Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kffiatuszek

oponka na brzuchu - jak cwiczyc zeby sie jej pozbyc?

Polecane posty

Gość Jackie20
pomockik i brunetka52 mają racje!!!Ćwiczenia tj. brzuszki są na mieśnie a nie na tłuszcz. lepiej biegać ,pływać,itp. ..

Gość koichyo
Ja mam takie pytanko. Czytalam wypowiedzi innych i pisali z aby pozbyc si etej oponki trzeba nie jesc po 18 ale ja mam taki problem ze chodze na zajecia dodatkowe (taniec po poltorej godziny) i wlasnie zaczyna sie o 18 a po zajeciach jest glodna to co mam nic nie jesc? czy jesli zjem mala porcje to cos sie stanie?

Gość inesca
zakaz jedzenia po 18 to bzdury! powinno się jeść 3-4 godziny przed snem:)

Gość jedyna sensowna metoda
1.dieta MŻ i prawidłowe odżywianie 2.WYSIŁEK FIZYCZNY NA POZIOMIE POTU( najzdrowszy rower na "ostrym trybie" , SAUNA SUCHA 3.higiena 4.oczyszczanie organizmu z toksyn 5.pozytywne nastawienie psychiczne Szegóły pod nw. linkami: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość lucka123
ja chodze na silwonie 4/5 razy w tyg od miesiaca, jestem na diecie, i robie 120 brzuszkow (rozne rodzaje cwiczen) 4 razy, do tego cwicze wage, no i mam ta oponke, tutaj na gorze brzuszek sie ladnie uformowal :) oponka jest mniejsza ale nadal jest :/ ale kolega mi mowi ,ze najlepiej zaczac biegac bo wtedy wszystko sie jakby trzesie;) Wiec zaczelam wczoraj jeszcze na biezni biegac i az milo jak mi sie wszystko tak trzeslo ;) wiec na razie dodam do cwiczen bieganie :D zobaczymy jak pmoze :D

Gość lucka123
Do koichyo: ja obiad jem o 5 popoludniu, ide na silownie o 6 i wracam po 8 wieczorem i tez jestem strasznie glodna, wiec zawsze zarzuce jakiegos owoca, banana ,wykapie sie i zanim zaczne czuc glod to o 10 juz zmykam do lozka;) Moj maz zaraz po silowni pije proteine i to mu pozwala pozbyc sie glodu. Na dodatek na silowni pijemy z 2 L wody wiec to tez trzyma nas troche najedzonymi ;)

Gość lucka123
upupu

Gość splash
Szczerze nie chce mi sie czytac wszystkiego co bylo napisane bo niektore posty byly w 2006r. Ale dla tych co jeszcze nie wiedza sprawa ze spalaniem opony wyglada tak: Nie da sie zadnymi treningami , 6tkami weidera , brzuszkami , nożycami spalic sluszczu z brzucha tym bardziej pozbyc sie oponki.. tymi cwiczeniami mozna jedynie wzmocnic i rozbudowac miesnie w tej partii ciala ktora sie cwiczy a dodatkowo ludzie ktorzy maja nadmiar tluszczu na brzuchu robiac np. brzuszki wogole nie zauwaza roznicy nawet po 2 miesiacach bo jedyne co zrobia to wzmocnia miesnie pod tluszczem. Najlepszym sposobem sa cwiczenia aerobowe np. rower , bieganie.. z tym ze trzeba jeszcze wziasc pod uwage ze organizm sam decyduje z jakiej partii spalic tluszcz.. dlatego wiekszosc osob po miesiacu cwiczen rezygnuje nie widzac efektu a tak naprawde ten efekt jest tylko np. tluszcz mogl sie spalic np z twarzy . nog , czy z innych partii ktore sa mniej zauwazalne , ale trzeba byc cierpliwy przyjdzie pora na dupke . biodra lub oponke. Do tego proponuje nie jesc po 18 , nie jesc slodyczy i problem z oponka znika. Mam nadzieje ze komus pomoglem.

Gość martaitak
Dziewczyny a słyszałyście o power plate? Ja jestem po 12 sesjach i jestem zadowolona,jest to platforma wibracyjna na której wykonuje się proste ćwiczenia. Brzuszek opadł, widać efekty, ale myślę, ze sama platforma nie czyni cuda, chodze na rzeźbę ciała, z dużym naciskiem na brzuszek, i aerobik wodny, poza tym kurs salsy. Widze efekty, ale odkąd zaczęłam chodzić na power to efekty są bardzo zadowalające. Niestety ja mam mega słabość do browara i pizzy....nie pomagam sobie tym:-). ale jeśli macie możliwosć pójdzcie na power. ja polecam.

Gość ja luka
poza ćwiczeniami i dietą mogę jeszcze polecić taki trik: wieczorem posmarować się żelem wyszczuplającym (może być lekko rozgrzewający), owinąć się ogrzanym wcześniej ręcznikiem i folią spożywczą, ja rano mam ten ręcznik mokry...

Gość kotuś dla ciebie
Podczas ćwiczeń zakładajcie pas wyszczuplający. Dodatkowo można brać Thermo Line Forte i koniecznie ułożyć dietę, jak najmniej kalorii i węglowodanów, zero frytek, zero hamburgerów, zero pączków, a na kolację tylko kanapki z twarogiem i warzywami, a ziemniaki i makaron zastąpcie ryżem i kaszą jęczmienną lub gryczaną.

Gość kotuś dla ciebie
Jak najbardziej ten pas będzie dobry :)

Gość kasia3847
wrzeba jeść mało ale często

Gość Odświerzam temat ;)
bo to chyba problem przechodzący z pokolenia na pokolenie hehe Oponka... jak ja jej nienawidzę ;((( Bieganie - tak, biegam 30min dziennnie - podobno bardzo pomaga - tylko ciekawe jak dlugo wytrzymam hehe Hola hop - zamierzam kupić bo duuużo osób poleca ;) Brzuszki - robiłam kiedyś duuużo - wyrabiają mięśnie ale... nie spalają tłuszczu - więc zero efektów dla oponki niestety - zrezygnowałam Skakanie na piłce - przy serialu ;) - czuję że ciałko pracuje więc może pomoże ;) Rower - nie stacjonarny i nie regularnie - na uda pomoże a czy też na oponkę? - oby ;) A teraz jedzonko : Nie jem po 18! - da się wytrzymać i przyzwyczaić Jem w miarę regularnie - tzn. śniadanko - godz.9-10, godz.12 - kawusia, godz.14-15 - obiad, 16-17 owoce a o 18 - kolacja i piję min.2l dziennie płynów - głównie herbata i woda mineralna. Nie piję gazowanego i alkoholu, nie jem słodyczy, nie używam cukru, unikam majonezu, musztardy, soli poza tym jem wszystko tyle że w mniejszych ilosciach ;) Kiedyś to wszystko baaardzo pomogło, ale ciąża zrobiła swoje i znowu mam tą "wspaniałą" oponkę! ;/ Trzymajcie za mnie kciuki bo lato tuż tuż ;) A ja Wam życzę powodzenia!

Gość monissia1
Fajne efekty daja ćwiczenia,które w studiu Jestem na Ochocie do którego sama chodze nazywaja sie- Płaski Brzuch.Jest to zestaw ćwiczeń skutecznie spalający tkankę tłuszczową i wzmacniający mięśnie brzucha. Polecamy kobietom po porodzie oraz osobom, które w krótkim czasie pragną osiągnąć idealna sylwetkę. I naprawde widac efekty.

Gość lula86
Przede wszystkim regularne ćwiczenia, może być studio fitness, a może też być mata w domu :) do tego dołączyłabym jazdę na rowerze albo bieganie lub pływanie :) Giant ruszył akurat z akcją "Przejedź z nami 100 tysięcy km" w aplikacji na FB można dołączać swoje trasy i km :D

Gość krokodillo
wszystkim osobom samotnym, którzy chcą coś zmienić w swoim życiu a nie mają na to pomysłu polecam kursy uwodzenia z Wyższej Szkoły Uwodzenia, Wywierania Wpływu i Rozwoju Wewnętrznego. Ja skorzystałem z ich oferty i kursu Alpha Male, zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie i jestem niesamowicie zadowolony z efektów :) kobiety same do mnie podchodzą, wystarczy, że wykonam w ich stronę drobny gest ;) naprawdę warto skorzystać www.wyzszaszkolauwodzenia.pl

Gość nattka78
Jesli chodzi o tego typu ćwiczenia to ja jestem jednak za takimi pod okiem specjalisty-instruktora. Jesli jestescie z Warszawy to polecam to miejsce na Ochocie http://www.jestem.info.pl/ najlepiej kontaktowac sie telefonicznie

Gość Agii1313
No widze duzo osob ma taki problem ja cwicze dopiero od dwoch tygoni rano i wieczorem brzuszki i zwykle i odwrocone do tego hula hop z masazerem 30min dziennie jednak mialam pewien problem przez to ze opnka znajduje sie w tym samym miejscu co kosci hula hop nie chcial schodzic nizej wlasnie na moja oponke ktora chce tak bardzo zlikwidowac dzis wpadlam na swietny pomysl ubralam wysokie majtki scigajace dzieki czemu moj brzuch stal sie rowny w kazdym miejscu i hula hop kreci sie teraz tylko na oponce licze na to ze zniknie bo juz widze efekty moich cwiczen nad oponka zobaczymy po tygodniu powinno byc cos widac. Krecenie tym hula huopem boli ale jest do przezycia a bol jest tylko na poczatku takze jak cos sie zmieni napewno napisze :)

Gość Agii1313
i chciałam jeszcze dodac ze watpie ze jakies diety poradza sobie z ta oponka bo to zastaly tluszcz podejzewam ze jedynie glodowka. tylko cwiczyc na dolne partie brzucha - odwrocone brzuszki!! Naprawde polecam hula hop z masazerem! juz zgubilam 5/ 6 cm w pasie jakies poltora tygodnia!

Gość Agii1313
a i sa jeszcze w zakladach kosmetycznych zabiegi masaz chinskimi bankami rozbija tkanke tluszczowa podobno tez pomaga chociaz sama nie sprawdzalam.

Gość justa45454
Najlepsza dieta to WŹ....::) a tak dodatkowo to taniec brzucha i ZUMBA....to naprawdę działa:)

Gość justa45454

Gość Monia 1754
Fakt o zumbie tez słuszałam :) Działa napewno tyle ze niektorym brak czasu...

polecam o komorze bodyspace i troche fitnesu i dieta turbo (odchudzanie na zawolanie) moja kuzynka zrobila sobie ten zestaw i teraz niezla laska ;)sztuka tylko wage utrzymac;) pozdrawiam