Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość issima

niesprawiedliwosc

Polecane posty

Gość issima

Dlaczego taka niesprawiedliwość panuje na tym świecie?!! Może mój powód do rozpaczy jest blachy nawet bardzo!!! ale to jest właśnie MOJ powód a on spędza mi sen z powiek już od 3 lat!!! Taki zwykły banał, dlaczego inni maja więcej nic nie robiąc siedząc tyłkiem w domu ciągle latając na zakupy, wyjazdy na zagraniczne wczasy i żyrując na cudzej naiwności korzystając z tego pełnymi garściami!!!!!! Nic nie dając od siebie zero pomocy lub jakiegokolwiek zainteresowania A druga osoba poświęca swój cały czas na pracy, na to, aby było dobrze wszystko idzie w dobrym kierunku, ale nie widać takich efektów jak u 2 pary!!! 1 para po 3 miesiącach znajomości razem zamieszkali 2 razy do roku wczasy, co tydzień imprezy a teraz zakup pięknego domku na peryferiach miasta Natomiast 2 para po 5 latach znajomości nawet nie mieszka ze sobą!!!! Kogo to jest wina???? i dlaczego tak jest ze partnerka 2 pary poświęca cały czas na prace, aby żyć w należytym porządku natomiast w 1 nic nie robi i czerpie z życia ile się da!!! O co tu właściwie chodzi!!!! Błagam o rade????? Wydaje mi się ze jest to tylko zwykła zazdrość:( ale ja wolałabym, aby to było cos innego!!! Pozdrawiam wszystkich

Gość SIR
Niejasno przedstawiasz problem. Skąd maja ci co mają? Skoro są mlodzi i nie pracują to znaczy ze zamożna rodzina finansuje. Oszukuja, kradna? Ale powiem ci tez i filozoficznie. A gdzie to postanowiono ze ma byc sprawiedliwie? Nie oczekuj sprawiedliwości tak wogóle bo czegoś takiego nie ma. Szuka tego moze w religiach, bo one na tym bazują.

Jest tyle niesprawiedliwości na świeci, że nie ma się co nad tym zastanawiać bo możnaby zwariować. Jedni mają lepiej a inni gorzej. To okropne, że są tacy, którzy bez jakiegokolwiek wysiłku mają wszystko a inni tyrają całe życie i gówno mają.Tak już jest skonstruowany ten świat i trzeba się z tym pogodzić...

Nie ma się tu co doszukiwać jakiejkolwiek winy tylko starać się być szczęśliwym. Issima, jeśli będziesz im zazdrościć tego, że mają więcej to zawsze będziesz się czuła gorsza.To, że mają więcej nie oznacza, że są od Ciebie szczęśliwsi.Może u nich wcale nie jest tak pięknie jak się wydaje.

dzieki eva juz sie czuje lepiej:) moze masz racje raz jest lepiej a raz gorzej moze to tylko tak rozowo wyglada na zewnatrz

Gość Bóg tak chce

Gość Taka jest
wola nieba, z nią się zawsze zgadzac trzeba :-D

Gość Wiesz ja jestem
zadowolona z tego co mam i pamiętam o tym, że jak moja babcia mówiła ... nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być jeszcze gorzej... :-D Ciesz sie tym co masz, nie porownuj sie do innych niech maja więcej. To wszystko tak cudownie wygląda na zewnątrz ... gorzej od srodka. Pozdrawiam Miła :-D

Gość Calvinkleinmojaulubionamarka
Odpowiadać na temat z przed 9 lat hahahahha beka xd