Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_chrzestna

Co kupić na roczek?

Polecane posty

mamo chrzestna - ja nie mialam na mysli klasycznego chodzika,do ktorego wklada sie dziecko ( takie zreszta sa teraz zdecydowanie odradzane przez lekarzy),ten przyponina chodzik tylko z nazwy. Nie chcialam robic firmie reklamy aleco tam - my mamy chodzik jezdik fisher price,zobacz w slepie i bedziesz wiedziala o co mi chodziło. Ale widze ze i tak juz zdecydowalaś ;) Udanych urodzin :) PS.Zarbi - w roznych rodzinach sa rozne tradycje ale ja uwazam,że obdarowywanie tak malenkich dzieci bizuteria to nieporozumienie.Piszesz ze i tak nie rozumieja teraz o co chodzi,ok, ale zabawka je ucieszy - teraz, a nie za 20 czy 30 lat kiedy \"zaczną sie obwieszać bizutaria\"(chociaz ja mam 30 lat i jakos niespecjalnie gustuje w bizuterii,nosze tylko pierscionek zareczynowy i obraczke slubna).

Gość latoya
Ja tez mam ten sam problem - w sobote ide na roczek do chrzesniaczki meza i wiec i tak ja musze kupic prezent. Na razie pomyslu brak, jednak moge sie podzielic pomyslami z 2 roczkow chlopakow. Wydaje mi sie podobnie jak jednemu koledze, ze prezent na roczek powinien byc pamiatkowy i wyjatkowy. U mnie chlopaki dostaly konia na biuegunach, bo kzady chlopiec konia musi miec. Dzis maja 4 lata i nestety wcale na koniu nie zezdzili, ale ... Swietnym prezentem jest zrobienie specjalnego zdjecia pamiatkowego: oddajesz zdjecie dziecka do fotografa a on wrzuca je w kolorowe tlo z tortem, swieczkami i napisem, jaki sie zamowi. Moga rowniez zrobic duuze zdjecie, skladanke z kliku mniejszych (np. kilka zabawnych lub po prostu ladnych zdjec niemowlaka). W Poznaniu robi to firma Fotofalter, cena niewielka. Poza tym, jesli dziecko nie dostalo na chrzciny to medalik z Matka Boska do wozeczka lub lozeczka (taki w ksztalcie tarczy szkolnej ) to ma jakas specjalna nazwe, Alebo jakas ladna figura swieta, moze byc np. patron z brazu, srebra czy czego tam jeszcze ;) Pozdrawiam, zeraz wychodze poszukac czegos.

Polecam to o czym pisze Shenen, my kupiliśmy to synkowi jak miał ok 10 miesięcy jak zaczynał chodzić obecnie ma 1.4 m-cy i jest to jego ulubiona zabawka polecam. Normalny rowerek dostał właśnie na roczek od dziadków i niestety stoi nie ruszany czekamy aż mały podrośnie, bo teraz jest zbyt niebezpieczny bo mały nie potrafi na nim jeździć jak mądara babcia go posadziła i puściła to spadł. Więc nie polecam rowerku. http://www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27510444-27510001.html

Gość rowerek
Matko chrzesna kup maluszkowi motocykl zamiast rowerka może ojciec chrzesny kupi jakąś bron automatyczna i bedziemy mieli krwawa masakrę na chińskim motorze( w kinach dka dzieci do 2 latek) pozdrawiam

tato kup rowerek taki jak ma felek zosia i bozenka ja nie mam rowerka@-daj mi dziecko spokój idz posprzataj pokój ty jestes wariatka tak jak twoja matka......to taka piosenka na mysl mi przyszła:)ja dostałam duuzo ciuchówi kase i kupiłam takie autko hcodzik co sie pcha fajne sa piramidki takie edukacyjne co sie układa one swicai garaja mały lubi sie tym bawic...takie wypasione koło stówki ale sa tez fajne za 50pln

Gość młoda mama chrzesna
moja kuzynka ma 18 lat i dwójke dzieci mało tego ja jestem matko obu i nie wiem co mam kupić fajnego ale taniego pomuscie mi prosze

Zarbi- bardzo mi się spodobał Twój pomysł ze szkatułką ze srebra - oczywiście \"opcja\" dla dziewczynki:) - nie orientuję sie jak jest tego cena ale dodatkowo dorzuciłabym jakąś \"lżejszą\" zabawkę na teraz a ta szkatułka będzie wspaniałym wspomnieniem na lata późniejsze fakt dziecko jest jeszcze za małe aby kojarzyć co kto mu dał, a jak podrośnie to ta zabawka już będzie na pewno nieużyteczna (o ile jeszcze będzie!) a szkatułka przyda się na Komunię itp. imprezki jak dostanie np. łańcuszek- no ogólnie na biżuterię! gratuluję pomysłu

Gość didi-mamuśka chrzestna
witam wszystkich:) moja Zuzana ma 25maja ma roczek a ja zupełnie nie wiem co mam jej kupić.RATUNKUUUUUUU

KUPIE JEJ CHYBA WóZEK DLA LALKI

A JEZELI MOGE WTRąCIC TO......ROWEREK FAJNA SPRAWA,ZUZA MA I LUBI NIM JEźDZIć.

Gość mama rocznej dziewczynki
Moja coreczko dostala na roczek do babci rowerek i jestesmy z tego prezentu zadowoleni. teraz zastepuje nam wozek. Mala wozkiem juz nie chce jezdzic tylko cigle rowerkiem. Oczywiscie jest on na trzech kolkach, z pasami bezpieczenstwa i uchwytem do pchania przez osobe dorosla. Prezent naprawde super. I bedzie miala go na lata. Dostala od babci 2 rowerki jeden (wlasnie ten o ktorym pisze) jest od roczku do 3ech lat i drugi taki juz od 3ech lat w zwyz. Co prawda na tamtem bedzie musiala jeszcze troche poczekac i stoi w piwnicy zapakowany w kartonie, nawet nie zlozony, ale napewno sie przyda. Ode mnike i meza dotstala samochodzik, tez pchany przez osobe dorosla. Ma on 4 funkcje. 1. Samochodzik do jezdzenia 2. Ma przyczepiane plozy, wiec nadaje sie na snieg 3. odpowiednio zamocowane te plozy sluza tek jako samochodzik na biegunach wiec moze sie na nim bujac 4. Po odczepieniu uchwytu dla doroslych jest uchwyt dla dziecka zeby moglo uczyc sie chodzic przy nim (o ile jeszcze nie umie) Ma zamontowane ochraniacze boczne co zapobiega wypadnieciu, sa tez pasy bezpieczenstwa. A wiec to tez nastepny traf w 10tke! Kupilismy jej takze taki rowerek pozbawiony pedalow, ale to taki jak juz bedzie miala 1,5 roku i bedzie ladnie chodzic. Przy jego pomocy dzieci ucza sie utrzymywac rownowage. Jezdzi sie nim odpychajac nozkami. Jest na 2 kolka. Poza tym dostala 2 pary zlotych kolczykow, 4 pary srebrnych (bo juz ma przeklute uszka) i inna bizuterie. Bedzie miala sliczna pmiatke. Zrezygnowalismy z zabawek bo ma ich pelno, ale w sumie to i tak dostala na urodzinki misia i lalki, ale jednak te wieksze pieniazki postanowilismy zainwestowac w cos fajniejszego. Teraz jak juz lato sie zbliza to i tak w domu siedziec nie bedziemy, a wiedz pojazdy bardzo sie przydadza. teraz planujemy jej kupoic taka plastikowa zjezdzalnie, bo jak jestesmy na placu zabaw to jest po rpstu zachwycona zjezdzaniem. Dobrym prezentem bylby tez basenik dla dzieci z gumowa zjezdzalnia wprost do wody, chcialabym to kupic malej ale to jeszcze kwestia zastanowienia, mieszkamy w domu 4ero rodzinnymi i nie mamy wlasnego podworka, a wiec bedzie ciezko. Ale coz... jeszcze pomysimy. Autorko topiku jesli masz jakies pytania co do prezentu albo chcesz sie zorientowac w cenie jakie my zaplacilismy za zabawki to chetnie odpowiem. Pozdrawiam serdecznie.

Gość ines 28
mam pytanko, jestem chrzestną dla chłopca i nie moge kupić chuśtawki bo to juz ma , nie mogę kupić chodzika ( takiego do odpychania sie nuzkami) bo nie bedzie mial tym gdzie jeździć, wszelkie grające i świecące zabawki też już ma , pytalam jego rodziców co mam kupic a oni odpowiedzieli że chca pieniądze ale ja wiem ze jak dam kase to mały nic z tego nie będzie miał, co robić ???????????????????

Gość ines 28
nóżkami ***

Gość ines 28
zapomniałam dodać że chodzi mi o prezent na roczek :)

ines nie wiem ile kasy chcesz na to przekazać ale fajne byłoby chyba np: -łóżeczko turystyczne - kojec - ubranka - najlepiej bodziaki, ich ciągle za mało - pościel jakąś fajną - książeczki ( ja tam chciałam, zeby Małemu ktoś podarował Biblię dla dzieci, ale jakoś nikt na to nie wpadł :-() -kolejka Mola czy jakoś tak z Ikea, też fajna rzecz -płyty z muzyką dla dzieci (np. Ewy Bem) Na razie nic innego mi do głowy nie wpada. Jak wpadnie, będe pisac dalej :-)

Gość ines 28
oliwia 13 dzieki za pomysły :)

moje propozycje: 1. samochodzik jezdzik, jest super i dla chlopca i dla dziewczynki 2. plastikowy konik do bujania little tikes, (okolo 100zł) 3. garnuszek Fisher price co sie do niego wrzuca rozne elementy, gra i mowi i ogolnie jest smieszny i kochany 4. taki hipopotam fisher price co sie na nim jezdzi i zbiera klocki 5. słoń fisher price grajacy i z klockami kształcącymi zmysły dziecka moja 3letnia corka juz od 2 lat czesto sie tymi zabawkami bawi i bardzo je lubi

Gość Nikolka=
Najlepiej nic nie kupuj...hehehehehe

Mój bat jak byl mały( na roczek) dostal własnie rowerek. Potem przec zale dziecińkstwo z niego korzystal A z tego co patrzałam to są tez takie steropianowe maty- puzzle ze sie uzupelnia literki albo zwierzeta w pasujące miejsca. Ale to teraz raczej dla nieco starszych dzieci. Najlepiej bedzie jak pójdziesz do jakiegos sklepu i popytasz, co bedzie najbardziej odpowiednie i juz.. ewentualnie... mozesz sie umówic z rodzicami i kupic np ubranko na ten chrzest czy roczek (juz nie pamietam) No ale jak kolezanki twierdzą ze to powinno byc cos co przyda sie dziecku to ja nie wiem... Moze jakies mięciutkie zabawki ? pluszowe klocki czy cos takiego...

Gość mama dziecka co ma autyzm
kilo koksu

Gość Monka1978
a propos pamiątek na całe życie. Proponuje filiżankę ręcznie malowaną techniką spękań (imituje starą porcelanę) ze zdjęciem dziecka i dedykacją na talerzyku (pisana złotymi literami). wykonałam takich filiżankek kilkanaście na rózne okazje i zawsze się podobały obdarowywanym. Jesli chcecie zobaczyć przyślijcie mejla, a wyśle Wam fotkę. POzdrawiam

Gość pajusia1988
moja corcia z amiesiac ma roczek wiec dopiero wtedy zobaczymy co za prezenty ale bardzo podoba mi sie pomysl z rowerkirm i chyba bedzie najbardziej odpowiedni podpowiedzcie jakies pomysly na dekoracje sali stolou na roczek dziecka pozdrawiam:)

Gość pajusia1988
slyszalam tez o srebnych lyzeczkach grzebieniach gdzie mozna wypisa imie date dzieka swietny pomysl z ta szkatulka tez moja jula nawet na chrzciny nie dostala lancuszka wiec mysle ze n roczek?

Gość pincia_pomocniczka
Ja się z panią zgadzam !! Bo moja kuzynka ma 9 miesiecy i dostała taki rowerek !!! Więc jak najbardziej moze pani kupic

Gość danielq
hehe a ja jako chrzesny na roczek kupiłem rowerek i malutka niunia sie cieszy i rodzice, ona siedzi na tym rowerku a taus trzyma z tylu za raczke i pcha polecam

Gość paulina701
Moje dziecko mialo roczek 13 listopDA.i mysle ze rowerek to dobry pomysl moj synus dostal motor na akumulator i jest bardzo szczesliwy inne zabawki juz go nie interesuja;];]oprocz tego dostal pieniądze i wlasnie mam problem co mu kupic jako prezent rodzinny zeby mial na pamiatke z roczku.Doradzcie;];]