Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Czy 偶eby sie zwolni膰 to wystarczy ze przynios臋 wypowiedzenie napisane wg wzoru?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
a niestety b臋dzie coraz gorzej, bo to starzy pracownicy si臋 ostatnio konkretnie wykruszaj膮. Tak narzekacie na prac臋 mng, ale jak spojrz臋 na moj膮 budk臋 i na liczb臋 mng. kt贸rzy odeszli wci膮gu dw贸ch lat w por贸wnaniu z liczb膮 instruktor贸w to jest przepa艣膰. instruktor贸w zdecydowanie wi臋cej poodchodzi艂o, wi臋c to nie 艣wiadczy o tym, 偶e mng ma tak najgorzej. Zreszt膮 w ka偶dej budce jest innaczej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@go艣膰 dzi艣 - nie, to zale偶y jaki masz okres wypowiedzenia. Takie wypowiedzenie musisz wype艂ni膰, a tak偶e mo偶esz zwolni膰 si臋 za porozumieniem stron, je艣li tylko kierownik si臋 zgodzi, ale musisz da膰 zna膰. Czy wy j臋zyk贸w nie macie? Jak w szkole 藕le si臋 czu艂e艣/a艣 to spada艂e艣/a艣 do chaty bez informacji? Nie, najpierw si臋 m贸wi wychowawcy i dzwoni do rodzic贸w, a nie idzie na w艂asn膮 r臋k臋 bez s艂owa. @go艣膰 dzi艣 - a czego si臋 tutaj dziwi膰... Nie dbaj膮 o swoich pracownik贸w to im uciekaj膮. Lepiej ju偶 nie b臋dzie, bo b臋d膮 przychodzi膰 coraz m艂odsze roczniki, kt贸re podej艣ciem nie dor贸wnaj膮 tym pracownikom ze sta偶em. Moim zdaniem te zwolnienia instruktor贸w wynikaj膮 cz臋sto z tego, 偶e nie mog膮 liczy膰 na dalszy awans, a tym samym na jak膮艣 wy偶sz膮 stawk臋. Jak pisa艂am wy偶ej u nas ostatnio niebiesk膮 koszul臋 dosta艂y osoby, kt贸rych sta偶 pracy jest znacznie kr贸tszy od sta偶u pracy ju偶 garstki wyjadaczy i niekt贸rzy na serwisie to nawet nie kmini膮, 偶e jest co艣 takiego jak menuboardy, czy 偶e mix shake trzeba kiedy艣 dola膰 i wtedy sygnalizuje to w jaki艣 spos贸b combo i w og贸le podstawy podstaw, o kt贸rych wie przeci臋tny kowalski stoj膮cy na serwisie od miesi膮ca czy jak powinien wygl膮da膰 beef. Jak widzi si臋 takiego 艣ciemniacza, kt贸ry nie kuma takich fakt贸w, a w og贸le to nawet nie ma ochoty zaanga偶owa膰 si臋 i wzi膮膰 do r臋ki ksi膮偶eczki joc, nauczy膰 si臋 kaw McC (bo ju偶 poziom wiedzy to oceni艂am sama z obserwacji przez kilka dni - jakby chcia艂o si臋 czyta膰 to by takie podstawy si臋 wiedzia艂o, ale w ko艅cu najwa偶niejsze jest, 偶eby trzyma膰 grafik i odbiera膰 tel) czy w og贸le nie potrafi zadawa膰 konstruktywnych pyta艅 w czasie szkolenia to ma ochot臋 si臋 wyj艣膰 i trzasn膮膰 drzwiami. Jasne, 偶e s膮 czasem mgr z 艂apanki, ale dla mnie oczywisto艣ci膮 jest wtedy poprosi膰 o materia艂y szkoleniowe te偶. Czy to ma sens? I tak zwalniaj膮 si臋 osoby, kt贸re maj膮 potencja艂, a zlewa si臋 je z jakiego艣 dziwnego powodu, a trzeba znosi膰 tak膮 t臋pot臋 lizodup贸w

Udost臋pnij ten post

Wiesz co sporo instruktor贸w nie chce by膰 menad偶erami ( m贸wi臋 o tych kt贸rzy maj膮 m贸zg i obserwuj膮 jak musz膮 d**e spina膰 mgr ) . Ale s膮 tacy kt贸rzy chc膮 koszul臋 tylko po co aby by膰 MENAD呕EREM 偶re膰 , pi膰 kaw臋 z mccafe i ciasto za free i mie膰 og贸lnie wyje.... . haha z tym combo dobre ale znam lepsze przypadki np KZ nie w艂膮czy o艣wietlenia na zewn膮trz hahah ( ciemno艣膰 latarnie,o艣wietlenie kostki , daszku,ogr贸dka itd nie w艂膮czone ) albo zapomn膮 rano w艂膮czy膰 艣wiat艂o na sali ( w ko艅cu teraz lato i jest jasno ) haha r臋ce opadaja .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja si臋 nie dziwi臋, 偶e narzekacie. Niekt贸rzy mgr pewnie ledwo wyci膮gaj膮 12 na godzin臋. To jest jaka艣 parodia. Parodi膮 jest to jak traktuj膮 wszystkich pracownik贸w pracuj膮cych w budkach. Spi臋liby d**y i zaproponowali wi臋cej to nikt by nie odchodzi艂 mimo, 偶e jest 艣wietny. Ka偶demu wed艂ug zas艂ug, czy偶 nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jestem instruktorem i ju偶 dwa razy odm贸wi艂em awansu na mgr - z prostego powodu - nie mam zamiaru dok艂ada膰 do interesu z w艂asnej wyp艂aty kiedy s艂ysz臋 ze w rozmianie brakuje np 100 z艂 czy 50 i mgr musi brak uzupe艂nia膰 z w艂asnej kieszeni - jestem na p贸艂 etatu i po awansie b臋d臋 mia艂 40-50 z艂 wi臋cej do r臋ki, kt贸re i tak p贸jdzie na sp艂at臋 manka - mo偶na m贸wi膰 偶e trzeba dok艂adnie liczy膰.... tak..... jak wejdzie wycieczka, 40 zam贸wie艅 do wydania + shoper na g艂owie i jeszcze kasjer krzyczy ze drobnych nie ma.... no na pewno Zreszt膮 wci膮gu kilku miesi臋cy atmosfera si臋 popsu艂a - kilku mgr jest nowych, kilku starych si臋 "zepsu艂o". a jak co艣 si臋 spomni 偶e psuj膮 atmosfere to maj膮 jedn膮 odpowied藕 " jak co艣 si臋 nie podoba to spadaj" - rzuc臋 t膮 prac臋 w choler臋 - tylko ciekawe kto wi臋cej na tym straci - ja - kt贸ry mam zawsze opcj臋 wzi臋cia lepszej roboty - czy oni - kt贸rzy strac膮 dobrze wyszkolonego pracownika, kt贸ry posiada wi臋ksz膮 wiedz臋 kilku innych mgr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U nas raczej odmawiaj膮 pracownicy przej艣cia na instruktora ni偶 na mng

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@ObeznanyMakowiec wczoraj - no to dopiero wierzcho艂ek g贸ry lodowej, ale nie b臋d臋 tej parodii opisywa膰 tutaj, ale jak sobie po艣ciel膮 tak si臋 wy艣pi膮 :). To te偶 nie jest zawsze wina tych nieogarni臋tych os贸b, bo oferuj膮 im awans i mydl膮 oczy jak to b臋dzie wspaniale, a one przystaj膮 na to. Nie rozumiem w og贸le podej艣cia tej firmy i os贸b odpowiedzialnych za swoje budki - nie dbaj膮 o swoich pracownik贸w, na podwy偶ki i wyr贸偶nienia jako tako liczy膰 nie mo偶na przynajmniej na korpo, omijaj膮 cz臋sto w awansach osoby bardziej zas艂uguj膮ce i nadaj膮ce si臋 na dane stanowisko, czasem s艂yszy si臋 gorzkie s艂owa za niewinno艣膰 czy dobre ch臋ci... Z d**y to wszystko, czasem gadamy o wyp艂atach to niekiedy osoba ni偶ej wychodzi lepiej, albo por贸wnywalnie do tej nad ni膮 :). Ale co tam. Podobno nie ma os贸b niezast膮pionych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@go艣膰 dzi艣 - dla mnie to troch臋 g艂upie, 偶e zwykli boj膮 si臋 roli instruktora, bo te偶 to s艂ysz臋 u mnie w budce "ta jasne" "ta ju偶 to widz臋 nie nadaj臋 si臋" "nie chce mi si臋" ble ble... Tak naprawd臋 co masz wi臋cej? Odpowiedzialno艣ci jako takiej nie masz - najwy偶ej jak wleci jaka艣 kontrola co nie zdarza si臋 non stop to b臋dzie na ciebie, 偶e jaka艣 tam metka do d. by艂a, a jednak masz tego grosza wi臋cej. Na ulicy nie le偶y. Na bilet, na jak膮艣 tam op艂at臋 masz. Wype艂ni膰 papierki (czego i tak niekt贸rzy nadal nie potrafi膮 bezb艂臋dnie), troch臋 wi臋cej poczyta膰 (ale tego te偶 si臋 nie chce, bo przecie偶 za prywatny czas nikt mi nie zap艂aci, ale gapi臋 si臋 2h w demotywatory czy inne tam g艂upoty) i po kilku szkoleniach ma si臋 wpraw臋. Nic strasznego. Niekt贸rzy maj膮 to w czterech literach i 偶yj膮 bezstresowo (a tu masz kas臋 st贸j se m贸w dzie艅 dobry, tu masz drive nie powiem nawet co to hold :P).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nocny28
Najwi臋ksza satysfakcja jak uda si臋 wyszkoli膰 niemot臋. U nas kiedy艣 mgr w艂膮czy艂 frytury bez oleju, siwo by艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Strach z takimi profesjonalistami pracowa膰 :) Pal膮cy si臋 olej te偶 by potraktowa艂 wiadrem z wod膮? ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U nas podobnie z tymi awansami. Wi臋kszo艣膰 bierze mgr w ciemno, bo liczy si臋 tylko to, 偶e mo偶na si臋 na koszt firmy naje艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nocny28
a ile to mo偶na 偶re膰, nie wiem ale ja nie przed艂o偶y艂bym normalnego obiadu nad kanapk臋 z frytkami jeszcze w takiej cenie, to raz, a dwa to jak kto艣 si臋 motywuje tylko tym, 偶e mo偶e co艣 zje艣膰 na te艣cie jako艣ci to dzi臋ki za takich mgr, bo potem inni zapieprzaj膮 za nich

Udost臋pnij ten post

Czesc:) Jutro mam rozmowe w mcd, raz juz bylam wypelnic ulotke ale personalny byl na urlopie, za 2 dni zadzwonilam zapytac czy cos wiadomo w mojej sprawie i od razu oddzwonil i umowil mnie na poniedzialek jak wraca z urlopu. Sa teraz przyjecia potrzebuja osob wiec jestem prawie pewna ze sie dostane. Moze to nie jest praca marzen ale jestem ambitna i jak juz sie czegos podejme to robie to sumiennie. Prace w restauracjach znam i taka po 12 h na nogach tez. Zdecydowalam sie glownie dlatego ze to miejscowosc pod warszawa bede miala kilka minut drogi a malo tu jest pracy z umowa, a na dojazdy do Warszawy nie moge sobie pozwolic. Mam ma艂e dziecko mozecie mi powiedziec jak to jest z ubezpieczeniem i urlopami? chcialabym wiedziec na co moge byc gotowa bo u mnie to sie wiaze z zalatwieniem opieki dla synka. Nigdy nie mialam umowy o prace wiec jestem zielona w temacie a ubezpieczenie p艂ace sobie teraz do krusu. O co warto od razu zapytac, jakies rady? i jeszcze badania. gdzie sie je robi? ja mam ksiazeczke sanepidu ale po terminie czy tylko wpis od lekarza medycyny pracy potrzebuje czy co? Jesli macie jakies rady na poczatek to chetnie wyslucham

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@nocny dla wi臋kszo艣ci jest to 艣mieszne ale i tak bywa. Niestety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@keejti co do urlop贸w to si臋 nie wypowiem bo nie wiem czy knajpa w kt贸rej b臋dziesz pracowa膰 jest z korpo czy licencj膮. Co do bada艅 - od personalnego dostaniesz skierowanie na badania do lekarza medycyny pracy - personalny powie co i jak i gdzie. Je艣li masz ksi膮偶eczk臋 to super we藕 j膮 na badania i lekarz wpisze do niej odpowiednie adnotacje. nie zapomnij wzi膮膰 od personalnego danych do faktury kt贸r膮 wypisz膮 ci w medycyny pracy aby wzr贸ci膰 ci za badania pieni膮dze - za badania p艂aci pracodawca

Udost臋pnij ten post

wg mnie instruktora w maku ma ca艂kiem dobrze... masz jaka艣 tam wi臋ksz膮 stawk臋 i og贸lnie tylko musz膮 szkoli膰. A menad偶er ? jaka odpowiedzialno艣膰 , czytaj te idiotyzmy , spinaj dup臋 bo TPMH , spinaj dup臋 bo wymy艣l膮 takiego bic-a i 偶eby dok艂adnie go umy膰 to... , u偶eraj si臋 z idiotami kt贸rzy lubi膮 pisa膰 do biura a pensja - przemilcz臋 ( mimo 偶e 藕le nie mam ale.) NOCNY28 : kolejny doskona艂y przyk艂ad jakim debilom daje si臋 menad偶era ( pewnie w Twojej budce 艣rednio rozgarin臋ty typ domy艣li艂by si臋 偶e trzeba jeszcze t艂uszcz wla膰 ) . Mnie to osobi艣cie wkur... jak te niemoty s膮 ks2... i nie chce si臋 idiotom wa偶y膰 ko艅c贸wka syropu truskawkowego ee wywale ( wrzucasz to na wag臋 a tam 0,2 ) i niech tak zrobi 15x w mc ( ps u was te偶 z syropami to jaka艣 masakra ? My codziennie spisujemy i 艣rednio to zdaje egzamin ) albo jak si臋 nie chce sprawdzi膰 jak tam wychodzi z mc inwentarka mi臋sa X jest +90 szt ( z mc ) a Ci wbijaj膮 na straty bo na zamkni臋ciu zosta艂o w UHC ( potem dziwne 偶e % strat powy偶ej celu ) . Co do jedzenia ja tam nic nie jem ( nie lubi臋 tego jedzenia ) wole 14z艂 wyda膰 na chi艅czyka i zjesc kurczaka w ci臋艣cie ni偶 jaka艣 kanapk臋 promocyjn膮... ale s膮 tacy kt贸rzy sto艂uj膮 si臋 tam wida膰 to jak s膮 KZ2 i kosz w menad偶erskim to stos pude艂ek po kanapkach,wingsach i stripsach ( szkoda 偶e nawet nie wbij膮 na promo bo nie wiedz膮 jak ) . PS co do bada艅 lekarskich je艣li McDonald's w Twoim mie艣cie stoi X lat to pewnie maja podpisan膮 umow臋 wtedy idziesz ze skierowaniem i nic nie p艂acisz... gdyby takiej umowy nie mieli to musisz jak pisze kolega wy偶ej bra膰 $$ zap艂aci膰 i bra膰 FV niesiesz to dla KZ i wyp艂aca Ci :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 keejti
i bylam dzis, dostalam skierowanie wlasnie z wyznaczonym miejscem i musze wziac fakture. jak sprawdzic czy to licencja czy korporacja?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ObeznanyMakowiec
a w jakim mie艣cie ?? to Ci powiem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a na skierowaniu masz piecz膮tk臋 swojego McD (bo ju偶 nie pami臋tam na jakich papierach to daj膮), albo dosta艂a艣 piecz膮tk臋 na kartce z NIPem itd? Je艣li jest piecz膮tka McDonald's Polska Marynarska warszawka itp. to korpo, a jak jakie艣 nazwisko/nazwa dzia艂alno艣ci typu pan 'Jan Kowalski' Pyszne Papu to lic. A mo偶na te偶 spyta膰 w rest he he. @ObeznanyMakowiec dzi艣 - jak to m贸wi膮 'miej wyje*ane, a b臋dzie ci dane'. Tacy jak Ty (i w sumie ja te偶 jestem tak膮 osob膮) przejmuj膮 si臋 r贸偶nymi rzeczami i wkurzaj膮 na jakie艣 niesubordynacje, a inni maj膮 to gdzie艣 i 藕le na tym nie wychodz膮. Kwestia umiej臋tnego ustawienia si臋 - maj膮 to w d. Na luzie sobie odb臋bni taki KS sw贸j serwis, wy偶sz膮 stawk臋 poci膮gnie, na偶re si臋, inni ogarni臋ci pracownicy podpowiedz膮 mu, 偶e co艣 trzeba zrobi膰, jak by艂 shopper to lepiej gapi膰 si臋 w oat i czeka膰 a偶 2 pracownik贸w w gnoju zrobi kanapk臋, kt贸rej tak mu brakuje zamiast ruszy膰 d., a s膮 i tacy co si臋 umiej臋tnie ustawili i nocek, dostaw, inwentur nie robi膮, bo przecie偶 oni maj膮 codziennie na uczelni臋 na rano :), za to ci膮gle ci sami mgr mog膮 by膰 na tygodni贸wkach, miesi臋cznych dostawach itd i 艂膮czy膰 to z prywatnym 偶yciem czy szko艂膮. 呕y膰 nie umiera膰 :).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 znowu co艣 nowego
od 25 czerwca wchodz膮 do maka -Chipsy ziemniaczane z sosem 艣mietanowym Podane na ciep艂o chrupi膮ce i z艂ociste chipsy a do tego kremowy 艣mietanowy sos. Dost臋pne osobno i w ka偶dym McZestawie Powi臋kszonym zamiast du偶ych frytek albo sa艂atki. -Mozzarella Sticks Mi臋kki i delikatny ser mozzarella w chrupi膮cej z艂ocistej panierce. Jako wspania艂y dodatek sos 偶urawinowy Bacon Clubhouse Beef Wyj膮tkowa propozycja dla wielbicieli burger贸w. Du偶a porcja soczystej wo艂owiny z plastrem pysznego, topionego sera typu cheddar z dodatkiem trzech plastr贸w sma偶onego bekonu. Ca艂o艣膰 serwowana w pysznej bu艂ce pszennej z kruch膮 sa艂at膮, dwoma plastrami pomidora oraz dodatkiem kr膮偶k贸w czerwonej cebuli. Do tego wy艣mienity klasyczny sos do burger贸w. Bacon Clubhouse Chicken Wyj膮tkowa propozycja dla wielbicieli kanapek z chrupi膮cym kurczakiem. Du偶y kotlet z piersi kurczaka w chrupi膮cej panierce z dodatkiem pysznego, topionego sera typu cheddar oraz trzech plastr贸w sma偶onego bekonu. Ca艂o艣膰 serwowana w pysznej bu艂ce pszennej z kruch膮 sa艂at膮, dwoma plastrami pomidora oraz dodatkiem kr膮偶k贸w czerwonej cebuli. Do tego wy艣mienity klasyczny sos do burger贸w Lodowe Marzenie Twix McFlurry Twix

Udost臋pnij ten post

ci臋偶ko spisa膰 syrop, polewe, wpisa膰 posi艂ek kz na test produktu, na kuchni niekt贸rym ci臋偶ko spisa膰 mi臋so kt贸re upad艂o na pod艂og臋. a Ty sied藕 w tym magazynie jak debil, najlepiej w mro藕ni i licz wszystko trzeci raz..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak wpisa膰 w wyszukiwark臋 na strefie now膮 promocj臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
normalnie. Pierwsza rzecz jaka powinna ci przyj艣膰 do g艂owy. Nie wiem dlaczego tak si臋 spinacie na prawie 2 tygodnie przed wej艣ciem promocji. Kiedy艣 czyta艂o si臋 promo przed prac膮 i robi艂o, a tu nagle wszyscy musz膮 wiedzie膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nas pytaj膮 grubo przed wej艣ciem promocji, nagany lec膮 bo pracownicy nie przygotowani na ile co si臋 opisuje itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a zmy艣lacie. W tej chwili jak nie ma kto pracowa膰 to rzucanie naganami na prawo i lewo to strza艂 w stop臋 , a jak co艣 takiego robi膮 to kierownik powinien zadba膰 o to, 偶eby te materia艂y by艂y dost臋pne

Udost臋pnij ten post