Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nescafe

Magnez magnezowi równy?

Polecane posty

Powinnam zacząć brać magnez, zdaje sobie z tego sprawę- mój tryb życia jest dość \"szybki\", pije mnóstwo kawy, jestem narazona na stres a do tego łykam pigułki. Zauwazyłam u siebie spadek koncentracji i drganie powiek:)Chodzi mi o to, czy powinnam brać magnez w tabletkach, czy np. wystarczy taki typu plussszz, rozpuszczalny z bąbelkami. Nie ukrywam, że ten drugi bardziej mi odpowiada. A może powinnam brać magnez w połączeniu z jakimiś witaminami?Zastanawiem się, ponieważ magnez musujący można kupic w każdej drogerii i kiosku, natomiast w aptece sprzedaja już inne preparaty, najczęsciej w tabletkach. Proszę o odpowiedzi.

Mi lekarz kiedys powiedzial,ze najalepiej przyswajalny jest magnez rozpuszczalny,ja sobie kupuje plusss magnez z witamina B6(ta witamina dodatkowa zwieksza jego przyswajalnosc)

polecam magnez w tabletkach MBE - zawiera wit. B6 i wit. E, największa zawartość magnezu pośród preparatów dostępnych na rynku. 60 szt. za 16 zł, na 2 mies., po jednej dziennie.

do Justa--->Mozna go kupic w aptece?Zawiera witaminę B6?Czy to tylko sam czysty magnez?

ja biorę Asmag B (właśnie z wit. B6) powody, o których napisałaś to jedno, a drugie to moje picie Pu-erh, o której naczytałam się swego czasu, że wypłukuje magnez z organizmu, więc uzupełniam jego braki ;)

a bierzecie magnez cały rok, czy jakos sezonowo?Czy może jak Wam sie przypomni?Czy nadmiar magnezu szkodzi??

w aptece. biorę sezonowo - w sezonach stresu :) a jak już biorę, to regularnie, inaczej nie ma to sensu.

Nie mam na swoim opakowaniu Asmagu ceny (pamiętałam, że kosztuje niewiele), ale spojrzałam teraz w aptekę internetową, i tam jest ok.5,5 / 50 tabl. Jest to prosta forma magnezu, taką właśnie doradzili mi w aptece :)

Gość promocja na kawe jest
ile tego magnezu na dzień należy brać i co w związku z obniżonymi normami w UE i codex alimentarius

Gość pitre1
witam wszystkich jeśli chodzi o magnez to nie polecam magnezu typu plusszzz rozpuszczalnego ponieważ zawiera strasznie wyniszczający organizm ASPARTAM zamiast cukru. poczytajcie troszke o aspartamie to wam szczeki opadną a on jest również we wszystkich niby dietetycznych napojach bez cukru.np pepsi light i wszystkie tanie napoje i soki.patrzcie na skład zanim kupicie.pozdrawiam

Gość joojjjjjjj
ja kupuje w rosmannie - 1 tabletka to 50% dziennego zapotrzebowania a inne mają po 20 a nawet 17% - na innych wogóle niepisze

Gość gość
a to ciekawe

Gość gość
a jak objawiaja sie jego niedobory?????

Zgadzam się z Wami, magnez jest niezbędny do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu, ponieważ pierwiastek ten uczestniczy nie tylko w budowie kości i ścięgien, ale także działa tonizująco i uspokajająco na nasz układ nerwowy. Oczywiście w przypadku przyjmowania magnezu duże znaczenie ma jego bioretencja - czyli zdolność do zatrzymywania i wykorzystania magnezu przez tkanki naszego organizmu. Tutaj zaprezentowane zostały wyniki ciekawego badania, które miało na celu sprawdzić wchłanialność różnych związków magnezu do naszego organizmu - http://www.doppelherz.pl/aktualnosci/bioretencja-magnezu.html

Gość Ilona89
Nie każdy magnez się dobrze wchłania. Ja brałam 2 miesiące Neomag forte na skurcze łydek i w ogóle mi nie pomógł. Ten preparat się strasznie słabo wchłania.

Gość gość
Bardzo fajnie działa aptekapodsmokiem.pl/calcium-magnez-gal-96-kaps.html. Świetnie się wchłania.

Gość gość
Ja także biorę aptekapodsmokiem.pl/calcium-magnez-gal-96-kaps.html. Jest naprawdę bardzo dobry i szybko się wchłania.

Gość gość
Bardzo dobry magnez jest w Aptece pod Smokiem, zamawiam od nich i jestem bardzo zadowolona.