Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Annna

trądzik - Differin

Polecane posty

Gość alpene golde
odkupie Differin regosze@o2.pl

Hej! Ja stosuje Diferin krem wraz z całym pakietem innych kremów do twarzy (Emulsja do twarzy Lubexyl, żel Clindacne i papkę siarkową z neomycyną). Nie rozumiem skąd u mnie aż tyle tych kremów skoro trądzik raczej nie był aż tak bardzo nasilony (cóż ne jestem dermatologiem więc widocznie nie muszę rozumieć:). Powiem tak:jestem w 3 tygodniu stosowania Differinu i widzę poprawę(tylko przy tej ilości kremnów trudno powiedzieć czy to aby napewno po Differinie). Fakt wszystkie syfki wychodzą na wierzch, jestem raczej zadowolona z tej maści. Jesyne co mnie zastanawia, że wiele osób pisze, iż krem ten bardzo wysusza buzię...u mni raczej przez kilka pierwszych dni była trochę bardziej wysuszona ale teraz wogóle nie widzę zadnych podrażnień ani tym bardziej wysuszenia. Zastanawiam się też, jak to będzie po odstawieniu Differinu, czy pryszcze znów nie zaczną się pojawiać? Pozdrawiam:)

Gość ah...
od dzisiaj zaczynam moja przygodę z Differinem, myslę, że bedzie dobrze. wczesniej stosowalam epiduo i troche mi sie polepszylo. jak dlugo czekaliscie na efekty?

Gość anre
spokojnie z tym differinem ! uzywalem go cale wakacje! na poczatku nic sie nie dzieje dopiero po miesiacu differin zaczyna mocno wysuszac skore i powstaje nowy naskorek... trzeba byc na ten lek cierrpliwym i systematycznym. codziennie lub co 2 dzien nalezy smarowac i nie przesadzac z opalaniem ;]... do teraz uzywam i smaruj raz na tydzien jak sie pojawiaja jakies zaskorniki;] naprawde polecam. cena to 37 zł.

Gość sposób na trądzikkkk
Witam Z trądzikiem zmagałem się jak wy ale chcę wam podać skuteczny sposób na pozbycie się go. Otóż trądzik może mieć podłoże bakteryjne, grzybicze etc. trzeba więc znaleźć jego przyczynę. Na dole napisze jak należy stosować ową metodę. Mija już 9 dzień o stosowania tej metody, cera jest ładna wszystko się goi i nic nowego się nie pojawia. Środek ten używam do walki z chorobą ale przez 5 miesięcy brania antybiotyków nic nie pomaga. Jak mówiłem wcześniej mija 5 miesięcy a tu 9 dni stosowania tej metody i już widzę poprawę w swoim organizmie który się oczyszcza a już na pewno widzę to na swojej twarzy :) Rozwiązaniem jest picie wody utlenionej, tak dobrze przeczytaliście. Nie należy pić zwykłej wody utlenionej z apteki ponieważ zawiera ona stabilizatory której nie są obojętne dla zdrowia. Należy kupić h2o2(nadtlenek wodoru-woda utleniona)o stężeniu 30% cz.d.a(czysty do analizy) lub "dla przemysłu spożywczego, ponieważ są one najczystsze. Taką wodę można dostać jedynie w sklepach chemicznych. Proszę sobie wpisać w google "leczenie wodą utleniona - kafeteria" ludzie leczą się tym z poważnych chorób już 2 osoby wyleczyły się z grzybicy układu pokarmowego. Dowiecie się tam jaką wodę kupić, jest tam także link z listą sklepów chemicznych w Polsce. Można także wpisać w mapach google "sklepy chemiczne+wasze miasto" i na pewno coś znajdziecie. Proszę przeczytać to forum ponieważ jest tam także napisane jak należy stosować wodę. Wodą utleniona występuje naturalnie w organizmie człowieka który produkuje ja około 0,5l dziennie. Służy ona do walki z wirusami etc. Woda utleniona zabija bakterie, grzyby i wirusy. Wiem, zapewne myślicie skąd ten pomysł pewnie nikt o tym nie słyszał. Nic dziwnego, gdyby to się okazało prawdą chyba zdajecie sobie sprawę ile firmy farmaceutyczne straciły by na tym :) ale mniejsza z tym Sam potwierdzam działanie tej wody, mam nadzieję że nie będziecie mieć obaw przed jej stosowaniem ale proszę przeczytać topic na kafeterii "leczenie wodą utlenioną" Jeśli chodzi o stosowanie wody utlenionej zawsze należy pić ja w rozcieńczeniu z wodą, ponieważ jest to substancja silnie żrąca(w rozcieńczeniu nie stanowi zagrożenia) więc należy obchodzić się z nią ostrożnie. Należy kupić sobie zakraplacz lub dozownik w aptece. Ilość kropli stosujemy na całą szklankę wody. Schemat picia wody etc jest na kafeterii ale podam go również tutaj. Wydaje mi się że będzie on trochę inny, tzn mniejsza ilość kropli, ponieważ nie walczycie z poważna chorobą, chociaż trądzik jest chorobą. H2o2 zawsze należy pić na pusty żołądek tzn. min. 3h po jedzeniu i 1h przed jedzeniem. W innym razie zajdzie prosta reakcja chemiczna(np wymioty etc) Schemat stosowania 1 dzień - 3x 2 krople h2o2 2 dzień - 3x 4 3- 3x6 4-3x8 i tak do 20 kropli na szklankę wody 3x dziennie. oczywiście im więcej kropli tym gorszy jej smak. Proszę odwiedzić topic kafeteri ponieważ nie wiem czy wszystko dokładnie opisałem, a nie chce nikomu zaszkodzić. Zwróćcie uwagę na wypowiedzi EsJota który wyleczył się z grzybicy układu pokarmowego z która walczył 8 lat bezskutecznie a dzięki h2o2 wyleczył się w 2 miesiące. Są osoby które stosowały zwykła apteczna h2o2, jej dozowanie wygląda trochę inaczej. Jeśli zdecydujecie się na picie H2o2 piszcie o swoich doświadczeniach. U mnie cera zaczęła poprawiać się po 4-5 dniach tzn zauważyłem już wyraźna poprawę. Powodzenia I jeszcze jedno. Jeśli wam pomoże prosze o tym mówic również na innych forach. Sam nie jestem w stanie odpowiadac wszyskim. Ważne aby inni poznali tę metodę zwłaszcza że pomaga wyjść z poważnych chorób.

Gość Dobra Rada!!!
Do wszystkich dziewczyn którym trądzim powraca po odstawieniu leków jak i do tych które mają trądzik. Słuchajcie dziewczyny, po swoim doświadczeniu wiem, ze kobietki które walczą z trądzikiem w pierwszej kolejności powinny udać się na BADANIA CHORMONALNE!!! Lecze trądzik już prawie 3 lata, jednak po obserwacjach kiedy trądzik zaczynał wracać po odstawieniu leków i niby zakończonych leczeniach stwierdzilam ze zmienie lekarza. W koncu trafilam na znakomitą panią doktor,leczy mnie ponad poł roku, to wlasnie ona, w początkowym leczeniu, bo od razu na 1 wizycie, zlecila mi badania hormonalne,niestety zwlekałam z badaniami, i kiedy pojechalam na kolejną wizyte Pani doktor zmobilizowala mnie do badań i wreszcie zebralam tylek i poszlam je zrobic. Teraz jestem wdzięczna bo wiem ze mój trądzik jest przez hormony. Buźke lecze dalej, a teraz czeka mnie jeszcze wizyta i leczenie u endokrynologa. Gdyby nie te badania, to pewnie leczenie byloby juz niedlugo zakończenie, poniewaz twarz jest prawie gladka a wtedy trądzik znowu by wrucil. Także dziewczyny, róbcie zawsze od razu badania, bo szkoda kaski

Gość betterthandrug
ja go stosuje juz tydzien i powiem szczerze ze nie mam az takeigo wysypu nowych pryszczy ale jakies nowe sie pojawiaja takie male, pudrem sie uda je zamaskowac. ale powiem wam ze skore to mi tak wysuszylo ze masakra oO -.- kupilam dzis napar z szalwi i trzymalam na twarzy z godzine i zmniejszyly mi sie miejsca wysuszenia skory ale nie ebde rezygnowac z leku. ogolnie musze jakos wygladac jutro mam zakocnzenie szkoly sredniej wiec chce jakos wygladac xd

Gość rosssa2010
Odsprzedam Differin ! Opakowanie jest pełne, nienaruszone, oczywiście z terminem przydatności użycia. Kupiłam go trzy dni temu i dopiero wtedy zaczęłam czytac o nim m.in na stronie kafeterii. Sposób jego działania, wyciaganie i przez to pozbywanie się trądziku uważam chyba za jedynie właściwy i sensowny. Nie mam dużego problemu trądzikowego widocznego "na oko" za to sporo ukrytych krosteczek a diffeirn mógłby wyciagnąć wszysko na światło dzienne. I okay, tylko nie mogę sobie na to pozwolić przez dłuższy czas, gdzie moja twarz musi wygladać jako tako. Gdybym wczesniej znała jego działanie, teraz bym go nie kupiła, raczej na jesieni. Bez sensu jest, by leżał na półce kilka miesięcy. Kontakt w sprawie: 602 437 914 lub gg1524226

Gość jadźka22....
ja używam differinu ponad miesiąc i tak źle z moja cerą jeszcze nigdy nie było..załamana jestem..az mi sie z domu wychodzic nie chce:///

Gość gawryska227
Używam od 10 dni, jak nigdy nie maiłam żadnej krostki na czole, tak teraz mam ich całe mnóstwo, ale faktycznie widzę poprawę, wychodzą te wszystkie zaskórniki, znikają małe krostki, skóra nie jest wysuszona, a wszystkie nowe zmiany skórne goją się niezwykle szybko i ładnie, podobno leczenie trądziku trwa bardzo długo, więc pozostaje uzbroić się w cierpliwość:)

Gość ramalama
trzy lata temu moja dermatolog poleciła mi Differin i antybiotyk. antybiotyk bralam krotko, Differinem żel smarowałam się na noc przez kilka miesięcy. po Differinie na poczatku moga wyskakiwac wypryski i straaaasznie przesusza sie skora (ale o to chodzi, ma zluszczac). od trech lat nie mam problemów z trądzikiem. kiedyś wyskakiwały mi bolące i nabrzmiałe wypryski, a teraz nic! po polrocznej kuracji (tak, trzeba sie uzbroic w cierpliwość!) zrobilam u dermatolog w gabinecie zabieg zluszczania naskorka sola morska bodajze i cos tam jeszcze. nigdy wiecej nie wrocilam juz do dermatolog, bo nie bylo potrzeby. wraz z kuracja zaczelam stosowac linie Effaclar dla skory mieszanej i tlustej; zel Effaclar, tonik Effaclar i krem nawilzajacy Effaclar H. zauwazylam, ze najwazniejsze jest stosowanie toniku po umyciu twarzy. wystarczy ze nie uzyje go przez dwa dni i pory zaczynaja sie zapychac i tworzyc wypryski.

Gość zip20
Odkupie differin

Gość Aniulla
sprezdam differin za pół ceny nr gg 12244899

Gość zaniepokojona8
Witam, przeczytałam ten temat bardzo wnikliwie, ale muszę przyznać, że wcale nie jestem od tego mądrzejsza. Problemy z cera zaczęły mi się w wieku 13 lat, a teraz mam 27. Dopiero miesiąc temu wybrałam się z tym moim trądzikiem po raz pierwszy do dermatologa. Powodem były krosty na szyi, które właściwie wyleczyłam sama kremem Benzacne jeszcze przed wizytą (poczytałam na forum i wiele osób go chwaliło), ale skoro już byłam zapisana to poszłam ponieważ pomyślałam że dermatolog pomoże mi z resztą twarzy.. Dermatolog stwierdziwszy że moja skóra dobrze radzi sobie z kremami, które ją podrażniają przypisała mi Differin. Stosuje go już miesiąc i jestem załamana. Wszystko co się gromadziło przez te lata pod skórą wychodzi teraz na światło dzienne! Nadal go jednak używam, bo chce wierzyć w to, że to się w końcu skończy. Może nie powinnam była czekać tak długo z leczeniem, a może ten krem nie jest dla mnie, a może jak poczekam cierpliwie to zacznie działać, a ja będe miała ładną twarz. Nie wiem....ale Benzacne zasuszył mi pryszcze a Differin je tworzy na nowo. Masarka.... Odezwę się jak mi się krem skończy i powiem czy mi pomógł. Pozdrawiam.

sprzedam differin, nowy, nieotwarty, mam nawet paragon! gg3841891

Gość Pietras
Odkupie differin. piter_rdm@onet.eu

Gość sunsun
Witam;) Stosuję differin 2 tydzień razem z tetralysalem ,a do tego biorę jeszcze diane .Wszystko mi wyłazi mam nadzieję ,że potrwa to jeszcze chwilę:P.W sumie cieszę się bo może jak wyjdzie teraz to potem już tego nie będzie.Zobaczymy narazie jestem dobrej myśli i mam nadzieje ,że kuracja zakończy się powodzeniem.Differin strasznie wysusza na początku twarz mnie bardzo piekła ,ale zaczęłam smarować avene-krem nawilżający i łagodzący podrażnienia.Czekam jeszcze miesiąc aż skończą mi się leki i jak bedzie tak samo to robie testy hormonalne...bo w sumie z trądzikiem walcze już długo.Najdziwniejsze jest to że podczas wakacji jak świeci słońce nie mam nic....

Gość oczko995
Kupię Differin gg 3363208

Gość mnajch
differin jest genialny. zacząłem od epiduo, potem ejszcze jedna maść (której nie pamiętam), differin zacząłem używać, kiedy trądzik nieco osłabł; ale to differin usunął największą część trądziku prawie do samego końca. teraz stosuję tylk omaści przeciwmatujące do cery trądzikowej i z trądziku prawie ohydnego mam gładziutkie policzki i tylko jedną bliznę odtrądzikową :)

Gość l_ama
Odkupie differin!!! l_ama@wp.pl

Gość karesu
Witam nie rozumie dlaczego nie jecie witamin w tabl. wit b complex oczywiście bez b12. mój syn je i znikają zaraz 2dziennie ale nie może przestać bo wychodza.ostatnio brał pół roku. polecam nie pic mleka po wypiciu nawet szklanki wychodzi trądzik oraz zero czekolady,batony-kakao. ma naprawdę silny trądzik i trochę blizn tylko witaminy b complex pomagają jeśli już np coś strasznie mu wyjdzie albo już np lek przestaje działać daje wit i jest gładki jak niemowlak

Gość sowaxxx
Kupie differin. 105959@wp.pl

Gość lokolola213
Moim sposobem na trądzik, przez długi czas było po prostu przemywanie twarzy mydłem, potem nakładałam sudocrem. Kiedy przestało pomagać starałam się uratować tribioticiem, ale pomógł też na pewien czas. Kilka miesięcy temu kupiłam tonik normalizujący, peeling enzymatyczny i żel do mycia twarzy w aptece. Firma nazywa się Floslek i muszę powiedzieć, że te trzy produkty uratowały mnie, a konkretnie moją twarz. :D

Gość leczenie mojej pryszczycy :D
Ja stosuję Differin + Klindacin T od 5 tygodni i widzę poprawę!!! Zniknęło około 30 % pryszczy. Myślę, że po 3 miesiącach kuracji powinnam się już pozbyć tego świństwa, dręczącego wiele ludzi.

Gość madzikb29
odsprzedam Differin krem mb2903@wp.pl

Gość gość
Hej mam do sprzedania differin mail: socha.justyna@poczta.fm

Gość gość
Mam do sprzedania Nowy Differin justyna-b22@wp.pl