Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość tarczycowa

TARCZYCA!! Bardzo ważna sprawa!!

Polecane posty

Gość Bo jak to jest
Badac sie tak ale u znakomitego specjalisty,nikt tu nie wprowadza nikogo w bład,najwazniejsze zeby tarcvzyca była odpowiednio dozywiona dlatego smaruje sie skóre jodyną,a jezeli tarczyca nie chce to nie zaapsorbuje jodu,wiec motoda skuteczna i bezpieczne,nie ma chorób genetycznych to slepy zaułek,a autoimmunologicznie ,moze to byc wywołane stresm nerwica lub negatywnymi myslami o sobie wszyscy dzwigamy problemy naszych przodków

Gość Bo jak to jest
A na jakiej podstawie nowa396,oceniasz ludzi i piszesz ze wprowadzam ludzi w bła????Czy Ty jestes Bogiem???bo tylko on moze to wiedziec,a nie Ty nowa396,wiec daruj sobie obrazliwe oceny,bo jak Ciebie ktos oceni ,moze to byc jum mniej miłe

Gość Bo jak to jest
I tak to jest,tak to juz jest,wszyscy jestesmy jednością:)

Gość Tak bredzą, bo tak jedzą...:)
Nagle wymyślili jakieś nowe określnie, hasmioto. Ogołnie ciągle wymyślaja jakies nowe choroby, gdzie ten świat zmierza ? :(

Gość Bo jak to jest
Ten świat oszustów i rzadnych majatków i słąwy ludzi,zmierza ku upadkowi,i włąsnie to dzisiejsze przyspieszenie jest dowodem rychłego jego konca

Gość nowa 396
piszesz że leczyc sie u znakomitego specjalisty? własnie u takiego się leczyłam słynnego profesora ...właśnie leczyłam bo już się nie leczę niestety profesor z nadmiaru pracy i braku czasu dla pacjentów nie leczy tak jak powinnien Nie oceniam ludzi i nie jestem Bogiem i NIKT nim jest jeśli żle mnie zrozumiałaś /eś to przepraszam nie miałam zamiaru nikogo obrażić

Gość nowa 396
nie jest miało być

Gość Bo jak to jest
To ,ze ktos ma tytuł profesora to nie oznacza ze jest specjalista,dzis juz Ci niby naukowcy sciamniaja równo maja sie ponad innych i próznośc ich gubi

Gość Bo jak to jest
Ja mam na mysli prawdziwego specjalisty od leczenia ludzi holistycznie,oczywiscie takim z doswiadczeniem,a nie takim co to robi cos a sam nie wie co, ma kule szklana i kota czarnego:)

Gość nowa396
u takiego SPECJALISTY tez byłam własnie holistyka z doświadczeniem który ma pełno ludzi zjeżdżają do niego z całej polski i co ? NIC wyniki jeszcze gorsze jak przed wizytą u niego dlatego wcześniej pisałam że każdy robi co chce leczy się gdzie chce i WIERZY w to co chce:) A WIARA CZYNI CUDA

Gość Na szczescie mam
No wiara jest wazna w kazej dziedzinie zycia,ale zeby nie była ona pusta,czyli abstrakcyjna

Gość Na szczescie mam
Ja nie mam zadnego problemu,ja pomagam innym ludziom w ich chorobach i dolegliwościach,w gabinecie,tu wchodze z ciekawości

Witam wszystkich ! Dopiero dzisiaj trafiłam na to forum ! ;) Mam wszystkie objawy niedoczynności tarczycy i na czwartek mam umówioną wizytę u lekarza rodzinnego, żeby stwierdził co może mi być lub zlecił dodatkowe badania. Moglibyście udzielić mi informacji, jak u was stwierdzono niedoczynność tarczycy? Pozdrawiam!

Gość Na szczescie mam
Tu sa reózni ,najwiecej jest osób z Hashimoto

Gość Na szczescie mam
A kto niby miał wykryć????

Gość nowa396
Erawen jakie masz wyniki Tsh ft3 i ft4 no i przeciwciała? hashimoto wykrył u mnie endokrynolog na podstawie wyników i usg

Gość martulkaaaa_________
ja byłam u internisty z zupełnie innym problemem i przy okazji dostałam skierowanie na TSH TSH wyszło za wysokie i wtedy dostałam skierowanie do endokrynologa, a od niego na ft3, ft4, przeciwciała a-tpo i a-tg i na UGS tarczycy jeżeli chcesz mieć pewność, to zrób wszystkie te badania, lekarz na NFZ i tak Ci ich nie zleci, więc warto zrobić prywatnie, jeżeli masz solidne podstawy by podejrzewać u siebie niedoczynność ale na początku wystarczy TSH - być może już sam wynik TSH wystarczy, a jeżeli TSH wyjdzie w normie i nie będą chcieli Cię skierować na dalsze badania - polecam zrobić je prywatnie

Od pewnego czasu zaczęłam zauważać dziwne objawy. Zaczęłam strasznie tyć pomimo diety i ćwiczeń, mam nieregularne miesiączki, ciągle chce mi się spać i totalni zaczęłam łysieć... Zaczęłam się tym interesować, bo nie wydało mi się normalne. Zarejestrowałam się najpierw do lekarza rodzinnego - wizytę mam dopiero w ten czwartek, więc jeszcze nic dokładnie nie wiem. Może to tylko jakieś anomalia w organizmie... Dziękuję za informacje! Pozdrawiam!

a byłaś u ginekologa, żeby wykluczył pcos?

Ja obstawiałam anemie. Swój problem opisałam wyżej. Na początku choroby tsh miałam w normie. Także od razu zrób konkretniejsze badania,im wcześniej tym lepiej. Na szczescie msm,kim jestes?

Ja obstawiałam anemie. Swój problem opisałam wyżej. Na początku choroby tsh miałam w normie. Także od razu zrób konkretniejsze badania,im wcześniej tym lepiej. Na szczescie msm,kim jestes?

tak, na dodatek anemia wpływa na przekształcanie nieaktywnej formy hormonu produkowanego przez tarczycę na jego aktywną formę, więc faktycznie może powodować objawy niedoczynności tarczycy, mimo że tarczyca jest zdrowa i produkuje wystarczającą ilość hormonów mam nadzieję, że jasno to napisałam ;)

najlepiej trafić do dobrego endokrynologa, który dojdzie do tego, co nam dolega :)

Z wlasnego doswiadczenia wiem,ze objawy sa podobne-nie liczac depresji i obsesji;). Kiedys przez2lata leczylam sie na anemie. No i przy anemii czesto mdlalam. Przy niedoczynnosci zaczelam tyc...czego przy anemii tez nie bylo.

Gość nowa396
Tak Martulka masz rację żeby trafić do dobrego endo wiem coś o tym:) ja niestety myślałam że profesor jest bdb ale niestety w moim przypadku sie nie sprawdził:( choć inny bardzo go chwalą:)

Gość Na szczescie mam
To ze profesor to nie oznacza wcale ze jest dobry,on jest tylko profesor a Wałęsa doktor

Gość nowa396
dziewczyny pomóżcie od kilku dni strasznie bolą mnie stawy już nie daje rady:( czy wy tez tak macie? bierzecie jakies leki na to? lekarz mówił że jak sie unormuje tsh to bóle znikna a tu nic:( raz bolą więcej raz mniej jestem załamana

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się