Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bla bla

DIANE 35 - błagam o opinie, najlepiej POZYTYWNE

Polecane posty

Gość mioka
dzieki za opinie:) ja biore ja dopiero miesiac, wiec jest jeszcz czas na poprawe:) na razie jakies znaczacej nie ma, no moze poza tym,ze twarz mi sie tak b.nie swieci, ale jak na poczatek to moze byc:)Mam nadzieje,ze takie efekty jak u Was u mnie będa rowniez widoczne:)pozdrawiam

Gość ewcia..
Hejka,czy orientujecie sie,czy podczas stosowania diane 35 mozna korzystac z solarium??

Gość ona na
Diane biore juz dluugo ale naprawde dopiero ona pomogla mi wyleczyc tradzik. I nikt tego nie zrozumie kto nie mial "prawdziwego" tradziku i stosowal juz praktycznie wszystko . Ja naprawde nasluchalam sie wiele o tym leku ze to ze tamto ale dopiero on pomogl mi. Biore go do dzis i jestem zadowolona . Zadnych efektow ubocznych . Regularnie badam watrobe i wszystko jest ok . Mysle ze to kwestia organizmu.. ale naprawde mi pomogl i gdybym miala jeszcze raz wrocic do tamtego dnia , zaczelabym ja brac bez wachania :)

Przez jakiś czas barałam dianę ze średnim skutkiem oprócz tego nastąpił wzrost wagi. Polecam zrobienie prostej rzeczy antybiogram - zrobienie posiewu co powoduje że wyskakje ci to na twarzy. Zazwyczaj jest to zapalenie bądż np grąnkowiec. Swietne rezultaty daje leczenie środkiem pod nazwą reakutan. Tabletki tylko i wyłacznie na receptę ściślę pod kontrolą lekarza , wysusza cerę do tego stąpnia że nawet sie nie pocisz w czasie terapii trzeba cały czas ją nawilżać i natłuszczać. Ale efekty rewelacyjne.

czy wy ludzie wiecie ze diane35 jest wycofane z rynku farmaceutycznego w praktycznie calej Europie z powodu skutkow ubocznych!! to syf jakich malo!! oczywiscie wszystko laduje w biednych krajach typu Polska, Rosja, Rumina. Nie bierzcie tego!

Gość x.x.
A myślisz, ze inne leki nie maja skutkow ubocznych??poza tym niegdzie nie jest powiedziane,ze wystepuja one u kazdego. Zreszta poczytaj sobie jakakolwiek ulotke od leku na kazdej masz wypisane skutki uboczne,ale czy to oznacza,z kazdy je ma...?

JA mam juz diane-35 kupiona. Zaczne brac jak tylko pojawi mi sie okres czyli gdzies za 2 tygodnie. Juz sie nie moge doczekac. Tradzik mam od 8 lat i nic mi nie pomaga. No moze tetracyklina ale tylko na chwile... Licze ze DIANA mi pomoze. Pozdro

Gość czokaaa
ja tam nie narzekam na diane,biore juz 7m-cy. wyleczyla mi tradzik, wlosy mi sie nie przetluszczaja-moge nawet 3 dni nie myc chociaz i tak myje je codziennie z przyzwyczajenia ale czasem jak siedze w domu i mi sie nie chce to nie musze nic z nimi robic a kieyds to obowiazkowo codzienne mycie! dodatkowo urosly mi piersi ;) kiedys narzekalam na swoj maly biust a teraz jest super! jesli chodzi o skutki uboczne to zadnych nie mam jak do tej pory. robilam sobie badania watroby i wszystko jest dobrze... wiec mowie-ja nie narzekam:)

Gość onka222
długo brałam te tabletki trądzik zmniejszył się skutków ubocznych też nie było brałam 2lata z pół roczną przerwą ale teraz boje się do nich wrócić choć trądzik nie odpuszcza :( bo boję sie że mogą mieć jakieś skutki uboczne w przyszłości po długotrwałym braniu choć lekarze zapewniają że niby ich nie będzie...

Gość magdziulek
Same pozytywy, nie rozumiem po co ludzie tak straszą i głupoty gadają, brałam 3 lata, cera rewelacyjna ani 1 przyszcza przez cały okres brania, ani kg. więcej i normlanie się czułam!!!!! Teraz przeszłam na plastry ale nie wiem czy dobrze zrobiłam, nie wiem jak z cerą mam prawie 30 więc mam nadzieję, że będzie ok!!!!

Gość forever
Ja walczyłam z trądzikiem od 13tego roku życia (a mam 19). Leki, ktore były mi przepisywane pomagały tylko na początku, później trądzik powracał z o wiele większą falą... Dermatolog postanowił wypróbować u mnie tabletki hormonalne czyli Diane 35 ;) W pierwszych tygodniach brania to była katastrofa! Pryszcze były o wiele większe i dodatkowo były na całej twarzy! Mam po nich okropne blizny... Teraz zaczęłam 3 opakowanie Diane. Pryszcze jeszcze wyskakują ;) ale są one małe i nie mam już ich tak dużo. Wcześniej cera przestała się tak mocno błyszczeć jak przed przyjmowaniem tabletek, no i oczywiście koniec z tak mocnym przetłuszczaniem się włosów :) Kiedyś musiałam codziennie myć glowę... Teraz wystarczy co drugi dzień ;) Inna sprawa to okres. Kiedyś podczas pierwszego dnia zwijałam się z bólu na łożku, zresztą drugi dzień nie był o wiele lepszy. Ciekło ze mnie jak z kranu ;P Teraz sprawa wygląda zupełnie inaczej. Zero bólu podczas okresu, i trwa on tylko 4-5 dni :) A minusy... Po pierwsze non stopa jestem głodna... Byłam bardzo szczupła a teraz nieźle brzuszek i uda mi się zaokrągliły. Tak trochę mi się to nie podoba... Piersi może i trochę zwiększyły swój rozmiar, ale za to bardzo mnie bolą. Jeszcze co mnie nie pokoi to to, że zauważyłam u siebie zmiany nastroju oraz to, że smutek zwiększa się 10krotnie i płaczę z byle powodu... :/ Jak tak dalej potrwa... będę musiała chyba zmienić tabletki.. Pozdrawiam ;)

Gość Panterka84
mialam po iej ladna cere to fakt,za to przytylam,narobily mi sie rozstepy nawet na lydkach i cellulit gogantyczny,diane to syf wiele leklarzy juz mi to mowilo

Gość kobieta owlosiona
Tyle razy zastanawiałam sie dlaczego? dlaczego nie moge założyć spódniczki dlaczego co dwa dni muszę golić nogi tfu zeby tylko nogi uda pupe wzgórek łonowy wyrywac włoski na brodzie dlaczego nie mam wlosow na glowie czemu lysieje jak facet i czemu na czubku glowy wlosy mi wypadaja i mam ich coraz mniej czemu nie moge schudnac (choc raz mi sie udalo 25 kg w ciagu 3 miesiecy cwiczeniami i nie jedzeniem slodyczy i chipsow i tego co zakazane ) ale nie o schudnieciu tu chcialam pisac choc to czesciowo wiaze sie z moja tarczyca ktora lekarz kazal mi zbadac (ale hormony sa w porzadku ehh ) ... pytalam sie lekarzy tak 3 -4 lata temu i nigdy nie dostalam konkretnej odpowiedzi zarówno od ginekologa endokrynologa jak i dermatologa... polecono mi Diane-35.... zazywalam przez...rok wloski nie zniknely nawet na cm a potem .... o malo nie przejechalam sie na tamten swiat.. po Diane powstala zakrzepica i zatorowosc płuc (radze sprawdzic w goglach ) dziewczyny powstal mi po tym leku o wiele gorszy problem niz wloski ktore mozna wydepilowac... skutkiem tego bylo zazywanie przez dwa lata acenocumarolu (czyt. google ) depresja po szpitalna 3 tygodnie walczenia o zycie pod heparyna(czyt. google ) sprawdzanie poziomu krzepniecia krwi poziomu INR D-dimerow (czyt google )ehhh teraz jestem po chorobie ok 2 lata powiedzmy ze wszystko wrocilo do normy oprocz tego ze w wyniku stosowania Diane do konca zycia nie moge brac ZADNYCH srodkow zawierajacych hormony .. do konca zycia zyje w strachu czy to chorobsko mi nie wroci ... nie wiem czy bede mogla miec dzieci mam 28 lat... zmienilam lekarzy od 2 lecze sie u wspanialego ginekologa mam najwspanialszego dermatologa lekarzy ktorzy uratowali mi zycie... a hirsutyzm hmmm ginekolog powiedzial ze nawet hormony na to nie pomoga .. to kwestia kosmetyczna.... dotarlo do mnie teraz stracilabym zycie przez glupie wloski .... zaakceptowalam je musze je zaakceptowac .. ja wiem ze to ciezkie golic sie co dwa dni zeby bylo gladko dam Wam moj przepis na zycie ktore moze i nie ulatwia ale pomaga... po pierwsze slonce lub solarium ale nie czesto .... tak by po goleniu lub depilowaniu depilatorem nie zostaly kropeczki (mi pomaga pomimo ze moj dermatolog zabrania mi czesto chodzic staram sie chodzic raz w tygodniu ) co mycie peeling do ciala szoruje nozki jak warjatka zeby kropeczki zniknely i znikaja owszem jak przychodzi okres jest ich wiecej ale daje sobie z tym rady nie zameczam sie jak kiedys nie mysle o nich staram sie nie myslec ... na wloski na glowie dostalam od dermatologa lek do wcierania( jestem w fazie testowania jak pomoze a za miesiac maja byc widoczne efekty dam znac ) wloski na brodzie wyrywam pincetka siostra mi pomaga ... gole nozki i cala reszte raz w tygodniu ( nie mam duzo wlosow pomiedzy piersiami i na plecach ale jest ich od metra na pupie i na nozkach i na brzuszku ).. ja wiem ze wszyskie chcemy byc atrakcyjne dla swoich facetow ale jak nie porozmawiamy o tym z facetem swoim to bedziemy dalej sie dolowac i zastanawiac : a co bedzie jak On odkryje... ja swojemu Mezowi powiedzialam o tym ... jak sie czuje z tym jak mnie to boli ze nie moge sie do Niego przytulic bo Go drapie.... bo mnie sie wydaje ze drapie... On o tym wie i tylko czekal az JA zaczne ten temat... ciezko bylo uwierzcie plakalam jak bóbr pomiedzy szlochem a slowami powiedzialam Mu o tym (nawet teraz placze ) ... powiedzial mi tak : dla mnie jestes atrakcyjna kobietka jezeli to dla Ciebie Malutka jest problem to rob tak zebys Ty sie czula usatysfakcjonowana i nie skrepowana przy mnie ....o dziwo(na tamten cza stak myslalam ) kocha mnei nadal a ja myslalam ze ze mna zerwie ze mnie zostawi a On kocha mnei bardziej bo powierzylam Mu swoja tajemnice zycia... po tych slowach nawet czasami zdarza mi sie ze poloze sie kolo Niego z nieogolonymi nogami hihi i dalej mnie dotyka .. ja wiem ze to zalezy od faceta i od Jego podejscia ale kurcze jak ktos kocha to chyba nasze wloski nie powinny zostac wysmiane tylko powinnismy na ten temat pogadac w zwiazku .. nie kazdy jest idealem kobietki... My z wlasnej strony mozemy zadbac o siebie a w szczegolnosci o swoja psychike bo ona jest tu najwazniejsza... ja staram sie akceptowac moje owlosienie na tyle ile moge...ja staram sie dbac o siebie golic nozki wyrywac wloski ... ale najwazniejsze jest to zeby nie warjowac zeby nie dac sie przez takie cos doprowadzic do depresji .... albo do przejscia na tamten swiat ..... nie dajcie sie dziewczyny stlamsic przez jakies wloski ktore mozna ogolic.... moze i splycilam ten temat wiem na pewno tak zrobilam ale chcialam Wam pokazac ze wazne jest zaakceptowanie siebie i do czego moze doprowadzic zazywanie Diane..... to jest bardzo silny lek hormonalny i przy nim powinno sie robic badania na krzepliwosc krwi przynajmniej raz w miesiacu a jak ktos ( tak jak ja o czym nie wiedzialam wczesniej ) ma predyspozycje do powstawania zakrzepow i problemy z ukladem krwionosnym radze nie zazywajcie tego leku lub po prostu wypytajcie sie dokladnie ginekologa bo nie ma leku na hirsutyzm ......jak ktora z Was chcialaby wiecej sie dowiedziec lub pogadac ot tak zapraszam na gg 9532487.... Pozdrawiam cieplutko .... i nie dajcie sie stlamsic przez nas same

Gość asalo
Łykałam Dianę rok i 2 miesiące temu odstawiłam. Nic się z twarzą nie dzieje, może hormony jeszcze zalegają:) Co prawda włosy dalej się przetłuszczały (podczas brania), skóra też, tyle że nie miałam żadnych wyprysków, absolutnie nic. Co prawda efekt u mnie był widoczny po 5 opakowaniu, więc trochę się naczekałam Dostałam te tabletki na bardzo bolesne miesiączki, wzięłam wcześniej chyba wszystkie dostępne, ale tylko Diana mi pomogła. To nie były takie bóle jak każda ma przy okresie. Przez 2 pierwsze dni okresu nie mogłam z domu wychodzić! Dodatkowo nie wysuszają aż tak śluzówek. noszę szkła kontaktowe i po 2 miesiącach jakiejkolwiek tabl anty miałam zapalenie spojówek, a przy Dianie jest lepiej. Minusem na pewno są dziwne nastroje. Ale da się przeżyć. Biust się powiększył, ale co z tego skoro cholernie bolał. Pozdrawiam :)

Gość zapominalska
hmmm.... ja roztrzepana wariatka, wzielam dzis dwie tabletki... rano wzielam, a pozniej zapomnialam o tym, ze juz bralam i wzielam jeszcze jedna nawet nie patrzac na dzien tygodnia... ehh.. czy to cos zlego?! powiedzcie, prosze!

Gość amparo
Dla mnie te tabletki byly zbawieniem jesli chodzi o problemy z cera. :-) Jestem w trakcie kuracji ale juz widze znaczna poprawe. Wlosy dalej sie przetluszczaja ale zdecydowanie mniej syfkow. Niestety pewnie kazda inaczej zareaguje. Pod kontrola dobrego lekarza i robiac okresowe badania nic zlego sie stac nie powinno.Tyle ze u mnie problemy byly spowodowane hormonami, ale jest wiele innych czynnikow ktore moga powodowac tradzik przy tym Diane bedzie bezuzyteczne.

Gość zuuzia
A ja brlaam Diane.. przez rok... no i musze napisac. ze bylam zadowolona jak nigdy.. cera sie porawila.. oczaywiscie antykoncepcja.. ale to nie to bylo dla mnei najwazniejsze.. Pierwszyv raz w zyciu.. porzadnie schudlam.. i utrzymalam wage.. Od zawsze uprawiam sport, zrowo sie odzywiam.. niestety.. nie moglam pozbyc sie tluszczyku z pewnych okolic ( brzuch, uda posladki) sopiero gdy zaczelam zazywac Diane.. schudlam.. nie musialam juz codzinnie cwiczyc.. zbytnio nie przejmowalam sie tym co jem.. to bylo super uczucie.. Niestety.. przestlama je brac jakos 2 miesiace temu.. Na wakacjahc pracowalam jako ratownizcka - codzinnei biegalam, plywalam itd.. sporo ruchu.. teraz tez duzo cwicze.. nie jem za wiele.. no ale jakos nie moge schudnac.. Postanowilam wiec ponownie zazywac Diane.. nie ze wzledu na cere czy antykoncepcje.. tylko po to zeby schudnac.. Niestety.. na tym forum iwdizlaam tylko zle opinie- tzn jesli juz cos sie dzialo z waga.. to wzrastala.. czy jest mozliwe ze ja schudlam po diane ?? czy to bylo spowodowane czyms innym ?? Bo jesli nie schudne teraz od diane.. to nie chce ich brac.. troche bez sensu tak is e"truc" bo na pewno nioe jest to naturalne.. Prosze o opinie ;) Z gory dizekuje Pozdr

Ja brałam diane przez dłuzszy czas ok 4 lat z przerwami ok4 miesiące,cera owszem była super ale kiedy osdtawiłam to trądzik wrócił ,w moim przypadku nastąpiła wzrost wagi po zażywaniu diane i ciężko mn teraz schudnąć te 7 kilo które mi przybyło to raz a dwa musiałam odstawić bo dostałam od niego duzego nacisnienia raz miałam nawet 170:135 przy tętnie 120 na minutę doszło nawet do tego ze kiedyś zemdlałam w łazience upadłam na płytki rozciełam łuk brwiowy,wybiłam górną jedynkę i rozciełam wargę o guzie na głowie wilkości mandarynki nie wspomne po tym wydarzeniu odstawiłam diane i wszystkie dolegliwości minęły czasmi tylko dostaje tachykardii(przyśpieszonej pracy serca)ale juz coraz rzadziej więcej nie wezmę do ust żadnych tabletek hormonalnych chyba że bedę musiała,każdy reaguje indywidualnie ale proszę was dziewczyny o rozwage zdrowie jest ważniejsze od pięknej cery i przyjemności wygodnego seksu.pozdrawiam

Gość Hakuunamatata
Tez bralam Diane- i zgodze sie efekty byly rewelacyjne,pryszcze zniknely,wlosy sie nie przetluszczaly,nie przytylam...natomiast teraz juz nie bralabym tych tabletek-moja znajoma krotko po odstawieniu tych tabletek zaszla w ciaze-i niestety dziecko urodzilo sie bez konczyn, ot jakie mamy skutki uboczne zazywania tego leku!!Wiem,ze czasem Diane to jedyne rozwiazanie ale jesli naprawde jest sie odpowiedzialnym i dokladnie czyta ulotke!!mam 22 lata i nie wzielabym juz do ust tych tabletek.

Gość Monika-nowo bioraca
hej!biore Diane od 2 tygodni i jest gorzej z moja cera niz na poczatku;/nie wiem co robic,czy odrzucic natychmiast,czy tez dokonczyc przynajmniej to opakowanie?doradzcie mi....jesli widzialyscie poprawe cery to po jakim czasie?bo ja jak na razie tylko pogorszenie widze;/ no i czy moge isc chociaz na 5 minut do solarium?prosze o odpowiedzi...pozdrawiam

Zalezy na co bierzesz - cos za cos. Ja musze powiedziec, ze absolutnie pozytyw, chociaz byly pewne minusy: - bol nog i pekajace naczynka na nogach - wlosy sie przetluszczaly czesciej - jak przestalam brac to zaczely mi wychodzic pryszcze, nawet na plecach :/

Gość Czekająca na odpowiedź
Czy tabletki Diane35 sprawdzają się jako tabletki antykoncepcyjne??Prosze o odpowiedz na moje pytanie..

Gość anna555
oczywiscie jesli, zadnej nie pominiesz,

Gość anna555
a swoja droga ja biore juz 4 opakowanie, jestem oczywiscie zadowolona, biore je z powodu tradziku, z ktorym sie mecze od 13 roku zycia, a mam 25, wiec tylko sie powiesic na suchej galezi do tego jestem prawdziwa expertka wyprobowalam wszystko co jest na rynku polskim i francuskim, nie zgodze sie z kims kto pisal, ze wycofali Diane z zachodnich krajow i tylko u nas ja jeszcze wypisuja, bo mi ten lek przepisuje francuski lekarz tyle tylko,ze co wieczor niedobrze mi sie robi jak mysli,ze sie truje bo nawet najlepszy lek to trucizna, a do tego co bedzie jak ja odstawie, nie chce na cos zachorowac, a z drugiej strony jaki to komfort miec ladna cere bez wysilku, wczesniej spedzalam godziny na maseczki smarowanie sie nie wiadomo czym i zero efektu teraz umyje sie rano i wieczorem i super cera tylko jak dlugo ???? i wydaje mi sie ze w tym tkwi caly problem z Diana

Gość glupek
Hej ;) ja biore Diane do kwietnia tego roku... lekkie poprawy sa ale oczekiwalam czegos lepszego... ostatnio moja cera stala sie jakas tlusta ;/ mam takie pytanie jak sie ma do siebie solarium i diana? prosze odpowiedzcie ;d

Gość moli_k
taaak, to ja jestem juz weteranka. biore diane 14 lat (zaczelam, jak mialm 18) i... nadal zyje ;-) choruje na pco (zespol policystycznych jajnikow), ktory objawia sie miedzy innymi sklonnoscia do nadwagi, bolesnym i nieregularnymi okresami, zla cera, hirsutyzmem (nadmierne owlosienie). Ale co najwazniejsze - jajniki produkuja nadmiernie pecherzyki, co w koncu prowadzi do uszkodzen jajnikow i bezplodnosci. W moim wypadku: cera sie poprawila, okres wregulowal, nawet owlosienie w niepotrzebnych miejscach zmniejszylo (wiec prosze mi nie mowic, ze hormony nie maja wplywu na hirsutyzm). Wahania wagi mam nadal, nastroju tez - tak jak przedtem. Za to, dopoki je bire, moje wyniki hormonow sa ok. i jajniki odpoczywaja. Zandych problemow zwe zdrwoiem nie mam, zapasci, zatorow itp. Ale oczywiscei reakcja zalezy od cech indywidualnych. FACIT:Tylko na dobra cere bym ich nie brala, jezeli jest ona wynikiem choroby, to tak. Rowniez dlatego, ze nie chce sie pozbyc szansy na dzieko (jak wyglada nieleczone pco wiedze po mojej mamie - am mni, ale lekarze uznali, ze to cud, tak zniszczone miala jajniki - pco jest czest dziedziczne). Jezeli chodzi o antykoncepcje, to stanowczo lepsze sa nowoczesne tabletki, z mniejsza iloscia estrogenow. I JESZCZE: prosze nie wierzyc, ze na Zachodzie Diane wycofano. Od wielu lat mieszkam w Niemczech i tu je dostaje - refundowane jako srodek leczniczy (nie antykoncepcyjny)

Gość moon moon
Biore Diane od prawie roku, widze same pozytywne strony: cera gladziutka, pojawila sie miesiaczka, nie przytylam, mniej owlosienia na ciele, samopoczucie ok. Ale to dopiero zauwazylam po ok. 3-4 miesiacach brania, wiec mozesz uzbroic sie w cierpliwosc. Ale szczerze mowiac radze ci pojsc do gina, kazda z nas jest inna, co jednej pomaga, innej moze zaszkodzic. Ja osobiscie widze same plusy.

Gość mimi85
Mało który lekarz przepisuje lek o nazwie ANDROCUR, co jest dużym błędem. Zapytajcie się o to swojego ginekologa. Dzięki przyjmowaniu Androcuru przez pierwsze 10 dni brania Diane zniknie problem z wahaniem się hormonów, co wiąże sie z powstawaniem nadmiernego owłosienia!! Naprawdę polecam sprawdzić tą wiadomość!!

Gość mimi85
Jeśli chodzi o Wasze objawy, to podejrzewam, że to jest indywidualna rzecz dla każdej z nas. U mnie występuje suchość, ale nie mam np huśtawki nastrojów czy bolesnych mieśiączek. Co do tego ostatniego to wręcz jest idealnie :-) Nie zastanawiałam się tylko nad jednym problemem: jak długo mogę stosować Diane? Słyszałam różne opinie i sama się gubię. Ktoś może pomóc?