Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zenobia32

Jak odzwyczaić od ssania kciuka

Polecane posty

Jak odzwyczaić od ssania kciuka trzymiesięczne dziecko? Moja mała pakuje do buzi kciuka przy każdej okazji, pluje przy tym smoczkiem. Macie jakieś sprawdzone sposoby na odzwyczajenie? Pediatra mi powiedział wczoraj, żebym jak najszybciej zwalczyła ten \"nałóg\", bo mała może mieć chudszego i dłuższego paluszka od pozostałych, no i krzywy zgryz.

Naprawdę nikt nie zna sposobów, jak odzwyczaić dziecko od ssania paluszka?? Pomóżcie, proszę... :)

Gość ja nie wiem
:(

Gość Ninka35
Moje dziecko na tym etapie tez ciągle próbowało ssać paluszek, a ja z uporem maniaka wkładałam jej w miejsce paluszka smoczek. 3 razy wypluła, ale za czwartym już go zostawiła. Doszłam do wiosku, że nawet jeśli się do smoczka przyzwyczai, to kiedyś będę mogła go wyrzucić, a paluszek zostanie z nią na całe życie. W tej chwili ma 12 miesięcy, paluszków nie ssie, a smoczek tylko na wieczorne zasypianie i to tez nie zawsze. W nocy sama go wyrzuca. :)

Proponuję zamienić mu kciuka na smoczek. Wkładać i wkładać z uporem maniaka aż w końcu dziecko zacznie ssać. Proponuję smoczek ortodontyczny. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.