Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GooGoo

Ulewanie u niemowląt

Polecane posty

Gość GooGoo

Znacie jakieś skutecne sposoby na ulewanie u maluchów.Jest karmiony niestey sztucznie i zmiana mleka niewiele pomogła....

Ile dziecko ma miesięcy? Ja od 6 tygodnia dodawałam do mleka Nutriton do kupienia w aptece. Działa super. Polecił mi to pediatra. Tylko nie za dużo wsypać bo będzie za gęste. Troszkę mniej niż jest napisane na opakowaniu. Polecam!

Gość aisica niewolnica
Mozna tez dac mu troszke spiritusu do mleka ale tak 2 kropelki i brzusio szkraba posmarowac

Gość GooGoo
Noszę i to dość długo zanim mu się odbije,czasami nawet po 1,5 godziny spania potrafi ulać.To niewielkie ilości ale jednak...

Może dziecko ma refluks żoładkowy. Mój synek tak miał. Dziecko wyrasta z tego ok 6 miesiaca lub później. Najczęściej jest poprawa jak zaczyna przebywać w pozycji pionowej czyli jak dzidzia zaczyna siadać

Gość GooGoo
jest na mleku Nan AR.Pediatra zmianiła mu mleko dla tych maluchów co ulewają Skończył właśnie miesiąc.

Gość GooGoo
Czy są jakieś badania jeżeli chodzi o refluks u maluchów czy pediatra tak po prostu stwierdza że jest i tyle???

Gość kgfa
mój synek ulewał do 2 lat. Miał wszystkie badania i jest zdrowy. teraz ma 5 lat. Metoda na ulewanie....to historia. Niestety mało co pomagało...kładzenie na brzuszku... Pozdrawiam.

Pediatra badając dziecko stwierdził to. Jak przcisnął mu na brzuszek i chlupnęło z niego a do tego po dokładnym moim opisie w jaki sposób dziecko ulewa i po jakim czasie. Mój synek też po 1,5 godzinie ulewał czasami nie można było go położyć tak chlustało z niego. Dla bezpieczeństwa układaj dziecko na boczku na zmianę raz jednym raz drugim. Jeśli dziecko będzie na plecach to zawsze pod opieką dorosłego żeby się nie zachłystnęło.

Gość GooGoo
Dziękuję Wam za rady.Pozdrawiam

mi położna powiedziała, żeby pod głowe pod materacyk podłożyć coś, aby główka była wyżej niż pielucha na pupci :). ja podłożyłam pod materac złożony ręcznik i problemy z ulewaniem skończyły się, a potrafiła sobie porządnie chlusnąć :).

Gość GooGoo
Dziewczyny a jaka jest cena mleka Nutriton???Ono jest na receptę??

Gość Józinka
U mnie w aptece powiedzieli, że Nutramigen można kupić bez recepty, ale cena rzeczywiście powala - 30 zł.

Gość GooGoo
Jasne że zapytam lekarkę sama nie będę próbować :) Ceny są rzeczywiście zabójcze.Podniosłam materacyk i w nocy był spokój ani razu nie ulał :) Dziękuję Wam

Gość kropka__pa
maja córka ma to samo ma trzy miesiące i cały czas ulewa nie sprawdziła sie metoda z podniesionym materacykiem

Gość kropka__pa
ale słyszałam ze ta poducha jest dobra

Gość kropka__pa
moja mala jest dokarmiana mlekiem enfamil ar kosztuje 24 zł

u nas sie lepiej sprawdzalo mleko bebilon ar poza tym polecam karmic dziecko pod wiekszym katem i zmniejszyc dziurki w smoczku zeby nie lykalo tyle powietrza i oczywiscie materacy do gory zastosowanie tego wszystkiego powino pomoc bo jesli nie to bardzo mozliwy jest refluks my bardzo szybko bo w wieku 2,5 miesiaca oczywiscie za namowa lekarza wprowadzilismy potrawy stale i po nich dziecko nie ulewa

Gość kropka__pa
karmie dziecko piersią ale przed karmieniem daje troszeczkę mleka enfamil ar. łóżeczko ma już od pierwszego miesiąca podniesione nawet na przewijaku nic nie pomaga brała nawet tabletki gasprid. mam nadzieje że to minie gdy skończy 6-miesięcy

Gość malutka_de
moja skonczyla 7 m-cy i zaczela ulewac :(

Gość poddnnnooossimy

Gość anetek
Witam, moj Dawid ma juz 7 miesiecy i nietety od urodzenia ulewal i jeszcze to sie nie skonczylo. Probowalismy rozne mleka : Nan, Humana, Enfami, Bebiko..i w koncu zostalismy przy Bebiko, ale dodajemy mu do mleka Nutriton ( jest w nim zawarta maczka z chleba swietojanskiego ). Teraz moze troszke mniej ulewa, ale wiele to nie zmienilo. Zaczal jesc zupki, pic soki..i rowniez wszystko jest ulewane..takze sadze,ze to nie jest wina mleka, niezaleznie jakie to bedzie mleko i tak uleje. Radzilismy sie juz specjalistow, ale prosili aby przeczekac, gdyz dziecko przybywa na wadze i nic groznego sie z nim nie dzieje. Wiec pozostaje mi tylko czekac.. Pozdrawiam, anetek

Gość fedra1
moja marysia tez ulewa, nie pomaga nic ani podniesiony materacyk ani zmiana mleka ani jego zageszczenie. nie powoduje to u niej jakis dodatkowych dolegliwosci ladnie przybiera na wadze. niepokoi mnie jednak to ze trescia, ktora uleje po tak dlugim czasie od karmienia nie jest mleko ani twarozek, ale woda. powinnam powiedziec o tym lekarzowi czy ktos wie co to moze byc? w miare mozliwosci prosze o odpowiedz mailem

Gość fedra1
moja marysia tez ulewa, nie pomaga nic ani podniesiony materacyk ani zmiana mleka ani jego zageszczenie. nie powoduje to u niej jakis dodatkowych dolegliwosci ladnie przybiera na wadze. niepokoi mnie jednak to ze trescia, ktora uleje po tak dlugim czasie od karmienia nie jest mleko ani twarozek, ale woda. powinnam powiedziec o tym lekarzowi czy ktos wie co to moze byc? w miare mozliwosci prosze o odpowiedz mailem

Gość hegemona
moja ulewała do 5 miesiąca nawet 1,5 godziny po jedzeniu potrafiała ulać np.wodą dobrze przybierała na wadze lekarz kazał po każdym jedzeniu kłaść ją na brzuchu, wtedy odbijało się, czasami wyleciało trochę mleka, ale później tak się nie męczyła ulewaniem dodam, że karmię piersią i nie wprawadzałam mleka sztucznego z mleka sztucznego podobno dobry jest enfamil (też dla ulewających)

Gość fedra_1
wydaje mi sie ze jak poloze moja corcie po jedzeniu na brzuszek to bede mogla za godzine ponownie ja nakarmic. przeciez uleje wszystko co zjadla.

Gość otl
Moj 8 tyg. Kubus je Enfamil Nutramigen a i tak mu sie ulewa niestety.Po samym rumianku tez mu sie ulewa.Wedlug lekarza jak nie traci na wadze to jest OK.

Gość fedra_1
moja mala tez jadla i eenfamil i nutramigen. nic nie pomoglo.sek chyba w tym ze lekarze zapisuja to mleko tylko dlatego ze jest drogie. kurcze czasem mi sie wydaje ze eksperymentuja z naszymi maluchami!