Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMA27

zastój pokarmu

Polecane posty

Gość MAMA27

pomocy! prawdopodobnie mam zastój pokarmu (karmie piersią 8 miesięczną córeczkę) pierś jest obolala i w miejscu zgróbienia czerwona co robić? masaż nie pomaga!!!

hej, postaram się pomóc. sama karmie i jakis miesiąc temu przeszłam zapalenie piersi z zastojem. Towarzyszyły temu dreszcze jak przy grypie, potworne bóle mięśniowe i wysoka temperatura. Jeśli nie masz tych objawów to prawdopodobnie tylko zastój. Musisz jak najczęsciej przystawiać malenśtwo do tej piersi i czego nie spije to ściągac do zera laktatorem. Obkładaj chora pierś zbitymi liścmi kapusty schłodzonymi w lodówce - zmieniaj okład jak kapucha się zrobi ciepła. Z masażem uważaj, żeby nie pękł kanalik mleczny bo pokarm sie wydostanie do piersi i wtedy na bank zrobi sie zapalenie. Powinnas tak czy inaczej iść do ginekologa jak najszybciej lub sie zgłosic do szpitala (najlepeij tego w którym rodzilas) żeby obejrzały to połozne. One zwykle najlepiej wiedzą jak pomóc i jak fachowo \"odetkać\" zastój. Jeśli to jednak zapalenie to powinnas jak najszybceij wziąć antybiotyk. Zyczę powodzenia. Ja karmię już drugie dziecię i przeszłam sporo problemów z laktacją więc mam nadzieję ze pomoge:)

ciepły okład lub prysznic ciepły!! przyniesie ulgę. Jak najczęciej przystawiaj dzieciatko do piersi. Ja miałam zapalenie przez zastój, okładałam sie kapusta i odciagałam mleko Powodzenia

Gość leonka 79
OKŁAD Z LIŚCI KAPUSTY LIŚCIE KAPUSTY ZGNIEŚĆ ŻEBY WYPŁYNĄŁ Z NICH SOK I PRZYKŁADAĆ DO PIERSI

Gość MAMA27
dziękuję wam kochane dziewczyny mamusie!!!

to z tą kapustą to prawda, kapustę do lodówki żeby była zimna, potem oberwać brzydkie liście. następnie oderwać te ładniejsze a z reszty zrobić drobniutką sieczkę którą trzeba przyłożyć do piersi i przyklepnąć tymi ładnymi liśćmi.

Gość połozna środowiskowa
Witam mlode mamy i polecam wam sprawdzony sposob na zapalenie piersi .Cala pierś oprócz brodawki smarujemy kremem i na to nakladamy Pastę Fitolizynedosyć grubo.OKładamy piersi watą i folią i zakladamy biustonosz, tylko prosze założyc ciemny bo można go nie doprać.okład trzymamy do momentu kiedy nie obudzi się nasze dziecko.Wtedy myjemy pierś , karmimy maleństwo , masujemy zgrubienia i obolałe miejsca w piersiach i zakładamy nowy okład.Jeżeli jeszcze w nocy popracujecie przy masowaniu i odciąganiu pokarmu i okładach to macie efekt murowany, i obejdzie sie bez antybiotyku.Fitolizyna rozgrzewa piersi i pomaga przy stanie zapalnym.pozdrawiam

Bardzo skuteczne jest obłożenie piersi kapustą! A co jest lepsze? Obłożenie piersi termoforem z ciepłą wodą. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Warto mieć taki przedmiot prewencyjnie.

Gość gość
Karm tak by brodka dziecka była od strony chorego miejsca. Karm w innej pozycji np spod pachy tzw futbolowej. Lub nad dzieckiem by pierś dyndala poczujesz się jak wilczyca; ) bardzo to pomaga kanaliki się odblokowuja. Mi często się zapala jedna pierś. Tez zobacz czy na sutku nie zrobiła się mała biała plamka. To zatkany przewód mleczny możesz spróbować przetkac delikatnie wysterylizowana w spirytusie igła. Ja tak robię delikatnie nakluwam nie boli. Zaraz ciśnienie schodzi.daje dziecku i maluch wysysa zastój i piers robi się miękka. Obejrzyj brodawke czy nie ma na czubku białej plamki .