Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Diva

Co zrobić gdy ojciec znęca się nad rodziną?

Polecane posty

Jesli codziennie jest awantura o byle gówno, jesli sie drze wyzywa, bije..... Rozwód...? NAwet strasz mu o tym powiedziec, bo bedzie jeszcze gorzej?

Gość Isssia
u mnie w domu to samo.... mysle, ze to chyba ten głupi wiek 50 lat go tak zmienia ......:(

No własnie! Ale czy w związku z tym mamy sie na to godzic?? Mamy sie dawac ponizac??

Widze ze na forum sami zyczliwi ludzie! Wasze jedyne problemy, to na kogo glosowac i jakie doda ma cycki! A jak ktos ma naprawde problem to jest skazany sam na siebie! Dzięki!

no przeciez napisalam ze tak, ale strach mu o tym powiedziec, bo wtedy nas powybija

Trudno jest tak przez internet pomóc!! Bo po pierwsze nie wiem jaka jest wasz sytuacja materialna, czy ojciec pije, czy jest chory psychicznie, ile ma lat??? Napisz cos wiecej!!!:)

Nie pije, tzn. jego awantury nie wynikaja w momencie gdy jest pijany tylko trzezwy. Choroby psychicznej nie stwierdzono, bo sie nie badał. Ma ok. 50 lat

Wg mnie nic się nie da zrobić. Nalezy żyć tak aby móc się jak najszybciej usamodzielnić i móc się jak najszybciej wynieść z domu. Tu nie ma się co oszukiwać. :( Bądźmy realistami

No chyba że ktoś woli po prostu uciec z domu. Nie wiem które wyjście gorsze, ale tu chyba i tak nie ma wyborów dobrych.

Ale mi chodzi o moja matke!! Przeciez nie zostanie z nim sama!!

Trzeba szukać pomocy u specjalistów np. psycholog !!!! Czy Twoja mama jest zastraszona? Pracuje?

ja mam to samo z moim ojcem meczy nas psychicznie i fizycznie ... tego nie da sie zniesc , jak sie mu sprzeciwisz jest jeszcze gorzej , najlepsze jest to ze kazdy mysli ze my jestesmy poukładana rodzinka ha ha ha smieszne!!!

jest też taka poradnia dla ofiar przemocy w rodzinie!!! I chyba jakas infolinia też!!!! Potrzebujecie wsparcia!!! Ja tez miałam taka sytuacje w domu!!!! I udało nam sie!!!:)

No pewnie ze jest zastraszona! Pracuje ale nie ma kasy na prywatnego psychologa, a do panstwowego to nie ma nawet co isc

Dlaczego tak uważasz że do państwowego nie ma po co???? Najgorsze to pokazać że sie go boicie!!!

Najtrudniej to zrobić pierwszy krok!!! No i trzeba zacząc o tym mówic a nie ukrywać problem, bo on sie czuje wtedy bezkarny!!!

Bo u mnie w miescie to jest glownie dla alkoholikow i trzeba miec skierowanie od oglnego

wszyscy sie postawilismy, dzwonilismy na policje!!! Mama wzięła rozwód!!! I uwierz mi wcale nie bylo tak łatwo, ale dostał nakaz eksmisji!!! Obdukcje sa wazne!!!

Gość man
koniecznie do poradni !! i sprawa do sądu- skierują was na badania-tam go rozgryzą, musi wiedzieć, że nie jest bezkarny!!

Najlepsze ze mój ojciec ma 19 kochanke , która jest o rok ode mnie starsza !!!!!!!!

Gość no to przyjebałabym chyba
takiej panience

Mam siostre, ale ona juz sie wyprowadzila. Boje sie zadzwonic na policje, bo potem bedzie jeszcze gorzej! Wscieknie sie ze zadzwoniłam i beize jeszcze gorzej!