Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mario

panadol w ciąży?

Polecane posty

mam gorączkę. lekarz zapisał mi panadol, bo to ponoć jedyny lek bezpieczny dla przyszłej mamy. mogę go wziąć? na ulotce jest przeciwskazanie dla kobirt w ciąży. nic już nie rozumiem

:) Jeśli masz wątpliwości i możliwość to skontaktuj się z innym lekarzem.Z tego co ja pamiętam panadol można brać,bo jest najbezpieczniejszy ze wszystkich leków,które obniżają temperaturę.Sama temperatura może być zagrożeniem dla płodu!!!!!!!! Pozdrawiam

Jedynym w pelni bezpiecznym lekiem przeciwbolowym i przeciwgoraczkowym w ciazy jest paracetamol (panadol to jedna z nazw handlowych). Na ulotce jest napisane ostrzezenie, bo nie powinno sie brac ZADNYCH lekow bez konsultacji z lekarzem, poza tym wolno brac tylko w ostatecznosci. Ja kilka razy bralam na uporczywy bol glowy, nawet pol tabletki mi pomagalo. Skoro lekaez Ci zalecil, to wie co robi - goraczka moze byc bardzo grozna dla plodu, wiec powinnas ja obnizac. Moze do tego chlodne kompresy?

Gość monia_1973
jak byłam w ciąży zdarzyło mi się brać panadol ze względu na uporczywe migreny.Dzidziusiowi nie zaszkodziły - teraz ma prawie 2 latka..To jedyny bezpieczny przeciwbólowy.

Gość ania 30
Potwierdzam powyższe wypowiedzi także można brać APAP.

To prawda co piszą Dziewczyny przede mną... Ja sama w ciąży mają galopujące migreniska brałam albo Panadol dla dzieci, albo Pyralginę (gin powiedział, że jest odpowiednia). Jeśli potrzebujesz rad dla mamusi 2w1 to pisz.Mój mail wyświela się przy nicku.

Gość Przyszła Mama 21
Czesc dziewczyny! Mam pytanie do atridy---->nie wiesz może,czy w ciąży można jeść lody z automatu? Czytałam gdzieś,że nie,ponieważ mogą zawierać groźne dla dziecka bakterie....proszę,odpowiedz...

Przyszła mamo, niektórzy odradzają jedzenie lodów z automatów gdyż jest o wiele większe prawdopodobieństwo zarażenia się przez nie salmonellą niż np. od taakich, gotowych ze sklepu. Nie dajmy się jednak zwariować, popatrz jak wygląda miejsce gdzie są robione, czy sprzedawczyni ma czytse ręce i czy nie wydaje jednocześnie reszty nakładając loda :)

Gość emilka 22
witam:)jestem w 25 tygodniu ciąży,parę dni temu zmuszona byłam wyrwać zęba.Ból po zabiegu był duży,stomatolog jak również I aptekarka polecili mi PANADOL dla DZIECI-to najbezpieczniejszy i najłagodniejszy lek przeciwbolowy i przeciwgorączkowy!!!polecam mi nie zaszkodził ,bardzo pomógł-NIEWIELKA ILOŚĆ.cena za syropek 12 ZL.(ZAWIESINA)