Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Annna

trądzik - Differin

Polecane posty

Gość elektro
bralam differin,ale nic mi nie pomagal dostalam tez taki zel divercin troche pomoglo ogolnie,ale nie bylam zadowolona z efektu.pozniej dermatolog zapisala mi tetracyclinum(tetracyklina)bralam ja przez ponad miesiac,ale nie czulam sie najlepiej.jakies zapalenia,dostalam tez biegunki.niedlugo potem zachorowalam.zarzucilam ten antybiotyk, dostalam inny na zapalenie gardla zaczelam go brac.tamten odstawilam bo nie chcialam brac dwoch naraz.mowiac szcerze tetracyklina pomogla mi,przez jakis czas moja skora wygladala naprawde niezle,ale potem znow sie zaczelo pryszcze powrocily.jestem juz troche zrezygnowana chyba bede z nimi chodzila do konca zycia ,bo po malu przestaje wierzyc w lek ktore pomoze mi tak na 100%.

aaa ja dzisiaj kupiłam w aptece ACNo z cynkiem itp:P zapłaciłam 26 zł...zobaczymy jakie będą rezultaty:)

Gość Ola_25
Ja stosowalam i nic mi nie pomogl.

Gość Dorotii
Cześć wam wszystkie laski.Pryszcze to najgorsze co moze być fuj.......nic gorszego!!!Twoja buzia cała ze szpecona,nigdzie nie mozesz wyjsc każdy patrzy sie na Ciebie jak na kospite i tylko głupie komentarze:-( Ja z tym problemem borykam sie od XXX CZASU,ALE CO NAJLEPRZE MIAŁAM JUZ TAKA ŁADNIUTKA BUZKE ZERO PRYSZCZY.... natomiat poszłam w wakacje na oszyszczanie ultradzwiekami i wszystko wróciło.... teraz mialam isotrex i acne - derm ale nic nie pomagało wielkie bulwy byly coraz wieksze i bardziej czerwone teraz juz 3 dzien stosyje antybiotyk sunamed i differin i widze roznice ten lek to podobno jak serydy ale juz chce sie pozbyc tych wyprysków;,-( juz mam dosc jak każda z nas

Gość Dorotii
ten sunamed kosztuje 51 zł tylko 3 tabletki codzienie a potem 1 na tydzien drogi ale bulwy znokaja;-)

moj syn 16 l leczy tradzik juz trzeci rok ,w okresie zimowym bierze ok.3-4 miesiecy tetracykline i smarowal twarz differin rezultaty ma ogromne!Pozostalo mu kilka dziobow po krostach ,robiua sie co prawda nowe ale slabsze i nie daja sladow ,lekarz mowi ze w tak nmlodym wieku kilka sezonow sie tak leczy Tetracyklina ma interakcje z innymi lekami zwlaszcza antybiotykami trzeba czytac ulotki!!!!!

Gość miedzianino2.pl
mam do sprzedania differin krem!Jest to spowodowane pomyłką,bo dermatolog kazała mi kupić żel a ja nie zauważyłem;/ Jest on otwarty,dlatego nie mogę go oddać do apteki! Kupiłem go wczoraj,jest z niego wyciśnięte tylko troszeczke żelu,może tyle,co na 1/3 palca. Na zyczenie mogę wystawć lek na allegro. To dla tych,którzy chcą zaoszczędzić!W aptece lek nie kosztuje taniej niż 43 zł,a ja chcę tylko 35 zł z przesyłką!!! miedzianin@o2.pl

Gość .........//////.
ja brałam tetracykline w okresie, kiedy juz nie mogłam patrzec na swoja twarz bo miałam takiee syfy...bleee i powiem Wam ze mnie uratowała! Brałam chyba z 3 miechy i pomogło... zadne maści,kremy..nic nie działało,...byłam zmuszona na antybiotyk... powiem Wam ze wole miec rozwaloną wotrobe niz twarz jak jeden wielki syf... z powodu pryszczy miałam depresje,przestałam chodzic do szkoły i wychodzic z domu wogóle... ale na szczescie to było dawno a teraz mam piekną twarz!!:)

Gość magda krk
hej!jest ktoś??

Gość wania
Ja do tej pory stosowałam dua i poprawa była teraz abbka mi zmieniła na differin i az sie boje co z tego wyniknie..No ale mam nad\zieje ze ten koszmar nie wróci:!!

Gość Fenia
jeżli chcecie aby wątroba wam nie padała to pijcie aktimele(działają osłonowo na żołądek) Ja już biore 4 miechy tetracykilne i pomaga i aktimele pije i nie mam problemów z żołądkiem

Ja jestem bardzo zadowolona z differinu. Miałam pryszcze na czole, skroniach i brodzie. Długo nosiłam się z tym zamiarem, ale w końcu poszłam do dermatologa. Zapytał czy jestem cierpliwa;) i przepisał mi właśnie differin (na noc) i jeszcze dalacin T (na dzień) Powiedział ze kuracja musi potrwać 3 miesiące. Na początku differin miałam stosować stopniowo, co 3 dni żeby nie wywołać podrażnienia. Wtedy rano i wieczorem smarowałam, dalacinem. Pierwsze dni to był koszmar:) na szczęście były wakacje wiec zaszyłam się w domu. Twarz miałam czerwona i strasznie świecąca. Na szczęście nie trwało to długo. I zaczęłam stosować differin codziennie. Po miesiącu widać było już efekty miałam jeszcze pryszcze, ale znacznie mniej. Po 3 miesiącach praktycznie nie miałam już pryszczy i co dla mnie było tez bardzo istotne poznikały mi okropne przebarwienia po trądziku. Teraz cały czas mam differin (dermatolog zalecił żebym go na noc jeszcze stosowała,)ale ja stosuje go już sporadycznie w momentach, gdy coś mi wyskoczy przed okresem i to wystarcza. Smaruje na noc i następnego dnia nie ma już śladu. Niestety nie na wszystkich to działa. Mojej 26 letniej ciotce differin nie pomógł. Ja mam 18 lat. Dlatego gwarancji nie ma nigdy, ale trzeba próbować. Mi się udało i jestem bardzo zadowolona ze swojej cery:) pozdrawiam:)

Gość wania
Czy wy również jak smarujecie tward\z diferinem to an początku was lekko szczypie apotem przechodiz? boję się że to sie zaczyna jakaś reakcja uczuleniowa abardzo bym tego nie chciała:(

jezlei chodzi o mnie to differin mi jak najbardziej pomogl :) oczywisic ena poczatku moja cera nie byla njciekawsza . Differin powyciagal wszytsko co alegalo glebokko w skorze i pododowal ze powstawaly mi syfy na czole i brodzie no i niekiedy mna policzkach ale po miesiacu stosowania wszystko zaczelo znikac .:) Wspomagam kuracje zinerytem takze jak cos sie pojawi to szybko zwalczam zinerytem:) teraz mam wizyte kontron\\lna u dermatologa i mam nadzieje ze zauwazy poprawe:) Takze polecam differin :) a odradzam tabletki ghormonalne poniewaz powoduje zawirowania w orghanizmie przez hormony :) i efekt ladnej cery jest tylko podczas stosowania po odstawieniu cera jest albo taka jak byla ..albo duzo gorsza:)

Gość FankaMojżesza
Moim problemem były od zawsze zaskórniki, to co oczyszczałam na powierzchni skóry, "chowało" się pod nią. Stosowałam dużo różnych kosmetyków, ale żadne nie dały widocznej poprawy. Próbowałam z drożdżami - piłam je przez dwa tygodnie, ale nie zauważyłam efektów i przestałam. Poza tym ten okropny smak... Później przeczytałam o oczyszczającym wpływie bratka na skórę. Na początku bałam się, że jego smak będzie nie wiele lepszy od tego drożdżowego... I muszę przyznać, że się mile rozczarowałam. Może dlatego, że Herbapol produkuje delikatniejsze produkty ;) Cera rzeczywiście jest ładniejsza i z dnia na dzień pryszczy ubywa. A żeby jeszcze poprawić wygląd swojej skóry (krostki nadal nie zniknęły) wybrałam się do dermatoloszki. Pani przepisała mi właśnie Differin. Powiedziała, że to lek nowej generacji i żebym stosowała go co dwa dni, by nie podrażnił mi skóry. Po kilku dniach stosowania - szok! Skóra sucha, podrażniona, czerwona, łuszczyła się... Teraz jest już dobrze :) Jak na razie polecam! Zaskórników jest rzeczywiście mniej...

Gość Immortal
Ja byłam dziś u dermatologa i przepisano mi Differin, Tetralysal i kremy z olbrzymim filtrem. Z tego co słyszałam Differin powoduje okropny wysyp na twarzy tych zaskórników, które siedziały głęboko w skórze. Dodatkowo wysusza, złuszcza i podrażnia, ale przy stosowaniu antybiotyków, kremów rozjaśniających przebarwienia i z wysokim filtrem zmiany skórne znikają. Trwa to ok. 1,5 miesiąca. Differin należy nakładać stopniowo, tak by skóra przyzwyczaiła się do niego (wtedy podrażnienia są mniejsze), tzn. Jednego dnia strefa T, następnego dnia policzki razem ze strefą T, itd. Nie wiem czy zadziała na mnie, ale kurację podjęłam bez względu na wysyp. ACHA! Z nic w świecie nie wyciskać wyprysków i nie chodzić na solarkę (opalanie nie wchodzi w grę przy podrażnieniach).

A mi pani dermatolog przepisała Differin na przebarwienia, na te moje plamy po trądziku. Byłam zdziwiona, bo nie wierze w maści, kremy czy inne żele (bo to żel Differin) ale powiedziała, że na pewno pomoże.... zobaczymy Cena mnie szokuje bo około 40 złotych, yhhh

Gość Danonek
Hej! Ja dzis zaczne uzywac Differin. Przepisal mi go dermatolog. widzialam ze spro osob stosuje go codziennie. komus przez to za bardzo wysuszyl skore. Mi dermatolog zalecil stosowanie tego kremu dwa razy w tyg.

Gość to chyba
dużego trądzika nie masz skoro dwa razy w tygodniu.Ja stosuje raz dziennie , bo jeszcze mam inny żel

Gość Pryszczyk
Hej ja biore Diane 35 ,Tetrarysal oraz stosuje Differin.Jak narazie po 2 miesiacach w ktorzch przezylam totalny wysyp wszystko mija twarz zaczyna robic sie coraz ladniejsza.Mowie wam najgorsze sa poczatki na poczatku tak sie wstydzilam wychodzic z domu!!!to byla tragedia ale da sie wytrzymac.Musimy zwalczyc te pryszcze do dziela!!!!A i nie stresujcie sie duzo bo wtedy wychodzi ich wiecej.

Gość DIFERINKA
nie odtsawiac pogorszenie to normalna sprawa

Gość Martynka 14
Cześć ja już od tygodnia uzywam żel differin ... i bardzo wysusza mi skóre i złuszcza .. to chyba dobrze ???

Gość jeje
co z tego że pryszcze zniknął po tetracyklinie - zęby zżółkną, działa też na słuch, przewód pokarmowy watrobę i jeeeszcze inne. Leczenie trąziku antybiotykiem bakteriostatycznym nie ma sensu, bo i tak wrócą ze zdwojoną siłą. Jesli komuś pomogło to ręce do góry, bo ja znam ludzi którzy mi odradzali, mnie też nie pomogło (tzn jak barałam było super, ale potem #$%^). Ogólnie odradzam tetra ze wzgledu na efekty uboczne

Gość scally
Witam wszyskich, Uzywam Differin na zmiane z Duac. Efekty sa swietne... niestety trzeba bylo na nie poczekac! pozdrawiam!

Gość wlaczaca z pryszczami
moje problemy z tradzikiem zaczely sie gdy mialam 14 lat a teraz mam juz 16........staram sie jka moge ale codzienie jakis pryszc mi wyskoczy na twarzy, a wiec uzywam wlu zelow i td, polecam wam masc termentiol jest naprawde dobra , powinniscie codzienie myc twarz i nie jesc nic ostrego no i nie uzywajcie pudru.......slonce jest dobre na pryszcze bo je wysusza...a chcecie miec delikatna cere to smarujcie ja maslanka i nie splukujce jej z twarzy...slyszalam ez mozna sie pozbyc pryszczy za po moca moczu jak bedziecie smarowac 2 razy dziennie twarz ale ja tego raczej nie bede probowac............odpowiednia diet i cera bedzie czysta.......pozdro dla wzystkich z problemami twarzy.;p;p i nie tylko.........................................

Gość Tina1610
Czy w trakcie kuracji Differinem można stosować podkład lub fluid?

Gość OLLA 24
Mam na sprzedaż Retin A 0,025 i 0,05 %, moje gg 5685290, doskonale leczy trądzik!

Gość MaijaLena
Od dziś zaczynam kurację Differinem, trochę się boję bo dużo o nim poczytałam i niektóre wypowiedzi mnie przeraziły. Dermatolog oprócz Differinu przepisała mi jeszcze witaminę PP, podobno jest bardzo dobra oraz Aknemycin, który stosuję już od miesiąca. Na mojej twarzy jest raczej mało pryszczy, pojawiają się sporadycznie, ale za tu dużo zaskórników i mam nadzieję, że uda mi się je choć trochę usunąć Differinem. Mam jeszcze pytanie: jakich kremów nawilżających używacie razem z Differinem? Słyszałam, że bardzo wysusza skórę, wiec chyba jakiś trzeba. Czy ktoś używa kremu nawilżającego z serii Gernier?