Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magia80

SZUKAM MAM MIESZKAJĄCYCH W DUBLINIE!!

Polecane posty

Gość magia80

Cześć mamusie!! Poszukuję ciężarnych lub mam z dziećmi mieszkających w Dublinie. Chodzi mi o porady odnośnie szpitali, porodu oraz okresów macierzyńskiego i wychowawczego w Irlandii. Mieszkamy tutaj dopiero od maja, wcześniej mieszkalismy trzy lata w Anglii, ale tam z tego co wiem, jest lepiej to wszystko zorganizowane. Zaszłam w ciążę niedługo po naszym sprowadzeniu sie do Dublina. Byłam narazie tylko na jednym badaniu ( bo wiecej mi nie przysługuje). Termin mam na 13 lutego a oni wyznaczyli mi drugi termin badania dopiero na 17 paxdziernika. Zaznaczam że nie są to badania ginekologiczne, jedynie USG i pobranie krwi, moczu, ciśnienie itp... Jestem troche przerażona i nie bardzo wiem czy to jest normalne w tym kraju. Prosze odezwijcie sie!!

Hej! My z mężem nie mieszkamy jeszcze w Dublinie, ale zamierzamy tam wyjechać. Czy byłabyś tak dobra i opisała mi jak tam się żyje? Mamy rocznego synka i chodzi mi głównie o warunki dla dzieci...

Gość kawa o 7 rano
Atrida! Z tej strony "kawa o 7 rano", nie mogłam znależć tamtego topicu o Irladnii, który założyłam na "duskusjach ogólnych", wpisałam w wyszukiwarce i wyskoczyły mi dwa tematy :) I tak Cię znalazłam :) Napisałam do Ciebie meila, proszę odczytaj. Ja w poniedziałek wyjeżdzam do Dublina. Pozdrawiam!

Gość do góry
upup

Gość Ola25
Czesc!! Jestem w czwartym miesiacu ciazy i jestem w DUblinie. Pierwsza wizyte mialam 9 wrzesnia, mialam zrobione USG , pobrali mi krew ( i to tak ze teraz musze isc do lekarza bo do tej pory mam problem z reka), wzieli mocz, zmierzyli, zwazyli i tyle. Nastepna wizyte mam 28 grudnia. Jak to uslyszalam to myslalam ze spadne z krzesla. Przeciez ja bede w 7 miesiacu. I malo tego na tej drugiej wizycie oni nie zamierzaja mi zrobic USG ani pobierac krwi bo jak to lekarz okreslil ze skoro teraz wszystko bylo ok to nie ma juz takiej potrzeby. Ale nie przejmuj sie!! Jezeli bedziesz miala jakies problemy oni naprawde sie toba zajma. Slyszalam o kilku przypadkach. Dziewczyna z padaczka w czwartym miesiacu ciazy a ma wizyty co 2 tygodnie i do tej pory miala juz 7 USG zrobionych. Porod podobno jest lepszy niz w Polsce bo masz szereg srodkow znieczulajacych do wyboru i sa one za darmo i podobno wszyscy wtedy kolo ciebie skacza.Tak slyszalam a mam duzo znajomych ktore tu rodzily. Urlop macierzynski - 18 tygodni placonych przez pracodawce jak chcesz mozesz dodatkowo wziac 8 tygodni nie placonych, na koniec dolacza ci bank holidays ktore byly w czasie kiedy bylas na macierzynskim i na koniec mozesz dolaczyc czesc albo calosc swoich wakacji. Tak prznajmniej jest u mnie w pracy. Pytaj o co chcesz - razem bedzie nam razniej! Jakos to bedzie. Przezyjemy:) Ja mam termin na 18 marca.