Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Annna

trądzik - Differin

Polecane posty

Gość ninnnna
ja tez odradzam antybiotyki, one działaja tylko jak sie je bierze. ja mam 27 lat , urodzilam 3 mc temu i znowu jest bleeee. a szczegolnie dziewczyny, przez branie antybiotyków, mozecie miec grzybice pochwy i to bardzo szyko, wiec radze od razu brac priobiotyki i globulki z kwasem mlekowym np vitagyn c

Gość czysta skóra
od półtora miesiąca stosuję isotrex < łukając rano i wieczorem cynk > cera naprawdę mi się poprawiła. skóra dawniej zaatakowana była przez ogromną ilość grudek. teraz stosuję differin i znów cynk. poprawa jest niesamowita. a dzięki temu że isotrex wyciągnął wszystko na wierzch to z differinem nie mam problemów ;) twarz radzę myć szarym mydłem, gdyż nie podrażnia i goi ;) życzę powodzenia w leczeniu ;D

Gość piiotrekk
lekarzy, którzy "leczą" trądzik antybiotykami winno się pozbawiać prawa do wykonywania zawodu! antybiotyk przyjmowany w takim kontekście to prawdzie i najczystszy idiotyzm. niszczy tylko bakterie, których istnienie nie stanowi istoty choroby. TRĄDZIK TO JEST CHOROBA SKÓRY, z której powstawaniem bakterie nie mają nic wspólnego. antybiotyk daje króciótka i bardzo iluzryczną poprawe, ale powoduje niepowetowane straty w organizimie.

Gość Elciua
ja uzywam Defferin zel ale niestety jak odstawie to itak mi wyskakuja przyszcze ;/ czasem nawet podczas stosowania zelu tez mam rozne wyprysi na twarzy wiec nie jest fajnie ;/

Gość takuma
na walke z trądzikiem polecam emulsje cetaphil, mi dermatolog powiedział, że nie moge myć twarzy wodą a jedynie oczyszczać ją tą emulsją 3 razy dziennie. Trzeba ją rozprowadzić na twarzy a potem zetrzeć wacikiem. Dodatkowo co drugi dzień smaruje sie diferinem i codziennie łykam cynk. Pierwsze efekty było już widać po dwóch dniach. Może komuś z was też to pomoże.

Gość maga555
Z trądzikiem walczę ponad 11 lat i nic mi nie pomaga. Jedynie to nie próbowałam leków doustnych. Mam zaskórniki, grudki i pryszcze, czasami guzy. Jest tego zawsze około 10 większych czerwonych dziadów na całej twarzy plus te małe. Cera mieszana, wrażliwa. Differinu żelu używam teraz już ponad rok. Jest bardzo wydajny. Smaruje się go cienką warstwą - żelu nabierasz w wielkości grochu. Większa ilość nie pomaga, może zaszkodzić. Używasz go wieczorem przed snem(skóra się odnawia, świecisz się) najlepiej 30minut po umyciu twarzy(bez peelingów i maseczek i kremów). Na początku z powodu substancji po kosmetykach wyszło mi kilka pryszczy-pokrzywka. Potem już nic. Z początku skóra trochę szczypała i była czerwona, ale teraz już się przyzwyczaiła. Trochę się łuszczy i jest bardziej wrażliwa, ale to też za sprawką żelu do twarzy Iwostin. Efekt- trądziku jest tyle samo, tyle że pryszcze mają mniejszy stan zapalny(zamiast cm do 4mm). Ja nie czekam aż to zniknie tylko wyciskam bo, jak czekam to pryszcz ropny mam na twarzy dłużej niż miesiąc-trochę się spłaszcza i jest czerwona plama i nie znika - potem znowu rośnie i to jest bezsensu. Jak wycisnę to smaruje żelem wokół ranki-szybko się suszy, jak posmarujesz rankę-nowy pryszcz. Na czarne zaskórniki nie działa. Twarz delikatnie rozjaśnia. Miałam go używać codziennie a potem rzadziej, jak będzie poprawa - ostatnio zaczęłam używać go co 4 dni i znowu mam więcej dużych pryszczy. Wracam więc do dziennego stosowania. Czemu go używam? Tylko to trochę działa, ale pryszczy dalej tyle samo. Powodzenia!

Gość nienawidze tradziku
.........//////. ja brałam tetracykline w okresie, kiedy juz nie mogłam patrzec na swoja twarz bo miałam takiee syfy...bleee i powiem Wam ze mnie uratowała! Brałam chyba z 3 miechy i pomogło... zadne maści,kremy..nic nie działało,...byłam zmuszona na antybiotyk... powiem Wam ze wole miec rozwaloną wotrobe niz twarz jak jeden wielki syf... z powodu pryszczy miałam depresje,przestałam chodzic do szkoły i wychodzic z domu wogóle... ale na szczescie to było dawno a teraz mam piekną twarz!! ------> co to jest ta tetracyklina ??? kupuje sie w aptekach, w jakiej to jest postaci? zel, krem, masc, tabletki ? bez recepty? ile kosztuje?

Gość pyytanie mam
------> co to jest ta tetracyklina ??? kupuje sie w aptekach, w jakiej to jest postaci? zel, krem, masc, tabletki ? bez recepty? ile kosztuje?

Gość angie_
ja ostatnio wybrałam się do dermatologa i przepisał mi differin oraz aknemycin .. stosuje to może jakiś tydzień i widze poprawe, jak narazie nowe pryszcze mi nie wyskoczyły, a blizny zaczely się goic. oczywiscie skora mi sie podraznila i zaczyna łuszczyc, ale to jest normalne .. ciekawi mnie czy mozna stosowac jakichs kosmetykow nawijzajacych razem z differinem ? jesli tak to co polecacie ? :> tak wiec zaczynam widziec drobne poprawy i licze, ze bedzie juz coraz lepiej .. :))

Gość ewazAutun
ja dostalam Differin i pomagał tylko doraźnie wystarczyło raz nie użyć i krostki wracały.

Gość darcia
Witajcie ! Słuchajcie mam do sprzedaży nie drogo tetralysal, differin i davercin.Jeżeli by ktoś chciał się czegos wiecej dowiedziec to piszcie na darka_ruda@wp.pl :) Pozdrawiam i nie traccie wiary trądzik kiedyś 3mam kciuki :)

Gość baku
mam pytanie czy ktos mial polaczenie differin+ azimycin 500 mg + metronidazol w kremie + robiony roztwor z antybiotykiem? jakies efekty? mój tradzik(?) pojawil sie w lipcu. Poczatkowo mialam zainfekowany tylko lewy policzek a reszta twarzy czysciutka, po paru msc zaatakowalo mi prawy policzek ale zdecydowanie mniej inwazyjnie pare krost. czolo tak raz na jakis czas wyszla mi krostka. Oczywiscie nie znalam przyczyny tych okropnych (teraz ropnych) syfow. Moja leczenie wygladalo tak: dieta ( myslam ze to przez moj niezdrwy tryb zycia), zmiana kosmetykow (na la roche, svr) nic, kupa antybiotykow zewnetzrnych wewnetrznych , masci, antykonepcty (boje sie je odlozyc), nic. Raz calkowicie znikalo, raz wysypywalo, a mialam taka ladna buzke:(( teraz nie dotykam siedze w domu nigdzie nie wychodze, zaciskam zeby i lecze sie, na razie masakra jeszcze takego czegos nie widzialam u siebie wszystko na wierzchu!

Gość karla901
Mam do sprzedania Differin 0,1% krem i Tetralysal 300mg. Termin waznosci to 2010r.- Differin i 2011r. Cena do ustalenia, chetnie sprzedam za nieduze pieniazki poniewaz ja juz i tak tego nie wykorzystam. Zainteresowanych prosze o kontakt: misiaki_901@wp.pl.

Gość OLENKAA
Hej.. Ja używam od tygodnia Differin w połaczeniu z antybiotykiem Unitox.. Lecz uniktox stosowałam juz 2 msc wczesniej. Codzinnie po pol tabletki i naprawde pomaga.. Bylam w pani dermatolog i wlasnie taki program leczenia mi zapisała .. Co do Differin nie wiem jak u nas ale ja smaruje na noc warswe zelu i jest naprawde dobrze.Nie mam suchej skory,zadnych podraznien.. A wrecz przeciwnie mozna powiedziec ze mam dosyc tlusta cere ;) Puder idealnia sie rozprowadza.. Wczesniej uzywałam Zoorac 0,05 % ale byl za mocny wiece teraz mam Differin i jest cudownie :) Polecem !

ja stosuje differin 3 dni, na razie podraznien nie mam...łykam też dalacin c 150mg 2 razy dziennie...myslicie ze to dobre i skuteczne polaczenie?

Gość pijo
Od kilku dni stosuje Differin lecz przed nim używałam Locacid i tak jak w ulotce pisze wyciągnął mi on te "świństwa" trwało to może ok. 1,5miesiąca to było trudne trzeba przyznać, w związku z tym mam pytanie czy Differin spowoduje, że ponownie dostanę "wysypu"? mam cichą nadzieje, że Locacid wyciągnął wszystko.

Gość serena23
witam was wszystkich! dzisiaj byłam u dermatologa, stwierdziła, że mam trądzik majorkański, czyli grudkowo-krostkowy. Od raz zaznaczam, że nie mam zbyt wiele pryszczy, zawsze miejscami mi wyskakiwały, a niedawno zaczęły się kumulować na policzkach, na samym dole, co mnie drażniło, swedziało i się rozpprzestrzeniało, zaczeły mi się robić także podskórne zaskórniaki, a wiadomo, dla dziewczyny (mam 23 lata) to koszmar! mam świetny podkład vichy dermablend jak żaden inny świetnie wszystko maskuje. Ale do rzeczy, pani dermatolog przepisała mi dziś differin w żelu (2 razy w tyg), Salfazin-preparat witaminowy z cynkiem oraz Linocomplex(# Jedna kapsułka zawiera: 346,4 mg zimnotłoczonego oleju lnianego, # 0,266 mg witaminy A # 3,33 mg witaminy E.) zobaczymy, co sie bedzie działo, twarz myje żelem do cery trądzikowej z biodermy, mysle nad kreemem, jaki polecacie?

Gość Majordomu
Używając Differinu nie możesz używać wtenczas żadnych kosmetyków przeciw-tradzikowych!!!!!!!!!!!!!!! Szczerze własnie skończył mi się differin i idę na kontrolę w tym tygodniu do dermatologa ale nic mi nie pomógł;/ Ja jestem facetem i mam gorzej bo trądzik i golenie nie ida w parze i w miejscach golących mam tego syfu najwięcej;/

Gość serena23
ja niczego nie uzywam oprocz tego co napisalam :)

Gość Majordomu
no ale napisałaś że używasz żelu do cder trądzikowej, a w ulotce Differinu pisze żeby nie używać kosmetyków do cery trądzikowej, lecząc się Differinem:)

Gość serena23
no tak, czymś musisz myc twarz, zmywać makijaż itd. Ten żel jest bardzo delikatny, nie zawiera mydła, wątpie, że w jakikolwiek sposob negatywnie wpłynie na cere.

Gość serena23
wiec czego wy uzywacie do mycia buzi i nawilzania/?

Gość Szarego mydła
i naparu ze skrzypu polnego..

Gość faankaanka
po differinie zaczely mi wlasnie syfki wychodzić takie małe na wierzch, powiem, że nie wyglada to ciekawie. stosuje go ponad tydzien juz. myslicie ze to wszystko wyjdzie ?

Gość truskaffeczka
chętnie odkupię maść differin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Używam kremu Differin od ok 2 tyg. i po tym kremie mam wysyp! nie wiem czy tak powinno byc na poczatku? rowniez mam takie pryszczyki ponabierane biale i nie wyglada moja twarz obecnie dobrze raczej powiedzialabym ze fatalnie:/ czy taka reakcja na poczatku uzywania kremu jest normalna? bo dermatolog nic mi nie powiedziala.

Gość buuba
A mnie syfy wyskakują na plecach... Stosowalem juz kilka kuracji, każda kilkumiesięczna, więc: retinoidy (różne) - ZERO efektu, brevoxyl - ZERO efektu, kwas azelainowy (sam) - słaba poprawa, różne antybiotyki w smarowidłach - widoczna poprawa, po odstawieniu pryszcze błyskawicznie wracają. Najlepszym jak do tej pory zestawieniem był Isotrexin wieczorem + Skinoren rano (ale żel, bo po kremie - tragedia), tylko że koszt 1 takiego zestawu to ok. 90 zl, i muszę nim smarować całe plecy, więc starcza na max 10 dni, a dla widocznej poprawy trzeba stosować 1,5 - 2 miesiące. Więc po takiej kilkusetzłotowej terapii mam 2-3 miesiace spokoju, a potem wszystko wraca. I tak w kołko już od paru lat. W tej chwili lekarz przepisał Differin, ale ja już nie wierzę w cuda i wątpie czy cokolwiek jest w stanie wyleczyć mnie na stałe.

Też uzywam differinu od 2 tygodni. Właściwie to już trądzik zszedł bo wcześniej brałam KLINDACIN T polecam bo szybko po nim schodzi trądzik szczególnie grudkowy a kosztuje ok. 20 zł. ale jest na recepte i trzeba by do dermatologa. Od differinu nie mam żadnego wysypu bo stosuje go w małych ilościach tak jak pisze w ulotce bo nadmiar tego leku tylko szkodzi.