Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wejdz koniecznie

kolczyki ręcznie robione

Polecane posty

Gość wejdz koniecznie

czy ktoś się tym zajmuje ? i czy samemu można sobie coś zrobić czy raczej trzeba conieco umieć?

Zależy jakie wzory. Są prościutkie, tylko założyć na specjalna szpilkę, albo przy większych umiejętnościach drucik, kilka koralików, kamyczków, czy perełek i zaczepić bigiel, a są wzory, że trzeba dość dużych umiejętności i zdolności manualnych (np. te wszystkie wężły celtyckie i inne wygibasy ;) ) W każdym razie, przy odrobinie cierpliwości, nieco większej ilości czasu i zręcznych rękach, można wszystkiego się nauczyć. Fajna zabawa i naprawdę warto spróbować :) Teraz w sklepie qszcie jest krótki kurs, www.qnszt.pl A tu jest fajna stronka po angielsku, z której sporo można się nauczyć: http://www.wigjig.com/jewelry-tools/jewelry.htm miłej zabawy :)

Gość plumeczka
a czy moze macie jakies sprawdzone sklepy w ktorych zaopatrujecie sie w np. koraliki itp?? tez bym sie chciala tym "fachem" zajac :D

Gość jamonia
Mam pilne pytanko. Ostatnio zauważylam na bazarze recznie robione kolczyki z suszonych kwiatkow ukrytych za szybka w srebrnej rameczce. Niestety byly bardzo drogie. Moze wiecie jak mozna zabrac sie do tego samemu?Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi!!Pozdrawiam serdecznie.

Gość dose
ja zaczelam w grudniu. kupilam bigle na allegro. znalazlam aukcje gdzie 6 par bigli byly za 1,50zl!! wiec kupilam ich duzo. teraz juz mam 7 par kolczykow zrobionych i zastanawiam sie nad tym czy ich nie sprzedawac bo wszystkim sie podobaja :) robie kolczyki z korka, kolralikow (bardzo duzo do wyboru na allegro), drutow itd.a maluję farbami modelarskimi mojego taty ;p . jakby co mam tylko 15lat ;)

Gość Noelle
ja też robię kolczyki i naszyjniki,już chyba od roku;) koraliki zwykle kupuję w empiku.I oczywiście sprzedaję to naprawdę świetna zabawa i ma sie później mnóstwo satysfakcji . http://dysk-moj-swiat.blog.onet.pl/ to mój blog ,mam tam też zdjęcia moich kolczyków,zapraszam;)

Gość aluskaa2
nic nadzwyczajnego do tego nie potrzeba, wystarczy miec pomysl i rzeczy z ktorych bys chciala te kolczyki zrobic, ja od niedawna sie tym zajmuje i jest to fajna zabawa, zaczelam robic kolczyki dla siebie a teraz je juz sprzedaje

Gość Hubkoria
www.picasaweb.google.com/joana.olszewska sama technika robienia, to żadna filozofia, ale trzeba mieć bogatą wyobraźnię.

Gość loiloi
Ja też zajmuje się robieniem biżuterii. Wykonuje je z modeliny. Zapraszam www.loiloi.fbl.pl ; )

Gość precelik
Tu można podziwiać moje kolczyki http://brili.pl/52-kolczyki w materiały zaopatruje się na allegro, na giełdach i tez w hurtowniach jest tego teraz naprawde dużo.. Ze swojej strony bardzo polecam giełdy, wiele może tam nie ma półfabrykatów, ale za to jest sporo kamyczków :) no i można wszystkie obejrzeć i praktycznie zawsze znaleźć coś unikalnego.

Gość MvE
Ja równiez robie to jest świetna rzecz jeżeli chce sie człowiek wyciszyć i pomyśleć gorzej jak cos zaczyna nie wychodzić :P zapraszam równiez do obejrzenia malutkiej część z moich "prac" http://www.photoblog.pl/kolczykimve

Gość Dioświadczona
Ja także robie kolczyki. zamawiam je na stronce www.qnszt.pl lub poprostu na allegro najczęściej od użytkownika ELTAY ponieważ dużo oferuje. poza tym że to nie jest tródne i nie jest zbytnio kosztowne to najwiękiszym wydatkiem jest 1 raz ponieważ potrzebne sa odpowiednie przyżądy np. szczypce. Moim zdaniem dla kogoś kto ma czasami wolne popołudnia to świetna pasja która pozwala nieźle zarobić. Ja osobiście sprzedaje wszystkie kolczyki po 4 zł. Nieźle na tym wychodze pamiętam że moje 1 zamówienia było na qnszt.pl i tam zamówiłam wszystko łącznie ze szczypcami za 89.99 ten koszt zwrócił mi się po połowie miesiąca wiec około. 2tygodniach. także namawiam do tego :) żYZE POWODZENIA

Gość martycha
W razie wygaśnięcia aukcji - jej nick na allegro to jutka222 ;)

Gość malarka
Cześć dziewczyny, biżuterią han made zajmuje się dosłownie od tygodnia. Może wy ocenicie moje pierwsze wyroby, bo chcę wiedzieć co należny poprawić, a nie mam nikogo takiego w realu, kto by je tak szczerze skrytykował- pozytywnie lub negatywnie;) Od 10 lat maluje i wiem jak ważna jest krytyka dla poprawy moich dzieł. Zawsze staram się ją brać do serca i coś zmienić, oczywiście na lepsze. Wrzuciłam zdjęcia tymczasowo na bloblo.pl Oto link: www.dorka1986.bloblo.pl Pozdrawiam!

Gość malarka lodne te klczyki
gdzie kupalas materialy??tez mysle o takim zajeciu

Gość malarka
Na allegro kupuje, ponieważ jak patrzyłam po sklepach tego typu, a jest ich niewiele, to się nie opłaca, np. na allegro za 1 zł kupie, natomiast w sklepie te same kosztują około 3 zł, a przesyłka kosztuje 7 zł na allegro bez względu na ilość i tym bardziej że tu dużo kupiłam, to się opłacało. Kupując w sklepie wyniosło by mnie dużo więcej. Zresztą jak zaczynasz to musisz zainwestować, bo nic nie masz bilgle, kółka różnej wielkości, szpilki różnej długości, różne koraliki, ozdoby, kombinerki o różnych kształtach- bo nie wiem jak się one nazywają;) na allegro zamawiam u koraliczki taki sklep i wszystko zgodne z opisem jestem zadowolona, ale wielu tam jest sprzedawców, jest w czym wybierać, pozdrawiam!

Gość grodzia
też zajmuję się kolczykami chociaż od niedawna;) można je obejrzeć na www.grodziakolczyki.eblog.pl. już mi się zwróciły wszystkie koszty;) teraz tylko na nich zarabiam:)

Gość Kolczykowanka
www.RecznieZrobione.pl

Gość A ja robię takie
Ja kiedys robilłam o takie, bardzo proste w wykonaniu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0839c9872ef87efc.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/67112a736aeb9b3c.html Wykonuję kolczyki głównie hobbystycznie - odstresowująco, bo nie mam czasu w bawienie się tym profesjonalnie, a poza tym na szczęście sytuacja nie zmusza mnie do dorabiania. Na Allegro sprzedają się głównie przedmiot bardzo tanie, np. kolczyki za 1-5zł, albo (czasem) bardzo oryginalne, z tym, że muszą być dobrze zareklamowane. KIedy sprzedawałam je w galeriach, zawsze szybko znikały :) Obecnie poprzestaję na prezentach świątecznych dla ciotek i kumpelek oraz dla ich znajomych. No i przede wszystkim dla siebie.

Gość justuś
a co wpisujecie na allegro w wyszukaj ? chciałabym znaleźć takie ładne materiały:)

Gość malarka
Wpisz sobie bigle, koraliki czy coś, a potem patrze po zasobach użytkowników i zamawiam u jednego, bo i po co mam płacić 2 czy 3 razy za przesyłkę;)))