Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hiszpaneczka

O kosmetykowych porad kilka baadzo ładnie prose

Polecane posty

Gość hiszpaneczka

Wiem że się znacie śliczne moje :), a ja w sprawach kosmetyków jestem raczkująca. Więc prosze was o pomoc w moich kilku pytaniach: 1) czego używać żeby porpawić ogólną kondycję cery, pozbyć się reklamowych ;grudek i zaskórników', tzn chociaz troszeczkę :). Jakiś dobry kremik lub maseczka upiększająca twarzyczkę 2) Gdzie mogę kupić te algi w kryształkach do olejku rycynowego (do rzęs) ? :), nie w ynterneci.. czy są np. dostępne w niektórych kosmetycznych sklepach 3) Co zrobić z rozdwajającymi się paznokciami/ Skrzyp? :(, nie pomaga. Może kupiłam zły. Prosze, polećcie mi jakiś dobry albo coś innego, odżywkę czy coś 4) Dobry kremik matujący 5) trwały lakier do paznokci, baardzo trwały, ten z licrą moż być? Z jakiej on był firmy? 6) jakiś puder, podkład.. Przepraszam że tam męczę, ale liczę na jakieś obyte w tych sprawach dziewczyny którym odpowiedzenie sprawi przyjemność (wsumie forum jest przecież po to żeby pisać). Za wszystkie podpowiedzi z góry bardzo dziękuję :-)

Gość podskórniaczek
Tyle co wiem to Ci odpowiem :) Bo tutaj mozesz sie nie doczekać, a jak się będziesz chciała wkręcic w jakiś popularny temat, to Cię zignoruję, bo one się tam już znają i gadają już tylko między sobą :( Ad.1. Sama ma ten problem, ale jakoś nikt mi tutaj nigdy nie zechciał udzielić odpowiedzi w temacie grudek i tych wrenych zaskóników :( Co do maseczki, to ja uzwyam zielonej glinki z Dermaglinu, dla mnie rewlacja oraz myję twarz płatkami owsianymi. Ad.2. Nie wiem Ad.3 Odżywka z firmy Sally Hansen, dla mnie the best! plus jakies witaminki, ale jakie to nie wiem :( Ad.4. Polecali tutaj krem matujacy z Iwostinu i Avene Ad.5. Ja używam MArgarett Astor z lycrą flexx i Maybelline Express Finish-szybko schnacy, rzeczywiscie szybko schnie!! Ad.6. uzywam Revlon, bardzo dobrze kryjący, cena ok.70 zł, ale chyba on zatyka pory, tzn.tak mi sie wydaje, natomiast dzis słyszałam, że równie dobrze kryjacy jest z La Roche a nie powoduje zaskóników

Gość podskórniaczek
miało być zignorują, nie zignoruję :) sorry :)

Gość cyniara
Tu Ci nikt nie odpowie na Twoje pytania hehe

po pierwsze napisz jaką masz cere to wtedy Ci doradze.

Gość Asieczka
Na poprawę ogólnej kondycji cery i skóry polecam branie Beta-Carotenu (ładnie poprawia koloryt i zawiera jakieś substancje przeciw wolnym rodnikom, tylko trzeba go brać po jakimś posiłku z czymś tłustym bo jak wiadomo witaminta A rozpuszcza się w tłuszczach), polecam również SILICE świetna na paznokcie i rózwnież na cere. 1) Co do zaskórników i tych nieszczesnych grudek nie wiem co polecić ja czasami wyciskam, robie maseczke z apteki z zielonej glinki, moze parówka z rumianku, picie ziólek z bratka, peelingi i podobno jakaś maseczka z Sorai matująca jest extra i drożdze (maseczki i do picia) 2) Te algi to moze w jakimś salonie kosmetycznym mogą sprzedać. 3) Silica i jakieś odzywki. 4) Emulsja matująca Iwostin, Kuracja przeciwtrądzikowa Dermiki, coś z Avene lub Biodermy (żółte opakowanie) 5) Nie kupuje drogich lakierów bo bym zbankrutowala :P 6) Jeżeli masz dość ładna cere to polecam extra krem tonujący z Biodermy, jeżeli chcesz coś bardziej kryjący to Lasting Performance Max Factor. A co do pudru to lubie z Vipery tani ale jak dla mnie dobry i na to kuleczki brazujące z Avonu :) to tyle chyba jak coś to pisz :)

1. dwustopniowy peeling z Avonu ( wiem co piszę )- kiedys pisalo, ze dla kobiet powyzej 35 r z, ale dlaczego? przeciez kwas glikolowy stosuje sie w kazdym wieku...teraz ta seria dermokosmetyków jest \"niezalezna od wieku\" 3. dobra odzywka...sally hansen 4. W zaleznosci od rodzaju cery...co innego tlusta, co innego mieszana...z tanszych wyprobuj Witaminową Kuracje Matującą ( Soraya ), albo Mat B z Dermiki, dla cery tlustej polecam apteczne kremy. 5. Z Lycrą ma zarowno Rimmel jak i Astor, ale super lakiery ma Maybelline 6. Ja jestem zadowolona z Double Perfection Chanel ale on kosztuje 160 zl z tanszych dobry jest Revlon Colorstay ale wersja Natural z pompka...jest lezejsza od standardowej, ale dobrze kryje i matuje, dobry tez jest podklad Plus Que Parfait Bourjois, Lumene Double Stay make up, Astor Natural Fit, L\'Oreal Cashmiere Perfect ( dla cery tlustej idealny ). Nie jest najgorszy Ideal Balance L\'Oreala- ale trzeba uważać z nakladaniem, bo mozna zrobić niezłą teatralną maskę:) Jak coś mi sie przypomni to napiszę:)

Gość hiszpaneczka
przepraszam że dopiero teraz, oczywiście dziękuję bardzo :):). A cerę mam mieszaną i się raczej nie świeci... własnie nie wiem co z tym kremem matującym, bo działa trochę jak kolektor (tzn ujedlnolica buźkę, a nie czuje się potem ajk w masce (nienawidze dużo podkładu itp ale trochę upiększyć się trzeba ;))