Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

talida

GYNO - FEMIDAZOL... Kto stosował?

Polecane posty

Kobietki, która z Was stosowała ten lek? Dostałam go na stan zapalny i ciekawi mnie czy jest skuteczny. Zapomniałam też zapytać lekarza, czy podczas jego stosowania należy zaprzestać współżycia... To jak to jest? Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie!

Gość ac
ja brałam przez 15 dni, czyli jedno opakowanie na delikatną nadżerke, i pomogło! mozna bez problemu współżyć, nie ma żadnej zależności codziennie wieczorem wkładaj tylko tabletkę, bez przerywania, bo inaczej może stan zapalny wrócić :/ i uważaj, bo bardzo nieptrzyjemne jest kiedy rano tabletka "wyplywa"... brrr pozdrawiam :)

AC Dziękuję za odpowiedź. :) A co mam zrobić jeśli w ciągu tych 15 dni wypada mi okres? Zacząć kurację dopiero po nim? Nie czułaś żadnego pieczenia podczas stosowania?

Gość ac
mysle że skoro wkłada się tabletke dopiero wieczorem to możesz już podczas okresu stosować. chociaż z drugiej strony jeśli sytuacja nie wymaga żebyś już teraz się wyleczyła to możesz poczekać a ja nie czułam nic, tylko to wypływanie tabletki rano (radzę nosić wkładki)

Gość gyno
mi lekarz kazał przerwać na czas okresu branie tego leku,ale tylko na te najgorsze dni.Lek jest w 100% skuteczny.Pozdrawiam

Moj lekarz powiedzial ze podczas leczenia CZYMKOLWIEK grzybicy nie mozna ani wspolzyc ani stosowac tego podczas okresu (nie jestem pewna czy nie pisze tego nawet na ulotce). I faktycznie jest skuteczny, po 6 miesiacach, przy 3 nawrocie - pomógł. Dopiero on. A co do tego ze tabletka sie rano \"wylewa\" - to zalezy jak głęboko włozysz :) Jak ja sama sobie wkladalam tez mi wypływała, jak chłopak mi zakladal - głębiej - nic nie wyplywalo NIC.

Dzięki kobietki. :) Diagnoza była taka - stan zapalny, wydzielina w pochwie, ale ani słowa o grzybicy, więc co o tym myślicie? I o zaprzestaniu współżycia, a także ewentualnym leczeniu partnera też nic. Zastanawiam się czy to celowe czy przeoczenie ze strony lekarza... A Wy miałyście przepisany ten preparat z jakich względów? I jeszcze jedno - ile kosztuje? Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dzionka! :)

kosztuje cos ok 10 zł ale na recepte chyba jeszcze mniej:) ja mialam infekcje i pomógłpo 10 tabletkach (tyle kazał mi użyć lekarz) a co do współżycia to chyba oczywiste przy kazdym leczenie nalezy przerwać współżycie bo inaczej leczenie jest bez sensu:) szybkiego powrotu do zdrowia

Gość ac
ja zapłaciłam 3 złote :D nie wypadał mi wtedy okres, więc nie wiem na pewno. ale współżyć mogłam i współżyłam,a wyleczyć się wyleczyłam :)

AC A pytałaś o to konretnie lekarza, czy po prostu nie zabronił Ci sam kochania się w tym czasie?

jeżeli partner nic nie odczuwa to nie ma problemu, ponieważ po stosunku możesz się umyc i włożyć tabletke na noc :):):)

Gość ac
ja miałam receptę, pytałam ginę o współżycie i powiedziała że bez przeszkód (no tylko rano jak kto uważa, bo przy minetce nie chciałabym żeby ze mnie wyciekła tabletka ;)) a ja miałam początki nadżerki, a nie grzybicę

Wczoraj zaczęłam leczenie. Żadnych nieprzyjemnych odczuć, pieczenia itd. A dziś rano także nie zauważyłam, aby coś się wydostawało. ;) Mam nadzieję, że ten lek mi pomoże i za dwa tyg. wszystko będzie już dobrze. A tak na marginesie, na receptę zapłaciłam za niego niecałe 3 zł.

Dziewczyny, czy Gyno-Femidazol można kupić bez recepty? Albo jakiś inny tego typu, podobny lek?

Gość miśśka
A ja mam po nich czerwono pomarańczowe plamienia:(

Gość ac
ja brałam w sierpniu i spokój mam

Gość ac
brak bólu podczas stosunku no i brak krwawienia po, więc wszystko ok :)

Dziewczyny, przy 10-tej tabletce zauważyłam krwawienie, ale niewielkie, tylko miejscowe. Pisałyście o tych plamieniach, co zrobić w takim przypadku - przerwać? Co to może oznaczać?

Gość nelii
Hej dziewczyny u mnie krwawienie wystapilo po 3 tabletce i mam wrazenie jakbym miala dostac okres a przeciez jeszcze mam dwie tabletki antykoncepcyjne co robic w takim przypadku!!!

Gość nelii
Hej dziewczyny pisze aby niektore z was nie mialy takiego problemu jak ja . bylam u swojej pani dr i powiedziala abym przerwala brac te tabletki bo jesli mam palmienia i goraczke to moge byc na nie uczulona wiec jesli macie podobne objawy jak wczesniej pislaam to je odztawcie pozdrawiam :)

Gość filal
Ja nie mam żadnych plamien, rano czuję jak wypływa mi tabletka. A mam pytanie dodatkowe czy mogę zastosować Diane 35 w trakcie leczenia?? i czy bedzie ona tak samo skuteczna?? Po okresie zostana mi jeszcze 4 globulki do zastosowania.

Gość b.
no właśnie... też sie zastanawiam czy to nie po tych tabletkach właśnie..czyli co z tymi plamieniami? przeczekac i brac dalej czy przerwac - nawet jesli sa minimalne? ja chyba mialam od razu po pierwszej, potem nic i po 4 troche.. nie wiem, ale chyba przerwe, jak myslicie?

Gość pytająca123

Gość Yenny
ja stosuje Diane 35 i na czas leczenia lekarz nie kazał mi przestac tylko dalej stosowac, a co do wspolzycia to powiedzial, ze zalezne ode mnie ale lepiej na kilka dni przerwac. i plamienia u mnie tez brak a jestem po 4 tabletkach narazie:P

Gość Savi
a ja dziś byłam w szoku, gdy pan doktor kazał mi odbywać częste stosunki podczas stosowania Gyno-Femidazoliu ;) mówił, że w nim jest masło kakaowe, podczus stosunku lepiej sie wtedy w cieple rozpuści, rozprowadzi, wchłonie, no i mój Mężczyzna tez będzie się leczył.. trochę dziwne, no ale ok :) Mam ten Gyno brać, gdy skończy mi się okres, a wtedy już będę przeleczona tabletkami doustnymi i to będzie tylko takie doleczenie. W każdym razie mój Mężczyzna na terapię się ucieszył ;) Tak więc, jak widzicie, chyba można współżyć, chyba że tylko mój lekarz stosuje taką terapię ;)

Gość arsheli
czesc wlasnie zaczynam kuracje nie wiem tylko czy powinnam przestac na czas leczenia przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych a jesli nie to czy gyno nie zmniejszy ich skutecznosci bo na ulotce napisane jest tylko o wkladkach natomiast na tabletkach odradza sie uzywania srodkow leczacych infekcje

Gość 212121
powiedzcie laski co mam zrobic? w pazdzierniku gin przypisal mi te globulki + masc dla meza, bo mimo ze nie ma objawow to w wiekszosci prztypadkow to oni nas zarazaja i stad te nawroty, ale recepty nie wykupilam bo najpierw zwlekalam z tym (przeprowadzke wtedy mialam) i jakos nie to mi bylo w glowie a teraz cierpie katusze i nie wiem czy moge isc normalnie do apteki z recepta z konca pazdziernika i normalnie wykupic? czy jak? pomocyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Gość akle
możesz się przejść tylko, że okres ważności recepty wynosi 30 dni. Lek kupisz ale bez zniżki, tzn. nie za 3 zł, tylko za 8 zł z groszami.Przynajmniej u mnie w mieście tak jest.