Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kffiatuszek

oponka na brzuchu - jak cwiczyc zeby sie jej pozbyc?

Polecane posty

Gość opiszcie jak sie robi
no i co z tymi nozycami?

Gość gracjoanna
Te lubie rubensowskie kształty lubisz sadło to idź do sklepu i sobie kup pachwine :-)

Gość lubię rubensowskie ksztalty
Rubens nie malował słoniny tylko piękne pulchne i nagie kobiety!

Gość popieram popieram
tylko aerobiczna 6 weidera, warunek jeden: pomimo łez w oczach z bólu (a u osób ze słabymi mięśniami brzucha sie mogą takie pojawić) trzeba przejśc cały program do końca, skutki gwarantowane i trwałe

Gość gracjoanna
lubie rubensowskie kształty -Rubens malował grube kobiety a otyłosc to niestety wiaze sie z sadłem.Ty jestes jakis fetyszysta słoniny

Gość lubię rubensowskie kształty
gracjoanna------> Nazywaj mnie jak chcesz, a mnie naprawdę podobają się kobiety o pełnych, nawet bardzo pełnych kształtach. Moja Pani też jest taka. Te jej oponki, fałdki itp. mogę calować godzinami. Chyba każdy ma prawo mieć swoje upodoabania w kwesti urody więc nie rozumiem dlaczego się ze mnie natrząsasz.

Gość gracjoanna
bleeeeeeeeee,niedobrze mi

Gość lubię rubensowskie kształty
współczuję! :o

Gość LOKACZ
Ja rowniez jestem szczupla :) a oponke mam dlatego, ze jakis czas temu, zbyt szybko, znacznie schudlam. Moj organizm przez to gromadzil tluszcz ktory odlozyl sie na brzuszku :/ teraz nawet jak jem malo to mam wrazenie ze ta oponka sie caly czas powieksza, ale slyszalam ze najlepszym sposobem na stracenie brzucha, boczków itp.- jest bieganie!!! Mozna sobie biegac na silowni na bierzni, badz po prostu biegac :) Brzuszki warto robic jak juz sie straci tluszcz, poniewaz najpierw powinno sie go zgubic a dopiero pozniej cwiczyc miesnie. pozdrawiam

Gość malinowa_mamba
Dziewczyny,ćwiczcie brzuszki!To naprawdę działa!Sama byłam sceptyczna,ale przeczytałam gdzieś że w swoim najlepszym okresie Britney robiła po 500 brzuszków dziennie i postanowiłam spróbować :) Przez tydzień doszłam od 100 dziennie do właśnie 500.Nie spodziewałam się że będzie mi tak łatwo je robić.Przez 3 tygodnie straciłam naprawdę dużo tłuszczu na brzuchu,nie wiem ile dokładnie bo nie mierzyłam,ale wszyscy się dziwią że aż tyle schudłam w tak krótkim czasie :) :)

Gość szprota999
a jakie te brzuszki robisz? nogi proste, czy ugiete? gratuluje wytrwałości

Gość malinowa_mamba
Nogi ugięte i podnoszę tylko barki żeby nie bolały plecy. Sama sobie się dziwię,że mam tyle samozaparcia :)

Gość NaTaLkA*
świetnym sposobem, który mogę polecić jest ćwiczenie hehe znaczy kręcenie hula-hopem:) wydaje się to błahy pomysł ale wtedy pracują takie grupy mięśni jak przy żadnym innym ćwiczeniu...a co najważniejsze tym sposobem wyrabiamy sobie talię osy hehe tzw też klepsydre hehe podocznie sexi bioderka:D wystarczy gdzieś godzina dziennie a po miesiącu zauważycie efekty. brzuch jest mniejszy i do tego boczki znikają:D pozdrawiam i jeszcze raz polecam:*:*:* trzymajcie się moje piękne:*

Gość aSka wU
Unikajcie soli bo ona zatrzymuje wode w organizmie, tak samo chleba i ziemniakow. Ja wszystkie te rzeczy uwielbiam i kiedy je odstawilam po paru dniach zobaczylam zmiany. Brzuch byl jakby mniej "spuchniety"

Gość hecate777
na brzuch i oponke zarowno z przodu jak i z tylu polecam cwiczenia HIIT od 5 do 25 min, zwiekszane stopniowo. W ciagu 2 miesiecy stracilam 8 cm w obwodzie pasa, jedynym minusem jest poczatkowe zwiekszenie obwodu ud +5 cm do tego oczywiscie dieta redukcyjna, w zaleznosci od czasu silownia/basen/rower. Zycze efektow drogie panie.

Gość nozyce
Jak sie robi te nozyce???

Gość hecate777
wiczenie wykonujemy leżąc na plecach z rękami ułożonymi swobodnie obok ciała. Polega ono na wymachiwaniu nogami podniesionymi na 10-15cm nad ziemią. a. Nożyce pionowe Są niewątpliwie najłatwiejsze. Wymachujemy obiema nogami równocześnie, w górę i w dół, jednak nie dotykamy nimi ziemi. Z tym, że gdy prawa noga idzie w górę, lewa idzie w dół. Powtórzenie ćwiczenia to okres od kiedy jedna noga jest na górze, do powrótu jej na to miejsce. b. Nożyce poziome. Wymachujemy obiema nogami równocześnie, w prawo i w lewo, tak, żeby nogi krzyżowały się w kostkach. Gdy jedna noga idzie w lewo, dróga idzie w prawo. Raz jedna noga przy mijaniu się na być na górze, raz na dole. Powtórzenie ćwiczenia to okres od kiedy jedna noga jest po lewej, do powrótu jej na to miejsce. c. Nożyce okrążane. Są niewątpliwie najtrudniejsze i trzeba przy nich uważać, żeby nie naderwać sobie mięśni brzucha. Jedna noga jest uniesiona nieruchomo. Drugą okrążamy ją najpierw maksymalnie zaczynając od góry, wracamy do pierwszego ułożenia, a potem okrążamy maksymalnie zaczynając od dołu. Następnie zmieniamy i robimy tak drugą nogą.

Gość polciax26
Te wszystkie ćwiczenia: brzuszki, nożyce itp to dobre na mięśnie brzucha, ale CO ZROBIĆ BY NAJPIERW POZBYĆ SIĘ TYCH OPON PRZEZ KTÓRE TAK TRUDNO ROBIĆ TE BRZUSZKI????????????????????

Gość 6 weidera
:-)

Gość 6 weidera
jak sobie wyrobisz poprzez cwiczenia miesnie to spali ci sie tluszcz i latwiej ci bedzie wykonywac dalej cwiczenia

Gość hecate777
chocbys miala b duza oponke to poprzez systematyczne cwiczenia zgubisz zbedny tluszczyk. zaczynaj od cwiczen aerobowych, pozniej dolne partie miesni brzucha a na koniec gorne. dziala :) zycze powodzenia

Gość hecate777
i tu sie mylisz, cwiczenia weidera sa typowe na rzezbe a nie na spalanie. owszem pomagaja, ale co Ci dadza silniejsze miesnie kiedy i tak beda przykryte warstwa tluszczu? najpierw proponuje spalic to co zbedne a potem zajac sie ksztaltowaniem poszczegolnych partii. pozdrawiam

Gość anna.s9
Dziewczyny najlepszą metodą na pozbycie sie oponki jest jazda na rowerze!! Nie tylko zgubicie wasze faldki na brzuchu ale uszczuplicie sobie uda , posladki . Wasze ciala beda jedrne i gibki. Jazda na rowerze ponadto poprawia krazenie krwi w organizmie jak rowniez zauwazycie u siebie poprawe nastroju oraz oglonego samopoczucia. Polecam i pozdrawiam :)

Gość regserergergersghregerge
najlepsze na brzuszek jest hula hop ja juz w nicale 2 tyg stracilam ponad 3 cm

Gość Tomek 22
Dziewczyny da sie zgubic :} Po pierwsze jezeli chodzi o brzuch to my faceci mamy bardziej przerabane bo przewaznie grozi nam otylosc brzuszna typu jabłko Wy macie gorzej z udami biodrami i pupą Dieta ale taka gdzie bedzie 5 posilkow dziennie lekko strawna czesto ale malo tak zeby ograniczyc ryzyko efektu jojo. Nie ma rady musicie cwiczyc polecam rower i bieznie. Przed bieznia zarzucacie termogenik ktory wrzuci na wysokie oboroty spalanie tluszczu. Albo dajeci Hitt czyli raz bardzo szybko raz wolno tak na zmiane przez 25 minut Albo 45 minut spokojnie umiarkowanym tempem. a w domu 6 weidera zeby wzmocnic miesnie Czyli polecam rownoczesne spalanie tkanki tlusczowej przez bieganie i wzmocnienie miesni brzucha przez 6 weidera + dieta 5 lekkich posilkow dziennie i efekty beda bardzo duze A jak slysze jak dziewczyny marudza jaka jestem gruba ooo a na obiad dzisiaj wciagnela z kolezanka kebaba popila cola light hehe :P

Gość spike4444
oponki! ;/ trudno sie ich pozbyć, ale jeśli komus naprawde zależy to bedzie ok;) przede wszystkim zgodzę sie z niektórymi, a z niektórymi nie;p wskazówki: -jeść najpóźniej 3 godz przed snem -20 minut przed każdym posiłkiem pić 2 szklanki wody by wypełnić żołądek(wtedy mniej chce nam sie jeść) -pić ok 3 litrów wody dziennie-oczyszcza organizm -raz na miesiąc przez weekend pić tylko wodę -ograniczyć słodycze i tym podobne potrawy, a zastapić je np suszonymi owocami -spalanie tłuszczu połaczyć z ćwiczeniami miesni-wtedy efekty są szybsze i lepsze zycze wytrwałości i szybkich efektów

Gość katarynqa
bieganie? ok, nawet przyjemne szczególnie przy muzyce, tylko ze wtedy mięśnie na łydkach mi sie tak wyrabiają że sie nie mogę na nie patrzeć, ok mięśnie nie tłuszcz, ale są większe, a mi nie o to chodzi! rower? tez fajnie, ale wtedy efekty z nogami takie same co z bieganiem;/ aerobik?super sprawa;) szczególnie stepaerobik:))dużo spalasz,wzmacniasz mięsnie,szybkie efekty. Można wykonywać nawet w domu, ale co jak sie mieszka w bloku, a pod spodem sąsiedzi-staruszkowie?;/a na chodzenie gdzieś brak czasu bo klasa maturalna, i brak kasy-bo przecież kursy do matury tez są ważne. co mam zrobić? może widzicie jakies rozwiaznie które i jest ciężko dostrzec? z góry dzięki;)

Gość aroli
mam 164 i ważę 55kg, ogolnie wydaje mi się że nieżle wyglądam, ale od około roku (po cholernym wyjezdzie do kanady...) zrobiła mi się oponka, dziwnie to wygląda bo jestem szczupła i wyglądam z tą oponką jak w ciąży hehe, zamierzam ćwiczyć brzuszki tak jak koleżanka wyżej napisała zacząć od 100 dziennie do 500. zobaczymy jak to będzie- licze na swoją silną wolę :P

poradzcie cos prócz 6 weidera... bo nie mam tyle silnej woli zeby codziennie to robic..:(:(::((