Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 Labirynt2

Gastroskopia!!Kto ja mial?

Polecane posty

Go艣膰 ROBIN1228
Skoro tu jeste艣 to b臋dziesz mia艂a.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Witam. Mam skierowanie na to badanie z wyborem plac贸wki - szpital w 呕orach, b膮d藕 w Wodzis艂awiu 艢l膮skim. Czy jest na tym forum osoba, kt贸ra mia艂a w kt贸rym艣 w tych miejsc to badanie???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaledonia
Ja te偶 nie da艂am rady! Chamski lekarz wpycha艂 mi t膮 rurk臋 na si艂臋 ,a w ko艅cu stwierdzi艂, 偶e nie wsp贸艂pracuj臋 i nie b臋dzie traci艂 czasu!Dusi艂am si臋, sina na twarzy, nie mog艂am oddycha膰...i wszystko bez znieczulenia, bo podobno nie refundowane. Dop艂acilabym gdyby to mia艂o pom贸c...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SYLAS DA VINCI
Witam. Dzis mialem gastroskopie w szpitalu w Gliwicach na Radiowej. Mieszane uczucia przed, troche sie naczytalem w internecie i niepotrzebnie nakrecilem, ale nie na tyle aby zrezygnowac. Badanie moze nie nalezy do najprzyjemniejszych ale wszystko jest dla ludzi. Znieczulenie miejscowe-spray-nie wiem czy mialo jakies znaczenie bo nie czulem jakos specjalnie jego dzialania.Sam moment przejscia endoskopu przez gardlo bardzo lagodny,potem niestety odruch wymiotny i proby uspokojenia oddechu,oslinilem sie jak Reksio na szynke :-)Trwalo to moze wszystko jakies 3-5 minut.Dzieki luznej atmosferze wprowadzonej przez pielegniarke i fachowosci lekarza twierdze ze niepotrzebnie sie stresowalem, powiem wiecej,po wyszedlem usmiechniety od ucha do ucha :-). Teraz juz wiem czym to sie je, i bez problemu moge ten zabieg powtorzyc.Zabieg calkowicie bezbolesny,naprawde nie ma sie czego obawiac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ROBIN1228
Radiow膮 w Gliwicach poleca艂em ju偶 du偶o wcze艣niej. Jest o.k.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Turbina
W艂a艣nie jestem po gastroskopii i cho膰 mia艂am robion膮 pierwszy raz w 偶yciu i troch臋 cyka艂am si臋 to mog膮 mi robi膰 nawet co miesi膮c. Po znieczuleniu gard艂a jakim艣 psikiem spokojnie oddycha艂am, po艂o偶y艂am si臋 na boku jak kazali i stara艂am skupi膰 si臋 na w艂asnym oddechu nie rozgl膮daj膮c si臋 wok贸艂. Zgaszono 艣wiat艂o, przyszed艂 lekarz, w艂o偶ono jaki艣 niby ko艂ek z otworem do ust i przez ten otw贸r wprowadzono endoskop. Dwa razy prze艂kn臋艂am i ju偶 aparat 艂askota艂 mnie wewn膮trz brzucha. 呕adnych odruch贸w wymiotnych tylko spokojne g艂臋bokie oddechy. Podczas badania my艣la艂am, 偶e nie mog臋 panikowa膰 bo wtedy sama bym wyci膮gn臋艂a t膮 rur臋, na szcz臋艣cie by艂o ok. Dziwne uczucie rozpierania po wype艂nieniu chyba 偶o艂膮dka powietrzem (sprawdzanie rozci膮gliwo艣ci 艣cian 偶o艂膮dka) z艂agodzi艂o ma艂e bekni臋cie i ju偶 by艂o po badaniu. Podczas badania lekarz m贸wi艂 co robi i co widzi a jego spok贸j i delikatno艣膰 zapewni艂y komfort badania. Jest to badanie do przej艣cia byle nie nakr臋ca膰 si臋 niepotrzebnie tylko spok贸j, spok贸j.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meg_27
ja mialam i wlasnie sie balam alebylo szybko moze minute to trwalo i jak wk艂adal rure to 2 odruchy byly i potem jak wyciagal tez odruch no i leca 艂zy i sie czlowiek slini i to troche takie przejmujace przezycie owszem ze taka to jest ingerencja ale to chwilowo nieprzyjemne i da sie przejsc czeba oddychac gleboko i myslec o czyms innym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meg_27
a i i gastroskopia wykazala oto to: ze nie mam helicobacter pylori, i przelyk prawidlowy zo艂膮dek w zakresie blony sluzowej zmian nie wykazuje, odzwiernik drozny,opuszka dwunastnicy-艣luz贸wka zaczerwieniona z poj nadzerka na 艣cianie tylniej, gastroskopia odwrocona- prawidlowa . Erosio bulbi duodeni. duodenitis. na wizyte u gastrologa wciaz czekam na 16 tego i sie mecze, i nie wiem czy mam wkoncu refluks czy nie ????

Udost臋pnij ten post

Dzisiaj mia艂am badanie. OKROPNO艢膯 ! Przez ca艂e badanie wymiotowa艂am 偶贸艂ci膮, 艂zy mi si臋 la艂y i nie mog艂am oddycha膰. Da sie prze偶y膰 , to nie boli , ale jest tragicznie. NIgdy wiecej.

Udost臋pnij ten post

Ja mia艂em tydzie艅 temu w 呕orskim szpitalu. Badanie wykonane ekspresowo chyba w 1,5 minuty. Najwa偶niejsze uspokoi膰 oddech i nieprzejmowa膰 odbijanym powietrzem pompowanym przez endoskop. Fakt 艂zy lecia艂y same od odruch贸w wymiotnych, ale da si臋 to prze偶y膰. Z gabinetu wyszed艂em u艣miechni臋ty i ku zdziwieniu oczekuj膮cych pad艂y komentarze "tak szybko". Jednak偶e nigdy nie poszed艂bym prywatnie na to badanie, bo p艂aci膰 za to, to przesada. Wol臋 poczeka膰 w kolejce - przyjemny to ten zabieg nie jest. Pozdrawiam i my艣le膰 pozytywnie. U mnie nic nie wykaza艂o.

Udost臋pnij ten post

Ja mia艂em tydzie艅 temu w 呕orskim szpitalu. Badanie wykonane ekspresowo chyba w 1,5 minuty. Najwa偶niejsze uspokoi膰 oddech i nieprzejmowa膰 odbijanym powietrzem pompowanym przez endoskop. Fakt 艂zy lecia艂y same od odruch贸w wymiotnych, ale da si臋 to prze偶y膰. Z gabinetu wyszed艂em u艣miechni臋ty i ku zdziwieniu oczekuj膮cych pad艂y komentarze "tak szybko". Jednak偶e nigdy nie poszed艂bym prywatnie na to badanie, bo p艂aci膰 za to, to przesada. Wol臋 poczeka膰 w kolejce - przyjemny to ten zabieg nie jest. Pozdrawiam i my艣le膰 pozytywnie. U mnie nic nie wykaza艂o.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Damiana
W艂a艣nie wr贸ci艂am z gastroskopii i przyznam szczerze, jestem pozytywnie rozczarowana. Samo badanie trwa艂o oko艂o 5 minut, w og贸le nie czu艂am b贸lu, co najwy偶ej do艣膰 mocno nieprzyjemne odczucie. Wybra艂am znieczulenie gard艂a i okaza艂o si臋 ono w zupe艂no艣ci wystarczaj膮ce. Tak偶e wszystkim, kt贸rzy si臋 boj膮, m贸wi臋 jednoznacznie: strach ma wielkie oczy, wi臋c spokojnie zr贸bcie to badanie i miejcie to z g艂owy ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mever
艢wietna jest, m贸wi臋 serio! Mia艂am 2 razy robion膮, dodam, 偶e mam 15 lat. I 2 razy zapalenie 偶o艂膮dka i dwunastnicy. Uwielbiam to badanie to fajne uczucie wpuszczanego powietrza w 偶o艂膮dku, suuper. Serio 艣wietne. A wszyscy patrz膮 na mnie jak na dziwaka. Lekarz powiedzia艂, 偶e jestem wzorowym pacjentem, nikt nigdy nie przeszed艂 tego tak dobrze. U mnie obejrza艂 3 razy, i trwa艂o oko艂o 3-5min. Nie mia艂am nawet odruchu wymiotnego ale nie mo偶na je艣膰 oko艂o 10h i pi膰 2h. Polecam gdy kogo艣 boli 偶o艂膮dek lub te okolice, potem mo偶e by膰 za p贸藕no i pozostan膮 tylko s艂owa: rak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 logiczna
Dobra, czyli widz臋, 偶e trzeba by膰 spokojnym i rozlu藕nionym, 偶eby rurka przesz艂a g艂adko, oddycha膰 i nie pr贸bowa膰 po艂yka膰 艣liny, nie wstrzymywa膰 ani nie panikowa膰 na odruchy wymiotne, parcie w 偶o艂膮dku itp. - a POWINNO by膰 dobrze. z lektury i wywiadu wywnioskowa艂am, 偶e ludzie albo si臋 nam臋czyli jak na 艂o偶u 艣mierci, tocz膮c krwio偶ercz膮 walk臋 o 偶ycie, albo przeszli to ze stoickim spokojem. wydaje mi si臋, 偶e im wi臋cej paniki, tym sytuacja si臋 pogarsza - kole偶anka opowiedzia艂a mi tak膮 histori臋 swojej gastroskopii, 偶e mo偶na by niez艂y thriller napisa膰 na tej podstawie, ale ona spi臋艂a si臋 i przerazi艂a ju偶 na samym pocz膮tku. m贸j ojczym, totalny panikarz i hipochondryk prze偶y艂 zno艣nie, matka nieczule jak kawa艂 drewna, ale jej opinii nie ufam, nic jej nie wzruszy. inna kole偶anka mia艂a 4 razy i nie zrobi艂o to na niej specjalnego wra偶enia - dlatego mam zamiar si臋 wyczilowa膰, i tak przez okno przecie偶 nie uciekn臋, badanie zrobi膰 musz臋. mam pytanie, czy kto艣 robi艂 gastro w Miechowie? piel臋gniarka i lekarka wydaj膮 si臋 full profeska i sympatyczne, a pacjenci na zewn膮trz o gastroskopii m贸wili niedbale jak o zesz艂orocznym 艣niegu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malaMajMaj
ja mia艂am badanie robione dzisiaj. Podesz艂am do sprawy rzeczowo i bezstresowo pomimo iz ka偶dy kto juz mia艂 robione to badanie mowil ze nigdy wiecej go nie powt贸rza, ze najgorsze przezycie etc inni z kolei pomimo skierowania i zalecen lekarza nie odwazyli sie na gastroskopie (m.in moja mama). Naczyta艂am sie te偶 opinii na temat tego badania, ale wyszlam z zalozenia ze tak naprawde krzywda sie nie dzieje czlowieki a po tym badaniu jest pewnosc co sie tak naprawde dzieje w moim przypadku z zoladkiem. Nawet wchodzac do gabinetu i k艂ad膮c sie juz na 艂贸zko nie odczuwa艂am stresu. I moze w艂asnie dlatego badanie przebieg艂o bardzo szybko i sprawnie. Fakt gastroskopia nie jest przyjemna czy jest bezbolowa? Tego tez bym nie stwierdzi艂a - przynajmniej w moim przypadku - bola艂o mnie gard艂o no i to dziwne uczucie jak endoskop przemieszka sie prze艂yku a potem go czu膰 w 偶o艂膮dku... nie jest to przyjemne ale tragiczne te偶 nie. Dochodza do tego odruchy wymiotne, 艣linienie oraz odbijanie ale przecie偶 to nie boli wiec w czym problem? Lekarze i pielegnairki juz tylu osobom robili to badanie 偶e ich to nie rusza przeciez, a to sa normalne odruchy organizmu ktory w jakis sposob reaguje na to badanie. Uwa偶am 偶e warto sie by艂o przemeczyc te pare minut dla wiedzy w jakim stanie jest moj 偶o艂adek. Mia艂am podejrzenie wrzod贸w, ale na szczescie ich nie mam. Chcoiaz z dolegliwosciami zoladka mecze sie juz od ladnych paru lat, ale nigdy nie poszlam z tym do lekarza. Jednak ostatnio objawy sie bardzo zaostrzy艂y i juz mi bylo wszystko jedno byleby wiedziec co jest nie tak. Stwierdzono u mnie zapalenie zo艂膮dka oraz nieliczne nad偶erki na 偶o艂膮dku. Mam tak偶e bardzo wysoki wynik na bakterie helicobacter. Sam lekarz wykonujacy gastroskopie po badaniu stwierdzil ze zapewne z czasem objawy i b贸le by sie zaostrzyly a to ju偶 by moglo prowadzic do gorszych stan贸w m.in do wrzod贸w wlasnie. Ciesze ie ze mam juz to za soba. Jak mowie badanie nie jest zle, jest nieprzyjemne ale da si臋 prze偶y膰. Mnie osobi艣cie bardziej meczy艂 i denerwowa艂 fakt ze nie moglam jesc przez 10 godzin (8 h przed i 2 h po) :P ni偶 samo badanie ;) Po prostu trzeba podejsc na luzie, przede wszystkim sie nie stresowa膰 bo to sprawi ze badanie bedzie o wiele gorsze ni偶 jest w rzeczywistosci. Moim zdaniem ludzie opowiadajacy ze to najgorsze przezycie ich zycia, 偶e za 偶adne skarby itp to chyba za bardzo nie wiedza co to b贸l i podczas badania za bardzo sie stresowali. Teraz musze sie uda膰 do lekarza prowadzacego i ten zapewne zapisze mi kuracje antybiotykowa i mam nadzieje ze pozbede sie dolegliwosci zoladka raz na zawssze :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 logiczna
mam zamiar podej艣膰 do tego podobnie; jedyn膮 rzecz膮, jaka mo偶e mnie pospina膰, to je艣li b臋d臋 mia艂a du偶e trudno艣ci z oddychaniem, ale uspokajaj膮 mnie, 偶e rurka nie przeszkadza zupe艂nie oddycha膰, a problemy si臋 robi膮, kiedy si臋 pr贸buje prze艂yka膰 艣lin臋 i tym samym wzmaga odruchy wymiotne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malaMajMaj
spokojnie mozna oddychac ustami - rurka nie przeszkadza w tym. jak slina leci to trzeba miec glowe ulozona bardzie w dol tak ze slina sama wyplywa z ust i wtedy nie ma problemu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gen2gen
dwa dni temu mia艂am gastroskopi臋.By艂a to ju偶 trzecia.Po drugiej nieudanej ,by艂am ca艂y czas w strasznym stresie ,偶e jeszcze raz b臋d臋 musia艂a prze偶ywa膰 horor .Nie my艣la艂am ,偶e tak bardzo du偶o zale偶y od lekarza kt贸ry to wykonuje.Mia艂am ogromne szcz臋艣cie trafi膰 na Pani膮 Doktor Janin臋 Kubic臋 w ATTISIE przy G贸rczewskiej.Nie b臋d臋 opisywa膰 szczeg贸艂owo,ale ka偶demu z Was 偶ycz臋 i polecam Pani膮 doktor.Mine艂y dwa dni ,a ja ci膮gle nie mog臋 uwierzy膰 偶e by艂am na gastroskopi.Dodam tylko ,偶e by艂o to badanie finansowane z funduszu .To badanie naprawd臋 nie musi by膰 okropne i nie jest je艣li trafi si臋 na odpowiedniego lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maaaaaaaaa
bardzo si臋 ba艂am po przeczytaniu wpis贸w na kafeterii, zastosowa艂am si臋 do porad i nie panikowa艂am, oddycha艂am g艂臋boko rurk臋 po艂kn臋艂am g艂adko , potem nudzi艂o jak je偶dzi艂a po 偶o艂adku, nie beka艂am, 艣liny mi nie ciek艂y, nie dusi艂am si臋 od czasu do czasu odchrz膮kiwa艂am co zmniejsza艂o nudzenie, co prawda lekarz my艣la艂 偶e si臋 krztusz臋, na przysz艂y raz uzgodni臋 z nim jakie艣 znaki 偶e jest ok mimo 偶e chrz膮kam :) aaaa i mia艂am kolonoskopi臋 ( badanie przesiewowe po 50 roku 偶ycia, w kr贸tkim u艣pieniu dla os贸b po operacjach brzusznych)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 logiczna
no ja to mam szcz臋艣cie, przezi臋bi艂am si臋; w 偶o艂膮dku grasuje mi stado bakterii, przez kt贸re ledwo mog臋 je艣膰, boli mnie gard艂o i mam katar. kto艣 przechodzi艂 gastroskopi臋 przezi臋biony? mama mi m贸wi, 偶e tylko, je艣li do pi膮tku wci膮偶 b臋d臋 mia艂a katar to nie da si臋 zrobi膰 badania, a gard艂o i 偶o艂膮dek nie przeszkadzaj膮 - 艂atwo jej powiedzie膰, skoro ja bez rurki mam ju偶 niez艂y kosmos w brzuchu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Siwwaaa ^^
Lekarzz skierowa艂 mnie do szpitala pa艅stwowego na graskoskopiee ... boje sie i nie wiem czy sie zgdzic.. ; / czyta艂am wasze opinie i mam sie ba膰 ? to jest szpital panstwowy ... ; ( pom贸偶ciee. .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ROBIN1228
Nie ma r贸偶nicy. Zale偶y od lekarza. Czasem pa艅stwowo zrobi膮 lepiej, ni偶 prywatnie. Prywatnie nieraz brakuje czasu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hiwomen nerwicowy
jeste艣cie fantastyczni z tymi wpisami, p贸jd臋 jutro na luzie a nawet jak b臋dzie masakra, to po wpisach masakrowc贸w przynajmniej wiadomo, jak wygl膮da, a po wpisach niemasakrowc贸w, jak nad tym zapanowa膰 ;) b贸jmy si臋 chor贸b, nie bada艅. mam w zwyk艂ym szpitalu z NFZ, napisz臋 jak by艂o moje OBJAWY: bez prazolu na nadkwasot臋 po niemal ka偶dym posi艂ku wzd臋cie 偶o艂膮dka i jelit, cz臋sto biegunka, kurcze, gazy, burczenie; z prazolem lekkie posi艂ki s膮 przyjmowane bez sensacji; stopniowy wysyp przer贸偶nych alergii pokarmowych, mia艂am od zawsze na mleko i produkty mleczne, dosz艂y w臋glowodany (ry偶 makaron chleb ziarnisty itp), cytrusy, orzechy, nie przyjm臋 nic t艂ustego, nic wi臋cej ni偶 gotowane, po alkoholu biegunki; jelita potrafi膮 uruchomi膰 mi si臋 po pierwszym gryzie z rana, kiedy ledwo co do 偶o艂膮dka dolatuje - natychmiast zaczynaj膮 si臋 dzia膰 skomplikowane i g艂o艣ne mechanizmy w jelitach. mdli mnie, ale nie wymiotuj臋, bywa, 偶e w og贸le nie jestem g艂odna, a bywa, 偶e ssa mnie tak, 偶e prawie si臋 zginam; najgorsze s膮 kurcze jelit, je艣li je czym艣 wkurz臋 - zawsze prowadz膮 do wywalenia z jelit ca艂ej zawarto艣ci, co do joty, potrafi膮 wr臋cz przypomina膰 skurcze porodowe. coraz bardziej boj臋 si臋 wzi膮膰 co艣 do ust bo coraz mniej rzeczy nie wkurza mojego uk艂adu pokarmowego. CO POMAGA: ratuje mnie prazol (musz臋 bra膰 40, czasem udaje mi si臋 ograniczy膰 do 20, CONTIX jest mega najlepszy z nich wszystkich, mo偶na go wyd臋bia膰 w aptece bez recepty), je艣li mam biegunk臋 - nifuroxazyd; ponadto mam tribux na motoryk臋 jelit, ale nie widz臋 wielkiej r贸偶nicy i bakterie dojelitowe enetromax, ale to si臋 chyba nie podoba moim jelitom. na wzd臋cie 偶o艂膮dka jest 艣wietny ESPUTICON (to si臋 daje nawet niemowlakom, listek 4 z艂). dodam, 偶e jestem hipochondryk i nie bior臋 nic, co szkodzi lub obci膮偶a i te wszystkie rzeczy s膮 zupe艂nie spoko. MIELONY LEN pomaga na wszstko zwi膮zane z uk艂adem pokarmowym, nie mielony jest mocny i nie polecam; RUMIANEK pomaga, absolutnie nie mi臋ta. na md艂o艣ci i nerwy validol, rewelacja. je艣li jest problem z trawieniem, pomaga le偶enie na brzuchu. mam w rodzinie nadwasot臋, wi臋c to najbardziej prawdopodobne, wiele lat te偶 pali艂am i 偶艂opa艂am d偶epy w parku, odradzam ten tryb 偶ycia zw艂aszcza nastolatkom nie zdaj膮cym sobie sprawy z konsekwencji, ja mam 22 lata i takie jazdy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hiwomen nerwicowy
jestem rekordzistk膮, moje badanie trwa艂o 30 sekund. babka jest niesamowita, zrobi艂a to b艂yskawicznie ;) oddycha艂am przez usta jak ryba wyj臋ta z wody, pewno wytrzeszcz mia艂am jak u 偶aby, ale jedyne, co mog臋 powiedzie膰 z艂ego o tym badaniu, to uczucie zdegustowania przebywaniem we mnie szlaufa imituj膮cego przyrz膮d medyczny. nie boli mnie gard艂o ani brzuch, nie by艂o problem贸w z prze艂kni臋ciem, jak to wszyscy nad tym biadol膮, dwa odruchy wymiotne, mog艂am nawet spokojnie prze艂yka膰. pani piel臋gniarka trzyma艂a mnie za r臋ce, a lekarka jak meserszmit dosta艂a si臋 szybko do 偶o艂膮dka, ma艂y look na dwunastnic臋 i koniec. nic tam nie ma. ma艂y refluks. dlatego teraz jeszcze usg brzucha.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baby pinkk
Cze艣膰. Ja id臋 na gastro na pocz膮tku stycznia. 呕o艂膮dek boli mnie od mo偶e 10 lat, z r贸znym nasileniem, z r贸znymi przerwami. Czasami jest to jednostajny 膰mi膮cy b贸l utrzymuj膮cy si臋 pary dni czy nawet tygodni. A kilka razy w 偶yciu mia艂am naprawde ostry, wr臋cz zabijaj膮cy mnie b贸l, nie mog艂am oddycha膰, rozrywa艂o mi plecy i nadbrzusze. Nie wiem co si臋 wtedy dzia艂o. Najpierw nie chodzi艂am do lekarza bo nie mia艂am poj臋cia do jakiego, poza tym to, 偶e 偶o艂膮dek bola艂 raz na par臋 miesi臋cy, jako艣 odwleka艂o mnie od my艣li by i艣膰. Potem jak dowiedzia艂am si臋 偶e to pewnie wrzody to ba艂am si臋 badania. Ale do艣膰 tego. Zn贸w mnie od tygodnia boli. B贸l nie jest silny, ale jest uci膮偶liwy, bo nie odpuszcza. Bior臋 Rennie, Ranigast, pij臋 mi臋t臋, ale teraz ju偶 ma艂o co pomaga. Boj臋 si臋 badania, ale postaram si臋 zachowa膰 spok贸j. To czego si臋 boj臋, to prze艂ykania 艣liny, bo zawsze reaguj臋 prze艂ykaniem na stres.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hiwomen nerwicowy
ja mog艂am prze艂yka膰, czu艂am tego szlaufa wtedy, ale nie bola艂o. nie pij mi臋ty, ona tak naprawd臋 nie pomaga, pij rumianek. i oczywi艣cie odwied藕 gastroenterologa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goloneczka222
A czy kto艣 mia艂 robion膮 gastroskopie w Gabinecie Endoskopii Przewodu Pokarmowego w Krakowie na Szewskiej ? Ja jestem zapisana na pi膮tek a tak si臋 boj臋 ale mam ju偶 do艣膰 moich b贸li 偶o艂膮dka boj臋 si臋 偶e to rak kurcze a偶 mi g艂upio mam 26 lat a taka panikara ze mnie ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baby pinkk
Rumianku w tej chwili nie mam, musia艂abym kupi膰. Pomaga mi tez Ulfamid.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰