Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Psik

Jak sie zabezpieczacie po rezygnacji z tabletek?

Polecane posty

Gość agniecha88
Ja sie kochlam 1 raz w gumce i bez wytrysku i jeszcze ja sprwdzilismy aby miec ten maly komfort psychiczny ale schizy zawsze sa ja mam takie 6 dni przed okresem :P ale sadze ze bedzie dobrze sokoro wyszly 2 testy negatywny i nie bylo wytsrku a plemniczki z plynu jak byly to sie zatrzymaly w gumie :]

Gość jmmmmmmmmmmmmmm
prezerwatywa + on kończy na zawnątrz nic się nie buntował,sam stwierdził że przez tyle czasu faszerowałam sie tabletkami że teraz on sie może trochę poświecić :-)

Gość hilda
a ja tam wolę z prezerwatywą.Po tabletkach libido zmalało do zera,a teraz szalejemy(odstawiłam tabletki).Nigdy mi żadna gumka nie pękła i jest mi w nich przyjemniej,bo wcześnie po stosunku mnie szczypało w środku(sperma ma chyba inny odczyn)a teraz wszystko zostaje w gumce.Jedyne co mi się nie podoba to zapach lateksu.

Gość Ofelia1982
przesadzacie z ta awersja do gumek..ja wspolzyje od 5 lat, nigdy nie bralam tabletek (moj organizm ani razu nie byl molestowany hormonami), zawsze tylko durexy i dziecka poki co nie mam..jesli prezerwatywa jest dobrze uzyta, to naprawde szanse na pekniecie/zsuniecie sa nikle..no i obserwujcie siebie - w dni plodne lepiej zrezygnowac, ale ja setki razy kochalam sie w dni plodne tez i jest ok..

Gość ja Cię pikam...
-----> do agniecha88 Dziewczyno, czy Ty jestes poważna? Widzę te Twoje posty i krew mnie zalewa. Wszędzie gdzie tylko możesz, piszesz o tej swojej schizy! Dziewczyno, nie jesteś w ciąży, Matko Boska!! Przestań panikować, jak się tak boisz, to po co to zrobiłaś?? Albo tego nie rób, albo jedz tablety, bo czytać się odechciewa!!

Gość odswiezam

jesli prezerwatywa jest odpowiednio dobrana to nie moze byc mowy o peknieciu, mowie tu o prezerwatywach np Durex, a nie tych z kisoku za 2.5 zl :) Ja bralam tabletki kilka lat i odstawilam, z nastawieniem na kilku miesieczna przerwe. I nie mam zamiaru do nich wracac. Wrocila i ochota na sex, cere mam lepsza niz podczas brania tabletek, wlosy tez. I do tego schudlam 3 kg. Jak dla mnie rewelacja. Na dluzsza mete prezerwatywy sa troche uciazliwe, dlatego juz rozmawialam z ginekologiem o spirali, sa dla kobiet, ktore jeszcze nie rodzily. Wiec tabletki to nie jedyne rozwiazanie.

Gość Angelka6
Z gumkami to jest różnie. Ja odstawiłam tablety i nie zamierzam do nich wracać, więc póki co zabezpieczam się gumkami. Mam też w zasięgu ręki postinor bo gumki faktycznie czasami pękają i dlatego zawsze najlepiej mieć wtedy wyjście awaryjne. A jeśli chodzi o globulki to całkowicie odpadają bo są obleśne!

Gość odswiezam

Gość do dziewczyn ktore
zrezygnowały z seksu - a co wasi faceci na to??? Ja tez za 2 miesiące koncze branie pigułek, a co potem?? Mogłaby byc prezerwatywa, ale boje sie ze peknie (mojemu chłopakowi pekła z poprzednią partnerką) i trzeba bedzie się znowu faszerować, tym razem Postinorem, a tu to dopiero gigantyczna dawka hormonów czy innego badziewia :-(

Gość SZOKKKK
Dziewczyny czy wyscie poszalaly?Rezygnowac z seksu kiedy rezygnujesie z tabletek?:o Zeby pekla gumka,trzeba ja zle zalozyc,bez przesady....jakies testy , atesty ma ;) Nie panikujcie!!!Nigdy bym nie wpadla na taka metode antykoncepcji jak rezygnacja z seksu:D Kocham sie w gumkach od lat i jest ok:) W dni plodne tez wiec nie schizujcie babki!!:D

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
w dni plodne - prezewatywy w dni nieplodne - konczy na zewnatrz , mialam juz dosc tej chemii i zero ochoty na sex :P

Gość tamaraa
Ja założyłam sobie spiralę i libido nie spadło, wcześniej brałam przez 10 lat tabletki i często było tak, że zmuszałam się do sexu.

Czesć dziewczynki:) Ostatnio zaczynam coraz poważniej myślkec o żuceniu tabsów,biore je dopiero 6 miesiecy,ale już mam napady niepochamowanego krzyku,denerwuje się,pojawiaja mi się coraz czesciej żyłki na nogach,no i brak ochoty na sex:/ Fakt,że mój facet potrafi wzbudzic we mnie ta ochote,ale czesto rezygnuje z sexu albo się wymifuje od tego,poprostru nie chce i koniec.Moje kochanie na tym bardzo cierpi:( Nie boje się wrócić do gumek,bo przed tabsami też je stosowałam,nie pękła nam nigdy,używamy pepino z wypustkami:D moje ulubione:) Też zawsze po sexie w gumce sprawdzaliśmy czy pękła.A słyszałam,że najkczestsza przyzcyna pekania gumek jest zbyt duża suchosć w pochwie.Albo wymyślne pozy,które powodują zbyt mocne tarcie.Jeżeli się uważa,to gumka nie ma prawa pęknąć:) Bardzo bym chciała żucić tavbletki:( Ale jednak coś mnie rpzy nich mocno trzyma:( Chyba bede musiała się zmusić do ich rzucenia w cholere:/

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja uzywam gumek od 6 lat i jeszcze nigdy sie nic nie zdazylo. Bo nie kupuje gumek za 2zl w kiosku...taka to co 2 peknie. ale jak sie kupi drozsze i pozadne to nie ma zadnego problemu, a wole to niz lykac chore tablety a potem miec problemy ze zdrowiem z zjsciem w ciaze i za pare lat lezec na onkologii......

Gość aga 86
ja tez miesiac temu odstawiłam tabletki brałąm je 2 lata i zdecydowałam ze pora juz zeby moj organizm odpoczał czyułam sie po nich jakos dziwnie. teraz poki co zabezpieczamy sie prezerwatywam boje sie tylko jak to bedzie z moimi okresami w sumie powinnam go dostac dzisiaj a tu nic

Ostatnio był mój 1 raz z gumką po odstawieniu tabletek i ciągle nam się zsuwała. Dlaczego? Żle założona? za śliska (ze środkiem nawilżającym)?Za mała? za duża??? Ja teraz mam zamiar stosować właśnie gumki, a od przyszłego cyklu (teraz mam 1 po odstawieniu, popierniczony całkiem) kupuje termometr elektryczny i będę mierzyć temperaturkę. W razie pęknięcia gumki w dni płodne mam zamiar wziąć postinor, w dni niepłodne - modlić się ;)

czesc dziewczyny mam pytanie wczoraj szkonczylam brac 1 opakowanie tabletek i nie wiem czy jak nie dostane okresu przez 7 dni mam zaczac brac nastepne? pomozcie

zawsze zaczynasz brac nowe opakowanie po 7 dniach przerwy nie ważne czy okres był czy nie albo czy jeszcze trwa. oczywiscie jesli go nie było nalezy wykonac test ciazowy, ale brak krwawienia w przerwie nie musi byc wynikiem ciązy

Witam ja brałam tabletki Diane 35 Jasmin i naprawde wam powiem ze tylk teraz mam rozlregulowane hormony i po yasmin wypadałi włosy garsciami wiec zrezygnowałam i tylko uzywamy gumek i to wszystko.

Gość juwiula
A ja jestem po swoich \'pierwszych razach\'. Za pierwszym razem był to pierwszy dzień po krwawieniu i byliśmy bez niczego,ale sie kontrowaliśmy tak że jeszcze dużo przed dojściem był już na zewnątrz. Chyba raczej nie powinno być żadnej wpadki? Potem używaliśmy gumki,ale Durexa i Untimil. Tak się zastanawiam co jest lepsze gumki czy tabletki dla 20-latki która rozpoczęła swoje życie seksualne? Zawsze słyszałam że przy tabletkach jest mniejsze ryzyko wpadki. Szukałam troche wiadomości o tabsach i znalazłam dużo pozytywnych opiniach o tabl. Yasmin. Co o nich sądzicie? Tak się zastanawiam by się wybrać ten pierwszy raz do ginekologa-wkońcu już by wypadało:P i może poprosić by mi je przepisał jeśli stwierdzi że będą dla mnie odpowiednie.

Gość nescafejka
ja mam 20 lat i ciesze sie seksem wreszcie, na początku prezerwatywy i co miesiąc modliłam się o okres i kupowałam testy, gdy biorę tabletki jestem bardziej spokojna i szaleję :] tylko ta chemia... mnie przeraża mam nadzieję że nie stanę się mutantem popromiennym.... ale mam spokój...

Gość po tabletkach
tabletki były fajne ale dostałam po nich przebarwień na twarzy i przestałam je brać. Nie wyobrażałam sobie stosować gumek na dłuższą metę - za dużo z tym zabawy a w dodatku niepewne tak więc zdecydowałam się na spiralkę - naprzód Mirenę a teraz zwykłą i jest super. Komfort jak przy pigułkach a nie faszeruję się hormonami :) A dobry gin założy spiralkę także nieródce, jest to trudniejsze ale możliwe.

bralam tabletki ok 2 lata - teraz znowu zmieniam na inne (yasmin) po zmianie ginekologa - i ten w koncu mi sei pozadny trafil. ale kazal mi zrobic miesieczna przerwe przed wzieciem nowych tabletek. stosuje prezerwatywy i na poczatku tez mialam schizy ze pekna itp. ale przeszlo mi. mam tez opakowanie tabletek po - tak na wszelki wypadek nie rezygnujcie z sexu - mi nawet taki pomysl do glowy nie wpadl

Gość zanetka
jak juz im ta gumka pekla to masz jeszcze tkie tbletki jak sie w czas obudzisz a nie ze Ty myslisz ze juz dziecko bedzie i sie nie kochasz to dziwne ja biore tabletki i nie narzekam a tak to trzeba bedzie z gumkami sie meczyc :) pozdrawiam

Gość dzemtruskawkowy6920
Biorę Yasmin już o pięciu miesięcy. To moje pierwsze tego typu tabletki, więc nie mam porównania. Zauważyłam za to, że poprawił mi się stan cery - zaznaczam jednak, że nie miałam wcześniej specjalnych problemów, schudlam ok. czterech kilogramów, a libido bez zmian.

Gość thalijka
Ja od 4 lat biorę Yasminelle. Postanowilam, że robię sobie przerwe i byc moze juz do nich nigdy nie wroce...oprocz takich skutkow ubocznych jak: minimalna ochota na seks, bole glowy przed okresem, czasami nerwowosc, bolesnosc piersi i zylki na nogach to nic sie nie dzieje :) ale czuje ze musze odstawic, bede polegac na partnerze, coz z tego ze nie lubi gumek, niech sie teraz On pomeczy :) Mam nadzieje ze nie bede miala problemow z waga i z cerą...

Gość ja się nie zdecydowałam
na tabletki bo po prostu nie wierzyłam że są skuteczne. Na studiach i nawet w liceum znałam pare kobiet które brały tabletki a potem zachodziły w ciążę. Oczywiście nie miałam wtedy wiedzy na temat tabletek i sugerowałam się tym że przy nich też się zachodzi w ciążę. Dzisiaj mam wiedzę taką że w ich skuteczność antykoncepcyjną wierzę a ewentualne ciąże przy tej metodzie to najczęściej musi być bład użytkownika ale też wiem że nie sa obojętne dla organizmu, a odpowiednie dobranie tabletek to moim zdaniem mit, bo to są dawki wielokrotnie przekraczające te które dostarcza organizm. Co do metod antykoncepcji. Na początku gumka i tylko w wyliczone dni nie płodne (kalendarzyk), potem jak już się przekonałam do gumki to nawet w dni płodne. Potem poznałam metody naturalne i gumki zaczęliśmy używać tylko w dni płodne. Teraz nauczyłam się już tak metod naturalnych że całkowicie odeszliśmy od gumek. Zostały tylko metody naturalne i wstrzemięźliwość w okresie płodnym.

Gość kiararra
Polecam posiadanie w zanadrzu tabletki 72h po, daje duży spokój ducha, zwłaszcza jeśli używa się samych prezerwatyw.