Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gagatka22

czerwona kokardka na wózeczku

Polecane posty

Moja teściowa całą ciążę mnie męczyła z tą kokardką,ale postawiłam na swoim i jej nie dałam:)Te przesądy to jakaś paranoja!Ciężarna nie może przechodzic pod żadnymi sznurami,bo dziecko się udusi pępowiną( nie działa-sprawdziłam).Oprócz tego przed chrztem nie wolno wychodzic z dzieckiem na dwór,a jak już to trzeba miec święty obrazek w wózku.I zawsze trzeba byc w domu na Anioł Pański(czyli w południe).Dzieci nie mogą patrzec na swoje odbicie w lustrze,bo nie będą umiały mówic (dzieci kolezanki mówią bardzo dobrze,moja jeszcze jest za mała). W ciąży nie wolno oglądac chorych dzieci ani żadnych strasznych filmów,bo dziecko będzie też chore(albo straszne: /).To ostatnie też się nie sprawdza.Moja niunia jest prześliczna,choc oglądałam Piratów z Karaibów.Ja tez jestem niczego sobie,pomimo iż moja mama z kolei oglądała ze mną Planetę Małp:b

A gdy często boli głowa trzeba ją obetrzec dookoła brudną skarpetką.To sprawdzę jutro.Chciałam dzisiaj,ale miałam podkolanówi ;)

ja też nikomu nie pozwoliłam zawiesić czerwonej kokarki/sorki,ale dla mnie to symbol wstecznictwa/.Jeśli ktoś ma takie życzenie to zakłada-ja się nikomu nie będę w to mieszac.Ale okrutnie mnie denerwowało jak ktoś się pytał-A KOKARDKA GDZIEEEEEEEEEEE??????? /w doopie:)/

A jakby ktoś mojej kruszynce zrobił krzyż na czole własnym językiem to ma zęby wybite!A już na pewno jakby to była teściowa. A nieeee. Ona już nie ma zębów:(

Gość Ania 3
Ubawiłam sie czytając te komentarze, naprawde zamast przejmować się jakimiś chorymi zauroczeniami lepiej jest zaprzątnąć sobie głowę rzeczami bardziej pożytecznymi. Ja nie robię z głowy śmietnika, nigdy nie wieszałam bzdur na wózku ani nie zawracałam z drogi widząc przebiegającego czarnego kota, wracałam też się do domu jak czegoś zapomniałam i uważam że większą głupotą byłoby nie wrócić się po to coś. Takie myślenie dekoncentruje nas i odsuwa od realnego i logicznego myślenia!!!

Gość tatauta
cenicienta-nie wiedziałam,że piraci z karaibów to straszny film:)

Gość ceeeeeeeeeeeeee
tatauta w piratach chodzi o to,że tam jest kilka paskudnych stworzeń,a w ciąży trzeba oglądać tylko ładne rzeczy,np.lalki

Gość do tatauta
tatauta napisz proszę czy wypróbowałaś te sposoby podane przez mecenasa i czy udało ci się odegnać urok.ciekawa jestem,bo szczerze mówiąc nigdy w to nie wierzyłam.

Gość no nieźle, nieźle
tylko, że te linki, które podałaś nie mają nic wspólnego z egzorcyzmami przeprowadzanymi przez KK, to właśnie takie same czary-mary jak te kokardki:-O

Gość monika2886
No tak bo z kościołem to raczej osobiście się trzeba skontaktować a dla tych co nie chcą powstały różne firmy które się tym zajmują i które się ogłaszają w Internecie Mam kilka modlitw od księdza ale akurat nie dla małego dziecka tylko bardziej jak ktoś nas przeklnie Modlitwa przeciwko osądom i przekleństwom rzuconym przez innych świadomie lub nieświadomie Niebieski Ojcze przychodzę do Ciebie w imieniu Pana Jezusa Chrystusa w autorytecie jego imienia wyrzekam się wszystkich przekleństw rzuconych na moje życie poprzez słowa tych, którzy mi złorzeczyli i niszczyli mnie. Przebaczam im i proszę Cię Panie abyś uwolnił mnie od wszelkich konsekwencji. Dziękuję Ci Ojcze w imieniu Jezusa. Amen! Już dłużej nie jestem pod żadnym osądem mówiącym o tym, że jestem porażką że nigdy nie będę dobry/dobra. To wszystko zniknęło. Dzięki Jezu !, Dzięki Panie ! Zdjęcie klątw, których nie umiem nazwać. W Imię Jezusa Chrystusa przerywam wszystkie te klątwy jakie mam czy jeszcze pozostały, a ja nie umiem ich nazwać. W Imię Jezusa Chrystusa wszystkie te klątwy przerywam, przecinam, łamię, unicestwiam oraz unieważniam na całą wieczność, na zawsze. W Imię Jezusa Chrystusa od tego momentu, od tej chwili jestem wolny od tych przekleństw całkowicie i na zawsze w Imię Jezusa Chrystusa, Amen.

a jeśli będzie kokardka i coś się wydarzy nie oczekiwanego (nikomu nie życzę ) to na kogo zwalicie winę ?? na czarownice, złe gremliny czy na leśne skrzaty ?? za każdym razem ludzie szukają sobie winnego, czasami nasza wyobraźnia figle nam płata.

Gość gośćmarlena
Przykładowo takie nietypowe sposoby http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-kokarde/ a może ktoś mi doradzić, jak związać podwójną kokardę? Tego jakoś nie mogę się nauczyć a widziałam kilka takich ładnych dekoracji, sama niestety ich nie potrafię zrobić.

Gość rafciu
Czerwony Punkt Film w jakości HD dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Czerwony_Punkt Czerwony Punkt w reżyserii Patryka Vegi to film krótkometrażowy, który powstał jako etiuda promocyjna serwisu VOD Showmax wchodzącego na polski rynek. Produkcja jest historią biznesmana, który otrzymuje niepozorny prezent, którym jest wskaźnik laserowy. Wkrótce okazuje się, że wskaźnik przysporzy bohaterowi wielu problemów. W najnowszym filmie Patryka Vegi występują Ewan McGregor, Olga Bołądź, Janusz Chabior, Andrzej Grabowski, Tomasz Oświeciński, Piotr Stramowski.