Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FROTKA_100

POMÓZCIE MI-- CESARKA

Polecane posty

Gość liwias
moja porzedniczka ma racje - zgodnie z przyslowiem cel uswieca srodki, wiec nie mysl o koszmarnoscich porodu - ja uznalam ze po prostu musze to przejsc (innego wyjscia raczej nie ma) skup sie na efekcie czyli na dzidzi i od razu poczujesz sie lepiej . nie wazne czy cesarka czy naturalny, wazne zeby dzidzia byla zdrowa i zeby bezpiecznie przyszla na swiat. zobaczysz, miesiac po porodzie, chociaz bylby koszmarem, nie bedziesz pamietac bolu. jak popatrzysz na swoja kruszynke, bedziesz czula tylko radosc! i to jest najwazniesze w tym calym zamieszaniu!

Gość Frotka_100
Witajcie.... Prosze powiedzcie mi tylko jeszcze ile traw ta cesarka?

U mnie zaczeli o 22, 22,21 - godzina narodzin Julki, później mnie szyli i nie wiem dokładnie ile to trwało, ale mąż mi mówił ze ok 23 juz siedział przy mnie na oddziale.

Gość kaasia27
JA RODZIŁAM PRZEZ CESARSKIE CIĘCIE DWA RAZY, ALE ZA KAŻDYM RAZEM OPERACJA PRZEBIEGAŁA INACZEJ I INACZEJ SIĘ CZUŁAM W TRAKCIE I PO. GENERALNIE JEST TAK, ŻE MNIE GOLILI CAŁKOWICIE (RADZĘ ABY TO ZROBIŁ MĄŻ W DOMU BĘDZIE ZNACZNIE PRZYJEMNIEJ NIŻ W SZPITALU). SAMA OPERACJA TRWA OKOŁO 20 MINUT WSZYSTKO ZALEŻY OD ZNIECZULENIA JAKIE BĘDZIESZ MIAŁA PODANE I JAK SZYBKO ZACZNIE DZIAŁAĆ. MNIE PRZY POERWSZYM PORODZIE BOLAŁ MOMENT WYSZARPYWANIA DZIECKA, BO NIE CHCIAŁA WYJŚĆ. A PRZY DRUGIM JUŻ BYŁO LEPIEJ, CHOCIAŻ OBIE URODZIŁY SIĘ W TERMINIE ZAPLANOWANYM. NAJLEPIEJ JAK BYŚ POPROSIŁA ANESTEZJOLOGA, ABY PODCZAS OPERACJI MÓWIŁ CI CO TERAZ BĘDĄ ROBILI LEKARZE,MNIE TO DODAWAŁO OTUCHY I GDYBY BYŁA TAKA MOŻLIWOŚĆ NIECH TRZYMA CIĘ ZA RĘKĘ - BARDZO POMAGA. PO WSZYSTKIM W RAZIE SILNEGO BÓLU OBKURCZAJĄCEJ SIĘ MACICY POPROŚ O ŚRODKI PRZECIWBÓLOWE. MNIE NAJBARDZIEJ BOLAŁ WOREK PIASKIEM, KTÓRY KŁADĄ NA RANĘ, ABY SIĘ LEPIEJ I SZYBCIEJ OBKURCZAŁA MACICA. Z TYM BÓLEM GŁOWY TO JEST RÓŻNIE JA PO PIERWSZEJ CESARCE CZUŁAM SIĘ DOBRZE A PO DRUGIEJ BOLAŁA MNIE GŁOWA. TAKŻE PRZEŻYŁAM KAŻDĄ SYTUACJĘ ZWIĄZANĄ Z CESARKĄ. ALE SPÓJRZ NA TO Z DRUGIEJ STRONY - MOŻESZ SOBIE WYBRAĆ DZIEŃ PORODU, JA TAK ZROBIŁAM PIERWSZA CÓRKA URODZIŁA SIĘ 11 A DRUGA 22. PONIEWAŻ W KALENDARZU NIE MA DATY 33 W ZWIĄZKU Z TYM WIĘCEJ DZIECI MIEĆ NIE BĘDĘ. POZDRAWIAM I TRZYMAM KCIUKI BĘDZIE DOBRZE. POMYŚL SOBIE ŻE NIE TY PIERWSZA I NIE OSTATNIA. KASIA

Gość uwazam ze..
jesli jestes silna i bol dla ciebie nie jest niczym strasznym , jestes wytrzymala itd.. to porod naturalny byl by dla ciebie najlepszy, ale jesli jestes typem kobiety przezywajacej byle jaki bol zeba czy cos w tym stylu cesarka to moim zdaniem najlepsze rozwiazanie

Gość Frotka_100
Tu nie chodzi o mój ból, tu chodzi o mój wzrok...