy masz np 9 mies do wstawienia. Gdy masz do wstawienia 8 mies wstawiasz je tylko na jedna klape bez dzielenia na pół.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ObeznanyMakowiec
Jest tu ktoś u kogo w restauracji jest kiosk ? . Jak tam on się sprawuje płacić można karta ? czy gotówka też jeśli tak to jest tam jakiś dyspenser ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Niejasny
Dziękuję za odpowiedź. A jak z tym układem mięsa w szufladzie? [ O O O O ] = kolejność [ 3 1 2 4] czy inaczej? No i co z tym jak mamy 13 mięs.. na dwóch klapach: 7 i 6 zdejmujemy 4..potem 3... 4 i 2 ... wiem, że zdejmujemy zawsze po 4, ale czy możemy dołożyć do tych 3 jedno mięso.. i to jedno zostawić w samotności jak to jest? U nas jest kiosk, można płacić tylko kartą, nie można realizować kuponów, ale w innym macu spotkałam się z nowoczesnym, gdzie składało się zamówienie w kiosku, a płaciło przy kasie... Dziwne..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mała09(...) ma w tej sprawie racje, dzielimy od 9 wzwyż. Ja w sprawie 2 i 3 robie dokładnie tak jak opisałeś, ale czy to jest okej to nie wiem, do tej pory nikt mi uwagi nie zwrócił że coś jest źle. U nas kiedyś był taki ruch, że zapraszaliśmy ludzi do kiosków, no i wielce nagle wszyscy gotówką płacili (bo im się d**y do kiosku nie chciało ruszyć)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czyli co można płacić w tym kiosku kartą lub gotówką ale wtedy taka osoba i tak stoi w kolejce do kasy ? . U mnie właśnie mają do końca wakacji montowa kiosk . Tak wogole to odciąża to kasy ? . Rozumiem że starsi pewnie omijają ale Ci młodzi ( gimbusy ) wolą pewnie w kiosku zamawiać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no to jest fakt, że nie jest to nigdzie wytłuszczone po ile powinno się rozkładać mięso, jeśli mamy takie dziwne liczby na eP (albo to jest znowu dla wtajemniczonych)... W każdym razie 10:1 daje się po 4 w stosie, więc jak wstawisz np. 6 na dwie klapy to: otwiera się pierwsza: ściągasz 4, zaraz po niej powinna się otworzyć druga klapa, więc ściągasz dwa mięsa z pierwszej i dwa z drugiej (4 w stosie) i kolejne 4. Jeśli masz 13 to na moje: pierwsza klapa dajmy na to 7: ściągasz 4 mięsa, następnie te 3 też z pierwszej - jak masz wprawę to otwiera się druga klapa od razu i te 3 z pierwszej klapy nakładasz NA jedno z drugiej (FIFO!), no i 4 i 1. To czasem bezsens, bo to jedno mięso faktycznie zostaje samo, no... ale... po co sobie rękawy wyrywać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U nas 30% osób które zamawiają przez kiosk nagle kasuje całe zamówienie i zirytowany wychodzi. A różne zamówienia bywały większe i mniejsze, a często wszystko zostało już włożone do smażenia lub zrobiona dana kanapka zanim gość wycofa zamówienia. Czasami też bawią się dzieci kioskiem, i wyskakuje Ci nagle zamówienie na cały ekran. Raz było 8 wieśków, 20 nagetsów, 2 ryby i kilka rzeczy jeszcze. Zanim manager doszedł do kiosku i zwrócił uwagę oburzonym rodzicom, połowa rzeczy była już zrobiona. Dlatego jak teraz widzimy duże zamówienie, patrzymy najpierw na nr. kasy, jeśli to nr. kiosku, lepiej osobiście zbadać sytuacje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nocny28
Można kartą wtedy płacisz przy kiosku, jest terminal, a jak gotówką to do kasy, trochę to bezsensu jak dla mnie, bo jak ktoś robi zamówienie przy kiosku powinien uregulować należność także przy kiosku, a tak czy siak tworzy się kolejka do kasy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nocny, to jak otworzyć kase gdy taki z kiosku przyjdzie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niejasny gość
Gość myślę, że tak się nie da...bo po pierwsze..trzeba jeszcze przyprawić mięso.. nie wiem.. Zgłupiałem. ja to bym zostawił tak przy 13stu ...: układ mięsa w szufladzie: [ 3 1 2 4 ] i ilość mięs w słupku [4 4 3 2 ] bo 4+3= 7 4+2= 6.. 7+6= 13.. No wiadomo,mięso zdejmujemy zawsze po 4, w słupku też powinny być 4.. i to mi się nie zgadza.. nie mogę tego nigdzie wyczytać....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niejasny
Pokaże wam to rysunkowo, może będzie łatwiej: Jak ktoś mi pomoże stawiam piwo ;D , mczestaw..cokolwiek 1 . obrazek przedstawia kolejność zdejmowania mięs według mnie, czy jest to dobry układ? http://zapodaj.net/da5b32debecaa.jpg.html 2.ilość zdejmowania mięsa i układ w szufladzie (w stosie) przy ilości 13 mięs. http://zapodaj.net/3c0fd13e7e08c.jpg.html I jak uważacie.. ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na forum najlepiej się uczyć standardów. Bo jak można instruktora zapytać? Trzeba by się odezwać a to straszne bo dzieci tylko w necie umieją się poruszać .do czego to wszystko zmierza.debilizm to normalność. Podziwiam instr i managerów w tej pracy za waszą misję bycia idealna nianią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niejasny
na forum najlepiej uczyć się standardów - nie nie najlepiej. Ale chcę wiedzieć jak to jest. Oczywiście, że zadałem te pytanie odpowiednim osobom, dostaję różne odpowiedzi, jeden instruktor powie tak, a drugi inaczej... inny mi mówią: wydaję mi się ; myślę, że... Chodzi tylko o mięso, tak to są zgodni... Dlatego zadaję pytanie tylko odnośnie kuchni Chcę mieć pewność, a nie wiem komu mam wierzyć, wiem, że tu mogą być osoby , które długo pracują i mają PEWNOŚĆ. A chcę mieć tą pewność... Nie ma co się spinać... nie chcę się kłócić... zależy mi, żeby wszystko wiedzieć i mieć pewność... Więc jeśli ktoś ma 100 % pewność ( nawet nie zależy mi na 99%) to będę wdzięczny. Tylko tyle, pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
@gość dziś - wiesz... teraz dobrych instruktorów to szukać ze świecą moim zdaniem zwłaszcza jak o ten awans nie trzeba się pomęczyć i pokazać, że zależy. Tu masz grilla i spadaj. Jeden instr powie ci dobrze, innemu się wydaje, jeszcze inny będzie strzelał. U nas to często nie wiedzą nic o niczym liczy się tylko 50gr+ czy ile tam do aneksu. Jakbyś spytał się dlaczego i jaki dyspenser daje się do keczupu to by nie wiedzieli co odpowiedzieć :D. Gdzie kiedyś przy kosach i jocach to by przeszło... Zresztą to samo tyczy się niektórych mgr. A ty najlepiej, żebyś spytał asystenta, albo osobę najbardziej zaufaną, bo tak to można rzucać obrazkami na forum. Moim zdaniem moja wersja jest dobra, tylko nie potrafisz sobie jej wyobrazić. Wiesz zapewne, że obie klapy grilla nie mogą otworzyć się jednocześnie, bo ta druga partia będzie się przypalać. 4 jest w słupku. Otwiera się pierwsza klapa - ściągasz 4 prawe, 3 kolejne nabierasz na łopatkę, a masz dwie rączki to w jednej trzymasz łopatki, w drugą bierzesz solniczkę. Otwiera się druga klapa i przy wprawie otwiera się ona zaraz po ściągnięciu mięs z pierwszej - bierzesz solniczkę przyprawiasz te mięsa na drugiej. Te 3 kładziesz na jedno mięso z drugiej i kładziesz do rynny i lecisz kolejne 4 w słupek i 1 zostaje. Za nami już kilka kontroli i uwierz mi, że nikt z biura się nie czepiał. Może nawet sami tego nie mają wyklarowanego. Nie ma tego nigdzie w jocu, ani w pliku od platformy, może to gdzieś w nabicie jest może nie, dlatego nie daję ci 100% pewności, ale myślę, że moja wersja jest dobra i jakoś tam logiczna, bo nigdy nie zwróciły na to jakiejś złej uwagi zarówno osoby z budki (te znające się na rzeczy), jak i te odwiedzające nas.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niejasny
Teraz lepiej zrozumiałem, czyli w taki sposób... Czyli mój drugi obrazek się nie "sprawdza" ... muszę iść na kuchnie w końcu i sprawdzić tą metodę, bo tak nie robiłem ( zazwyczaj wstawiamy 8, 16 mięs) a co do 1 obrazka, kolejność mięs jest ok? [ 3 1 2 4] . Słyszałem jeszcze o [ 4 1 2 3]. Którą wersję popierasz...? Jutro zacznę się baczniej przyglądać kuchni ... Dziękuję za pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ostatnie wypowiedzi:salodko ąz się się wyrzygalem..............proszę dziekuje jakie ustawienie miesa? proszę dam ci fotki ludzie proszę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
misz masz, aż mnie łeb boli. układ dobry, w sumie mówimy prawie o tym samym różni się jednym mięsem, a czy warto sobie wyrywać rękawy... Ja z przyzwyczajenia i jakiegoś takiego nauczenia kładę po 4 i jak zostaje to 1 czy 2 mięsa same no to trudno, albo wóz, albo przewóz http://zapodaj.net/09d137661c489.jpg.html myślę, że wiadomo ocb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to nie czytaj, te wieczne narzekania jaka praca jest be i ile trzeba robić na jakim stanowisku i jakie debilki przychodzą też nie są lepsze :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak to zrozumiałem.. tak jak narysowałeś. Dzięki wielkie.. i z układem mięsa się zgadzasz ze mną, że mięso po środku 1,2 i potem po lewo i po prawo. Dobra dzięki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
takie zaangazowniae w prace zaraz bedziecie w biurze robic (no chyba ze nie jestescie mlodymi laskami to za rok) wowowowow szacunek jakie posiwcenie rysunki grafiki itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a co zazdrościsz? jednym zależy innym nie, a później najwięcej krzyczycie, że nowi mają w d. wszystko dla jednych problemem jest głupie mięso dla innych głupie kioski, bic, klimatyzacja czy inne pierdoły. Nie mierzcie innych swoją miarą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie jasny
nie rozumiem co Ci przeszkadza, ze wszystko mnie interesuje. wszystkie stanowiska juz znam, tyle, ze problem pozostal w tym szczegole...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ludzie od czego Wy macie instruktorów , menadżerów czy nawet ogarniętego ZWYKŁEGO pracownika . Myślenie nie boli w każdej restauracji jest ktoś kto na bank wytłumaczy i lepiej tak pobierajcie informacje odnośnie wyżej wspomnianych zapytań . A beka z gimbusów zawsze na propsie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no tez tego nie rozumiem dlaczego ludzie wola sie tutaj wypytywac niz w pracy przeciez nikt was nie zje za to, ale jak jestem na necie i mam czas to co mi szkodzi odp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×