Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 Labirynt2

Gastroskopia!!Kto ja mial?

Polecane posty

Go艣膰 Goloneczka222
Kurka dzisiaj gastro 艂aaaaaaa boje sie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hiwomen nerwicowy
cze艣膰, na usg wysz艂a mi trzustka powi臋kszona (g贸rna granica normy) i obkurczony woreczek 偶贸艂ciowy, nie wygl膮da to za ciekawie, w wigili臋 id臋 do lekarza z wynikami... ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goloneczka222
No i by艂am i prze偶y艂am napisane na wyniku przepuklina rozworu prze艂ykowego czyli nic z艂ego si臋 nie dzieje. Je艣li chodzi o same badanie to nie ma co si臋 ba膰 jest nieprzyjemne ale da si臋 prze偶y膰 a dla spokoju wewn臋trznego warto pocierpie膰 pare minutek :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gastroskopek
Mia艂em dzi艣 to badanie :O Fakt nie bola艂o, ale s艂owo BARDZO NIEPRZYJEMNE to s艂owo idealnie opisuj膮ce to badanie. Za kazdym razem, gdy rurka wchodzi艂a g艂臋biej, mia艂em odruch wymiotny. Wydawa艂o mi si臋, 偶e czuj臋 j膮 naprawd臋 g艂臋boko. Polecam na czas badania zamkn膮膰 oczy i da si臋 prze偶y膰. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gastroskopek
Mia艂em dzi艣 to badanie :O Fakt nie bola艂o, ale s艂owo BARDZO NIEPRZYJEMNE to s艂owo idealnie opisuj膮ce to badanie. Za kazdym razem, gdy rurka wchodzi艂a g艂臋biej, mia艂em odruch wymiotny. Wydawa艂o mi si臋, 偶e czuj臋 j膮 naprawd臋 g艂臋boko. Polecam na czas badania zamkn膮膰 oczy i da si臋 prze偶y膰. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiiia
Hej dzi艣 mia艂am gastroskopie w Warszawie na ul. Wary艅skiego. Zbiera艂am si臋 do tego badania jakie艣 3lata. Mam 26lat. Czyta艂am opinie i panicznie si臋 ba艂am. Opinie jakie tu czyta艂am to masakra. Teraz swoje prze偶y艂am i mog臋 si臋 podzieli膰 opini膮. Badanie mia艂am po po艂udniu o 16 je艣li mog臋 komu艣 doradzi膰 to lepiej robi膰 to badanie rano lub przed po艂udniem bo g艂贸d daje o sobie zna膰. Ludzie w tej przychodni s膮 BAARDZO mili i pomocni wszystko tam si臋 dzieje w zwolnionym tempie nikomu si臋 nigdzie nie spieszy nie robi膮 tych zabieg贸w na akord tylko powoli dok艂膮dnie i z dobrym podej艣ciem do pacjenta. wszyscy s膮 mili i sympatyczni jakbym si臋 przenios艂a do ameryka艅skiego filmu. Czysto, mi艂o i z pe艂n膮 kultur膮 nawet ze 艣miechem. Teraz przejd臋 do samego badania, kt贸re przesz艂am w pe艂nym znieczuleniu. Ba艂am si臋 偶e si臋 po tym ju偶 nie obudz臋, ale wszystko by艂o ok. Pani anestezjolog mi wszystko wyja艣ni艂a m贸wi艂a mi co si臋 b臋dzie zaraz dzia艂o krok po kroku. dali mi znieczulenie kazali po艂o偶y膰 si臋 na boku zrobi艂o mi si臋 ciep艂o i mi艂o zamkne艂am oczy i mia艂am jaki艣 mi艂y ale bardzo kr贸tki sen otworzy艂am oczy sta艂a przy mnie pani anestezjolog chcia艂am j膮 zapyta膰 kiedy zacznie si臋 badanie, a ona do mnie m贸wi "badanie wysz艂o pomy艣lnie wszystko dobrze wyniki bardzo dobre" :):) By艂am w szoku i si臋 zastanawialam kiedy by艂o to badanie i czy nie robi膮 sobie ze mnie 偶artu 偶e to ju偶 po. Pierwsze co pomy艣la艂am to 偶e takie badanie w znieczuleniu to sama przyjemno艣膰. Mia艂am mi艂y sen wsta艂am i posz艂am do domu z osob膮 towarzysz膮c膮 z kt贸r膮 przyjecha艂am bo do znieczulenia trzeba z kim艣 przyj艣膰. Po wyj艣ciu z gabinetu zacze艂a bole膰 mnie krta艅 i boli ju偶 kilka godzin ale b贸l jest do zniesienia i powoli ust臋puje, boli mnie te偶 troch臋 serce i jest mi zimno. Wiem jedno je艣li kto艣 planuje to badanie niech bierze znieczulenie og贸lne lepiej zap艂aci膰 te 180z艂 i mie膰 艣wi臋ty spok贸j. Ludzie kt贸rzy byli przede mn膮 na tym badaniu bez znieczulenia cierpieli tak 偶e a偶 s艂ysza艂am na korytarzu przez zamkni臋te drzwi. NFZ powinien refundowa膰 to znieczulenie a nie ludzie musz膮 cierpie膰 tak nie powinno by膰. Do wszystkich kt贸rzy planuj膮 to badanie nie zastanawiajcie si臋 to po prostu trzeba prze偶y膰, a w znieczuleniu to jest po prostu mi艂y sen. Co ciekawe nie pami臋tam nic nawet tego 偶eby lekarz zbli偶a艂 si臋 do mnie z t膮 czarn膮 rur膮 do badania,a jak sie obudzi艂am to juz go nie by艂o. Je艣li kto艣 ma pytania prosze pisa膰 ch臋tnie odpowiem je艣li to komu艣 pomo偶e zdecydowa膰 i臋 n to badanie. Za tydzie艅 id臋 na kolonoskopi臋 te偶 ze znieczuleniem i si臋 ju偶 nie boje:) Trzech lat potrzebowa艂am zeby sie na to zdecydowa膰, nie czekajcie to badanie samo sie nie zrobi!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goska4112
Hej witajcie dzisiaj nadszedl ten dzien mam o 14.30 gastroskopie nic od rana nie jem i nie pije bardzo sie boje na dodatek mam katar mam nadzieje ze obejdzie sie bez problemow. Jade z chlopakiem bo slyszalam ze powinnam byc z kims. Jestem dobrej mysli. W brzuchu mi strasznie burczy hehe.

Udost臋pnij ten post

Witam,mnie te偶 czeka i kolonoskopia i gastro :( Kolono mo偶e b臋d臋 mia艂a w znieczuleniu,ale nie wiem czy w og贸lnym,natomiast gastro u nas w szpitalu niestety nie robi膮 w znieczuleniu. Najbardziej boj臋 si臋 odruch贸w wymiotnych i tego 偶e nie dam sobie "wsadzic" tej rury :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olga090900
BYLAM DZISIAJ NA TYM BADANIU, COS OKROPNEGO, KILKA GODZ PO CZUJE ZDARTE I BOLACE GARDLO I PRZELYK, JESLI NIE MACIE SILNYCH OBJAWOW TO NIE IDZCIE , JA POWIEM TYLE - NIGDY WIECEJ, MYSLALAM,ZE UMRE ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goska4112
Powiem wam tyle NIGDY W ZYCIU TEGO NIE POWTORZE!!!! Nie bylo az tak zle ale jak mi ta rurke wkladala myslala,m ze umieram nic do mnie nie docieralo. Teraz jest mie nie dobrze. Nie jedzcie nic przed badaniem bo bedzie gorzej ja nie jadlam i tak mialam odruch wymiotny. Jeszcze czuje ta rurke w gardle. Na szczescie jest dobrze z moim zoladkiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 harna艣艣
By艂em dzi艣 na badaniu gastroskopem. Nic przyjemnego, ale te偶 nic nadzwyczajnego. Wystarczy s艂ucha膰 rad lekarza, oddycha膰 nosem i to ca艂a filozofia. Najgorsze pierwsze 15-30 sekund (najlepiej wstrzyma膰 wtedy oddech), kiedy wpychaj膮 rurk臋 przez prze艂yk do 偶o艂膮dka. Potem luzik. Mia艂em mo偶e z 3 razy odruch wymiotny (taki, jaki si臋 zdarza czasem na wi臋kszym kacu), ale je艣li jest si臋 na czczo, o 偶adnym "pawiu" raczej nie mo偶e by膰 mowy. Poza tym 艂ezki mog膮 polecie膰 (u mnie jedna si臋 pojawi艂a), ale nie ze wzgl臋du na b贸l (badanie jest bezbolesne!), tylko z powodu tego nieprzyjemnego pocz膮tkowego uczucia, prze艣lizgiwania si臋 tej rurki... Po przeczytaniu niekt贸rych relacji internaut贸w, jeszcze przed badaniem, mia艂em ma艂ego pietra. Teraz, przekonawszy si臋 na w艂asnej sk贸rze "w czym rzecz", z czystym sumieniem mog臋 poradzi膰: nie sugerujcie si臋 tekstami panikarzy! P.S. Jedynym znieczuleniem, jaki mi zaserwowa艂 lekarz, by艂o psikni臋cie jakim艣 aerozolem do gard艂a. Zdecydowanie wystarczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 harna艣艣
By艂em dzi艣 na badaniu gastroskopem. Nic przyjemnego, ale te偶 nic nadzwyczajnego. Wystarczy s艂ucha膰 rad lekarza, oddycha膰 nosem i to ca艂a filozofia. Najgorsze pierwsze 15-30 sekund (najlepiej wstrzyma膰 wtedy oddech), kiedy wpychaj膮 rurk臋 przez prze艂yk do 偶o艂膮dka. Potem luzik. Mia艂em mo偶e z 3 razy odruch wymiotny (taki, jaki si臋 zdarza czasem na wi臋kszym kacu), ale je艣li jest si臋 na czczo, o 偶adnym "pawiu" raczej nie mo偶e by膰 mowy. Poza tym 艂ezki mog膮 polecie膰 (u mnie jedna si臋 pojawi艂a), ale nie ze wzgl臋du na b贸l (badanie jest bezbolesne!), tylko z powodu tego nieprzyjemnego pocz膮tkowego uczucia, prze艣lizgiwania si臋 tej rurki... Po przeczytaniu niekt贸rych relacji internaut贸w, jeszcze przed badaniem, mia艂em ma艂ego pietra. Teraz, przekonawszy si臋 na w艂asnej sk贸rze "w czym rzecz", z czystym sumieniem mog臋 poradzi膰: nie sugerujcie si臋 tekstami panikarzy! Ci ludzie najwidoczniej nie do艣wiadczyli prawdziwego b贸lu, czy te偶 czego艣 na serio nieprzyjemnego (, a mo偶e po prostu trafili na lekarza-kata?) P.S. Jedynym znieczuleniem, jaki mi zaserwowa艂 lekarz, by艂o psikni臋cie jakim艣 aerozolem do gard艂a. Zdecydowanie wystarczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ala75r
Witam, te偶 musz臋 wybra膰 si臋 na gastroskopi臋. Mam helicobacter pozytywny, odbijanie. Chc臋 zrobi膰 prywatnie badanie w Gliwicach. Czyta艂am troch臋, 偶e wyst臋puj膮 ju偶 endoskopy cie艅sze ni偶 dotychczas u偶ywano. Czy mo偶e w Gliwicach kto艣 spotka艂 si臋 z nimi? Chcia艂am si臋 wybra膰 do doktora Kustry? Ma kto艣 do艣wiadczenia z nim?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ala75r
Witam, te偶 musz臋 wybra膰 si臋 na gastroskopi臋. Mam helicobacter pozytywny, odbijanie. Chc臋 zrobi膰 prywatnie badanie w Gliwicach. Czyta艂am troch臋, 偶e wyst臋puj膮 ju偶 endoskopy cie艅sze ni偶 dotychczas u偶ywano. Czy mo偶e w Gliwicach kto艣 spotka艂 si臋 z nimi? Chcia艂am si臋 wybra膰 do doktora Kustry? Ma kto艣 do艣wiadczenia z nim?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiiia
Hej to wiadomo艣膰 do wszystkich kt贸ry si臋 zastanawiaj膮. Powiem wam jedno to jest do prze偶ycia ale pod jednym warunkiem je艣li bierzecie znieczulenie og贸lne to koszt 180z艂 fakt dla niekt贸rych to du偶o ale lepiej sobie uzbiera膰 w skarbonce t膮 kas臋 i wzi膮膰 znieczulenie ni偶 cierpie膰, jak by艂am na tym badaniu byli przede mn膮 ludzie kt贸rzy chcieli zrobi膰 to bez znieczulenia i mieli takie odruchy wymiotne 偶e nie zrobili tego badania inni wychodzili zap艂akani i m贸wili 偶e nigdy wi臋cej tu nie wr贸c膮 bo to trauma na ca艂e 偶ycie. Ja zrobi艂am to w znieczuleniu dlatego si臋 zdecydowa艂am i wiem 偶e nikt 艣wiadomie nie powinien si臋 decydowa膰 bez znieczulenia bo nie po to jest to badanie 偶eby zadawa膰 sobie cierpienie. Ci kt贸rzy m贸wi膮 偶e to jest spoko i do prze偶ycia bez znieczulenia to zapewne twardzi faceci kt贸rzy za wszelk膮 cen臋 chc膮 wykaza膰 si臋 swoim silnym charakterem. Nie ma co si臋 oszukiwa膰 je艣li kto艣 chce prze偶y膰 to badanie w godnych warunkach i bez cierpienia powinien wzi膮膰 znieczulenie og贸lne. Nie wyobra偶am sobie sytuacji w kt贸rej kto艣 normalny da sobie w艂o偶y膰 do 偶o艂膮dka kilkumetrow膮 grub膮 czarn膮 rur臋 ze 艣wiate艂kiem na ko艅cu, sam organizm tego nie przyjmie w spos贸b naturalny, ze znieczuleniem to ma sens organizm z tym nie walczy tylko sobie 艣pi przez to lekarz nie uszkodzi nikomu prze艂yku i nie ma odruch贸w wymiotnych to jak kr贸tki mi艂y sen i tak powinno by膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vichakce
Witam, Gastroskopie mia艂am robion膮 par臋 razy . Z ca艂ego serca polecam gabinet MedGastr w 艁odzi. Badanie mia艂am tam wykonane prywatnie.p艂aci艂am razem z helicobacter 320 z艂. Gastroskop jest naprawd臋 super cienki (4,9 mm) videogastroskopz . R贸偶nica jak dla mnie jest olbrzymia w por贸wnaniu ze zwyk艂ym gastroskopem - wtedy my艣la艂am, 偶e wyzion臋 ducha!!!! A tu naprawd臋 po raz kolejny korzysta艂am i mog臋 poleci膰 osobom, kt贸re maj膮 problemy z tego typu badaniem. Podej艣cie do pacjenta r贸wnie偶 wspania艂e - pe艂en komfort....znieczulone gard艂o niweluje nieprzyjemne uczcie przy wk艂adaniu gastroskopu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ROBIN1228
kasiiia podaj jeszcze nazw臋 i producenta 艣rodka znieczulaj膮cego, kt贸rego jeste艣 akwizytorem. Pierwsze s艂ysz臋 - narkoza do gastroskopii. Radz臋 lepiej poczyta膰 ze zrozumieniem komentarze normalnych ludzi, nie panikarzy. Nie s艂ysza艂em, by kto艣 umar艂 podczas tego badania, a przy reklamowanym przez Ciebie znieczuleniu owszem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mia艂am gastosopi臋 dzisiaj-czad
Nie mog臋 si臋 powstrzyma膰 od wyra偶enia opini na ten temat... Nawet nie wiecie jak lajtowe podej艣cie mia艂am do tego zabiegu pomimo tylu negatyw贸w na jego temat. Nie mog艂am si臋 doczeka膰, kiedy przekonam si臋, 偶e ludzie przesadzaj膮 panikuj膮c. Po znieczuleniu miejscowym gard艂a, kt贸re okaza艂o si臋 dla mnie bardzo nieprzyjemnym uczuciem my艣la艂am, 偶e nic gorszego mnie nie spotka. Nadesz艂a chwila po艂kni臋cia rurki. W por贸wnaniu z tym co prze偶ywa艂am podczas ca艂ego zabiegu samo po艂kni臋cie to by艂o NIC. Kilka razy uda艂o mi si臋 opanowa膰 oddech, ale wi臋kszo艣膰 czasu wydawa艂o mi si臋, 偶e jeszcze sekunda i si臋 udusz臋. Stara艂am si臋 my艣le膰 o czym艣 przyjemnym, lecz bez wi臋kszych rezultat贸w. Najgorszy by艂 atak bekania bez opami臋tania i niemoc wzi臋cia oddechu pomimo ogromnych stara艅. Oplu艂am si臋 jak nienormalna... Zap艂aka艂am si臋 i zasmarka艂am. W trakcie zacz臋艂a mi wyp艂ywa膰 偶贸艂膰, kt贸ra jeszcze bardziej podra偶nia艂a m贸j prze艂yk. Modli艂am si臋 o to, 偶eby wyci膮gn膮艂 ze mnie to cholerstwo! Oczywi艣cie mia艂am r贸wnie偶 pobierane tkanki do bada艅 i wydawa艂o mi si臋, 偶e czuje ka偶dy ruch tych drucik贸w do pobierania... Gdy po ca艂ych kilku najd艂u偶szych minutach mojego 偶ycia doktor zako艅czy艂 badanie i wyci膮gn膮艂 kamerk臋 by艂am najszcz臋艣liwsz膮 osob膮 na 艣wiecie! Ca艂a si臋 trz臋s艂am, ale nie wiem, czy z rado艣ci, czy z szoku jaki prze偶y艂am. Najgorsze jest to, 偶e na 100% nie by艂o to moje ostatnie badanie tego typu, bo jak to stwierdzi艂 pan doktor: "To dopiero pocz膮tek." Przede mn膮 d艂ugie leczenie i kolejne m臋ki w gabinecie 艣mierci. Tak wi臋c moi drodzy... Samo nastawienie nie wystarczy, bo nigdy nie wiadomo jak zareaguje Wasz organizm. Jedno jest pewne. PRZE呕YJECIE :D Zapewne s膮 o wiele gorsze rzeczy na tytm 艣wiecie, ale o tym wole si臋 nie przekonywa膰 na w艂asnej sk贸rze. Pozdrawiam i 偶ycz臋 powodzenia - Dacie rad臋! :)

Udost臋pnij ten post

Czy kto艣 mia艂 gastro w Gastromedzie w Lublinie? Chodzi mi o gastroskopi臋 przez nos i tradycyjn膮 gastro ale z cie艅sz膮 rurk膮? Piszcie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agness;;;
Witam :) mia艂am dzisiaj takie badane i przyznam szczerze 偶e czad do kwadratu.Nie czyta艂am wcze艣niej opinii na temat badania bo nie chcia艂am si臋 negatywnie nakr臋ca膰 ale teraz moge przyzna膰 偶e to by艂a masakra.My艣la艂am kilkakrotnie 偶e si臋 udusz臋,lekarz z piel臋gniark膮 musieli mnie trzyma膰 bo naprawd臋 zacz臋艂am si臋 dusi膰.To by艂o chyba najgorsze badanie jakie przesz艂am w swoim 偶yciu.My艣la艂am 偶e jeszcze chwila i tam umr臋.A 艂zy kapa艂y mi samoistnie jak krokodyle a偶 si臋 rozmaza艂am jak debil :) teraz si臋 z tego 艣mieje ale na dugie takie badanie nie pisa艂a bym si臋.Mam podra偶niony jeszcze prze艂yk ale najwa偶niejsze 偶e ju偶 jestem po :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przetarte jab艂uszko
Ja mia艂am gastroskopi臋 jaki艣 miesi膮c temu i te偶 wspominam to BARDZO nieprzyjemnie. Bekanie, odruchy wymiotne, dziwne d藕wi臋ki :P, rzuca艂am si臋 po tym 艂贸偶ku jak nienormalna, 艣lini艂am na pot臋g臋 i jeszcze musia艂am s艂ycha膰 krzyk贸w piel臋gniarki "trzymaj ustnik!!! nie puszczaj ustnika!!!". A co ja mog艂am poradzi膰, 偶e organizm chcia艂 si臋 pozby膰 tej rury :D. Okropne badanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 loo_k
Mo偶na zastosowa膰 tzw sedacj臋 Entonoxem - to podlenek azotu podawany przez maseczk臋 przed zabiegiem. Powoduje lekkie otumanienie, znieczula ca艂y organizm i ma efekt niepami臋ci wstecznej. Przez ca艂y zabieg pozostaje si臋 przytomnym a potem niewiele pami臋ta. T koszt dodatkowy 120 z艂, ale chyba warto... Zabiegi z takim znieczuleniem wykonuje dr Ma艂gorzata Degowska w Centrum Zdrowia Matki, Dziecka i M艂艂odzie偶y w Warszawie. Nie sugerujcie si臋 nazw膮 - to klinika tak偶e dla doros艂ych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agness;;;
chyba nie ma nikogo kto by to robi艂 w Lublinie ale czy to Lublin,Wroc艂aw czy Warszawa jest podobnie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiiii
Nie wa偶ne gdzie robisz badanie znaczenie ma tylko to czy ze znieczuleniem czy bez. Albo Cie boli i masz traum臋 na ca艂e 偶ycie i wszystko pami臋tasz bez znieczulenia albo ze znieczuleniem nie wiesz kiedy by艂o badanie i jest mi艂o:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ROBIN1228
Lekarz lekarzowi nie r贸wny. Lepiej nie i艣膰 do partacza, bo nawet w narkozie wszystko rozharata.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malgoska34
Pierwszy raz by艂am rok temu. Jutro id臋 zn贸w :P 艢mia艂am si臋 dzi艣, 偶e nie wiem jak to mo偶liwe, 偶e sama poprosi艂am o skierowanie na to badanie. Powiem Wam tyle : trzeba s艂ucha膰 polece艅 piel臋gniarki i lekarza. Spokojnie i g艂臋boko oddycha膰 i jest to do prze偶ycia. Niestety, czasem dla swojego dobra, trzeba podda膰 si臋 i takiemu badaniu. G艂owa do g贸ry, nie panikujcie, nie jest a偶 tak 藕le !!!! :) Pozdrawiam !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艁ukasz Jacek Zieli艅ski
Drodzy czytelnicy, a g艂贸wnie ludzie, kt贸rzy s膮 w drodze na Gastroskopie. Mam dwadzie艣cia trzy lata. Ostatnio lekarz pierwszego kontaktu stwierdzi艂 u mnie refluks i w celu diagnostycznym, skierowa艂 na badanie Gastroskopowe. Termin oczekiwania, ponad miesi膮c. Przez wszystkie te dni, tak bardzo si臋 ba艂em, tego badania. Doczytywa艂em si臋, jakie to wstr臋tne, jak bardzo boli. Zaproponowano mi znieczulenie og贸lne, oczywi艣cie odm贸wi艂em, ze wzgl臋du na serducho, organizm, dwa, 偶e tak mi podpowiada艂a piel臋gniarka, kt贸rej zapyta艂em w holu o to badanie. Zabieg super. Nie jest to przyjemne, ale bezbolesne. Co jest najwa偶niejsze- najskuteczniejsze! Wycinki, nic nie bol膮 (je艣li chodzi o nad偶erki). Wystarczy, znieczulenie miejscowe i jest git. Badanie u mnie trwa艂o co prawda a偶 sze艣膰 minut, ale taka by艂a konieczno艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Daj spok贸j
Mia艂em dzisiaj. POTWORNE!!! w 呕YCIU MIA艁EM JU呕 R脫呕NE BADANIA I WYPADKI

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Susan 25
14 lutego mam mie膰 gastroskopie ale chyba nie p贸jd臋 po tych komentarzach jestem przera偶ona.Szkoda 偶e w moim szpitalu nie mo偶na znieczulenia og贸lnego bo bym wzi臋艂a i po sprawie a tak to nie p贸jd臋 na pewno

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰