Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ok ok ok

Picie bratka a cera?

Polecane posty

Gość ok ok ok

Czy picie bratka poprawia stan cery, zapobiega wypryskom? Czytalam,ze ma on wlasciwosci zwalczajce tradzik i zapobiega powstawaniu wypryskow, jednak nie bardzo wiem jak to wtglada w praktyce. Mam na mysli Wasze doswiadczenia. I jeszcze jedno-gdzie mozna kupic suszone bratki? W zwyklym sklepie zielarskim? Prosze o rady i wymiane spostrzezen. Z gory dzieki.

Pomaga bardzo tylko trzeba długo pić, żeby zauważyć efekty. Nie należy do najpyszniejszych, ale da się wytrzymać. Działa cudownie!! Tzn. mówię na podstawie własnych z nim doświadczeń. Byłam zagrożona naprawdę wielkim trądzikiem - genetyczne obciążenie, nawet pierwsze wypryski zaczęły się pojawiać. Piłam bratek prawie rok, raz dziennie pół szklanki - chyba powinno się częściej. Efekt - gładka buzia. Gorąco polecam. Do kupienia w aptece albo w sklepie zielarskim.

Gość ok ok ok
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. Widze ze chyba warto kupic bratek i pic. ja nie mam tradziku ale te wypryski podskorne i grudki ciagle jakies krosty pryszcze pojedyncze itp. ale jednak pojde jutro do zielarskiego i sie skusze. a ile to gdzies moze kosztowac? i jak poprosic? np. "bratki poprosze", bo to tak glupio brzmi jak bym w ogrodniczym byla. oczywiscie czekam na spostrzezenia innych dziewczyn. z gory dzieki za wszyskie odpowiedzi.

Gość madziunia16
poprostu poprosze ziele bratka ,ok 2,50 zl

Gość ok ok ok
Ahaa. dzieki madziuniaa. Tobie tez bratek pomogl? Na jakiej zasadzie on dziala? Przestaja wyskwkiwac syfki czy wyskakuje ich stopniowo mniej? napiszcie cos jeszcze, prosze.

Gość madziunia16
nie wiem,sparwdz na necie

Gość Dorisss
a poza tym bratek świetnie wpływa na przemianę materii! Sprawdzone :)

Gość Dorisss
tylko wstretny w samku! Fuj! Jakbym piła własne, przenoszone 2 dni gacie zalane wrzątkiem!

Gość ok ok ok
Dziewczyny a znacie jeszcze jakies ziola ktore tak dzialaja na cere? juz mam naprawde dosyc tych krost i podskorniakow. piszcie dziewczyny o swoich doswiadczeniach, prosze.

Gość w aptece kupisz

Gość używałam bratka
bardzo długo, prawie rok, bez efektów, żadnych ale smak tego ziółka lubię - do tej pory czasem sobie zaparzam, zamiast herbaty :) Herbapol ma taką mieszankę ziół, jak chcesz to wypróbuj: " FITO-MIX 8 Przeciwtrądzikowa " (Metaboliczna) - pomocniczo w zaburzeniach przemiany materii w dolegliwościach skórnych wieku młodzieńczego np. trądzik, wypryski, wykwity skórne

Gość ok ok ok
do poprzedniczki----> A gdzie można kupić tę mieszankę Herbapolu? Myślę, że mogłabym spróbować. Może akurat by coś pomógł. Bardzo prosze o odpowiedz.

Gość ok ok ok
szukałam w necie i nigdzie nie ma takiej herbatki. Byłam na stronie herbapolu ale nie maja w ofercie czegos takiego. no nie wiem. moze napisz cos o tym. plissssssss

Gość używałam bratka
W Herbapolu można kupić :) i w niektórych aptekach, musisz tylko zapytać, nazwę ci napisałam ( " Fito-mix nr. 8 - mieszanka przeciwtrądzikowa " ) na ogół kombinacje kilku ziół ( czyli mieszanki ) działają skuteczniej od pojedyńczych ziółek, warto spróbować :)

Gość używałam bratka
mają, mają, bo kupowałam zresztą zaraz ci poszukam :)

Gość ok ok ok
do używałam bratka----> bardzo dziekuje za odpowiedz. popytam w aptekach. moze znajde. jeszcze raz dzieki i pozdrawiam.

Gość ok ok ok
używałam bratka---> dzieki bardzo za pomoc i zainteresowanie. Jutro poszukam tej mieszanki. Pozdrawiam cieplutko! papa

No ja narazie stosuje tego nieszczęsnego bratka moze jakieś 1,5-2 tygodnie, tylko czasem zdazyło mi się zapomniec go wypić, ale póki co rewelacji nie widzę. Do smaku można się przyzwyczaić. Zobaczymy co bedzie dalej, czy bedą jakies efekty. Pozdrawiam :)

Gość Kamilciaaaaaaaa
pije herbatke z bratka od tygodnia i moge smial ostwierdzic ze z mojej buzi zaczynaja znikac syfki!goraco polecam:)

Gość też piłam
dobre jest na syfy ale nie na silną postać trądziku, po za tym używać wodę do mycia z sokiem cytrunowym i stosować pastę cynkową na noc...

Dziewczyny a powiedzcie mi czy tabletki dzialaja tak samo jak herbatka??

Gość hero
mi pani w zielarskim powiedziala, ze lepsze efekty i szybsze dają tabletki, kupilam je- napisze za pare tyg jak dzialają.

Gość inkkka
czy ktos jesze stosowal tabletki z bratka? jaki efekt?

Gość hippp
ja biore tabletki z bratka od tyg, narazie nic sie nie dizeje, ale zobaczymy.

Gość MOoniSska
na początku nas wysypie po bratku ale po tem ponoć mają zejść i się juz nie pojawiac. Nie wiem jak to będzie z moją cerą bo mam naprawde dosyć poważne z nią problemy. Pije już bratka od 2 tygodni i jak narazie nie widze rzadnych efektów chcociaż siostra mi mówi że są one gładsze i nie sa takie czerwone jak na pocztaku ale mi sie wydaje ze to nie przez bratek a przez to ze odstawilam wszystkie kremy toniki maście itd. które używałam pare ładnyh lat. Nie wiem jakie beda efekty ale jak cos to napisze ;)) buzka! ;**

Gość kwiatki bratki
Z trądzikiem mam duże problemy "od zawsze", mimo że okres dojrzewania już dawno za mną ;) Po przetestowaniu dziesiątków leków zawsze wracam do herbatki z bratka i ze skrzypu polnego (jeśli ktoś narzeka na smak bratka, niech spróbuje skrzypu ;P). I do tego herbata z pokrzywy - może mniej wpływa na cerę ale ogólnie oczyszcza organizm :) Tabletek nigdy nie brałam, bo te, z którymi się zetknęłam wychodziły dużo drożej niż ekpresowe herbatki, a pić przecież i tak trzeba ;)

Gość haga
MOoniSska, tak jak napisałaś na początku mnie wysypało teraz mijają 2 tyg i jest coraz lepiej .. jak wróci problem to napisze :) na razie używam na noc przepisany Isotrex ale powoli zaczynam stosowanie maści cynkowej i pije też bratka - rzeczywiście taniej i chyba na prawde działa