Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majoweczka

Termin MAJ 2006

Polecane posty

Gość joannaT
nie przerazaj sie !!! ja waze obecnie 65 kg a mialm tak na oko 55 lub 56 a ma wzrostu 162 bodajze wiec grubsza jestem chyba bo ty wyzsza jestes i tez jestem troszke przerazona bo od 2 prelaom 3 miesiaca nie miesilam sie jzu w dzinsy i ine tam czuje sie jak pulpet mam juz nawet ksywki pingwin bo sie kiwam na boki i inne smieszne...

Gość gaga26
o wiek pytałam jaoannę. Msoszka nie przejmuj się wagą bo naprawdę należałaś do szczupłych ja startuję z dużo wyższej bo 67 kg przy wzroście 170 teraz już 71 także jak ci coś zostanie po ciązy to nie będzie źle

Gość joannaT
tak 2 kg co miech zauwazylam ze mii dochodzi ostatnio 3 kg wiecej doszlo bo gin wpisuje w karte ciazy przy kazdej wizycie wiec mozna sobie przeliczyc ile mniej wiecej sie tyje..

Gość joannaT
no ja mam 27 latek ale w kwietniu skoncze 28 wiec urodze jako 28 latka juzzzzzz a ty gaga masz 26 tak?

Gość gaga26
Wpisuję do tabelki i uciekam ja też mam 27 lat i też spodziwam się pierwszego dziecka pa*************************************************************************************** nick... ....termin porodu...kg.nabyte..obwod.......miasto.......płeć *************************************************************************************** EVI_1985........????????.........????.........????............????.......chłopiec Roza_...........29.04.06.........????.........????............????.............. amber-ania....01.05.06........7kg......90cm.......Kołobrzeg.....chłopiec sissi......... ..01.05.06.........????.........????............????.............. L.Rosa..........01.05.06.........????.........????.............................. Beatelka........02.05.06.........????.........????..........Białystok.......... ania_23.........03.05.06.........3kg.........????.............................. Kasika1.........03.05.06.........1kg.........85cm............................ matitka.........04.05.06.........2kg.........90cm............chłopiec? aga133..........04.05.06........3,5kg........????.....Czechowice-Dz..chłopiec chimera........04.05.06........5kg.......82cm.........Tychy.......dzieczynka Rosiczka........05.05.06........0,5kg........????.............................. Anic77..........05.05.06..........0kg.....90cm +4).......................... amelia-c........05.05.06..........4kg.........82cm............................ anuśka 25......05.05.06.........-5kg.........????.................... biedrona28.....07.05.06........8kg.........93cm..........Toruń.......dziewczynka Majoweczka...09.05.06.........2kg.........82cm...........Warszawa.... agula-20........09.05.06.......-2,5kg.........????.............................. mada lena.......10.05.06..........3kg........83cm..........Myszkow....chlopiec jodełka.........14.05.06..........1kg.........????.............................. Maja24..........15.05.06..........6kg........???.....................chłopiec Luckylady......15.05.06.........5kg..........????.............................. Efciak..........16.05.06..........5kg.........83cm..........Zgierz.......... aleq............19.05.06..........1kg.........????..........Katowice......... Gonia78.......19.05.06.........2,7kg.......90cm........Poznan............ Qassandra....20.05.06..........3kg.........????..........Kraków............ karolayna.......20.05.06..........3kg.........????............................. ladybird........21.05.06..........6kg.........93cm..........Poznan......... Zuwiolka........21.05.06..........2kg.........73cm..........Gdańsk........ tatia...........22.05.06..........3kg.........64cm..........Słupsk........... Kinia25.........23.05.06..........3kg.........????..........Kraków........... gaga26........25.05.06...........4kg.........88cm.....Jelenia Góra........ Doro............25.05.06..........1kg.........????.............................. muszka27......25.05.06..........0kg.........74cm............................ ognicha........23-27.05.06......????.........????.............................. Mycha169......28.05.06.........????.........????.............................. gwiazdeczka2..29.05.06.........????.........????.............................. justka23........29.05.06.........????.........????.............................. aaguullaa.......30.05.06.........????.........????.............................. Paula24.........05.06.06.........????.........????............................. Grzywa.........27.05.06.........4,5.........dużo...........Wrocław....... joannaT.......14.05.06..........7.........????.............Warszawa...... msoszka.......10.05.06.........9............????...........Rzeszów..... ***************************************************************************************

Gość gaga26
Już 27 bo 7 stycznia mam urodziny ale zostanę przy starej nazwie teraz już uciekam pa

Gość joannaT
szkoda ze uciekasz.. bo jestes rozmowna a tak to ktos tu jestes jeszcze??????????????

Gość msoszka
ufff ulga. ale tak jak mówię wagę traktuje z humorem. a mój mąż przezywa mnie grubas albo słonica i za to go kocham. wczoraj np gdy usiadłam mu na kolanach to powiedział że teraz musi dodatkowo dźwigać dziesięciolitrowe wiadro wody :) pisałyście o ruchach. ja pierwsze "plumknięcia" poczułam w 18tc. dziś dzidziuś dalej plumka tylko z dużo większą częstotliwością, a od czasu do czasu daje też kilka mocniejszych kopniaczków i szturchnięć. czasem zabawnie na moment wypycha mi część brzucha. niesamowite uczucie. ale dopiero od jakiegoś tygodnia mój mąż kładąc rękę na brzychu poczył ruchy, ale tlko te najmocniejsze. plumknięcia czuje tylko ja.

Gość msoszka
a wracając do wieku to też urosze jakie 28 latka - mam urodziny w kwietniu.

Gość joannaT
no ja czulam tylko 2 razy a jestem juz z moich obliczen w 21 tygodniu gin nie kazal mi sie przejmowac bo widocznie nie jest zle maluch byl obserwowany koncem grudnia i jeszcze mnie podobno nakopie gin mi dodaje tydzien do przodu wiec dla niego to 22 tydzien by byl! A ktorego kwietnia masz urodzinki?

Gość joannaT
aaa moj roznie mowi pingwin, grubaska, ciężarówka i inne przeróznie a ja to traktuje z humorem i wcale sie nie wkurzam ale stwarzam takie pozory jak mówi bo dogryza mi ciągle hihihiihii!

Witam wszystkie nowe i pozdrawiam!!!:) :) :) Normalnie ruch się tu robi. Ale to dobrze. Tak powinno być zawsze:)

Gość msoszka
ruchami na prawde nie musisz sie przejmować - to bardzo indywidualna sprawa. twój gin ma w zupełności racje. wiem ze każda kobieta czeka na nie z utęsknieniem. ja na ostatniej wizycie byłam 2 stycznia i poczułam coś niesamowitego. w momencie gdy lekarz robił mi usg i pokazywał rączkę, moja dzidzia w tym momencie zamachała na monitorze ale jednocześnie ja poczułam jej ruch w środku. a urodzinki mam 25 kwietnia i jestem byczkiem. mój dzidziuś też będzie bykiem - jeśli urodzi sie mniej więcej o czasie

Gość msoszka
oki ja na razie kończę - ide na spacer!

Gość joannaT
milego spacerku

Hej dziewczyny no to widze ze z was wszystkich to pewnie ja jestem najgrubsza, ale to niestety zasługa moich krągłosci jeszcze sprzed ciązy, ale obiecałam sobie uroczyście że jak urodze to schudne przynajmniej do wagi sprzed trzech lat czyli okresu kiedy nie brałam tabsów bo mi sie po pigułkach tak przytyło. A do mnie wszyscy mówia Baloniczku bo mam brzuch okrągły jak balon, a ile przytyłam przez ostatni miesiąc to dowiem się we wtorek bo ide do gin i znowu mnie zważy :( moja chwila prawdy po świętach :-D Jak jeszcze bedę się mieściła w przedziale do 100 kg to dam znać ile jest na plusie.

Gość joannaT
co ty kinia to az tak sie zle? glowa do góry.. bedzie ok! waga zaezy od różnych czynników nie sa wzrost a budowa ciała kości tendecje do tycia hormony tez działaja a jak sie jeszcze bierze leki w ciazy na bazie hormonów to tez daje kopa chyba.

Gość joannaT
jest tu kto????????????????

Gość joannaT
chyba nie ma to ja bede mykac! do następnego wszystkim!

Gość Luckylady zapomnialam hasla
Heyah banana! Cześć Biedrona! Jak to miło czuć się akceptowanym ;-) Nigdy bym nie pomyślała, że bywam tak zabawna werbalnie. Ostatnie dni mijały dość spokojnie ale mam nowy dylemat!! Przypomniało mi się że u mnie w pracy jeszcze nie wiedzą o mojej ciąży! pracuje od czerwca - to moja pierwsza praca i w ogole - jestem asystentka prezesa w biurze i dowiedzialam sie o ciazy pod koniec wrzesnia i chcialam mu powiedziec ale konczyla mi sie umowa i tak mi glupio bylo bo potem mielismy gadac o podwyzce i tak sie zrobila nagle polowa ciazy i on sie jeszcze nie kapnal a widzi mnie codziennie jak przynosze mu herbate - a jest strasznym mrukiem i nie mam pojecia czy sie nie zmarszczy jak mu powiem Juz mu chcialam powiedziec raz ale mi sie gardlo zacisnelo i tak czekam na kolejna okazje Jak wasi pracodawcy przyjeli wspaniala wiadomosc? a ja mam egzamin na prawko w sobote! juz oblalam cztery razy napewno nie zdam!!!!

Dziewczyny!!! co Wy się tak wagą przejmujecie. Zobaczycie że jak urodzicie, to będziecie szczuplejsze niż przed ciążą. Nawet nie będziecie wiedziały kiedy zrzuciłyście nadmiar kilogramów. Dla mnie chwila prawdy będzie jutro. Tak liczę że będzie że dwa kilo więcej. Ale trudno. Liczę się z tym że przytyję gdzieś do 75kg, a może i więcej.

Ja swojemu szafowi powiedziałam zaraz jak się dowiedziałam że jestem w ciąży. Przyjął to całkiem dobrze. Pogratulował i oczywiście zapytał jakie mam plany. Jak mu wręczyłam zwolnienie jakieś trzy tyg. później to też nie był zdziwiony i jeszcze zażartował że jak on by był w ciąży to też by szybko na zwolnienie uciekał. Szybko znalazł kogoś na moje zastępstwo, ale teraz niestety mają tam mały kryzys, bo wszystkie osoby, pracujące na takim stanowisku jak ja (czyli jeszcze dwie) właśnie się zwolniły. Więc dobrze ze jestem na zwolnieniu, bo wszystko by było na mojej głowie.

Grzywa, no nie wiem - ja wazylam 2 lata temu 45 kilo/170 cm, a teraz 56, tyle to jeszcze nie mialam - najwiecej 55 ale wtedy i tak bylam szczupla, tylko fejs okragly. A całe życie żarłam kebaby i wieśmaki i nic. Przez pierwszy trymestr jadlam same zdrowe zarcie jak oblakana i tak mi sie utylo 4 kilo, a od 1,5 miesiaca jem tylko wazne zdrowe zarcie i utylam 1 kilo. Nie ma co przesadzac. Jak dlugo jestescie ze swoimi tatusiami? Ja jestem 2 lata. Mam pomysl. Szkoda ze nie ma tu zdjec naszych - jakbyscie mi podesłały swoje zdjęcia, w dowolnej ilosci i jakis swoj opis to moglabym je zamiescic na stronce w galerii bo chce taka zalozyc :-) Jakby ktoś chciał, niech podsyła co chce na luckylady@o2.pl!!

Witajcie majóweczki!!! Szczególnie gorąco witam joanneT i msoszke 🌻 :):):) -LUCKYLADY- ja nie miałam takich problemów z powiedzieniem szefowi o ciąży bo szefem jest mój mąż hihi:) Co do wagi to sie wogóle nie przejmuje bo zawsze chciałam byc grubsza niz byłam,jestem w 21 tyg i przytyłam juz 7kg mój ukochany mówi do mnie ciężarówka i mi to nie przeszkadza ❤️ ...:):):) Ja równiez mam urodzinki 18 kwietnia i bede miec 26 latek jeszcze jestem barankiem hehe... pozdrawiam was i wasze brzuszki 🌻

Witam nowe brzuszki!!! Cieszę się, że nie tylko ja martwie się wagą. Przytyłam ósemkę. Większośc weszło mi w brzuch, ale po nogach tez widac :( Troche przystopowałam, bo rozpieszczałam się równo. w dodatku przestałam we wrzesniu palic i to też mnie pchało w strone jedzenia. .. Ale jeszcze nie ma tragedii. Nasza córcia waży już 60 dkg!!! Luckylady! Trzymam kciuki! Uwydatnij brzuszek a wrazie czego postrasz pana egzaminatora myszami :) Pisze to oczywiście nie wątpiąc w Twoje umiejętności! Wiadomo co rządzi tym rynkiem :) Nara! ewa i jula

Nie powiedziałam że można przesadzać, ale się nie załamywać jakoś starzenie. Jesteśmy więc podobnych gabarytów. Ja ma 176cm i przed ciążą ważyłam jakieś 62kg, tzn moja waga wąchała się wachała60, 61, 62, 63. Jakoś tak to było. Wydaje mi się też że kobiety z jakąś niedowagą mogą przybywać więcej i szybciej.

Super pomys ł ze zdjęciami! Będzie nam łatwiej ze soba gadac :) Ja już zaglądam do archiwum i wysyłam :) Jestem mężatką od 18 czerwca 2005, ale znamy sie jak łyse konie, bo praktycznie razem mieszkamy juz dośc długo. Mam 28 latek - w marcu 29 już niestety :) I jestem typowym baranem :) :) :)

-Lackylady- ja wazyłam przez całe życie 45-47 kg przy wzroscie 168cm jadłam bardzo duzo i nigdy nie mogłam przytyć,chciałabym mieć tyle ile mam teraz czyli uda 90 i biust 90 i waga 52 kg a brzuszek chciałabym miec jak przed ciążą 68cm ale pewnie wszystko mi zleci i bede wyglądac jak przed ciążą albo i chudsza...:( zaraz ci przesle fotki jak wyglądałam przed ciąża i mój brzuszek w 4 miesiącu ciąży hihi...

No tak. A mój mąż nie pozwolił mi robić prawka w ciązy. Ale jest tego plus. Jak idziemy na imprezkę to oboje nie pijemy. Ale strasznie bym chciałam zrobić prawko. Teraz mam tyle wolnego czasu i przecież bym mogła, ale co mam zrobić z mężem??:(

Ja mam mężusia od 7 sierpnia 2004r Wzięliśmy ślub po dwóch latach bycia razem. 25 urodzinki miałam 16 grudnia. Może też poszukam jakiejś fotki i przyślę. Tylko nie zamieszczać na sex stronkach;)