Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pipkikja

szwy po porodzie

Polecane posty

Gość pipkikja

czy po porodzie szwy wewnętrzene same odpadają. W 7 dobie po porodzie położna wyciągnęła mi niby wszystkie szwy. Teraz jestem 5 tygodni po porodzie i zauważyłam jeden szew na wkładnce. Mąż tymczasem zauważył, ze jeden mam jeszcze na kroczu nie zdjęty. Czy on sam odpadnie??? Martwię się, gdyż od tygodnia zaczęło mnie tam pobolewać i ciągnać w dół. Czy to blizna tak boli czy to wina szwu? zaznaczę, ze szwy miałam zwykłe, nie rozpuszczalne.

Gość macierzanka
radzę smigac do lekarza albo położnej, niech obejrzy - zwłaszcza że je odczuwasz coraz bardziej. Sama nic nie zrobisz.

Nie denerwuj się... Ja miałam niewielkie problemy ze szwami- jeden się rozwiązał... Ale moja zglądka wszystkiemu zaradziła :)))... Spokojnie... Te szwy się rozpuszczają. Jeśli zostawiono Ci jeden lub dwa, to tylko dla bezpieczeństwa, by nie stała Ci się jakaś krzywda... Wybacz pytanie: czy mówiono Ci czym masz się podmywać dla higieny?

Gość terazz jaaa
spermopijka - pisząc powłoki masz na myśli skórę ? Nie zgodzę się z Tobą - po nacieciu z okazji porodu często stosuje się wyłacznie szwy rozpuszczalne , niejednokrotnie nierozpuszczalne są używane na wyraźne życzenie , albo jesli w wywiadzie we wcześniejszym porodzie wystąpiły komplikacje po zastosowaniu rozpuszczalnych. pipkikja - jesli miałas głebokie cięcie i sporo szwów , chwilę to trwa zanim organizm się z nimi upora , ale 5 tyg to za długo . Myslę ,ze położna zwyczajnie kilka "przegapiła" , biegnij do lekarza .

Gość kikaaaa
radzę Ci wybrać sie do lekarza i to jak najszybciej, niech to obejrzy i wyciągnie te szwy które zostały. Ja miałam podobną sytuację, położna nie wyciągnęła wszystkich szwów i zaczeło ropieć. Zobaczysz, że jak Ci wyjmą wszystkie szwy to momentalnie poczujesz ulgę i wszystko zacznie się goić. pozdrawiam.

do teraz ja - stosuje się wyłącznie rozpuszczalne? Ciekawe. U mnie zastosowano nierozpuszczalne pomimo, że nie wypowiadałam życzenia i nie wystąpiły żadne komplikacje. ?????????????????????????????????????????????????

Gość terazz jaaa
Ninka - CZĘSTO stosuje się wyłacznie rozpuszcalne , pozdrawiam :)

Gość pipkikja
dzięki za odpowiedź. Okazało się, że tych szwów wewnętrznych sie nie ściąga dla bezpieczeństwa i one same się wykruszą. Jeden mi odpadł, zobaczymy co z drugim. Tak powiedziała położna. pozdrawiam

Gość pipkikja
ninka rzeczywiście dobrze, że spytałam położną:):):) ale i tak dzięki wszystkim

Gość agaaaaa21
ja mialam szwy rozp. ale zabieg trzeba bylo powtarzac po8 tyg. bo zle pogoily sie rany to znaccy mialam ziarnine. czy ktoras z was tez miala powtarzany zabieg

Gość vvvera
Polecam Wam dziewczyny żel Hexatiab. Jesli chodzi o leczenie własnie takich ran to ten żel sprawdza sie naprawde doskonale.