Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Annna

trądzik - Differin

Polecane posty

Gość gsygfysy
Ja jednak boję się brać ten differin. Łykałem 5 miesięcy tetracyklinum i pomogło mi bo miałem straszliwe ropniaki. Teraz przestałemi nie biore 3miesiące... i coś mi się wydaję że szykuje się niezły wysyp na jesień bo czuję pod skórą że mi się zbiera cos. Od razu zadzwoniłem i zaraz ide bo dawke tetra. pozdrawiam ;) i życzę powodzenia wszystkim co walćza z trądzikiem tak długo jak ja - czyli jakies 5lat. Wiem jaki to powoduje dyskomfort a nawet kompleksy... nie chcę nawet mieć dziewczyny... bo dziwnie bym się poczuł i na pewno miałbym wrażenie że ona też źle się czuje... no ale nic. ludzie mają gorsze problemy - trzeba z tym żyć a napewno kiedyś przejdzie ;) pozdro

Gość Sysia_17
Bardzo prosze o rade:( jestem przed 2 wizyta u dermatologa (nie pierwszego w moim życiu). Narazie samruje się żelem Differin. Dermatolog kazała mi zrobic badania na wątrobe i takie tam przed wypisaniem mi chyba Tetrysalu (chyba sie ubezpiecza na wypadek jak by mi wątroba siadła) nie zgodze sie chyba na ten antybiotyk! czy mogłabym go zastąpić jakimś łagodniejszym i dobrym antybiotykiem?polecie jakieś żebym mogła je zaproponować swojemu dermatologowi:(

Gość mmmmmami
Cześć, ja z trądzikiem walczę juz od dobrych 3 lat ;| nic nie pomagało, raz było lepiej, a raz gorzej. W końcu wybrałam się do dermatologa który zapisał mi Differin i Davercin. Jak myślicie dobre to połończenie leków? Dermatolog kazała mi Differin uzywać wieczorem na SUCHĄ skórę, a Davercin rano punktowo na ropne zmiany ... narazie czoło mam czerwone i wielkie góry oraz strupy na nim są ;(( nic te leki nie poamgają! A ten Davercin gówno warty ;/ wogle punktowo nie działa. Tylko złuszcza a to **** daje :\ Wy też macie takie problemy? I jak sądzice. DObre połończenie jest Differin z Davercinem i czy wam takie połączenie pomaga? Ehh mam DOŚĆ TYCH PRYCHOLI JEB******* ufff od razu lepiej licze na odp. :)

Gość rena1311wp.pl
ja tam używam lek skuteczny i najleprzy.... benzacne ... pomaga 10% najleprzy , polecam

Gość tola89
diferin jest do du.......... może juz to pisałam ale przypominam szkoda kasy polecam isotrexin

Gość pola17
Proszę odpowiedzcie!!! Jakiś czas temu byłam pierwszy raz u dermatologa( ok. 3 tyg. temu). Jak się okazało przepisała mi DIFFERIN krem ( kazała mi się nim smarowac co 3 dni na noc) oprocz tego maść METRONIDAZOL, którą zalecila mi smarowac się codziennie wieczorem. Dała mi tez kilka probek kremow, ktorymi mam się smarowac codziennie rano. Bardzo chciałabym, żeby mi to pomogło i wrócic do dawnej, gładkiej cery. Wiem, że trzeba być cierpliwym, nie wyciskac pryszczy, robić wszsytko co zaleciła dermatolog, ale czasem pomimo wszsytko tracę nadzieję. I CHCIAŁAM WAS ZAPYTAĆ: Czy nie uważacie, że stosowanie differinu co 3 dni to nie jest za mało żeby oczekiwac efektow?????? ja już nie wiem. Może powinnam stosowac codziennie wieczorem? Poza tym chcialam was jeszcze spytac odnosnie wyciskania: CO ROBICIE Z ROPNIAKAMI? WYCISKACIE? no ja staram się nie wyciskac, ale jak widze takiego małego wrednego to nie popuszcze :P przeciez nie bede chodzic z tym na twarzy.

Gość Violka86435
Wiecie co mi sie zrobiło to tym szajsie? Dostałam tak strasznego obrzęku twarzy ze nigdy czegos podobnego nie widzialam, Cała spuchłam dosłownie po kilku minutach,w dodadtku porobiy mi sie czewone plamy- koszmar! Przez tydzien nie moglam wychodzic z domu,cos strasznego.Brałam tetracykline,ale nie pomogła,teraz stosuje Duac i biore Yasminelle i jest super.Naprawde pomaga.Ale kazdy jest inny.Ja jestem uczulona na Differin.

Gość niestety mnie differin
tez nie pomogl, a dodatkowo b. wysuszyl skore; moje problemy z cera byly na tle hormonalnym, wiec po serii nieskutecznych kuracji, zdecydowalam sie na leczenia hormonalne, ktore poskutkowalo; na blizny stosowalam acne derm, ale nie powiem, zeby to byla jakas rewelacja

Gość skrętek
Cześć. Ja używałam Przez 6 miesięcy tetracyklinum + Differin. Jeśli mogę to odradzam. Tetrac... Jest ok kiedy ją stosuje się w pierszych miesiącach, Później lekarz kazał zmniejszyć dawkę, żołądek odmawiał posłuszeństwa. No i efektu już nie było. Ogromne, bolące ropniaki powróciły a diferin na nie wogóle nie reagował. Ta kuracja do d....

Gość palo
Mam wielkie pytanie do osób którym dermatolog przepisał Differin i Metronidazol. To się stosuje na całą skórę czy punktowo ?

Gość Monika1452
A ja stosuje differin od jakichś 2 tyg.i nie widzę u siebie żadnych negatywnych skutków, wręcza same pozytywne. wcześniej przez 3 miesiące zażywałam tetralysal, a obecnie oprócz differinu na noc, clindacne 2 razy dziennie i efekt jest super :) Differin wcale ale to wcale nie podarażnia mi skóry, nie wysusza, od pierwszego użycia wręcz widzę, że nawilża mi cerę (wcześniej nan noc miałam przepisany Brevoxyl-strasznie wysuszał mi cerę). W moim przypadku differin był strzałem w dzisiątkę :)

Gość Monicoleczka
Czas na mój problem ;p;P . Nigdy nie miałam raczej problemów z cerą... może jeden mały pryszczyk co jakis czas i jakis jeden wągierek w okolicy ust... Jakos w 3 gimnazjum zaczęłam sie malować... fuidy itd... niewiem po co... ale nadal w sumie nie miałam pryszczy, naprawde moge powiedzieć, że cera była ok... Nagle poszłam do Liceum... i zaczoł się koszmar no wysypało mnie tragicznie... na pocza tku to też był jeden , 2, 3... pryszcze.. ale juz wielkie... a teraz to mam na czole kasze pryszczy.. niby drobnych ale ropnych takich... a na brodzie i nosie to wagrów tyle, że az ich nie policze.. Ja niewiem. Jutro mam właśnie wizyte u dermaltologa.. dopiero... ale z tego co tu czytam nie oczekuje zbyt wielkiej poprawy.. jestem tak załamana, ogolnie jestem zadowolona ze swojego wyglądu i w ogóle.. ale ty Syfoly.. masakra.. ja poprostu boje sie blisko ludzi stać... To tak zmniejszyło moja pewnosc siebie i to właśnie teraz gdy jestem w nowej szkole i wogóle... a dokola nikt nie ma juz z tym problemow bo wszyscy mieli je w gimnazjum.. napisze wam jutro co dermatolog przepisał.. BuSSki...

Gość prosze o pomoc.....
czesc wszystkim, od dwóch dni używam żelu differin. czy koniecznością jest,aby uzywać go na noc? bardziej odpowiada mi używanie popołudniu (i wieczorem zmywam)-w tym czasie nie wychodzę nigdzie,siedze w domu. czy może to przynieść jakieś szkody jak nie daję go na noc?

Gość Asiaa3434
Ja tez stosowałam differin i widziałam efekty polacem rowniez divercin!! troche skora swędzi ale to nic teraz osobiscie regularnie chodze na solarium i tradzik znikł pozostały blizny których własniue nie wiem jak sie pozbyc =\

Gość ballika
Prawdę powiedziawszy to stosowanie differinu w okresie letnim w ogóle nie jest wskazane niezależnie czy na dzień czy na noc, powoduje on ścienianie się naskórka co może prowadzić do podrażnień od promieni słonecznych dermatolog powiedział mi żeby na lato przerzucić się na skinoren który nie sprawia że skóra jest cieńsza

Gość kamata
rok temu dermatolog przepisął mi differin w żelu , nic nie pomogł, potem znowu jakies cuda mi przepisal i tez zero efektu a bylam troche w desperacji bo przed ślubem i jak wiadomio chcialam ładnie wyglądac i im bardziej mi zlezało i kombinowałam to tym gorsze były skutki , było coraz gorzej az oprzeczytałam o pudrze propolisowym i zaczęłam smarowac nim twarz i dekolt na noc-zamiast kremu i było super.Pięknie sie wszystko wygoiło.polecam.naturalne, bez żadnej chemii a skuteczne.

Gość bijou-valoisy
Witajcie! Ja również dostałam Differin. Słyszałam o nim wiele dobrego, od początku opakowania pomagał, więc się pospieszyłam i wykupiłam jeszcze dwa dodatkowe opakowania. I tu pojawił się problem: okazało się, że zbyt mocno podrażnia moją skórę i dermatolog zmienił kurację. Zostały mi dwie, lekko napoczęte tubki Differinu żel o stężeniu 0,1%. I tu pytanie: czy ktoś, kto go już stosuje, nie chciałby zaoszczędzić i odkupić ode mnie opakowań? Koszt jednego to 31 zł (ubytek jest minimalny, upust więc dość znaczny) plus przesyłka. Opakowania nie mają kartoników ani ulotek, proszę więc o kontakt osoby, które wiedzą jak lek stosować i już go używały. Mogę wystawić lek na Allegro. Proszę o kontakt pod adresem: bijou-valoisy@o2.pl

Gość Betiko
No więc tak...z tradzikiem walczę od 12 roku zycia, a teraz mam prawie 21 i stosowałam juz dosłownie wszystko : zele, pianki, kramy na noc i na dzień masci (m.in. Brewoxyl i Benzacne) Dosłownie wszystko co moze być dostępne w aptece bez recepty!!! Na cenę nie zwarzalam...i nic...raz było gorzej a raz lepiej. I dopiero tydzień temu poszłam do dermatologa i zapisał mi Differin w żelu, antybiotyk doustny Tetralysal oraz specjalnie robiony lek robiony w aptece do smarowania na noc. Mój dermatolog kazał mi smarowac sie tym wszytskim na noc a w ciagu dnia normalnie myć buzię żelem i smarowac kremem (Obecnie stosuję zel z Vichy i krem Garnier czyta skóra) Leki biorę od wtorku i juz we środe widziałam poprawę. Moja cera jest coraz gładsza i nic specjalnego mi nie wywala na twarzy, pozatym blizny sie goją :) czytając wypowiedzi powyzej widac ze ten sam lek na kazdej twarzy działa inaczej lub tak samo.. a to juz chyba zalezy od organizmu. Wczesniej uzywałam kremu z vivhy na noc przeciw niedoskonałościom skóry i tez byl dobry ale nie w porównaniu do tego co teraz zazywam :) Mam nadzieje ze wasze problemy z tradzikiem jak i moje znikna w końcu bo wiem jak uporczywy jest tradzik :/ pzdr.

A ja zamiast trucia jakimis specyfikami od dermatologow polecam wizyte u kosmetyczki.juz bardzo dlugo mam problemy z tradzikiem probowalam wielu metod i nic w koncu poszlam do lekarza ktory przepisal mi differin.balam sie go uzuc po tych wszystkich okropnych opiniach na jego temat.ale ani nie wysuszyla mi sie skora ani nie bylo zadnych zaostrzen.z tym ze problem nie zniknal.w koncu wybralam sie do kosmetyczki ktora gruntownie oczyscila mi twarz,nalozyla maseczke i teraz moja buzka jest jak nigdy przedtem.nie jest wysuszona,za to gladka i nabrala zdrowego koloru.jesli ktos ma rowniez problem z bliznami i przebarwieniami po tradziku to polecam serie peelingow.po takiej wizycie efekty sa natychmiastowe.uwazam ze lekarstwa i masci przepisywane przez dermatologow to ostatecznosc,w koncu wszystko to nie jest bez znaczenia dla naszego organizmu.poza tym dermatolodzy nie zawsze maja racje,moj np potraktowal mnie jak kolejny przecietny przypadek nawet nie chcial ze mna porozmawiac ani dokladnie obejrzec twarzy.a pani kosmetolog to co innego.wszystkiego sie wypytala ogladnela i pomogla rozwiazac moj problem.cierpie na srednio nasilony tradzik,najwiesze problemy mialam zawsze z podskornymi grudkami a teraz w koncu bede mogla normalnie zyc:)wszystkim polecam wizyte u kosmetyczki

Gość marthaa
Na noc używajcie Differin do mycia cetaphil jest niesamowity a jesli komus nie pasuje to przemiennie niech używa iwostin na bazie wody mineralnej wiec jest calkowicie nieinwazyjny, maseczki tez mozna sobie zrobic od czasu do czasu ale wazne zeby nie była ziarczysta konsystencja maseczki pilingi ziarczyste całkowicie odpadają. Kiedys używałam kilogram pudru zanim wyszlam z domu teraz juz tylko pól kilo, i mam zamiar dalej zmniejszac ilość;) niestety blizny i towarzyszace temu przebarwiebnia dalej doprowadzaja mnie do szału. tak to jest jak sie pozbedziesz jednego problemu to jest nastepny(kuracje dalej stosuje)

Gość Betiko
Własnie jutro miną 3 tygodnie odkad zaczęłam uzywać antybiotyków :) a oto skutki że tak powiem "terapii" : blizny zagojone a mialam ich naprawde duzo! Zaczerwienienia zniknęły! Moja twarz ma jednolity koloryt! Żadnych krostek i wielkich pryszczoli! Mam jedynie melutkie wągry na nosku ale to dla mnie już nie stanowi problemu :):) moja twarz naprawdę była w opłakanym stanie ale teraz jest juz bardzo dobrze. Jutro mam wizyte kontrolna u dermatologa i jestem ciekawa co mi powie. Mam nadzieje ze cos jeszcze mi przepisze bo jednam mam stracha ze jak odstawie tableki i ten differin to trądzik wróci a juz naprawde jest ze mna dobrez i nie chce mieć znowu syfu na twarzy:( Jutro wam napiszę co mi powiedział i jakie ewentualnie leki mi prezpisał:)Byłam też dziś u kosmetyczki na mikrodermabrazji...i teraz sie czuje jesczez lepiej w swojej skórze:) Mam nadzieje ze to zostanie mi juz na stałe;) Pozdrawiam was!!!

Gość Betiko
Do marthy- mozesz napisac cos wiecej o cetaphilu?? Czy jest on na receptę?

Gość Betiko
Musze przyznać ze używałam iwostinu i to wszystkich kosmetyków z tej serii antytrądzikowej i był całkiem niezly ale trądziku nie wyleczył:/ teraz uzywam go razem z antybiotykami i jest ok:) nie wysusza..nawilża i bardzo ładnie odświerza i oczyszcza skóre:) ale polecam także komsmetyki VICHY! Zwłaszcza krem na noc..jest rewelacyjny!

Gość Betiko
Witam wszystkich tro znowu ja :D A więc..byłam na kontroli u mojego dermatologa. Pochwalił moja skórę i powiedział, ze wszystko sie ładnie goi..ale z uwagi na moje niedoskonałosci i na to jak bardzo wydziela mi się łój :/ przepisal mi jeszcze raz to samo czyli 2 opakowania tetralysalu, differin, oraz lek robiony w aptece do smarowania skóry na noc. Powiedzial również że bedzie mi to zapisywał aż moja skóra bedzie czysta jak łezka:) Stwierdzil ze musze ją "przeleczyć" a pozniej bedzie juz dobrze i bedzie mi wystarczal zwykły żel do mycia twarzy :) no cóż...pomaga mi ten differin, więc licze na to, że juz po zuzyciu tej tubki nie bede musiała uzyważ podkładu i skrzętnie tuszowaś swoje niedoskonałosci:)Pzdr.!

Gość malenaa
Jeśli chodzi o moje doświadczenia z ta maścią to na samym początku były one pozytywne, jednak z czasem stan mojej skóry na twarzy zaczął sie pogarszać.... Po odrzuceniu tego lekarstwa, wszystko minęło... Reasumując- to lek skuteczny ale tylko przez kilka tygodni, potem skóra się uodparnia i staje sie nieskuteczny- a czasami może zaszkodzić- i trądzik wywołac

Gość asssssssssss
witam dermatolog przepisal mi differin i clindance czy to pomaaga??

Gość czekoladowy rumieniec
witam! długo sie zbierałam w sobie zeby napisac!! mam trądzik od 10 lat i nic nie pomaga!! były diety, mazidla, kremy, drogie i tanie kosmetyki, dwa razy tetralysal i differin w zelu!!! po tetralysalu automatyczna poprawa..... po odstawieniu tragiczne pogorszenie..... kto nigdy nie mial problemow z cera nie uwierzy..... probuje tetralysalu trzeci raz....nie wytrzymalam sama ze soba.... ale wiecznie nie mozna... powrot tego czegos na twarzy przeraza jak nic na swiecie...